Pony Το γαϊδουράκι μου

Stargazer

Member
Reaction score
2.025
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Πως θα το έκανα να λειτουργεί εγω
Το + που παίρνει είναι αυτό που ανοίγει με το κλειδί και πάει στο ρελέ το οποίο είναι normally closed και πάει στο (L) λαμπάκι όπως και στην διέγερση του εναλλάκτη.

Οι είσοδοι του εναλλασσόμενου πάνε στην γέφυρα από την οποία βγαίνει συνεχές το οποίο διεγείρει το πηνίο του ρελέ το οποίο ανοίγει την επαφή ανάμεσα στο + και το λαμπάκι όταν ο εναλλάκτης παράγει τάση.

Αλλά αν ήταν έτσι το πράγμα θα άναβε το λαμπάκι συνέχεια τωρα...
Θα δοκιμάσω να δώσω 12V στις εισόδους του εναλλασσόμενου , γράφει ότι δέχεται μέχρι 40V. Αν δώσω 12 - 1,4 από την πτώση των διόδων άρα 10,6V να δω μήπως έχει θέμα.

Stargazer

Member
Reaction score
2.025
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Αν ο εναλλακτήρας που φοράει τώρα έχει εσωτερικά τον ανορθωτή, τότε λογικά θα έχει και ακροδέκτη στον οποίο θα μπορείς να συνδέσεις το λαμπάκι της ένδειξης φόρτισης.
Έχει έναν ακροδέκτη με πάσο όπως αυτός που βγάζει τάση προς την μπαταρία που γράφει IND , λογικά αυτό. Πρόχειρα που έψαξα IND είναι για το λαμπάκι αλλά εκεί του συνδέουμε το -. Εύκολο

Stargazer

Member
Reaction score
2.025
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά

Δεν έχει τίποτα δυστυχώς και ο ακροδέκτης είναι συνδεμένος στο σασί.
Πάντως πιστεύω ότι είναι χαλασμένο, αφού παίρνει 12V από κλειδαριά έπρεπε να ανάβει συνέχεια

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.725
Πόντοι
747

Δεν έχει τίποτα δυστυχώς και ο ακροδέκτης είναι συνδεμένος στο σασί.
Πάντως πιστεύω ότι είναι χαλασμένο, αφού παίρνει 12V από κλειδαριά έπρεπε να ανάβει συνέχεια
\
Αυτό που δείχνεις, είναι η ανορθωτική διάταξη στην γεννήτρια. Το + πηγαινει στον ρυθμιστη τάσης, και από εκεί στην μπαταρία. Το - ειναι στο σασί.

Το λαμπάκι ανάβει, όταν ΔΕΝ υπάρχει ροή προς την μπαταρία ( δηλαδή φόρτιση ) . αλλά, και μεγάλη κατανάλωση να έχεις, πάλι μπορεί να σου ανάβει το λαμπάκι της φόρτισης, επειδή η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη από την παραγωγή. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για κατανάλωση W ( ισχύς ) = V*A, με την ένταση του ρεύματος -Α- να μεταβάλεται επειδή θεωρητικά η τάση ειναι περίπου σταθερή 12-14 V.
Και αν τραβήξει πολλά αμπέρ, .........κακά τζιζζζζζζζζζζζ. :dash:

Εγώ, θα έκανα ένα τέστ. Βάλε ένα λαμπάκι με επαφή στο "καβούκι" και στον ακροδέκτη που δείχνεις, δηλαδή +. Δώσε μερικές στροφές στην γεννήτρια, και δες ανάβει ? Επειδή είναι εναλλάκτης, και με λίγες στροφές, δίνει άμεσα έστω και λίγο. Ετσι θα δείς να δουλεύει.

Stargazer

Member
Reaction score
2.025
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Στην κάτω πλευρά της φωτογραφίας φαίνεται κάτι σαν τον ακροδέκτη του + , σε αυτό αναφέρομαι.
Το κόκκινο κουτάκι προφανώς είναι κατασκευή με ρελέ και γέφυρα.
Από την στιγμή που παίρνει ρεύμα στο + (το κουτάκι) και δεν παίρνει εναλλασσόμενο από τον εναλλάκτη θα έπρεπε να δίνει ρεύμα συνέχεια στο L. Άρα είναι χαλασμένο.
Μου μένουν τρεις επιλογές:
Α. Παίρνω εναλλασσόμενο από μέσα και κατασκευάζω μια δική μου εκδοχή
Β. Κατασκευάζω μια διάταξη με τρανζίστορ που θα δίνει ρεύμα στο λαμπάκι όταν πέσει η τάση κάτω από ένα όριο (η πιο πιθανή)
Γ. Βάζω ένα βολτόμετρο αλλά θα χαλάσω την αυθεντικότητα κάτι που το συγκεκριμένο πονυ έχει κρατήσει αρκετά.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.725
Πόντοι
747
Στην κάτω πλευρά της φωτογραφίας φαίνεται κάτι σαν τον ακροδέκτη του + , σε αυτό αναφέρομαι.
...................
Αυτό, θεωρητικά είναι η βίδα που κρατάει την διάταξη στην θέη της. Επιβεβαίωσέ το.

GeoKy

Member
Reaction score
75
Πόντοι
282

Ήταν τόσα χρόνια δίπλα μου και δεν το είχα πάρει γραμμή.
Δυστυχώς θα πρέπει να το κάνω ανταλλακτικά όπως και το άλλο μου πονυ και να μπουν αποθήκη.
Αν κάποτε δωθεί η δυνατότητα να βγάλω πινακίδες από τα δύο πόνυ θα φτιάξω ένα.
Το πιο νέο πόνυ με δισκόφρενα σαν βάση αλλά με το παλιό εσωτερικό και κουβούκλιο.
Πανομοιοτυπο με το δικο μου, πρωτη φορα βλεπω. Αν σκεφτεις να το δωσεις, ολοκληρο ή ανταλλακτικα, το συζηταμε.

GeoKy

Member
Reaction score
75
Πόντοι
282
Πανομοιοτυπο με το δικο μου, πρωτη φορα βλεπω. Αν σκεφτεις να το δωσεις, ολοκληρο ή ανταλλακτικα, το συζηταμε.
Εχω φαει τον τοπο και ιδιο δεν εχω ξαναδει.. Ξεχασα να πω οτι απο φανοποιεια το πρασινο ειναι πρωτης γενιας, σε αντιθεση με το γαλαζιο που ειναι δευτερης, που σημαινει οτι απο φανοποιεια, ακομη κι αν σου φαινονται ιδια, οι καροτσες ειναι σε μεγαλο ποσοστο ασυμβατες μεταξυ τους. Γι αυτο και σου εκανα προταση για το πρασινο. Πηρα καποτε αλλο Πονυ για δοτη, νεοτερο, και πολυ λιγα πραγματα ταιριαξαν.

Stargazer

Member
Reaction score
2.025
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Το πράσινο από καρότσα έχει θέματα, στο πάτωμα δεξιά έχει μια τρύπα που χωράνε γάτες και η καρότσα του είναι μέσα στα σάπια κάτω.
Θέλω να το σώσω μόνο και μόνο που είναι από τα πρώτα

GeoKy

Member
Reaction score
75
Πόντοι
282
Το πράσινο από καρότσα έχει θέματα, στο πάτωμα δεξιά έχει μια τρύπα που χωράνε γάτες και η καρότσα του είναι μέσα στα σάπια κάτω.
Θέλω να το σώσω μόνο και μόνο που είναι από τα πρώτα
To σεβομαι και, αν θελεις, θα σε βοηθησω. Αν αλλαξεις γνωμη και θελησεις να το πουλησεις, μου λες. Θεσσαλονικη βρισκεσαι;

Stargazer

Member
Reaction score
2.025
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Ναι Θεσσαλονίκη κάποια στιγμή έχω σκοπό να το αναστηλωσω αλλά δύσκολα να γίνει εδώ που είναι

GeoKy

Member
Reaction score
75
Πόντοι
282
Ναι Θεσσαλονίκη κάποια στιγμή έχω σκοπό να το αναστηλωσω αλλά δύσκολα να γίνει εδώ που είναι
Ωραία, κι εγώ Θεσσαλονίκη και Σέρρες είμαι, οπότε αν χρειαστείς κάτι και περνάει απ το χέρι μου, πες μου.

Stargazer

Member
Reaction score
2.025
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Ωραία, κι εγώ Θεσσαλονίκη και Σέρρες είμαι, οπότε αν χρειαστείς κάτι και περνάει απ το χέρι μου, πες μου.
Ειμαι μισός από Σιδηρόκαστρο, ο παππούς μου εκεί είχε ένα μπλε πόνυ

GeoKy

Member
Reaction score
75
Πόντοι
282
Ειμαι μισός από Σιδηρόκαστρο, ο παππούς μου εκεί είχε ένα μπλε πόνυ
Tι είπες τώρα, δώσε πληροφορίες σε πμ (και τον αριθμό κυκλοφορίας του Πόνυ).

Last edited:

GeoKy

Member
Reaction score
75
Πόντοι
282
Αυτη την πατίνα πολυ τη γουστάρω. Και μ αρέσει που φαίνεται οτι δεν είναι ξαναβαμμένο ή, αν είναι, το έκαναν με προσοχή στη λεπτομέρεια :)

Stargazer

Member
Reaction score
2.025
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Αυτη την πατίνα πολυ τη γουστάρω. Και μ αρέσει που φαίνεται οτι δεν είναι ξαναβαμμένο ή, αν είναι, το έκαναν με προσοχή στη λεπτομέρεια :)
Οι φωτο το αδικούν, είναι πολύ ωραίο και δεν έχει ξαναβαφτει.
Στο κάτω αριστερά μέρος έχει γίνει επέμβαση και όχι σωστή αλλά τουλάχιστον έχει σώσει κομμάτια

Top Bottom