- Reaction score
- 24.965
- Πόντοι
- 1.667
- Περιοχή
- Paris in the sixties
Hellenic Motor History: Αποτελέσματα αναζήτησης για Peugeot 305Ασχετη ερωτηση, εισαχθηκε επισημα ποτε στην Ελλαδα το Peugeot 505 ; Δεν εχω πετυχει ποτε στο car.gr.

Και το πρωϊνό είναι κάτι που δεν έχει σχέση με κακή συμπεριφορά, αλλά με ένα άλλο πολύ μεγάλο πρόβλημα: Που ο κόσμος αδιαφορεί, ή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να συντηρήσει το αυτοκίνητό του. Έσκασε το λάστιχο, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, σκοτώθηκαν και οι 2 οδηγοί... Ο 2ος που ερχόταν??? Δεν είχε καμμία σχέση.... Γιατί?Το πρωινο τροχαιο ειναι στο δρομο για την εργασια μου. Η εικονα ηταν σοκαριστικη. Δεν εχω λογια.
Απο οτι διαβασα παντως,στο σημειο υπηρχε διαζωμα,το οποιο διαπερασε το αυτοκινητο που προκαλεσε το ατυχημα.Οποτε μαλλον επαιξε ρολο και η υπερβολικη ταχυτητα.Συν οτι δεν γνωριζουμε θετικα αν το λαστιχο εσκασε λογω κακης συντηρησης.Μπορει να συνεβη για οποιοδηποτε αλλο λογο-ακομα και επειδη πατησε συντριμμια απο προηγουμενο ατυχημα...Και το πρωϊνό είναι κάτι που δεν έχει σχέση με κακή συμπεριφορά, αλλά με ένα άλλο πολύ μεγάλο πρόβλημα: Που ο κόσμος αδιαφορεί, ή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να συντηρήσει το αυτοκίνητό του. Έσκασε το λάστιχο, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, σκοτώθηκαν και οι 2 οδηγοί... Ο 2ος που ερχόταν??? Δεν είχε καμμία σχέση.... Γιατί?
Προφανώς ήλθαν νέα στοιχεία στην επιφάνεια. Αυτό ήταν το ρεπορτάζ το πρωΐ, ότι αυτόπτες μάρτυρες είδαν να σκάει πρώτα το λάστιχο του οδηγού.Απο οτι διαβασα παντως,στο σημειο υπηρχε διαζωμα,το οποιο διαπερασε το αυτοκινητο που προκαλεσε το ατυχημα.Οποτε μαλλον επαιξε ρολο και η υπερβολικη ταχυτητα.Συν οτι δεν γνωριζουμε θετικα αν το λαστιχο εσκασε λογω κακης συντηρησης.Μπορει να συνεβη για οποιοδηποτε αλλο λογο-ακομα και επειδη πατησε συντριμμια απο προηγουμενο ατυχημα...
Παντως ας ειμαστε ρεαλιστες.Η κατασταση εχει βελτιωθει με αλματωδεις ρυθμους σε σχεση με παλια.Δοκιμαστε να μιλησετε με καποιον 60+ χρονων για την κατασταση στους δρομους και τις αλητειες που γινονταν τις δεκαετιες 70 κ 80,και θα ακουσετε πραγματα πραγματικα αδιανοητα:Απο προσπερασεις επι 1 χιλιομετρο στο αντιθετο ρευμα,μεχρι κοντρες στην Αγ.Μελετιου...Αυτο φυσικα δεν αναιρει το γεγονος οτι εχουμε πολλα πραγματα να βελτιωσουμε ακομα.
....αυτό που λείπει, και ΚΑΝΕΙΣ δεν φροντίζει, είναι η ΠΑΙΔΕΙΑ.Από τις 9 το πρωΐ, έως τις 3 το μεσημέρι, μετράμε ήδη 3 νεκρούς στους δρόμους της Αθήνας.... Που θα πάει αυτή η κατάσταση????
Έχω αναγκαστεί να αλλάζω δρομολόγια διότι κινδυνεύουμε συνεχώς, να με εμβολίσουν, να με πετάξουν από το δρόμο, να με βρίσουν με τα χυδαιότερα λόγια μπροστά στο παιδί μου για να περάσουν εκείνοι πρώτοι, να μας σκοτώσουν εν ψυχρώ...
Οι ίδιοι που ρίχνουν ναυτικές φωτοβολίδες για να σκοτώσουν άλλους ανθρώπους, σπρώχνουν "χαζούς" από το καράβι αδιαφορώντας αν θα πνιγούν, συκοφαντούν συναδέλφους και φίλους, κ.λ.π..
Από την εικόνα στις τηλεοράσεις, το ένα έφυγε μετά από μία στροφή, κατα την άποψή μου , λόγω ταχύτητας.Και το πρωϊνό είναι κάτι που δεν έχει σχέση με κακή συμπεριφορά, αλλά με ένα άλλο πολύ μεγάλο πρόβλημα: Που ο κόσμος αδιαφορεί, ή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να συντηρήσει το αυτοκίνητό του. Έσκασε το λάστιχο, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, σκοτώθηκαν και οι 2 οδηγοί... Ο 2ος που ερχόταν??? Δεν είχε καμμία σχέση.... Γιατί?
Και εδώ θα έσωζε μία υδροπνευματική ανάρτηση... Δεν αρπάζομαι από ένα δυσβάσταχτα τραγικό γεγονός για να εκθειάσω τις αγαπημένες μας Citroen, νομίζω ότι λέω μία αλήθεια.
Επιβεβαιώνω, αλλά..........................................
Παντως ας ειμαστε ρεαλιστες.Η κατασταση εχει βελτιωθει με αλματωδεις ρυθμους σε σχεση με παλια.Δοκιμαστε να μιλησετε με καποιον 60+ χρονων για την κατασταση στους δρομους και τις αλητειες που γινονταν τις δεκαετιες 70 κ 80,και θα ακουσετε πραγματα πραγματικα αδιανοητα:Απο προσπερασεις επι 1 χιλιομετρο στο αντιθετο ρευμα,μεχρι κοντρες στην Αγ.Μελετιου...Αυτο φυσικα δεν αναιρει το γεγονος οτι εχουμε πολλα πραγματα να βελτιωσουμε ακομα.
Μαλλον δεν εγινα ακριβως κατανοητος.Θα πρεπει ισως να αναφερω συγκεκριμενα παραδειγματα.Επιβεβαιώνω, αλλά.................
Την δεκαετία 70 & 80, η ισχύς ήταν 45-50-70-75 ΗΡ, και οι κυκλοφοριακές συνθήκες, πιο χαλαρές. Και μια προσπέραση, με 60 ΗΡ, και 5 άτομα και αποσκευές, κράταγε 1 χιλιόμετρο.
Σήμερα, που το πιο μικρό, πάει 80-100-120 ΗΡ, οι επιδόσεις πιο εκρηκτικές, τολμάμε κινήσεις, που δεν θα κάναμε με 60 ΗΡ.
Και οι δρόμοι, τουλάχιστον οι Εθνικοί, σε καλύτερη κατάσταση, ευνοούν, αλλά δεν εκπαιδεύουν.
Ενας Αχλαδόκαμπος παλαιότερα, ή ένας Μπράλλος, σε μάθαινε ( αν ζούσες ), στροφές, φρένα, επιταχύνσεις. Και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, βοηθούν, αλλά δεν μπορούν να ξεπεράσουν τους νόμους της φυσικής οταν ξεπερνάς τα όρια.
Προσωπικό παράδειγμα, με το Πεζώ 208 του γιού, επιστροφή από Λιτόχωρο, "μπαμπά, οδήγα, νυστάζω", πρώτη φορά στο τιμόνι του, βράδυ, με το τιμόνι να καλύπτει το καντράν, ένοιωθα ασφάλεια, και κάποια στιγμή, βλέπω το κοντέρ ............160 ! Εγώ, που πάω 110-120. Τα βελτιωμένα, σε αναρτήσεις, ηχομονώσεις, παρασύρουν, δεν αισθάνεσαι τις ταχύτητες. Από εκεί και πέρα, μόνον η λογική και η εμπειρία, μπορουν να σε προστατεύσουν, εσένα, την οικογένεια και τους άλλους.