Καφενείον "Το δικύλινδρο" (Bar)

Stargazer

Member
Reaction score
2.194
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά

Nikephoros

Member
Reaction score
15.405
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Τι να τα κάνεις τα υπεραυτοκίνητα, όταν δεν υπάρχει παιδεία για να τα οδηγήσεις.... Εδώ δεν υπάρχει παιδεία για να οδηγήσεις ένα απλό χιλιαράκι! Αυτός έκοψε τη Maserati ΜC20 στη μέση και ευτυχώς που δεν έπαθε τίποτα ο άνθρωπος, ενώ ο άλλος, ο Μονογυιός, κάηκε ζωντανός μέσα στην ολοκαίνουρια Ferrari του. Και ο άλλος, ο "trapper" μέσα στην Porsche του. Και εκείνος, ο Παντελίδης, σκοτώθηκε μέσα στην AMG με τα 612 άλογα...

https://www.newsit.gr/ellada/kifisos-troxaio-me-Maserati-to-aksias-330-000-eyro-supercar-kopike-sti-mesi/4040725/?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR0eeZChwMT3VxuPuiAo_kC_r1oL-ND2xnszQVGXowHvAIHelzv1nw71e4M_aem_AdyUxNoMHvVHzXyUXlmDq4AG6IdvHemuLHDpoAe7yYh_QbrfHQp0K4MTop8Q9oxsn9sbzmZvuHPsh16G_k0La1Mz#Echobox=1711299139

Υ.Γ. Άκουγα σε ραδιοφωνική εκπομπή μία πολύ γνωστή δημοσιογράφο να λέει "πως το λένε αυτό που το πιάνεις με το χέρι και αλλάζεις ταχύτητες, ντεμπραγιάζ???". Τέρμα, δεν υπάρχει σωτηρία.... Και συνάδελφος προχθές με ρωτούσε πόσα κυβικά εκατοστά είναι το αυτοκίνητό της (και όχι πόσα κ.εκ. έχει η μηχανή του αυτοκινήτου της! Ούτε το αυτοκίνητό της ήξερε, ούτε τι είναι τα κ.εκ.! Και κυκλοφορούν ελεύθεροι!).

Reaction score
18.221
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Εντάξει εισαι λίγο υπερβολικός για το τελευταίο σχόλιο. Στην καθομιλουμένη έχει επικρατήσει να λέμε ‘ποσά κυβικά είναι το αυτοκινητο’, παραλείποντας ακόμα και την λέξη ‘εκατοστα’.

εξάλλου το ποσά κυβικά εκατοστά είναι το μοτερ ούτε αυτό είναι ακριβές. Αφού ο όγκος που σνσφερουμε αναφέρεται στον κυλινδρισμό,κι όχι στο σύνολο του μοτερ. (Πάχος μπλοκ, όγκος της κυλινδροκεφαλης, κλαρινέτο ,λοιπά περιφερικά κλπ).

εδώ υπάρχει Porsche taycan turbo ενώ είναι ηλεκτρική…

dap

Member
Reaction score
1.496
Πόντοι
407
Αχ Nikephoros, γερνάμε και σαν παππούδια είναι φυσιολογικό να γινόμαστε όλο και πιο παράξενοι....Άμα πετύχω το τζόκερ όμως σου υπόσχομαι να πάρω από ένα Hammer στον καθένα μας (το πιο ογκώδες έτσι; δεν θέλω τσιγκουνιές) και να βγαίνουμε Κυριακάτικες βόλτες στην Εθνική και την Εγνατία..... Να δω αν πλησιάζουν τότε όλοι αυτοί που διακοσαρίζουν για να κάνουν εφέ στην γκόμενα και δεν ξέρουν την διαφορά του ABS από το ESP.

Nikephoros

Member
Reaction score
15.405
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Εντάξει εισαι λίγο υπερβολικός για το τελευταίο σχόλιο. Στην καθομιλουμένη έχει επικρατήσει να λέμε ‘ποσά κυβικά είναι το αυτοκινητο’, παραλείποντας ακόμα και την λέξη ‘εκατοστα’.

εξάλλου το ποσά κυβικά εκατοστά είναι το μοτερ ούτε αυτό είναι ακριβές. Αφού ο όγκος που σνσφερουμε αναφέρεται στον κυλινδρισμό,κι όχι στο σύνολο του μοτερ. (Πάχος μπλοκ, όγκος της κυλινδροκεφαλης, κλαρινέτο ,λοιπά περιφερικά κλπ).

εδώ υπάρχει Porsche taycan turbo ενώ είναι ηλεκτρική…
Εντάξει πιστεύω ότι στην καθομιλουμένη δεν είναι πρακτικό να πεις "πόσα κ.εκ. είναι οι θάλαμοι καύσης των κυλίνδρων σου", ή έστω πόσα κ.εκ. είναι ο κυλινδρικός της μηχανής σου και για αυτό έχει επικρατήσει ένας συντομότερος, πιο συνθηματικος τρόπος έκφρασης. Αλλά εάν κάνουμε μια δημοσκόπηση, ιδίως σε γυναίκες οδηγούς και τις ρωτήσουμε τι εννοούμε λέγοντας ότι το τάδε αυτοκίνητο έχει, π.χ., 1300 κ.εκ., θα το ξέρουν; Ξέρω, για παράδειγμα, περιστατικό στην Αγγλία με γυναίκα που πηγε σε συνεργείο και ζητούσε επίμονα να της βάλουν"710"! Τελικά κατάλαβε ο.μηχανικος.οτι το 710 ήταν το OIL ανάποδα!

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.864
Πόντοι
827
Το να μάθεις να οδηγείς αυτοκίνητο και να μάθεις να τηρείς το ΚΟΚ, δεν χρειάζεται σίγουρα γνώσεις μηχανικού, αλλά δύο τρια πράγματα είναι απαραίτητα. Το λέω αυτό γιατί ατυχήματα και δυστυχήματα προκαλούνται όχι μόνον από μη γνώστες του αυτοκινήτου, αλλά κατά κύριο λόγο, από αυτούς που γνωρίζουν ή νομίζουν ότι γνωρίζουν. Το ζήτημα για μένα έχει δύο πλευρές: Η μια πλευρά είναι η εκπαίδευση αυτών που οδηγούν, η οποία είναι πραγματικά ελλειπείς, και αυτό βαραίνει τις σχολές οδηγών, που δεν λένε πέντε πράγματα για το πώς λειτουργεί ένα αυτοκίνητο, και το δεύτερο την αυτογνωσία των οδηγών

minas

Member
Reaction score
3.038
Πόντοι
747
Το λέω αυτό γιατί ατυχήματα και δυστυχήματα προκαλούνται όχι μόνον από μη γνώστες του αυτοκινήτου, αλλά κατά κύριο λόγο, από αυτούς που γνωρίζουν ή νομίζουν ότι γνωρίζουν.
Περιμενα χρονια να το γραψει καποιος αυτο,και επιβεβαιωνω οτι ειναι οντως ετσι!
Εχω γνωστους και απο τις δυο κατηγοριες.Καποιοι ειναι τοσο ασχετοι απο οδηγηση,που σε καποια δυσκολα σημεια κατεβαινουν και μου δινουν εμενα το αμαξι...και ομως,δεν εχουν εμπλακει αμεσα σε σοβαρο ατυχημα,η ισως και καθολου.Και καποιοι αλλοι ειναι ''γνωστες''και καλοι οδηγοι,κι ομως,αν τους κουβεντιασεις,θα αντιληφθεις οτι εχουν στειλει τουλαχιστον ενα αμαξι για σκραπ.
Νομιζω δε,οτι εαν καποιος παρακολουθησει για καιρο καποιο ελληνικο αυτοκινητιστικο φορουμ(οχι το παρον εννοειται),σιγουρα θα αντιληφθει καμποσα μελη που ανηκουν στη δευτερη κατηγορια,ειδικα μαλιστα εαν μιλαμε για φορουμ βελτωσεων κλπ.
Ισως θα ειχε ενδιαφερον να γινει μια σχετικη ερευνα απο καποιο φορεα,ωστοσο δεν ξερω πως ακριβως θα μπορουσε να διατυπωθει το αντικειμενο της.hmmm

Υγ.Επειδη μιλαω συχνα για τους γνωστους μου,να αναφερω οτι αναμεσα σε αυτους,υπαρχει και ενας που συνδυαζει και τις δυο παραπανω κατηγοριες.Δεν θα αναφερω περισσοτερα...:vava:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
....οι σχολές οδηγών, φροντίζουν να πάρεις το .......δίπλωμα. Αυτό ενδιαφέρει τους πελάτες, αυτό .......παρέχουν, κάποιες φορές έναντι κάποιου αντιτίμου. Και δεν το λέω για να θίξω κάποιους, Εχω πολλά παραδείγματα. Με το βασικότερο, .........εμένα.

Η κα μου, δεν ήξερε να οδηγεί. Ουδεμία επαφή με το αντικείμενο. Ουτε τα αυτοκίνητα ξεχώριζε. Από Φίατ μέχρι Ρολς Ρόϊς, όλα ίδια της φαινόντουσαν.

Με τον ερχομό των παιδιών, και τις απαιτήσεις, απαιτείτο να μάθει να οδηγεί. Πήγε στην σχολή, έκανε μαθήματα, έδωσε μία, δύο, τρείς, αλλά, την έκοβαν, είτε στο παρκάρισμα, είτε στην ..........γωνίτσα. Η ηλιθιότητα του Ελληνικού κράτους στο θέμα, δεν έχει αντίπαλο. Αν παρκάρεις σωστά, ( με σημάδια ), ή κάνεις γωνίτσα ( με Toyota Yaris ), κρίνεσαι ικανός / ή να οδηγήσεις, πχ αυτοκίνητο 150-200-250 ίππων, σε εθνική, στην Αττική ( δεκαδες παραβάσεις ), ή να ανεβεις τις στροφές του Νυμφαίου με χιόνι.

Λέω στον ....δάσκαλο. "Πόσα ?", "300 Ε ", ( σε δραχμές τότε ), "πάρτα". Και πήρε το πολυποθητο "δίπλωμα".

Και πλέον, διπλωματούχος, ασφαλισμένη, είχε το δικαίωμα να οδηγεί επί δημοσίας οδού. Σωτήριον έτος 1995.

Κάποτε, που μαθαινα την αδελφή μου, 1974, μας σταματησαν για ελεγχο και μας έκοψαν κλήση γιατί οδηγουσε χωρίς δίπλωμα. Πήγα στον διοικητή του τοπικου τμηματος, του εξήγησα, έγραψε "προσεκόμισε άδεια οδήγησης" έγραψε τον δικο μου αριθμό, και γλυτώσαμε την τότε "τιμωρία" που σου επέβαλε ποινη αποκλεισμού απόκτησης άδειας οδήγησης αν είχες συλληφθεί να οδηγείς χωρίς. Να το σχολιάσω ?

Οπότε, με αυτήν την εμπειρία, είμασταν πλέον νομιμοι. Και κάθε απόγευμα, την έπαιρνα και πηγαίναμε για μαθημα. Αναστέναξε ο Υμηττός. Εκκινησεις ανηφόρας σε χαλικι χωρίς σπινάρισμα, ( ...μύριζε ο δίσκος ) φρενάρισμα χωρίς ολισθηση στην κατηφόρα, , ( δεν είχαμε ABS ), αλλαγές πορείας σε ολισθηρό, βουνίσιος δρόμος Παπάγου - Δημόκριτο, κεραίες και πίσω, όλα τα στενά της περιοχής, start - STOP, μέχρι που έκρινα ότι ήταν σε θέση να οδηγήσει ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, με τα παιδιά μέσα. Πήρε 3 τόσους μήνες, αλλά πλέον ήξερα ότι μπορούσε να χειριστεί τις βασικές ημερήσιες απαιτήσεις. Μπορεί να το κάνει αυτό μια "σχολή οδηγών" ? Και αν ναί, με τι κοστος ?

Με τα χρόνια, και με υποχρεωτική οδήγηση με εμένα δίπλα της σε όλο και σε πιο δύσκολες συνθήκες, εθνική, Καλάβρυτα, Αράχωβα, Πήλιο, κλπ. απέκτησε και την σχετική εμπειρία, με συνεχείς παραινέσεις ¨αυτό έτσι γιατί........", και έως σήμερα δεν είχαμε ποτέ περιστατικό. Αγάπησε την οδήγηση ? ΟΧΙ. Προτιμά να την πηγαίνουν. Αλλά, όταν οδηγεί, είναι ασφαλής. Τελεία. Αν και υποχρεώθηκε αρκετές φορές να ταξιδέψει μονη, και για Πάτρα, ( με τον παλιό δρόμο ) και για Αγρίνιο, και με βροχή και βράδυ, αλλά, αν της έδινες επιλογή, θα το απέφευγε. Και θα πήγαινε με το ΚΤΕΛ. Και έχει αλλάξει σαν οδηγός και 7 αυτοκίνητα έως τώρα. Αλλά, δεν είναι η .........αγάπη της. Υποχρεωτικά το κανει. Και εκεί είναι η ουσιαστικη διαφορά. Η αγάπη για το αντικείμενο.

Εγώ, με πάνω από 1.200.000 χιλιόμετρα, σε Ευρώπη,, Αγγλία, Αμερικη, Καναδά, με όλες τις συνθήκες, ομίχλες, χιόνια, πάγους, κλπ, με μπαγκαζιέρα ή βάρκα ( ρυμουλκούμενο ) διανυθέντα με πάνω από 19 ιδιόκτητα αυτοκίνητα, ( συν μοτοσυκλέτες, ποδήλατο ), πιστεύω απόλυτα ότι όσο προσεκτικός και αν είσαι, το να εμπλακείς σε ατύχημα ή όχι, είναι και θέμα τύχης. Κινείσαι κανονικά, και πέφτει ό άλλος επάνω σου. Μου έχει τύχει 3 φορές. Αλλά, αν είσαι προσεκτικός, και μεσα στα ΛΟΓΙΚΑ πλαίσια ταχύτητας βάσει συνθηκών, αποφεύγεις έκθεση σε επιπλέον κινδυνο.

Και για να οδηγείς σωστά, δεν είναι απαραίτητο να έχεις τεχνικές γνώσεις. Βοηθάει μεν, αλλά δεν είναι απαραίτητη προϋποθεση.

Αυτό που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ, είναι να αντιλαμβάνεται κανείς τις εκάστοτε συνθήκες, και να προσαρμόζει την οδήγησή του ανάλογα.

Και πολλές φορές ξεπερνάω τα ( ηλίθια ) όρια ταχύτητας, αλλά, αν οι συνθήκες δεν είναι σωστές, μπορεί και να κινούμαι πολύ πιο κάτω.

Και δεν είναι όλοι "εραστες" της αυτοκίνησης. Δεν έχουν παραπάνω ενδιαφέρον από την μετακινηση από το Α στο Β. Εφόσον σέβονται και τους άλλους χρήστες του δρόμου, δεν με απασχολεί άν ο πλησίον κινούμενος ξέρει να ρυθμίζει πλατίνες, ή ξέρει την διαφορά των ορυκτελαίων από τα συνθετικά.

Εμένα, μου άρεσε από παιδί, οδηγούσα κλεψιμέϊκα από τα 13 που έφτασαν τα πόδια μου στα πετάλια, και έκανα και ένα παιδί, που βγήκε ακριβώς έτσι. Και στις ερημιές του νησιού, του επέτρεπα να οδηγει από μικρή ηλικία. Ετσι ήξερε ότι τον αφήνω, και θα πάμε παρέα, και δεν "έκλεβε" το αυτοκίνητο να πάει με παρέα να κάνουν π@π@ριές και να κινδυνεύουν.

Και έμαθε πολλά , και σήμερα, οδηγεί ήδη 7 χρόνια, ( με άδεια - είναι 25 ) ολόσωστα, με σεβασμό και στο όχημα αλλά και στις συνθήκες του δρόμου. Οπότε, τον εχω σαν οδηγό όταν χρειάζεται, μια και έτσι που οδηγεί, δεν χρειάζεται να .........παρεμβαίνω. Χα χα χα .

Αυτό που χρειάζεται είναι οδηγική παιδεία. Από μικρή ηλικία. Μόνον έτσι ΙΜΟ "κτίζονται" σωστοί χρήστες του δρόμου, με αποτέλεσμα την ασφάλεια για όλους.

Last edited:

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.864
Πόντοι
827
Επειδή είμαι της άποψης ότι τις άριστες εντυπώσεις και τα καλά λόγια πρέπει να λέγονται και όχι να τα κρατάμε για τους εαυτούς μας δράττομαι της ευκαιρίας να πω τα εξής:
Χθες είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά ένα από τα μέλη μας, που διατηρεί ένα από τα "παραδοσιακά" συνεργεία Citroën στην Αττική. Πρόκειται για τον Dragon (κατά κόσμον Νικόλας Δρακωνάκης).
Πρόκειται για έναν ευγενέστατο άνθρωπο, που αγαπάει πολύ αυτό που κάνει. Προσφέρει απλόχερα τις υπηρεσίες του με επαγγελματισμό, αίσθηση ευθύνης, αλλά και με μια ευαισθησία προς τον άνθρωπο που έχει απέναντι του, αλλά και απέναντι στο αυτοκίνητο.
Ένας άνθρωπος που γεννήθηκε, μεγάλωσε και συνεχίζει να ζει μέσα σε έναν χώρο γεμάτο αναμνήσεις και εμπειρίες.
Άριστος γνώστης των Citroën και ο χώρος του πραγματικά ίσως είναι από τους πιο καθαρούς που έχω δει.
Και κλείνω με το ρητό του Νίκου Αναστόπουλου "μη τα λέτε μόνο, να τα γράφετε κιόλας"

traffic

Member
Reaction score
6.726
Πόντοι
847
Περιοχή
Σαχάρα
Tom Christiaan Schuijt - Gales Το Citroën 2CV περιελάμβανε ένα αστείο της 1ης Απριλίου το 1980 από έναν επίτροπο της υπηρεσίας τροχαίας της δημοτικής αστυνομίας του Άμστερνταμ και χρησιμοποιήθηκε για κάποιο διάστημα. Οι αστυνομικοί σχεδόν πάλεψαν γι' αυτό, για να το πάρουν στο δρόμο. Μετά από λίγο καιρό, το Duck βρίσκεται στον εκθεσιακό χώρο του γκαράζ Citroën στο Stadionplein στο Άμστερνταμ για κάποιο διάστημα. Το τι συνέβη μετά είναι άγνωστο.

33741
33742

Nikephoros

Member
Reaction score
15.405
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Πέρασα χθες από το Καβούρι και τη γνωστή, άσπρη GTI Turbo 2, η οποία εξακολουθεί να είναι παρατημένη στο ίδιο σημείο. Και δεν είναι μόνο παρατημένη πλέον, αλλά έχει και ένα μεγάλο χτύπημα στην πόρτα του οδηγού. Κάποιος έκανε αναστροφή προφανώς και έγινε το κακό. Τι κρίμα αυτό το αυτοκίνητο, μία GTI Turbo 2...

Reaction score
18.221
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
@Pierre Boulanger @Flaminio Bertoni @visa chrono @citrobella @GiAnniS @nonos @Nikephoros @Lefèbvre
και πολλοι αλλοι απο τα παλια μελη

2014-2015 το φορουμ μου χαριζε πολυ ευχαριστες στιγμες χαλαρωσης. Μπορει με λαxταρα κουρασμενοσ να γυρνουσα απο την δουλεια και να κοιτουσα τι νεα μυνηματα υπηρχαν
Εμπειριες απο την καθημερινοτητα με τα ιστορικα Σιτροεν, συμβουλες για αγορα χρηση και συντηρηση και αντιμετωπιση προβληματων.

εξαιρετικο κλιμα και κυριως απουσια διαθεσης επιβολης της γνωμης.

Τον χαρακτηρα ενος φορουμ αναποφευκτα τον καθοριζουν οι συμμετεχοντες.
Με τον καιρο αλλαξε η συνθεση, αλλαξε και η θεματολογια προοδευτικα...
Πιθανοτατα μπορει να ειμαι εγω το προβλημα, αλλα ο χωρος δεν μου δινει την ορεξη που μου εδινε καποτε. Μπορει να μπαινω απλα απο συνηθεια. Μαλλον εγινα εγω παραξενος.

Ισως ενα ανοιγμα σε ιδιοκτητες και νεοτερων Σιτροεν (ΒΧ Ξαντια ΖΧ ΑΧ) να βελτιωνε την κατασταση...
Περισσοτερες αυτοκινητιστικες σιτροεν εμπειριες και λιγοτερα μεγαλα εγω

nonos

Member
Reaction score
23.858
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Αλλαζουμε και οι ιδιοι Νικο, δεν ειναι καθε στιγμη της ζωης το ιδιο και πραγματικα σε παραδεχομαι που εκφραζεις αυτο που νιωθεις τοσο αληθινα και χωρις διαθεση κριτική στον άλλον οπως συνηθιζει ο κοσμος αλλα με προταση για να ειμαστε εκει που εσυ πιστευεις καλυτερα. Πραγματικα πιστευω παντως, οτι ηταν διαφορετικος ο διαθεσιμος χρονος και οι προτεραιοτητες πριν 11-12 χρονια που ανοιξαμε :grin: Πολλοι χωρις δικη τους οικογενεια, με οικονομικους πορους που το αυτοκινητο θα μπορουσε να αποτελεσει προτεραιοτητα διαθεσης τους και τα αγαπημενα μας μοντελα 11 χρονια νεοτερα και με περισσοτερα διαθεσιμα. Και αλλα μελη ενεργα πολυ περισσοτερο με ongoing ανακατασκευες. Αυτο λείπει βασικά, τα ongoing projects που μπαιναμε καθε μερα να δουμε την εξέλιξη. Σε προσωπικό επίπεδο εγω πχ ημουν στην Ιρλανδια για καιρο και πολυ περισσοτερο κλεισμενος μεσα λογω καιρου οποτε και φυσικα με τον καημο να γυρισω και να μπορω να ασχολιεμαι με τα αυτοκινητα μου συμμετειχα σαν τρελος :lol: Ο κοροναίος επισής απο τη μία βοήθησε στη συμμετοχή και στον χρόνο διάθεσης απο την άλλη ομως όλες οι δραστηριότητες επι του πρακτέου πήγαν πίσω.

Συμφωνω απολυτως με το ''ανοιγμα'' προς young timers Citroen που ισως φερει και μικροτερο κοσμο ηλικιακα με πολυ διαθεση. Και το λεω οχι επειδη εχω, αλλωστε ο χωρος αυτος ηταν παντοτε υποδειγμα εκφρασης και ελευθερίας λόγου, θα μπορούσα να μονοπωλώ με νέα του κορεάτικου ή της Α στα αναλογα τόπικ αλλα δεν εχουν ολοι την ορεξη μου και έτσι πρεπει!
Αλλο ενα ''προβλημα'' που εχω εντοπισει ειναι πως ολοι μας επικεντρωνομαστε σε πολυ συγκεκριμενα θεματα οταν τα θεματα που εχουν ανοιχθει ειναι παμπολλα και ενδιαφεροντα. Πχ καλο το 'Καφενείο'' αλλα πολλες δημοσιεύσεις εμπιπτουν και αλλού. Οποιος θελει μπορει να ξεψαχνισει.. Η απλή αναπαραγωγή άρθρων απο τον ελληνικό τύπο που πάνω κάτω οι περισσότεροι τα βρίσκουμε μέσα στην καθημερινότητα και που πολλές φορές είναι και φτωχά,λάθος ή ακόμα και κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας - ''κιτρινισμού'' θα μπορούσε να αποφευχθεί.
Απλά τις ιδέες μου παραθέτω.

Συνεχιζω πάντως να πιστευω οτι ο χώρος αυτός ειναι υπόδειγμα διαδικτυακής παρέας, ακομα και οι διαφωνίες μας εκφράζονται με πολύ σεβασμό προς τον απεναντι και παντα με τον χρόνο επέρχεται και μια φθορά σε όλα τα πραγματα και καταστάσεις, ανθρώπινες σχέσεις και υλικά αντικείμενα αλλα οταν κάτι το εντοπίζεις έχεις κάνει το μισό και βάλε δρομο για να το φέρεις εκέι που επιθυμείς! :love:

Last edited:

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.864
Πόντοι
827
Το "άνοιγμα" σε young timers Citroen δεν το αποφασίζουμε και δεν υπάρχει απαγόρευση από τον Αποστόλη. Όποιος θέλει μπορεί να γίνει μέλος και να ανοίξει θέμα. Πιθανόν ο τίτλος my2cv να είναι κάπως "ψαρωτικός", όμως η δυνατότητα περιήγησης χωρίς εγγραφή υπάρχει. Επομένως όποιος θέλει βλέπει τις αναρτήσεις μας και κρίνει αν χωράει εδώ ή όχι. Εμείς τα μέλη του forum και ο Αποστόλης, ως υπεύθυνος του forum, αγκαλιάζουμε όποιον θέλει να γίνει μέλος έχοντας ένα young timer Citroen και θέλει να το παρουσιάσει, χρειαστεί τις γνώσεις μας σε κάποιο πρόβλημα κλπ. Πάντα όμως στο πνεύμα αλληλεγγύης, φιλίας της πρέπουσας συμπεριφοράς και εκφοράς του λόγου (του γραπτού λόγου).
Σωστά ο nonos επισημαίνει ότι όλοι μας ήμασταν διαφορετικοί πριν από 15, 10 και 8 χρόνια... Άλλες υποχρεώσεις, άλλος ελεύθερος χρόνος, άλλες οικονομικές δυνατότητες. Παράμετροι που πάντα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη, και πάντα το ξεχνάμε.

dap

Member
Reaction score
1.496
Πόντοι
407
Υπάρχουν ωραίοι τύποι στο φόρουμ. Κάποιους τους έχω γνωρίσει και δια ζώσης.
Από την φύση του, έχει πεπερασμένη θεματολογία. Δεν νομίζω να διευρυνθεί πολύ, αν αρχίσουν να συμμετέχουν κάτοχοι νεότερων Σιτροέν.
Σε μας ήταν και λίγο φετίχ το αυτοκίνητο, τώρα έχει αλλάξει για τους σημερινούς νέους.
Μια λύση θα ήταν να συζητάτε θέματα έξω από την αυτοκίνηση (π.χ. κινηματογράφος, κάποιοι εδώ μέσα το έχουν). Προσπαθήστε να αποφύγετε τα "πολιτικά" θέματα, αν και με την αρχαιοοελληνική έννοια του όρου όλα στην βάση τους είναι "πολιτικά".
Ότι υπάρχουν όλο και λιγότεροι που ενδιαφέρονται για μια DS, CX, XM, 2CV, είναι πρώτιστα βιολογικό θέμα και μετά οικονομικό. Το διαδίκτυο υπήρξε σωτηρία για αυτό το χόμπυ έφερε κοντά ανθρώπους που τους χωρίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα, αλλά ο χρόνος είναι "πανδαμάτωρ".

Εγώ προσωπικά σας χαίρομαι, είστε ωραία παρέα, και, παρότι μη κάτοχος Σιτροέν, μου αρέσει να μπαίνω και να διαβάζω για να μαθαίνω. Η αλήθεια είναι ότι είμαι και λίγο πειραχτήρι, αλλά πιστεύω ότι και το χιούμορ πρέπει να έχει την θέση του στην ζωή μας. Αν έκανα κάποιον να αισθανθεί άβολα, ζητώ συγγνώμη. Όσο για τις γνώσεις μου στα αυτοκίνητα συνοψίζονται στο μότο "εν οιδα, ότι ουδέν οιδα".

Εύχομαι ο CX-Prestige να συνεχίσει να γράφει...

Stargazer

Member
Reaction score
2.194
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Υπάρχουν ωραίοι τύποι στο φόρουμ. Κάποιους τους έχω γνωρίσει και δια ζώσης.
Ευχαριστώ πολύ , ανταποδίδω :lol:

traffic

Member
Reaction score
6.726
Πόντοι
847
Περιοχή
Σαχάρα
U S A
Citroen Pieces USA
1 ημ. ·
Είχα το προνόμιο να είμαι ένας από τους τελευταίους που επισκέφθηκαν το Μουσείο Mullin με έδρα το Όξναρντ της Καλιφόρνια πριν κλείσει για το κοινό. Προσλήφθηκα από το μουσείο για να πάρω πολλά D Chaprons, με διάφορα υδραυλικά ζητήματα, που λειτουργούν σωστά και πέρασαν 3 ημέρες απολαμβάνοντας τη συλλογή Mullin - συμπεριλαμβανομένης της περιπλάνησης στην τεράστια αποθήκη Mullin. Ο Peter Mullin, ο ιδρυτής του μουσείου, πέθανε στα τέλη του περασμένου έτους και ελήφθη η απόφαση να αλλάξει το μουσείο για να φιλοξενεί μόνο ιδιωτικές εκδηλώσεις και να ρευστοποιήσει ένα μεγάλο μέρος της συλλογής. Τα περισσότερα από τα Chaprons πωλήθηκαν τον περασμένο μήνα σε δημοπρασία του Gooding Florida. Πολλά Citroens θα δημοπρατηθούν στο Μουσείο Mullin στις 26 Απριλίου. Βλέπω:
https://www.goodingco.com/.../selections-from-the-mullin...
33776
33777

33773
33774
33775
33779

Last edited:

nonos

Member
Reaction score
23.858
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Δεν ήξερα τις τελευταίες εξελίξεις για το Mullin:sorry:
Από τους τυχερούς και εγώ, το επισκέφθηκα τον Οκτωβριο του 2018. Έχω ανοίξει και συγκεκριμένο θέμα για την επίσκεψη με πολύ φωτογραφικό υλικο. Ίσως πρέπει να το αναστήσω καθώς είναι ακόμα πάρα πολλά που είδα και δεν έχουν μπει!

Last edited:
Top Bottom