Citroën BX γενική συζήτηση

Nikephoros

Member
Reaction score
15.407
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Την προηγούμενη Παρασκευή το τεύχος του Autobild είχε κάνει αφιέρωμα στις ΒΧ με τίτλο: "Ο Πλαστικός Οδοστρωτήρας"! Δεν το πήρα το τεύχος, απλώς το γνωρίζω. Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Γιάννης Κακούρης (έχει τύχει να συνομιλήσω μαζί του για καμμιά ώρα, πριν από μερικά χρόνια) είναι Citroenάς, είχε γράψει κάποτε ότι το αγαπημένο αυτοκίνητό του είναι η DS..

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.965
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
είχε γράψει κάποτε ότι το αγαπημένο αυτοκίνητό του είναι η DS..
Σοβαρός άνθρωπος (σπάνιο για δημοσιογράφο) :P

Nikephoros

Member
Reaction score
15.407
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Σοβαρός άνθρωπος (σπάνιο για δημοσιογράφο) :P
Και εγώ την ίδια άποψη έχω, ότι πρόκειται για εξαιρετικό άνθρωπο. Η συνάντησή μας είχε γίνει στα πλαίσια μίας έκθεσης αυτοκινήτου και κάναμε μία ιδιαίτερη συζήτηση, διότι λίγες εβδομάδες πριν το Autobild είχε δημοσιεύσει μία επιστολή μου ως επιστολή του τεύχους. Αντικείμενο της επιστολής: είχε γράψει το autobild ότι το cactus είναι αντάξιος απόγονος της GS και εγώ, με ευγενικό τρόπο και πάρα πολλά επιχειρήματα, έστειλα μία επιστολή λέγοντας ουσιαστικά "τι λέτε ιερόσυλοι? πέρασε και δεν ακούμπησε!". Συγνώμη και για το λίγο "off topic"!

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.865
Πόντοι
827
Και εγώ την ίδια άποψη έχω, ότι πρόκειται για εξαιρετικό άνθρωπο. Η συνάντησή μας είχε γίνει στα πλαίσια μίας έκθεσης αυτοκινήτου και κάναμε μία ιδιαίτερη συζήτηση, διότι λίγες εβδομάδες πριν το Autobild είχε δημοσιεύσει μία επιστολή μου ως επιστολή του τεύχους. Αντικείμενο της επιστολής: είχε γράψει το autobild ότι το cactus είναι αντάξιος απόγονος της GS και εγώ, με ευγενικό τρόπο και πάρα πολλά επιχειρήματα, έστειλα μία επιστολή λέγοντας ουσιαστικά "τι λέτε ιερόσυλοι? πέρασε και δεν ακούμπησε!". Συγνώμη και για το λίγο "off topic"!
Γιατί ρε Νίκο τέτοια άρνηση με μερικά σύγχρονα μοντέλα της φίρμας; Τώρα βέβαια η μανία των δημοσιογράφων ντε και καλά το κάκτος μα είναι συνέχεια κάποιου καταντά σαχλαμάρα. Εγώ πάντως έχω την καλλίτερη άποψη για το cactus

Nikephoros

Member
Reaction score
15.407
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Γιατί ρε Νίκο τέτοια άρνηση με μερικά σύγχρονα μοντέλα της φίρμας; Τώρα βέβαια η μανία των δημοσιογράφων ντε και καλά το κάκτος μα είναι συνέχεια κάποιου καταντά σαχλαμάρα. Εγώ πάντως έχω την καλλίτερη άποψη για το cactus
A και εγώ, ήμουν όντως προκατειλημμένος πριν το οδηγήσω, αλλά μου άρεσε! Η ένστασή μου ήταν περισσότερο για ιστορικούς λόγους, για το τι προσέφερε δηλαδή το καθένα στην εποχή του. Δεν μπορεί να θεωρείται το συμβατικό Cactus διάδοχος της GS με την υδροπνευματική ανάρτηση, απίστευτα φρένα, ανεξάρτητη ανάρτηση παντού, αεροδυναμικό αμάξωμα, κ.λ.π. σε μια εποχή που κυκλοφορούσαν αυτοκίνητα "τούβλα" με ανύπαρκτες αναρτήσεις, φρένα και ενεργητική ασφάλεια. Έλεγα μάλιστα στην επιστολή μου ότι θεωρώ το Cactus περισσότερο διάδοχο του 2cv, με την απλότητα που το διακρίνει και όχι της GS! Η μόνη μου ένσταση για το Cactus: δεν μπορώ να οδηγήσω χωρίς στροφόμετρο!!!

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.965
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Καμία προκατάληψη αλλά δεν μπορεί να γράφουν ότι θέλουν.. Δεν δυνατόν να συγκρίνουν τις βούρτσες με τις π****ς
Και εγώ θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος με τον κάκτο ή με ένα γιάρης hybrid αλλά μέχρι εκεί.

Nikephoros

Member
Reaction score
15.407
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Καμία προκατάληψη αλλά δεν μπορεί να γράφουν ότι θέλουν.. Δεν δυνατόν να συγκρίνουν τις βούρτσες με τις π****ς
Και εγώ θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος με τον κάκτο ή με ένα γιάρης hybrid αλλά μέχρι εκεί.
Συμφωνώ πέρα για πέρα! Και επειδή βγαίνουμε λίγο offtopic2 από το συγκεκριμένο θέμα (είναι τόσο όμορφες οι συζητήσεις που παρασυρόμαστε!) θα πρότεινα ένα νέο θέμα, εάν συμφωνείτε, στις "easy going" συζητήσεις: Πόσο "Citroen" είναι οι σύγχρονες Citroen?

GiAnniS

Member
Reaction score
7.910
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France
Συμφωνώ πέρα για πέρα! Και επειδή βγαίνουμε λίγο offtopic2, από το συγκεκριμένο θέμα (είναι τόσο όμορφες οι συζητήσεις που παρασυρόμαστε!) θα πρότεινα ένα νέο θέμα, εάν συμφωνείτε, στις "easy going" συζητήσεις: Πόσο "Citroen" είναι οι σύγχρονες Citroen?
Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι CITROEN είναι το αυτοκίνητο που βλέποντας το ακίνητο κινείται και σε γυρνάει πίσω στη παιδική ηλικία που ήθελες να κάτσεις στη θέση του οδηγού και να ...................................ξέρετε!!!! Aπλά οι καινούργιες CITROEN δεν μου προκαλούν κάτι τέτοιο!

Last edited:

visa chrono

Member
Reaction score
28.532
Πόντοι
1.607
Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι CITROEN είναι το αυτοκίνητο που βλέποντας το ακίνητο κινείται και σε γυρνάει πίσω στη παιδική ηλικία που ήθελες να κάτσεις στη θέση του οδηγού και να ...................................ξέρετε!!!! Aπλά οι καινούργιες CITROEN δεν μου προκαλούν κάτι τέτοιο!
+1 αγαπητέ Γιάννη..παρ όλο που τα τελευταία χρονιά..χρησιμοποιώ κάποια από τα μοντέλα της.... (άβυσσος η ψυχή μας......:lol:)..
...Και να είμαι και δίκαιος τα θεωρώ εξαιρετικούς εργάτες...και ιδανική σχέση τιμής και αυτό που προσφέρουν....μέχρι εκεί όμως...

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Zwettl Niederösterreich Austria
Website
www.citrobella.com
+1 αγαπητέ Γιάννη..παρ όλο που τα τελευταία χρονιά..χρησιμοποιώ κάποια από τα μοντέλα της.... (άβυσσος η ψυχή μας......:lol:)..
...Και να είμαι και δίκαιος τα θεωρώ εξαιρετικούς εργάτες...και ιδανική σχέση τιμής και αυτό που προσφέρουν....μέχρι εκεί όμως...
Orea...lipon,
...ta palea Citroen, pera apo to na itane tromera mbrosta tis epochis tous...bebeos mas fernoune nostalgia ke thimomaste ta niata mas...tosa onira kaname, na ta odigoume, na ta charoume, na ta kanoume dika mas...ala itane eksorealistika tote...giati 14aron chronon pos tha itane dinaton...
As poume...ego...otan o pateras mou agorase to proto mas Citroen, ena GSpecial mble gimno, to 1977 imouna 13 chronon agoraki...ke omos me iche sinarpasi to oti to amaksi mas sikonotane me tou pou eperne mbrosta...popopo! UFO!
Opote kapote to 78, stin bienni, mou dosane se mia antiprosopia Citroen ena prospektous tis GS...
Aman...eki ida oti iparchi ke ena break, to eroteftika amesos, ke epi topou!
Ke icha schediasi me molibi ena lefko me riges Zebra...etzi itane to proto aftokinito ton oniron mou.
Telika prin mia bdomada pragmatopiisa to oniro mou, etiche, ime poli tycheros...to kiniki omos diarkise 38!!! chronia!
Bebea lefta den ipirchane otan archisa sto panepistimio ke imouna poli poli evtichismenos otan oi gonis mou masi me tous papoudes mou tzondarane ke pira ena Visa SuperE, ochi bebea kenourgio...ala elafros metachirismeno. Alo oniro ke avto...ke to agapo to Visa epidi itane pistos ke kalos filos.
Omos basika to Visa den iche tipota idietero, i risospastiko pano tou...para mono to onoma tis eterias pou kataskevase to GS break...

Omos, agapisa ke ta sinchrona Citreon, itane ke ine pisti sindrofi ke boithi stin kathimerini mas sois, pane ta pedia scholio, ta psonia, ta taksidia, tis epidromes, ke ola afta me anesi ke oikonomia, choris taleporia.
Idietera to C5 break, icha sira ena ke echo tora sira dio, ine apistefta aksiopista ke kala, gera avtokinita...
Ime sigouros omos, pos stis kores mou, pio argotera, tha mborouse ena XM i ena C5 na dimiourgisi nostalgika estimata se aftes...

Last edited:

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.293
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Orea...lipon,
...ta palea Citroen, pera apo to na itane tromera mbrosta tis epochis tous...bebeos mas fernoune nostalgia ke thimomaste ta niata mas...tosa onira kaname, na ta odigoume, na ta charoume, na ta kanoume dika mas...ala itane eksorealistika tote...giati 14aron chronon pos tha itane dinaton...
As poume...ego...otan o pateras mou agorase to proto mas Citroen, ena GSpecial mble gimno, to 1977 imouna 13 chronon agoraki...ke omos me iche sinarpasi to oti to amaksi mas sikonotane me tou pou eperne mbrosta...popopo! UFO!
Opote kapote to 78, stin bienni, mou dosane se mia antiprosopia Citroen ena prospektous tis GS...
Aman...eki ida oti iparchi ke ena break, to eroteftika amesos, ke epi topou!
Ke icha schediasi me molibi ena lefko me riges Zebra...etzi itane to proto aftokinito ton oniron mou.
Telika prin mia bdomada pragmatopiisa to oniro mou, etiche, ime poli tycheros...to kiniki omos diarkise 38!!! chronia!
Bebea lefta den ipirchane otan archisa sto panepistimio ke imouna poli poli evtichismenos otan oi gonis mou masi me tous papoudes mou tzondarane ke pira ena Visa SuperE, ochi bebea kenourgio...ala elafros metachirismeno. Alo oniro ke avto...ke to agapo to Visa epidi itane pistos ke kalos filos.
Omos basika to Visa den iche tipota idietero, i risospastiko pano tou...para mono to onoma tis eterias pou kataskevase to GS break...

Omos, agapisa ke ta sinchrona Citreon, itane ke ine pisti sindrofi ke boithi stin kathimerini mas sois, pane ta pedia scholio, ta psonia, ta taksidia, tis epidromes, ke ola afta me anesi ke oikonomia, choris taleporia.
Idietera to C5 break, icha sira ena ke echo tora sira dio, ine apistefta aksiopista ke kala, gera avtokinita...
Ime sigouros omos, pos stis kores mou, pio argotera, tha mborouse ena XM i ena C5 na dimiourgisi nostalgika estimata se aftes...
στο visa του @citrobella εμαθα να οδηγαω... τελικά δεν καταφερα ποτε να αγορασω ενα visa αλλα κατι ενδιαμεσο...

tataskit

Member
Reaction score
530
Πόντοι
137
ε καλα τωρα ειναι για γελια να συγκρινεις το GS με το Cactus. θα τριζουν τα κοκαλα του Paul Mages με αυτα που γραφουνε:fool: :chair::rocket:. εχω ξαναεκρφρασει την μεγαλη μου απογοητευση για τα συνχρονα CITROEN που κατα την γνωμη μου δεν αξιζει να λεγονται CITROEN (με μονη εξερεση τα C5 αν και δεν εχω μπει σε καποιο με υδροενεργητικη για να εκφερω αποψη). συμφωνω απολητα με αυτο που ειχε πει ο Pierre Boulanger σε αλλη σηζητηση οτι στην ουσια η CITROEN σημερα δεν υπαρχει

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Website
www.citrobella.com
Ke omos iparchi...ke min mou prosbalete ton kakto...parakalo, ekseretiko amaksi, ke tromero value for money!
Ke ochi mono afto, as thimithoume ke ton Sebastian Loeb protathlitis WRC 2004,2005,2006,2007,2008,2009,2010,2011,2012! Panta me CITROËN!

tataskit

Member
Reaction score
530
Πόντοι
137
Ke omos iparchi...ke min mou prosbalete ton kakto...parakalo, ekseretiko amaksi, ke tromero value for money!
Ke ochi mono afto, as thimithoume ke ton Sebastian Loeb protathlitis WRC 2004,2005,2006,2007,2008,2009,2010,2011,2012! Panta me CITROËN!
αγαπητε citrobella μου κανει μεγαλη εντιποση για την αγαπη σου για το kakto... βλεποντας οτι γενικα εχεις καλο γουστο και φενεται απο το γκαραζ σου. εχεις μαζεψει αληθινα CITROEN και οχι οτι νανε και γιαυτο σε επικροτω. για μενα οταν ακουω CITROEN το 90% που μου ερχεται στο μυαλο ειναι η αναρτηση γιαυτο πιστευω ολοι αγαπησαμε τη CITROEN. νομιζω οτι θα συμφωνισεις οτι στο θεμα της αναρτησης τουλαχιστον η σημερινη CITROEN δεν εχει καμια σχεση με αυτο που ηταν καποτε. τωρα σαν εμφανιση μου αρεσουν και μενα και στο εσωτερικο που εχουν ψηφιακα καντραν αλλα μονο αυτο. παντα ελεγα σε ολους τα CITROEN ειναι τα καλητερα αμαξια μεχρι που μπηκα σε αρκετα συγχρονα μοντελα και απογοητευτηκα με την αναρτηση. προσωπικα ετσι που κανταντησε και συν την καταργηση της υδροπνευματικης για μενα δεν εχει μεινει τιποτα που να θαυμαζω πλεων σε αυτα τα αμαξια. αντιθετως η PEUGEOT η RENAULT και η HYUNDAI εχουν και σημερα μια σχετικα μαλακη αναρτηση που ας πουμε με καληπτει για καθημερινο αμαξι. καμια σχεση με την παλια αναρτηση της CITROEN αλλα τουλαχιστον τα οδηγεις ευχαριστα. θα σου προτηνα να κανεις ενα test drive σε αυτες τις ετεριες και ισως καληψουν και σενα. προσωπικα δεν θα συνεχισω να επικροτω μια ετερεια που πλεον δεν με καληπτει επειδη απλα εχει το αγαπημενο μου ονομα CITROEN. παρολα αυτα επειδη σε βλεπω πολυ δεμενο με το kakto πραγμα που αδυνατω να καταλαβω θα σταματησω να τον προσβαλω μονο και μονο επειδη σε εκτημω :D

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.038
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
δεν εχω οδηγησει κακτο δεν εχω μπει καν μεσα...αλλα σαν σχημα με ξενιζει......και επειδή και το νέο c3 ακολουθει ελαφρως την νεα γκαμα της σιτροεν ....δυστυχως δεν θα παει καλα με τις πωλήσεις.....

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Website
www.citrobella.com
αγαπητε citrobella μου κανει μεγαλη εντιποση για την αγαπη σου για το kakto... βλεποντας οτι γενικα εχεις καλο γουστο και φενεται απο το γκαραζ σου. εχεις μαζεψει αληθινα CITROEN και οχι οτι νανε και γιαυτο σε επικροτω. για μενα οταν ακουω CITROEN το 90% που μου ερχεται στο μυαλο ειναι η αναρτηση γιαυτο πιστευω ολοι αγαπησαμε τη CITROEN. νομιζω οτι θα συμφωνισεις οτι στο θεμα της αναρτησης τουλαχιστον η σημερινη CITROEN δεν εχει καμια σχεση με αυτο που ηταν καποτε. τωρα σαν εμφανιση μου αρεσουν και μενα και στο εσωτερικο που εχουν ψηφιακα καντραν αλλα μονο αυτο. παντα ελεγα σε ολους τα CITROEN ειναι τα καλητερα αμαξια μεχρι που μπηκα σε αρκετα συγχρονα μοντελα και απογοητευτηκα με την αναρτηση. προσωπικα ετσι που κανταντησε και συν την καταργηση της υδροπνευματικης για μενα δεν εχει μεινει τιποτα που να θαυμαζω πλεων σε αυτα τα αμαξια. αντιθετως η PEUGEOT η RENAULT και η HYUNDAI εχουν και σημερα μια σχετικα μαλακη αναρτηση που ας πουμε με καληπτει για καθημερινο αμαξι. καμια σχεση με την παλια αναρτηση της CITROEN αλλα τουλαχιστον τα οδηγεις ευχαριστα. θα σου προτηνα να κανεις ενα test drive σε αυτες τις ετεριες και ισως καληψουν και σενα. προσωπικα δεν θα συνεχισω να επικροτω μια ετερεια που πλεον δεν με καληπτει επειδη απλα εχει το αγαπημενο μου ονομα CITROEN. παρολα αυτα επειδη σε βλεπω πολυ δεμενο με το kakto πραγμα που αδυνατω να καταλαβω θα σταματησω να τον προσβαλω μονο και μονο επειδη σε εκτημω :D
Merci agapite tataskit, ala den iparchi provlima, ke as katigoris ton kakto, dikeoma sou ine...oute pareksigisi ginete, alimono.
Tha mou epitrepsis omos mia erotisi, echis mbi ke echis odigisi kakataki?

Epita an to baloume kato, ke theorisoume ola ta min hydro os min gnisia citroen...echoume ena mikro provlima...
To 2cv den echi hydro...

Oso gia to na testaro Renault, Peugeot ke Hyundai...

Ta Renault ta ksero kala, ke ta Peugeot, icha diavora, ke me pisane sto pistevon mou pos mia anartisi prepi na ine kati parapano apo mono malaki.
San sinkritika "avtokinita" diatheto mia Jaguar XJ 8... apistevta malako ke athoribo stin kilisi, ala entelos asafes stin esthisi odigisis, akoma ke to 2CV ta pai kalitera...
Ke mia Jaguar S Type 3 litri, afti malista, poli pio safes stin esthisi, ala distichos ke arketa skliri.
Epita ke ena Fiat cinquecento...manoula, pio epikindini anartisi echo na estantho edo ke pola chronia, ke gia avto se ligo tha fai sout...tha alachti mallon me ena DS3 cabrio..pou den to dialeksa ego ala i devteri mou kori i Lydia...
Ke gia na sou liso ke mia aporia pou echis, o kaktos den ine dikos mou ala tis megalis mou koris tis Lauras, ke avti ton latrevi...ke to katalabeno!

Ke telika tha sinfonisoume pos to megalitero lathos tis PSA ine i katargisi tis HYDROPNEUMATIKIS!

Kali nichta file!

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Website
www.citrobella.com
δεν εχω οδηγησει κακτο δεν εχω μπει καν μεσα...αλλα σαν σχημα με ξενιζει......και επειδή και το νέο c3 ακολουθει ελαφρως την νεα γκαμα της σιτροεν ....δυστυχως δεν θα παει καλα με τις πωλήσεις.....
Ahhhhh...tha se "timoriso" avstira tora...avtes tis meres tha ksethapso to levko Visa 652 ccm pou prooriso gia sena...
Tha to plino ke tha to gialiso ke meta... kseris tora...
Epita gia po kenourgio C3 les?
Akoma ke edo ta moschopoulane...

Reaction score
18.221
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Ta Renault ta ksero kala, ke ta Peugeot, icha diavora, ke me pisane sto pistevon mou pos mia anartisi prepi na ine kati parapano apo mono malaki.
!
θα συμφωνήσω απόλυτα.το είχα ξαναπεί σε μια άλλη παρόμοια κουβέντα. Για μένα δεν ισχύει η ταύτιση μαλακή ανάρτηση=Σιτροεν.
Μαλακές ήταν και οι Λινκον και κάντιλακ δεκαετίας ΄70 και '80. Αλλά επικίνδυνες στο στρίψιμο... πολύ επικίνδυνες...
Κι ευρωπαικά ακόμα, διάβαζα ένα συγκριτικό που περιελάμβανε CX Prestige, Peugeot 604 και jaguar XJ, και η μεγάλη υπεροχή της CX απέναντι στα άλλα δύο εξαιρετικά μαλακά αυτοκινητα, δεν ήταν στην άνεση (αν και εκεί την θεωρούσαν οριακά καλλίτερη) όσο στον έλεγχο του αμαξώματος, το κράτημα, και την σταθερότητα στις μεγάλες ταχύτητες.
Εκεί είναι η υπεροχή μιας καλά σχεδιασμένης ανάρτησης. απλά μαλακά, ήταν και τα πρωτόγονα αμερικάνικα με φύλλα σούστας. απλα έβαζαν την ανάρτηση να έχει τεράστιες διαδρομές, και ειχε άνεση, αλλά να σε παρει ο χάρος από κράτημα. DS, SM, GS, CX συνδύαζαν κορυφαια άνεση με πολύ καλή οδική συμπεριφορά.

Δεν έχω μπει ποτέ, που τέτοια τύχη, αλλά πολύ σκληρή ανάρτηση, είχε και μια αληθινή Σιτροέν., η Τραξτιόν Αβάν.

nonos

Member
Reaction score
23.870
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Συμφωνω απολυτα με το ακριβως παραπανω ποστ, απολυτα!

στο visa του @citrobella εμαθα να οδηγαω... τελικά δεν καταφερα ποτε να αγορασω ενα visa αλλα κατι ενδιαμεσο...
Δεν ανησυχω με τη φορα που εχεις παρει... :lol:

Top Bottom