Καφενείον "Το δικύλινδρο" (Bar)

GiwrgosTer

Member
Reaction score
578
Πόντοι
367
Περιοχή
Χανιά, Κρήτη
Ασχετη ερωτηση, εισαχθηκε επισημα ποτε στην Ελλαδα το Peugeot 505 ; Δεν εχω πετυχει ποτε στο car.gr.

minas

Member
Reaction score
3.038
Πόντοι
747
Προσωπικα γνωριζω καναδυο παρατημενα.Και μελος του φορουμ μου εχει πει οτι φιλος του εχει ενα.Και θυμαμαι να εχω πετυχει καποιες φορες μικρος.
Ωστοσο δεν ξερω αν ειχαν εισαχθει κανονικα η αν ηταν μεταχειρισμενα εξωτερικου.Νομιζω ομως ειχαν εισαχθει κανονικα.

Taskos

Member
Reaction score
3.682
Πόντοι
777
Ασχετη ερωτηση, εισαχθηκε επισημα ποτε στην Ελλαδα το Peugeot 505 ; Δεν εχω πετυχει ποτε στο car.gr.
Hellenic Motor History: Αποτελέσματα αναζήτησης για Peugeot 305
"Στις 23 Ιανουαρίου 1980, η ΙΜΠΟΡΤΕΞ Α.Ε παρουσίασε στη χώρα μας μια νέα έκδοση του μεσαίου οικογενειακού Peugeot 305.
Την ίδια ημέρα, έγινε και η επίσημη παρουσίαση στη χώρα μας, του μεγαλύτερου Peugeot 505, με βασικό κινητήρα στα 1.800 κ.εκ. ¨"

Nikephoros

Member
Reaction score
15.405
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Συνεχώς ακούμε για τραγικά δυστυχήματα με ψυχές νέων ανθρώπων να φεύγουν, οδηγώντας μόνοι τους και για "μυστηριώδεις" λόγους να χάνουν τον έλεγχο του αυτοκινήτου τους και να βγαίνουν από το δρόμο.

Κατά τη γνώμη μου, οι πίνακες οργάνων των περισσοτέρων αυτοκινήτων από μόνοι τους, έτσι όπως είναι, αποσπούν την προσοχή του οδηγού. Αλλά περισσότερο, μάλλον φταίει αυτό που φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί και το οποίο βλέπω σε πάρα πολλά αυτοκίνητα:

32827

Καλύπτει ένα τεράστιο τμήμα του οπτικού πεδίου... Και πόσα τέτοια βλέπω να πηγαίνουν λες και ο οδηγός είναι μεθυσμένος και να πάνε να πέσουν πάνω στους άλλους, ανυποψίαστους οδηγούς...

minas

Member
Reaction score
3.038
Πόντοι
747
Οντας κατοχος κινητου παλαιας τεχνολογιας,συναντω συχνα αυτο το θεαμα στους δρομους,και πραγματικα αναρωτιεμαι,τι να ειναι πια αυτο το τοσο σημαντικο που κοιτουν ολοι στα κινητα τους,ωστε δεν αντεχουν να περιμενουν λιγο μεχρι να φτασουν στον προορισμο τους και να το δουν με ασφαλεια.
Ωστοσο,να σας θυμισω οτι εχουμε περασει πολυ χειροτερα:Πριν μερικα χρονια ηταν συνηθες για τους οδηγους να παρασυρουν πεζους,καθως οι τελευταιοι ορμουσαν στη μεση κεντρικων λεωφορων κυνηγωντας....Ποκεμον....:whatever:whatever

Nikephoros

Member
Reaction score
15.405
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Από τις 9 το πρωΐ, έως τις 3 το μεσημέρι, μετράμε ήδη 3 νεκρούς στους δρόμους της Αθήνας.... Που θα πάει αυτή η κατάσταση????

Έχω αναγκαστεί να αλλάζω δρομολόγια διότι κινδυνεύουμε συνεχώς, να με εμβολίσουν, να με πετάξουν από το δρόμο, να με βρίσουν με τα χυδαιότερα λόγια μπροστά στο παιδί μου για να περάσουν εκείνοι πρώτοι, να μας σκοτώσουν εν ψυχρώ...

Οι ίδιοι που ρίχνουν ναυτικές φωτοβολίδες για να σκοτώσουν άλλους ανθρώπους, σπρώχνουν "χαζούς" από το καράβι αδιαφορώντας αν θα πνιγούν, συκοφαντούν συναδέλφους και φίλους, κ.λ.π..

nonos

Member
Reaction score
23.861
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Το πρωινο τροχαιο ειναι στο δρομο για την εργασια μου. Η εικονα ηταν σοκαριστικη. Δεν εχω λογια.

Nikephoros

Member
Reaction score
15.405
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Το πρωινο τροχαιο ειναι στο δρομο για την εργασια μου. Η εικονα ηταν σοκαριστικη. Δεν εχω λογια.
Και το πρωϊνό είναι κάτι που δεν έχει σχέση με κακή συμπεριφορά, αλλά με ένα άλλο πολύ μεγάλο πρόβλημα: Που ο κόσμος αδιαφορεί, ή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να συντηρήσει το αυτοκίνητό του. Έσκασε το λάστιχο, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, σκοτώθηκαν και οι 2 οδηγοί... Ο 2ος που ερχόταν??? Δεν είχε καμμία σχέση.... Γιατί?

Και εδώ θα έσωζε μία υδροπνευματική ανάρτηση... Δεν αρπάζομαι από ένα δυσβάσταχτα τραγικό γεγονός για να εκθειάσω τις αγαπημένες μας Citroen, νομίζω ότι λέω μία αλήθεια.

minas

Member
Reaction score
3.038
Πόντοι
747
Και το πρωϊνό είναι κάτι που δεν έχει σχέση με κακή συμπεριφορά, αλλά με ένα άλλο πολύ μεγάλο πρόβλημα: Που ο κόσμος αδιαφορεί, ή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να συντηρήσει το αυτοκίνητό του. Έσκασε το λάστιχο, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, σκοτώθηκαν και οι 2 οδηγοί... Ο 2ος που ερχόταν??? Δεν είχε καμμία σχέση.... Γιατί?
Απο οτι διαβασα παντως,στο σημειο υπηρχε διαζωμα,το οποιο διαπερασε το αυτοκινητο που προκαλεσε το ατυχημα.Οποτε μαλλον επαιξε ρολο και η υπερβολικη ταχυτητα.Συν οτι δεν γνωριζουμε θετικα αν το λαστιχο εσκασε λογω κακης συντηρησης.Μπορει να συνεβη για οποιοδηποτε αλλο λογο-ακομα και επειδη πατησε συντριμμια απο προηγουμενο ατυχημα...

Παντως ας ειμαστε ρεαλιστες.Η κατασταση εχει βελτιωθει με αλματωδεις ρυθμους σε σχεση με παλια.Δοκιμαστε να μιλησετε με καποιον 60+ χρονων για την κατασταση στους δρομους και τις αλητειες που γινονταν τις δεκαετιες 70 κ 80,και θα ακουσετε πραγματα πραγματικα αδιανοητα:Απο προσπερασεις επι 1 χιλιομετρο στο αντιθετο ρευμα,μεχρι κοντρες στην Αγ.Μελετιου...Αυτο φυσικα δεν αναιρει το γεγονος οτι εχουμε πολλα πραγματα να βελτιωσουμε ακομα.

Nikephoros

Member
Reaction score
15.405
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Απο οτι διαβασα παντως,στο σημειο υπηρχε διαζωμα,το οποιο διαπερασε το αυτοκινητο που προκαλεσε το ατυχημα.Οποτε μαλλον επαιξε ρολο και η υπερβολικη ταχυτητα.Συν οτι δεν γνωριζουμε θετικα αν το λαστιχο εσκασε λογω κακης συντηρησης.Μπορει να συνεβη για οποιοδηποτε αλλο λογο-ακομα και επειδη πατησε συντριμμια απο προηγουμενο ατυχημα...

Παντως ας ειμαστε ρεαλιστες.Η κατασταση εχει βελτιωθει με αλματωδεις ρυθμους σε σχεση με παλια.Δοκιμαστε να μιλησετε με καποιον 60+ χρονων για την κατασταση στους δρομους και τις αλητειες που γινονταν τις δεκαετιες 70 κ 80,και θα ακουσετε πραγματα πραγματικα αδιανοητα:Απο προσπερασεις επι 1 χιλιομετρο στο αντιθετο ρευμα,μεχρι κοντρες στην Αγ.Μελετιου...Αυτο φυσικα δεν αναιρει το γεγονος οτι εχουμε πολλα πραγματα να βελτιωσουμε ακομα.
Προφανώς ήλθαν νέα στοιχεία στην επιφάνεια. Αυτό ήταν το ρεπορτάζ το πρωΐ, ότι αυτόπτες μάρτυρες είδαν να σκάει πρώτα το λάστιχο του οδηγού.

visa chrono

Member
Reaction score
28.531
Πόντοι
1.607

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Από τις 9 το πρωΐ, έως τις 3 το μεσημέρι, μετράμε ήδη 3 νεκρούς στους δρόμους της Αθήνας.... Που θα πάει αυτή η κατάσταση????

Έχω αναγκαστεί να αλλάζω δρομολόγια διότι κινδυνεύουμε συνεχώς, να με εμβολίσουν, να με πετάξουν από το δρόμο, να με βρίσουν με τα χυδαιότερα λόγια μπροστά στο παιδί μου για να περάσουν εκείνοι πρώτοι, να μας σκοτώσουν εν ψυχρώ...

Οι ίδιοι που ρίχνουν ναυτικές φωτοβολίδες για να σκοτώσουν άλλους ανθρώπους, σπρώχνουν "χαζούς" από το καράβι αδιαφορώντας αν θα πνιγούν, συκοφαντούν συναδέλφους και φίλους, κ.λ.π..
....αυτό που λείπει, και ΚΑΝΕΙΣ δεν φροντίζει, είναι η ΠΑΙΔΕΙΑ.

Και δεν ήταν το μόνο πρωϊνό. Κάθε βραδο-πρωϊνό, ειδικά στις νεαρές ηλικίες, μετράμε άδικες ( ....λόγω έλλειψης γνώσης ) απώλειες.

Last edited:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747

Και εδώ θα έσωζε μία υδροπνευματική ανάρτηση... Δεν αρπάζομαι από ένα δυσβάσταχτα τραγικό γεγονός για να εκθειάσω τις αγαπημένες μας Citroen, νομίζω ότι λέω μία αλήθεια.
Από την εικόνα στις τηλεοράσεις, το ένα έφυγε μετά από μία στροφή, κατα την άποψή μου , λόγω ταχύτητας.

Το στηθαίο αυτό, ειδικά σχεδιασμενη καμπύλη, επαναφέρει στον δρόμο όχημα που έχει παρεκλίνει. Αρκεί, να είναι μέσα στα όρια ταχύτητας. Αλλιώς, με την πρόσκρουση, και μάλιστα με γωνία και υψηλή ταχύτητα, το υπερπηδάει το όχημα με ροπή ανατροπής.

ΙΧ ήταν, δεν ήταν νταλίκα με τεράστια μάζα και υψηλό κέντρο βάρους. Και ακόμα και τα Fiat, έχουν διπλό - τριγωνικό κύκλωμα φρένων, που ισορροπεί την πέδηση.

Θεωρώ ότι το ένα όχημα, υπερπήδησε το διαχωριστικό,, λόγω ταχύτητας, αφού χάθηκε ο έλεγχος στην προηγούμενη στροφή. Προσωπική άποψη μετά από χροοοοοοονια στους δρόμους αυτούς.

Last edited:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
.........................
Επιβεβαιώνω, αλλά.................

Την δεκαετία 70 & 80, η ισχύς ήταν 45-50-70-75 ΗΡ, και οι κυκλοφοριακές συνθήκες, πιο χαλαρές. Και μια προσπέραση, με 60 ΗΡ, και 5 άτομα και αποσκευές, κράταγε 1 χιλιόμετρο.

Σήμερα, που το πιο μικρό, πάει 80-100-120 ΗΡ, οι επιδόσεις πιο εκρηκτικές, τολμάμε κινήσεις, που δεν θα κάναμε με 60 ΗΡ.

Και οι δρόμοι, τουλάχιστον οι Εθνικοί, σε καλύτερη κατάσταση, ευνοούν, αλλά δεν εκπαιδεύουν.

Ενας Αχλαδόκαμπος παλαιότερα, ή ένας Μπράλλος, σε μάθαινε ( αν ζούσες ), στροφές, φρένα, επιταχύνσεις. Και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, βοηθούν, αλλά δεν μπορούν να ξεπεράσουν τους νόμους της φυσικής οταν ξεπερνάς τα όρια.

Προσωπικό παράδειγμα, με το Πεζώ 208 του γιού, επιστροφή από Λιτόχωρο, "μπαμπά, οδήγα, νυστάζω", πρώτη φορά στο τιμόνι του, βράδυ, με το τιμόνι να καλύπτει το καντράν, ένοιωθα ασφάλεια, και κάποια στιγμή, βλέπω το κοντέρ ............160 ! Εγώ, που πάω 110-120. Τα βελτιωμένα, σε αναρτήσεις, ηχομονώσεις, παρασύρουν, δεν αισθάνεσαι τις ταχύτητες. Από εκεί και πέρα, μόνον η λογική και η εμπειρία, μπορουν να σε προστατεύσουν, εσένα, την οικογένεια και τους άλλους.

traffic

Member
Reaction score
6.726
Πόντοι
847
Περιοχή
Σαχάρα

minas

Member
Reaction score
3.038
Πόντοι
747
Επιβεβαιώνω, αλλά.................

Την δεκαετία 70 & 80, η ισχύς ήταν 45-50-70-75 ΗΡ, και οι κυκλοφοριακές συνθήκες, πιο χαλαρές. Και μια προσπέραση, με 60 ΗΡ, και 5 άτομα και αποσκευές, κράταγε 1 χιλιόμετρο.

Σήμερα, που το πιο μικρό, πάει 80-100-120 ΗΡ, οι επιδόσεις πιο εκρηκτικές, τολμάμε κινήσεις, που δεν θα κάναμε με 60 ΗΡ.

Και οι δρόμοι, τουλάχιστον οι Εθνικοί, σε καλύτερη κατάσταση, ευνοούν, αλλά δεν εκπαιδεύουν.

Ενας Αχλαδόκαμπος παλαιότερα, ή ένας Μπράλλος, σε μάθαινε ( αν ζούσες ), στροφές, φρένα, επιταχύνσεις. Και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, βοηθούν, αλλά δεν μπορούν να ξεπεράσουν τους νόμους της φυσικής οταν ξεπερνάς τα όρια.

Προσωπικό παράδειγμα, με το Πεζώ 208 του γιού, επιστροφή από Λιτόχωρο, "μπαμπά, οδήγα, νυστάζω", πρώτη φορά στο τιμόνι του, βράδυ, με το τιμόνι να καλύπτει το καντράν, ένοιωθα ασφάλεια, και κάποια στιγμή, βλέπω το κοντέρ ............160 ! Εγώ, που πάω 110-120. Τα βελτιωμένα, σε αναρτήσεις, ηχομονώσεις, παρασύρουν, δεν αισθάνεσαι τις ταχύτητες. Από εκεί και πέρα, μόνον η λογική και η εμπειρία, μπορουν να σε προστατεύσουν, εσένα, την οικογένεια και τους άλλους.
Μαλλον δεν εγινα ακριβως κατανοητος.Θα πρεπει ισως να αναφερω συγκεκριμενα παραδειγματα.

-Γνωστος μου διηγηθηκε ιστορια,οπου φιλος του αποφασισε να προσπερασει φαλαγγα 60+μποτιλιαρισμενων αυτοκινητων,με 100+χαω,προφανως βγαινοντας στο αντιθετο ρευμα...σε ποιο δρομο;Στην επαρχιακη οδο Πορτο Ραφτη-Μαρκοπουλου,το 1984...
-Λιγα χρονια νωριτερα,καποιοι εστηναν κοντρες αυτοκινητων με στοιχηματα,στην...πλατεια Νεας Σμυρνης(τοτε ηταν κανονικα δρομος).Εννοειται οτι στο σημειο κυκλοφορουσε παρα πολυς κοσμος οπως και σημερα.
Και αυτα δεν ηταν μεμονωμενα περιστατικα.Εχω ακουσει παμπολλες τετοιες ιστοριες απο ανθρωπους αυτης της ηλικιας,παντελως αγνωστους μεταξυ τους.Και μαλιστα μιλαμε για κανονικους αξιοπρεπεις ανθρωπους της εποχης,και οχι τιποτα λουμπεν στοιχεια.Οποτε πιθανοτατα καποιοι αλλοι να εκαναν και πολυ χειροτερα.

Η διαφορα λοιπον,ειναι οτι σημερα τετοια πραγματα δεν γινονται.Και αυτο δεν ειναι θεμα αστυνομευσης η κυρωσεων(που τοτε μπορει να ηταν και αυστηροτερα τα πραγματα).Ειναι ξεκαθαρα θεμα παιδειας.Καταφεραμε τελικα να κατανοησουμε οτι τετοιες πρακτικες αποτελουν ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ και ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ,και δεν τις εφαρμοζουμε πια.
Φυσικα εχουμε ακομα πολυ δρομο μπροστα μας,ωστοσο εχουμε κανει αλματωδη προοδο στο θεμα οδηγικη παιδεια,τα τελευταια 40 χρονια.

nonos

Member
Reaction score
23.861
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Εγω παντως συμφωνω και με τους δυο σας.

Top Bottom