Oχι , καμία σχέση.Ο πίνακας οργάνων είναι λίγο fiat Uno
Oχι , καμία σχέση.Ο πίνακας οργάνων είναι λίγο fiat Uno
Η κατάργηση των δορυφόρων ήταν καθολική σε όλα τα μοντέλα της εταιρίας. Δε ξέρω αν ήταν για καλό, αλλά νομίζω οτι στους περισσότερους οδηγούς δεν τους έλειψαν οι δορυφόροι. Για το τιμόνι δεν συμφωνώ, μου φαίνεται πολύ ταιριαστό με τη κληρονομιά των μονόμπρατσων της Σιτροέν (που έδιναν μεγάλύτερη ορατότητα στα όργανα απο τα υπόλοιπα αυτοκίνητα σε όποια γωνία και αν βρισκόταν) αλλά και στο πνεύμα της εποχής και του μοντέλου.Η κατάργηση των δορυφόρων επίσης ήταν σημαντική αλλαγή , κι η αντικατάσταση τους από συμβατικά χειριστήρια για φλας , φώτα κλπ .
Και το τιμόνι με το άχρηστα χοντρό μπράτσο , αφού έτσι κι αλλιώς δεν είχε αερόσακο .
Γενικά πολύ πιο ώριμο αυτοκινητο οι β γενιάς κι ακόμα πιο πολύ οι 2.5 γεννιας
Οι πιο απλές εκδόσεις δεν είχαν μόνο ένα ντουλαπάκι ;
Η ΒΧ είναι για μένα αυτοκινητο που απλα πρέπει να ειβαι κόκκινο πάντως !!
Θα μπορούσε να υιοθετηθεί η λύση όπως στο facelift της CX . Αναλογικά όργανα , και διατήρηση των δορυφόρων .Η κατάργηση των δορυφόρων ήταν καθολική σε όλα τα μοντέλα της εταιρίας. Δε ξέρω αν ήταν για καλό, αλλά νομίζω οτι στους περισσότερους οδηγούς δεν τους έλειψαν οι δορυφόροι. Για το τιμόνι δεν συμφωνώ, μου φαίνεται πολύ ταιριαστό με τη κληρονομιά των μονόμπρατσων της Σιτροέν (που έδιναν μεγάλύτερη ορατότητα στα όργανα απο τα υπόλοιπα αυτοκίνητα σε όποια γωνία και αν βρισκόταν) αλλά και στο πνεύμα της εποχής και του μοντέλου.
Θα συμφωνήσω απόλυτα. Πάντα όταν βλέπω αυτό το τιμόνι απορώ τι να είχαν στο μυαλό τους οι σχεδιαστές του. Τραγικά άσχημο.Και το τιμόνι με το άχρηστα χοντρό μπράτσο ,
Δε νομίζω να οδηγάει άλλος εδω κάποια ΒΧ με αυτό το τιμόνι. Περί ομορφιάς ειπα τη γνώμη μου, μου αρέσει και πολύ μάλιστα. Στη πράξη, δίνει πολύ καλή ορατότητα στο καντράν και με μια ματιά φαίνεται αν βρισκεται έστω και λίγο εκτός ευθείας. Στην οδήγηση το χοντρό μπράτσο δεν ενόχλησε κανέναν που έχει οδηγήσει ΒΧ, όλοι όμως σχολιάζουν την ασυνήθιστη, κάπως ημικυκλική διατομή της λαβής του, η οποία θα ξενίσει όσους συνηθίζουν να βάζουν καλύματα στο τιμόνι για να γίνει όσο πιο χοντρό γίνεται (δεν είμαι ένας από αυτούς, δεν έβαλα ποτέ εξτρα κάλυμμα σε κανένα αυτοκίνητο)σχετικά με το τιμόνι, ας μας πει κάποιος που οδηγάει ΒΧ αν είναι πρακτικό ατην οδήγηση. H millesime εχει το 3ακτινο της GTi, το οποίο είναι αρκετά πρακτικό αφού βασίζεται στο τιμονι της πρώτης γενιάς με δυο μικροτερες οριζόντιες ακτινες.
Εγώ που έχω οδηγήσει την BX της οικογένειας δεν είχα πρόβλημα με το τιμόνι. Μια χαρά ήταν.σχετικά με το τιμόνι, ας μας πει κάποιος που οδηγάει ΒΧ αν είναι πρακτικό ατην οδήγηση. H millesime εχει το 3ακτινο της GTi, το οποίο είναι αρκετά πρακτικό αφού βασίζεται στο τιμονι της πρώτης γενιάς με δυο μικροτερες οριζόντιες ακτινες.
Και το τιμόνι με το άχρηστα χοντρό μπράτσο , αφού έτσι κι αλλιώς δεν είχε αερόσακο .
Πρέπει να έχει να κάνει με τις απαιτήσεις για την ασφάλεια του οδηγού. Ακόμα και χωρίς αερόσακο, είναι προτιμότερο να χτυπήσεις σε μια φαρδιά μαλακή επιφάνεια, παρά στην κατάληξη ενός άξονα.Θα συμφωνήσω απόλυτα. Πάντα όταν βλέπω αυτό το τιμόνι απορώ τι να είχαν στο μυαλό τους οι σχεδιαστές του. Τραγικά άσχημο.

Ωραίες οι φωτογραφίες και τα αυτοκόλλητα, αλλά το ίδιο το αυτοκίνητο το φωτογράφισες να το θαυμάσουμε ή έμεινες στα αυτοκόλλητα;Στη σκια της αεροτομης απο το 1989
View attachment 38903
View attachment 38904
View attachment 38905
Αυτά τα χρώματα είναι απίστευτα, από τα ωραιότερα που έχω δει ποτέ στη ζωή μου....Απο τα πιο ομορφα χρωματα στις 8βαλβιδες GTi εκτος του κοκκινου..
View attachment 38910
View attachment 38911
Πω πω πω Παναγία μου!Απο τα πιο ομορφα χρωματα στις 8βαλβιδες GTi εκτος του κοκκινου..
View attachment 38910
View attachment 38911

σα να βλεπω το BX ATOUT που ειχαμεΑπο τα πιο ομορφα χρωματα στις 8βαλβιδες GTi εκτος του κοκκινου..
View attachment 38910
View attachment 38911