Citroën BX γενική συζήτηση

maxtsif

Member
Reaction score
4.720
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Η κατάργηση των δορυφόρων επίσης ήταν σημαντική αλλαγή , κι η αντικατάσταση τους από συμβατικά χειριστήρια για φλας , φώτα κλπ .
Και το τιμόνι με το άχρηστα χοντρό μπράτσο , αφού έτσι κι αλλιώς δεν είχε αερόσακο .

Γενικά πολύ πιο ώριμο αυτοκινητο οι β γενιάς κι ακόμα πιο πολύ οι 2.5 γεννιας

Οι πιο απλές εκδόσεις δεν είχαν μόνο ένα ντουλαπάκι ;

Η ΒΧ είναι για μένα αυτοκινητο που απλα πρέπει να ειβαι κόκκινο πάντως !!
Η κατάργηση των δορυφόρων ήταν καθολική σε όλα τα μοντέλα της εταιρίας. Δε ξέρω αν ήταν για καλό, αλλά νομίζω οτι στους περισσότερους οδηγούς δεν τους έλειψαν οι δορυφόροι. Για το τιμόνι δεν συμφωνώ, μου φαίνεται πολύ ταιριαστό με τη κληρονομιά των μονόμπρατσων της Σιτροέν (που έδιναν μεγάλύτερη ορατότητα στα όργανα απο τα υπόλοιπα αυτοκίνητα σε όποια γωνία και αν βρισκόταν) αλλά και στο πνεύμα της εποχής και του μοντέλου.

Reaction score
18.269
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Η κατάργηση των δορυφόρων ήταν καθολική σε όλα τα μοντέλα της εταιρίας. Δε ξέρω αν ήταν για καλό, αλλά νομίζω οτι στους περισσότερους οδηγούς δεν τους έλειψαν οι δορυφόροι. Για το τιμόνι δεν συμφωνώ, μου φαίνεται πολύ ταιριαστό με τη κληρονομιά των μονόμπρατσων της Σιτροέν (που έδιναν μεγάλύτερη ορατότητα στα όργανα απο τα υπόλοιπα αυτοκίνητα σε όποια γωνία και αν βρισκόταν) αλλά και στο πνεύμα της εποχής και του μοντέλου.
Θα μπορούσε να υιοθετηθεί η λύση όπως στο facelift της CX . Αναλογικά όργανα , και διατήρηση των δορυφόρων .

Γενικά το ΒΧ και η Ξαντια νομίζω ότι είναι συνολικά τα δυο καλύτερα σιτροεν ( πρακτικότητα, ευκολία συντήρησης, εξαιρετικά αξιόπιστα , με μεγάλους χώρους κΙ ταυτόχρονα διατηρώντας τα παραδοσιακά ατού της φίρμας , δηλαδή οδική συμπεριφορά κι άνεση και το «French touch» )

Stargazer

Member
Reaction score
2.324
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Μην με παρεξηγείτε θέλω πολύ ένα BX απλά θέλω πρώτη σειρά μόνο για το εσωτερικό, μου θυμίζει καλύτερες εποχές. Ίσως ένα δεύτερης σειράς με εσωτερικό πρώτης αλλά θα κοστίσει πολύ

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.205
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Και το τιμόνι με το άχρηστα χοντρό μπράτσο ,
Θα συμφωνήσω απόλυτα. Πάντα όταν βλέπω αυτό το τιμόνι απορώ τι να είχαν στο μυαλό τους οι σχεδιαστές του. Τραγικά άσχημο.
Το ταμπλό της πρώτης σειράς δεν συγκρίνεται. Είχε γεύσεις της παλιάς Citroen και απλά αποφάσισαν να το εκμοντερνίσουν με συζητήσιμη επιτυχία

giorgos

Member
Reaction score
160
Πόντοι
367
σχετικά με το τιμόνι, ας μας πει κάποιος που οδηγάει ΒΧ αν είναι πρακτικό ατην οδήγηση. H millesime εχει το 3ακτινο της GTi, το οποίο είναι αρκετά πρακτικό αφού βασίζεται στο τιμονι της πρώτης γενιάς με δυο μικροτερες οριζόντιες ακτινες.

maxtsif

Member
Reaction score
4.720
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
σχετικά με το τιμόνι, ας μας πει κάποιος που οδηγάει ΒΧ αν είναι πρακτικό ατην οδήγηση. H millesime εχει το 3ακτινο της GTi, το οποίο είναι αρκετά πρακτικό αφού βασίζεται στο τιμονι της πρώτης γενιάς με δυο μικροτερες οριζόντιες ακτινες.
Δε νομίζω να οδηγάει άλλος εδω κάποια ΒΧ με αυτό το τιμόνι. Περί ομορφιάς ειπα τη γνώμη μου, μου αρέσει και πολύ μάλιστα. Στη πράξη, δίνει πολύ καλή ορατότητα στο καντράν και με μια ματιά φαίνεται αν βρισκεται έστω και λίγο εκτός ευθείας. Στην οδήγηση το χοντρό μπράτσο δεν ενόχλησε κανέναν που έχει οδηγήσει ΒΧ, όλοι όμως σχολιάζουν την ασυνήθιστη, κάπως ημικυκλική διατομή της λαβής του, η οποία θα ξενίσει όσους συνηθίζουν να βάζουν καλύματα στο τιμόνι για να γίνει όσο πιο χοντρό γίνεται (δεν είμαι ένας από αυτούς, δεν έβαλα ποτέ εξτρα κάλυμμα σε κανένα αυτοκίνητο)

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.946
Πόντοι
827
Εγώ που έχω οδηγήσει την BX της οικογένειας δεν είχα πρόβλημα με το τιμόνι. Μια χαρά ήταν.

nonos

Member
Reaction score
24.529
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Κι εγώ που την έχω οδηγήσει δε θυμάμαι να με ξένισε κάτι, ούτε αισθητικά με ενοχλεί.

Demetris

Member
Reaction score
1.182
Πόντοι
437
Και το τιμόνι με το άχρηστα χοντρό μπράτσο , αφού έτσι κι αλλιώς δεν είχε αερόσακο .
Θα συμφωνήσω απόλυτα. Πάντα όταν βλέπω αυτό το τιμόνι απορώ τι να είχαν στο μυαλό τους οι σχεδιαστές του. Τραγικά άσχημο.
Πρέπει να έχει να κάνει με τις απαιτήσεις για την ασφάλεια του οδηγού. Ακόμα και χωρίς αερόσακο, είναι προτιμότερο να χτυπήσεις σε μια φαρδιά μαλακή επιφάνεια, παρά στην κατάληξη ενός άξονα.

nonos

Member
Reaction score
24.529
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ωραια βιντεο με τα χρωματα της. Πιθανως να λειπουν και καποια.

nonos

Member
Reaction score
24.529
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Στη σκια της αεροτομης απο το 1989:love:
38903

38904

38905

minas

Member
Reaction score
3.102
Πόντοι
747
Bλεποντας την παραπανω αναρτηση,δραττομαι της ευκαιριας να κανω μια ερωτηση που παντα ηθελα:
Ποσο οικονομικα συμφερον ειναι να κατασκευασεις τετοια αυτοκολλητα,εαν υποθεσουμε οτι σε ενδιαφερει κατι τετοιο για το ιστορικο σου;Αλλα και γενικοτερα οποιοδηποτε αυτοκολλητο εποχης(πχ Mobil-κρατατε αποστασεις).
Γενικα ειχα σχηματισει την εντυπωση πως ακομα και εαν υπαρχει καποιο παλιο αυτοκολλητο ως δειγμα,κατι τετοιο ειναι οικονομικα ασυμφορο,εκτος και εαν κατασκευασεις παρα πολλα τεμαχια.
Εχει εμπειρια κανεις;Η μονο εγω κανω τετοιες υπερβολικες σκεψεις;

Για την ιστορια παντως,μεχρι πριν καμμια 15ετια υπηρχε ακομα ο αντιπροσωπος που αγορασαμε το δικο μας,και μαλιστα χρησιμοποιουσε ακομα ολοιδια αυτοκολλητα...οπως αντιλαμβανεστε δεν εχασα την ευκαιρια να του ζητησω μερικα να εχω,και προς τιμην του μου τα εδωσε δωρεαν,αν και προθυμοποιηθηκα να τα αγορασω.Οποτε ισως οντως να ειμαι λιγο υπερβολικος..:O

nonos

Member
Reaction score
24.529
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Bizzare stickers, Κλεισθενους 243, Γερακας.
Πχ τα αυτοκολλητα Monte Carlo της ZX τα εφτιαξαν με 100% πιστοτητα. Βεβαια πολυ πιο απλο αυτοκολλητο. Δε χανεις κατι να ρωτησεις αν σε απασχολει κατι συγκεκριμενο.

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.946
Πόντοι
827

nonos

Member
Reaction score
24.529
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Απο τα πιο ομορφα χρωματα στις 8βαλβιδες GTi εκτος του κοκκινου..
38910

38911

Nikephoros

Member
Reaction score
15.620
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα

Pierre Boulanger

Administrator