Pony Το γαϊδουράκι μου

Stargazer

Member
Reaction score
1.766
Πόντοι
457
Περιοχή
Καλαμαριά
Εκεί που έψαχνα για ανταλλακτικά, τσουπ εμφανίστηκε μπροστά μου ένα Pony .
Παρατημένο καιρό χωρίς χαρτιά και ελπίδα λέω τέλεια , κινητήρα σασμάν και καμιά βιδα.

Πήγα το είδα και το λυπήθηκα, λέω να κάνω μια προσπάθεια να το σώσω.

Εδώ είναι όπως το βρήκα, το έχω μεταφέρει τώρα σε ασφαλές σημείο οπότε ανεβάζω φωτό.

Ακούω γνωμες

minas

Member
Reaction score
2.962
Πόντοι
667
ΠΑΟΚ ΡΕ cigaracigara

Σοβαρα τωρα,πρεπει να ειναι απο τα πιο ατρακαριστα και ισια πονυ που εχω δει.Πρεπει να ηταν αστερι οταν το παρατησαν.Δυστυχως δεν ξερω σε τι επιπεδα εχει φτασει η ζημια που εχει γινει απο τις βροχες.Eπισης δεν ξερω και ποσα εξαρτηματα του λειπουν ωστε να ξαναγινει τουλαχιστον λειτουργικο.
Το χρωμα μου θυμιζει καποιον κρατικο φορεα.Νομιζω μας ειχες πει οτι ειχε αγοραστει απο ανακυκλωτηριο για ανταλλακτικα;
Επισης,απο οσο θυμαμαι τα πονυ ειχαν την ταπα βενζινης επανω απο το φαναρι.Αυτο που την εχει;hmmm

minas

Member
Reaction score
2.962
Πόντοι
667
Επισης...επειδη νομιζω εψαχνες για ανταλλακτικα..αυτο λογικα ειναι κοντα σου

Φυσικα αντιλαμβανεσαι,οτι το να ψαχνεις να βρεις δοτη,για το αμαξι που αγορασες ως δοτη,δεν ειναι αυτο που θα λεγαμε υγιες..:sick:

Stargazer

Member
Reaction score
1.766
Πόντοι
457
Περιοχή
Καλαμαριά
Δότης για δότη που μπορεί να μην γίνει δότης, αρρώστια μεγάλη.
Ήταν της αγροφυλακής απ'όσο ξέρω , χρονολογία 1982. Σίγουρα είχε βαφτεί τρεις φορές και μάλλον για αυτό δεν έχει όσες σκουριές θα είχε κάποιο αυτοκίνητο από τις βροχές. Πρέπει να ήταν κουφέτο.

Stargazer

Member
Reaction score
1.766
Πόντοι
457
Περιοχή
Καλαμαριά
Λίστα γάμου:

1. Πόρτες
  2. Μεντεσεδες για τις πόρτες
  3. Καθίσματα
  4. Λεβιέ Ταχυτήτων
  5. Οροφή
  6. Κουκούλα
  7. Μεντεσες για καπό
  8. Διακόπτης φλας (έχω)
  9. Σίτα (έχω)
  10. Άδεια κυκλοφορίας
Και ποιος ξέρει τι θα θέλει μηχανικά...

minas

Member
Reaction score
2.962
Πόντοι
667
Με ενα γρηγορο ψαξιμο βρηκα αυτα
Και νομιζω και η ΜΕΤΕΚΟ ειχε πολυ πραγμα κατα το παρελθον,και αυτοκινητα που δεν τα ανεβαζε καν σε αγγελιες..οποτε ισως αξιζει μια επιτοπια ερευνα.

Αλλα,ρεαλιστικα,δεν ξερω αν αξιζει.Ακομα και αν δεν εχει δομικα προβληματα λογω σκουριας(που μαλλον δεν εχει),μιλαμε για ενα αμαξι που δεν εχει αδεια,και δεν ειχε και ποτε πρακτικα,οποτε δεν ξερω καν αν μπορει να βγαλει εστω ιστορικες.Τα 80000 χλμ του μοτερ δε μου λενε και πολλα,εφοσον μιλαμε για κρατικο αμαξι με αναλογη συντηρηση.Καλυτερα να ξεκινησεις με το να δεις αν ειναι κολλημενο το μοτερ,ειτε απο αχρηστια ειτε επειδη δεν αλλαξαν ποτε λαδια.
Παντως,εαν προσωπικα το ειχα,και εβρισκα τροπο να το κυκλοφορω νομοτυπα,μαλλον θα φροντιζα να ειναι μηχανικα ενταξει και απο εκει και περα θα αυτοσχεδιαζα στα υπολοιπα,χωρις να προκαλεσω μη αντιστρεψιμη ζημια.Αλλωστε νομιζω ταιριαζει στο χαρακτηρα του αυτοκινητου.Πχ θα κρατουσα τους σκελετους των καθισματων και θα τα εκανα πλεχτα.Οικονομικα δηλαδη αν το δουμε,μαλλον το συγκεκριμενο ειναι ''too far gone''ωστε να γινει σωστη αποκατασταση.
Απο την αλλη βεβαια,οπως προειπα,ειναι και απο τα ελαχιστα που εχουν τοσο ατρακαριστο αμαξωμα,που γενικα ειναι κατι σπανιο...:ninja:

nonos

Member
Reaction score
21.774
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Τουλαχιστον μεχρι πριν καποια χρονια με σιγουρια η NAMCO, μιας που εισαι και Θεσσαλονικη, παρειχε πολλα πραγματα στραντζαριστα και αξεσουαρ/πλαστικα κτλπ καινουργια!

Stargazer

Member
Reaction score
1.766
Πόντοι
457
Περιοχή
Καλαμαριά
Τον κινητήρα τον γύρισα με μανιβέλα και γύριζε σαν να δούλευε χθες , λάδια είχε.
Το σασμάν δεν ξέρω αν έχει κανένα θεμα.
Το δοχείο για το LHM είναι άδειο και αυτό με ανησυχεί λίγο.
Το τιμόνι πούπουλο
Θέλει λάστιχα ειδικά το ένα είναι σκισμένο
Αν δεν βρω άδεια θα πάει χωριό και θα κυκλοφορεί εκεί για δουλειές και νοσταλγία οπότε δεν θα είναι και σε κατάσταση βιτρίνας.

minas

Member
Reaction score
2.962
Πόντοι
667
Αυτα ειναι πολυ καλα νεα.Νομιζω αξιζει να κανεις μια προσπαθεια να το βαλεις εμπρος,ετσι κι αλλιως πρεπει να εχεις μαθει καποια πραγματα τοσο καιρο που σκαλιζεις το δικο σου.:O
Λογικα θα αντιμετωπισεις καποιο προβλημα με τα ηλεκτρικα που ειναι εκτεθειμενα στη βροχη τοσα χρονια,αλλα μπορεις σχετικα ευκολα να τα παρακαμψεις.Εξαλλου,πιθανολογω οτι δεν εχεις καν τα κλειδια,οποτε ουτως η αλλως θα πρεπει να ψαχτεις αλλιως.

Και θα δουμε τι θα γινει με την αδεια.Στη χειροτερη,θα τηλεφωνησουμε στον τυπο με το wartburg της ΥΠΑ,να μας δωσει καμμια ιδεα...:secret:

maxtsif

Member
Reaction score
4.223
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Μπράβο ρε Stargazer, αστέρι το Pony !! Τι δότης και χαζομάρες, λύστο όλο και θα γίνει σιγά-σιγά κούκλακι !! Αν δε σώσουμε εμείς τα ιστορικά Σιτροέν, ποιός θα το κάνει? Μακάρι να είχα ενα τέτοιο, εστω και χωρίς χαρτιά...
Το σωστό είναι να βγάλεις κουβούκλιο, να δεις αν θέλει δουλειά το σασι. Από το κουβούκλιο, οτι κομμάτια ειναι πολύ χάλια, πχ πατώματα, τελάρο παρπρίζ κτλ τα έχει η ΝΑΜCO. Πόρτες και κουκούλα βάζεις στο τέλος. Η μηχανή αφού γυρναει, φτιάχνεται.

Stargazer

Member
Reaction score
1.766
Πόντοι
457
Περιοχή
Καλαμαριά
Αν δεν βρω άδεια λέω να το μαζέψω, να το βάψω κίτρινο και να βάλω κάτι "ταμπέλες" από ένα άλλο (σσσσσσσ) ώστε να πάει χωριό οδικός. Μετά εκεί το φτιάχνω.
Επίσης σημείωση, κλειδιά δεν έχω προφανώς έτσι εξαφανίστηκαν οι πόρτες από έλλειψη κλειδιών αλλά δεν με πειράζει αυτό είναι εύκολο.
Πάντως η λαμαρίνα της Ναμκο πρέπει να ήταν καλής ποιότητας.

Last edited:

nonos

Member
Reaction score
21.774
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Κάνε ότι θέλεις αλλά μη το γράφεις δημόσια...
Επίσης θα το βάψεις ότι χρώμα γράφει η αδεια:lol:

Stargazer

Member
Reaction score
1.766
Πόντοι
457
Περιοχή
Καλαμαριά
Κάνε ότι θέλεις αλλά μη το γράφεις δημόσια...
Επίσης θα το βάψεις ότι χρώμα γράφει η αδεια:lol:
Δεν γράφω για αυτό, για ένα άλλο στο χωριό δεν το ξέρεις

Last edited:

minas

Member
Reaction score
2.962
Πόντοι
667
Στο θεμα των σκουριων,για καποιο λογο ειμαι αισιοδοξος οτι δεν θα εχει σοβαρα θεματα.Διαισθηση ισως.
Τα κομματια λαμαρινας(πορτες πατωματα κλπ),αν υπαρχει δυνατοτητα να τα βρεις καινουρια νομιζω ειναι το καλυτερο.Οσα πονυ θυμαμαι τους ειχαν πιει το αιμα,οποτε μαλλον δεν θα υπαρχει κατι αξιοπρεπες σε μεταχειρισμενο.Για τα ψιλοπραγματα που δεν φαινονται και δεν χαλανε ομως(πχ μεντεσεδες,βεργες καπω κλπ)ισως αξιζει να επισκεφθεις ενα ανακυκλωτηριο.Το να αγορασεις ολα αυτα καινουρια θα εκτοξευσει το κοστος,ασε που κατα το ξηλωμα θα εχεις τη δυνατοτητα να δεις και τι πραγματικα λειπει απο το δικο σου.
Παντως αν πας μεχρι τη Ναμκο,ρωτα τους μηπως εκτος των αλλων πουλανε και κενα ταμπελακια αριθμων πλαισιου.Αν θυμαμαι καλα,το δικο σου εχει ξεβαψει λιγο...:whistle:

Περαν της πλακας παντως,επειδη εχω ζησει καποια χρονια σε επαρχιακη πολη,οπου και τα αυτοκινητα ηταν μετρημενα και σχεδον τα ηξερα ενα προς ενα....θυμαμαι να εχω δει τις πιο απιστευτες αλλαξο#$@%ες με τις πινακιδες,κυριως σε πιο παλια μοντελα εννοειται.Οπως επισης εχω πετυχει και καμποσους κλασσικοφιλους ακομα και στην Αθηνα,να χρησιμοποιουν το ιδιο ζευγαρι πινακιδες για πολλα αυτοκινητα,τα οποια ως μονο κοινο εχουν το χρωμα...:ninja:

Stargazer

Member
Reaction score
1.766
Πόντοι
457
Περιοχή
Καλαμαριά
mono na min iparksei simvan pou na exei somatiki vlavi. Metq to bleksimo einqi terastio
δεν το έγραψα σοβαρά, έχω πολλές λύσεις για να πάει χωριό, μπορώ στην χειρότερη να το κάνω κομμάτια και να πάει με το Picasso

Top Bottom