Καφενείον "Το δικύλινδρο" (Bar)

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.849
Πόντοι
827

Ένα ταξίδι στην Ελλάδα του 1974 μέσα από την προετοιμασία τους δίσκου "Δέκα χρόνια κομμάτια", όπου αποτυπώνεται η μυθική ατάκα της της Σωτηρίας Μπέλλου "Αχ Διονύση με έβαλες να τραγουδήσω ποπ". Οι λόγοι που κάνω το ποστ είναι τρεις:
  1. Έχει αυτοκινητιστικό ενδιαφέρον
  2. Έχει καλλιτεχνικό ενδιαφέρον
  3. Είμαι βαθύτατα Σαββοπουλικός

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747

Ένα ταξίδι στην Ελλάδα του 1974 μέσα από την προετοιμασία τους δίσκου "Δέκα χρόνια κομμάτια", όπου αποτυπώνεται η μυθική ατάκα της της Σωτηρίας Μπέλλου "Αχ Διονύση με έβαλες να τραγουδήσω ποπ". Οι λόγοι που κάνω το ποστ είναι τρεις:
  1. Έχει αυτοκινητιστικό ενδιαφέρον
  2. Έχει καλλιτεχνικό ενδιαφέρον
  3. Είμαι βαθύτατα Σαββοπουλικός
Εχει και ιστορικό ενδιαφέρον. Τουλάχιστον στους μεγαλύτερους που έζησαν στην Αθήνα.

Οι Αφοι Λαμπρόπουλοι, που φαίνονται σε κάποιο σημείο, από το 2 κάτι μέχρι και το 6.00, ήταν κατάστημα "ορόσημο" της εποχής. Ακριβώς απέναντι, στην γωνία Σταδίου και Αιόλου, ήταν η Κατράνζος Σπορ.
Αλλά, ήταν και αυτοί θύμα στο σκηνικό τρόμου που δημιούργησαν οι απανωτοί εμπρησμοί στα πολυκαταστήματα της Αθήνας.
Στις 19 Δεκεμβρίου 1980 είχαν παραδοθεί στις φλόγες το "Μινιόν" ( Πατησίων ) και ο "Κατράτζος" , που κατέρρευσε το κτίριο, και ακόμη κενό είναι το οικόπεδο, ενώ στις 3 και Ιουλίου του 1981 πυρπολήθηκαν τα πολυκαταστήματα "Κλαουδάτος", "Δραγώνα" και "ΑΤΕΝΕ".

Βλέπουμε και την σχετική κίνηση σε ένα κεντρικό σημείο των Αθηνών, τους τύπους των ΤΑΧΙ και των ΙΧ. Περνάει και ένα τζιπ του Ναυτικού, το νέο τότε Μ 151.

Δεν μπόρεσα να το δώ όλο, γιατί μου κόλλαγε συνέχεια. Θα το δω ίσως κάποια άλλη στιγμή.

Ευχαριστώ για την ανάρτηση.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Στο 2 CV, λίγο πριν σταματήσει το video, δείχνει το πίσω φλάς που είναι .......πράσινο, έχοντας μετατραπεί σε φώτα πορείας σκάφους.

Κόκκινο αριστερά, πράσινο δεξιά. :blink:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Ερώτηση, μήπως κάποιος γνωρίζει κάτι.

Στο πάρκινγκ της Δημοτικής πλάζ Αυλακίου, του Δήμου Μαρκόπουλου, παρατήρησα σήμερα ότι στο κέντρο κάθε θέσης υπάρχει αυτή η "τάπα", που η κάθε μία έχει και διαφορετικό κωδικό. Και η τοποθέτηση είναι πολύ πρόσφατη, φαίνονται τα σημάδια για το σημείο τοποθέτησης - κιμωλίες.

Η σκεψη πήγε σε "πληρωμένο πάρκινγκ" που έρχεται, μια και η τάπα είναι μάλλον μαγνητικό pick-up, RF, οπότε μπαίνοντας, κόβεις "είσοδο", σε στέλνουν σε συγκεκριμένη θέση ( ? ) που βλέπει "κενή" στον πίνακα, και στην "έξοδο" σε χρεώνει για την παραμονή.

Από την άλλη, και με απλή ανάγνωση πινακίδας, και χρόνο παραμονής, ή και σκέτο χρόνο παραμονής ( σε περιφραγμένο χώρο ), θα μπορούσε να κάνει το ίδιο. Ποιός ο λόγος της "τάπας" ? Αναγνώριση κενών θέσεων, δηλ. "Συγνώμη πλήρες" ?

Εκεί πανε και 100-άδες πούλμαν από όλη σχεδόν την Αττική. Εκεί, δεν έχει προς το παρόν "τάπες". Τι θα κάνουν με αυτούς ?

Ξέρει κανένας για την τεχνική αυτή ? Αυριο θ προσπαθήσω να δω την μάρκα, μια και σε αυτές τις φωτό δεν φαίνεται καλά.

pic hosting

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Ευχαριστώ. Σίγουρα δεν το κάνουν ( εγκατάσταση ) για την ...διευκόλυνση των επισκεπτών / λουομένων !

Αρα, αναμένεται χρέωση, που θα κάνει την "επίσκεψη" εκεί, ..........πιο ακριβή απο ότι έως σήμερα. Που ήταν δωρεάν. Σε ανοικτό και ακάλυπτο χώρο, και μάλιστα αφύλακτο, οπότε ο καθένας μπορεί να ...........δράσει όπως επιθυμεί. :cry:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Σήμερα, στην διαδρομή προς το Αυλάκι, πέτυχα στην Αττικη οδό, ΤΑΧΙ Tesla ! Δεν θα μπορούσα να το φανταστω ότι θα κάλυπτε αυτήν την κατηγορία χρηστών !

Φωτό, δεν κατάφερα να βγάλω λόγω κυκλοφοριακών συνθηκών, αλλά το πλάϊ ήταν όλο με κόκκινα σήματα που διάβασα αλλά τα .........ξέχασα :blink:

nonos

Member
Reaction score
23.813
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Free now θα εγραφε. Ειναι η εφαρμογή μεσω κινητου για να καλεις taxi.
Μου εκανε και εμενα εντυπωση τη πρωτη φορα, αλλα το συνηθισα γιατι ειμαι καθημερινα στο αεροδρομιο οποτε ολο και καποιο βλεπω.
Τη Τρίτη ομως με προσπερασε ενα πραγματικα σπανιο taxi. Ενα Toyota Camry 5ετιας. Δεν ηξερα καν οτι ειχε εισαχθει.

Πριν 2 εβδομαδες ειχα πετυχει και αυτο:
37265

:love:

Last edited:

Demetris

Member
Reaction score
1.121
Πόντοι
437
Πριν 2 εβδομαδες ειχα πετυχει και αυτο:
View attachment 37265
:love:
Οι C5 X7 σαν ταξί στην Ελλάδα είναι εισαγωγή μεταχειρισμένες από το εξωτερικό, κατά κανόνα 110-115 hdi. Σπάνιες μεν, αλλά υπάρχουν. Μάλιστα ήρθε να με πάρει μία tourer στη Θεσσαλονίκη, όταν κάλεσα ταξί, 2 μέρες πριν παραγγείλω τη δικιά μου! Σαν σύμπτωση δεν υπάρχει!

Γαλλία - Γερμανία πάντως κυκλοφορούσαν αρκετές σαν ταξί, στην εποχή τους.

nonos

Member
Reaction score
23.813
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Εχω πετυχει κι εγω και αλλες φορες. Πιο σπανια εβλεπες και κανενα c4 b7.
Ενω εχω καπου και φωτογραφια απο ενα C4 c-cross που ειχα πετυχει.
Κιτρινα, αθηναϊκα σε οτι αναφερομαι.

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.849
Πόντοι
827
Να προσθέσω εδώ ότι πριν από κάποια χρόνια, λίγο πριν τον covid, κυκλοφορούσε και ένα xsara Picasso ΤΑΧΙ. Το είχα πετύχει δύο-τρεις φορές στο σταθμό "Νερατζιώτισσα", αλλά και στην Κηφισίας.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Οπως ίσως γνωρίζουμε όλοι, υπάρχει φίρμα που κανει το 2CV ηλεκτρικό, διατηρώντας κατ' αναλογία τα χαρακτηριστικά της ταχύτητας, κλπ. για να μην αλλοιώνεται η αρχική ιδέα. Το θέμα είναι ότι το κόστος είναι τ ε ρ ά σ τ ι ο, οπότε σε καμμιά περίτωση δεν συμφέρει.

Ιδεολογικά, υπάρχει λόγος να αλλάξει κανείς το αρχικό "σχέδιο" ? Και να το "επικαιροποιήσει" για να ταιριάζει στους καιρούς μας ?
Πιστεύω πως όχι. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε, με τις "ανάγκες" της εποχής του, με τα τεχνικά μέσα και τεχνολογία της εποχής του.
Οτιδήποτε άλλο, μπορεί να "ομοιάζει" σαν όψη, αλλά, το πνεύμα και την προσφορά του αρχικού, δεν θα την πλησιάσει ποτέ ΙΜΟ.

Top Bottom