Καφενείον "Το δικύλινδρο" (Bar)

minas

Member
Reaction score
3.038
Πόντοι
747
Το "άνοιγμα" σε young timers Citroen δεν το αποφασίζουμε και δεν υπάρχει απαγόρευση από τον Αποστόλη. Όποιος θέλει μπορεί να γίνει μέλος και να ανοίξει θέμα. Πιθανόν ο τίτλος my2cv να είναι κάπως "ψαρωτικός", όμως η δυνατότητα περιήγησης χωρίς εγγραφή υπάρχει. Επομένως όποιος θέλει βλέπει τις αναρτήσεις μας και κρίνει αν χωράει εδώ ή όχι. Εμείς τα μέλη του forum και ο Αποστόλης, ως υπεύθυνος του forum, αγκαλιάζουμε όποιον θέλει να γίνει μέλος έχοντας ένα young timer Citroen και θέλει να το παρουσιάσει, χρειαστεί τις γνώσεις μας σε κάποιο πρόβλημα κλπ. Πάντα όμως στο πνεύμα αλληλεγγύης, φιλίας της πρέπουσας συμπεριφοράς και εκφοράς του λόγου (του γραπτού λόγου).
Σωστά ο nonos επισημαίνει ότι όλοι μας ήμασταν διαφορετικοί πριν από 15, 10 και 8 χρόνια... Άλλες υποχρεώσεις, άλλος ελεύθερος χρόνος, άλλες οικονομικές δυνατότητες. Παράμετροι που πάντα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη, και πάντα το ξεχνάμε.
Θα συμφωνησω και εγω.Δεν ξερω αν το εχω ξαναγραψει,αλλα ουτε καποιο κλασσικο citroen εχω(το saxo δεν νομιζω να πιανεται),και προσωπικα εκεινο που με τραβηξε σε πρωτη φαση,ηταν ενα πολυ ενδιαφερον θεμα για..subaru ff1.Στην πορεια βεβαια παρεμεινα επειδη μου αρεσε το κλιμα και ο σεβασμος μεταξυ των μελων.Θεωρω οτι σαν εμενα μπορουν να βρεθουν κι αλλοι,και προσωπικα ποτε δεν ενιωσα να περιοριζομαι απο τους εδω κανονισμους,καθως εχω ανοιξει και θεματα ασχετα με τη βασικη θεματολογια.
Απλα εκεινα που πρεπει να εχουμε πλεον κατα νου ειναι οτι:
-Δεν υπαρχουν πλεον πολλα φορουμς,και οσα υπαρχουν φυλορροουν.Ο λογος ειναι οτι πλεον εχουν δημιουργηθει πολλες ομαδες στα σοσιαλ,και πολλοι ανθρωποι προτιμουν να συμμετεχουν εκει,για δικους τους λογους.Ομοιως λοιπον,και οσοι εχουν απομεινει να συμμετεχουν σε φορουμ σαν αυτο,το κανουν πολυ συνειδητοποιημενα,και επισης για δικους τους λογους(βαζω και τον εαυτο μου μεσα).Απλα αυτοι οι ανθρωποι δεν ειναι πολλοι πλεον,και οσο πανε θα μειωνονται,γιατι αλλαζουν οι συνηθειες και οι αντιληψεις των ανθρωπων.
-Οσο κι αν φαινεται απιστευτο,νομιζω οτι πολυς κοσμος δεν προτιμα το παρον φορουμ,ακριβως εξαιτιας του...καλου του κλιματος.Γενικα εχω σχηματισει την εντυπωση οτι,ειδικα τα τελευταια χρονια,πολυς κοσμος πραγματικα διψαει για εριδες και διαμαχες,τα οποια δεν μπορει να βρει εδω.Οχι τοσο επειδη ειναι αυστηροι οι ιθυνοντες του φορουμ,οσο γιατι το ιδιο το κλιμα ειναι ετσι που δεν υπαρχει χωρος για αυτα.Το ιδιο το επιπεδο των μελων ειναι τετοιο,που απωθει αρκετους ''μπαχαλακηδες'' απο το να εγγραφουν εδω.Και αν αναλογιστουμε οτι οι τελευταιοι αποτελουν πλεον ενα σημαντικο μερος της κοινωνιας,ειναι προφανες οτι παρα πολυς κοσμος μας προσπερνα αδιαφορα.

Οποτε δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιο τρομερο προβλημα.Ναι,ισως το φορουμ να μην εχει τη δραστηριοτητα που ειχε παλια,αλλα οι εποχες αλλαζουν,και ισως αυτο ειναι το τιμημα του να μενεις πιστος με μια ιδεολογια.Αλλα καλως η κακως αυτοι ειμαστε,και για αυτο μας προτιμουν οσοι μας προτιμουν.Δεν γινεται να εισαι αρεστος σε ολους.
Απο εκει και περα,και σε προσωπικο επιπεδο τουλαχιστον,ζητω συγνωμη αν με τη συμπεριφορα μου δημιουργησα καποτε προβληματα σε καποιο αλλο μελος.:)

Stargazer

Member
Reaction score
2.194
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Δεν περισσεύει κανείς μας η γνώμη μου , ακόμα και μπαίνετε να μαλώσετε να μπαίνετε. Εγώ στο χωριό μου θυμάμαι μια φορά τον χρόνο γινόταν φεστιβάλ σφαλιάρας-κλοτσιάς με άσχετη αφορμή και την άλλη μέρα όλα μέλι-γάλα ή μάλλον φασόλια-πιπεριές για να χρησιμοποιήσω τα τοπικά προϊόντα.
Έχω ένα project στο μυαλό πολύ τρελό που περιλαμβάνει BX το οποίο θα ζήλευε ο Μιχαλάκης ο Ιππότης θα το κάνω αλλά έχω άλλες προτεραιότητες πριν γίνει πραγματικότητα.
Θα ανοίξω θέμα να το συζητήσουμε μπας και σας ανοίξει η όρεξη.

Nikephoros

Member
Reaction score
15.405
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Σε συνέχεια, λοιπόν, από τα μη κλασσικά παλιά αυτοκίνητα και τη Ford που απέκτησε τον οίκο Ghia, ήμουν 7 χρόνων όταν σε ένα τεύχος των 4Τ διάβασα για το πρωτότυπο Ford Granada Altair του Ghia του 1980, το οποίο νομίζω κοσμούσε και το εξώφυλλο του περιοδικού. Ήταν ένα πολύ εξελιγμένο Granada με ανεξάρτητη ανάρτηση παντού, εάν θυμάμαι καλά, 5ταχυτο κιβώτιο, το γνωστό εξακύλινδρο κινητήρα 2.9 λίτρων της Ford και πολύ πιο χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή από το μοντέλο παραγωγής. Το θέμα είναι όμως ποιος το σχεδίασε! Πριν αποκαλύψω το όνομα του, να το ρωτήσω σαν κουίζ; Διότι ναι μεν μιλάμε για ξένους σχεδιαστές, μήπως όμως να κάναμε ένα θέμα και για τους δικούς μας; Διότι φυσικά πρόκειται για Έλληνα! Και δεν αναφέρεται το όνομα του πουθενά...

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.965
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
@Pierre Boulanger @Flaminio Bertoni @visa chrono @citrobella @GiAnniS @nonos @Nikephoros @Lefèbvre
και πολλοι αλλοι απο τα παλια μελη

2014-2015 το φορουμ μου χαριζε πολυ ευχαριστες στιγμες χαλαρωσης. Μπορει με λαxταρα κουρασμενοσ να γυρνουσα απο την δουλεια και να κοιτουσα τι νεα μυνηματα υπηρχαν
Εμπειριες απο την καθημερινοτητα με τα ιστορικα Σιτροεν, συμβουλες για αγορα χρηση και συντηρηση και αντιμετωπιση προβληματων.

εξαιρετικο κλιμα και κυριως απουσια διαθεσης επιβολης της γνωμης.

Τον χαρακτηρα ενος φορουμ αναποφευκτα τον καθοριζουν οι συμμετεχοντες.
Με τον καιρο αλλαξε η συνθεση, αλλαξε και η θεματολογια προοδευτικα...
Πιθανοτατα μπορει να ειμαι εγω το προβλημα, αλλα ο χωρος δεν μου δινει την ορεξη που μου εδινε καποτε. Μπορει να μπαινω απλα απο συνηθεια. Μαλλον εγινα εγω παραξενος.

Ισως ενα ανοιγμα σε ιδιοκτητες και νεοτερων Σιτροεν (ΒΧ Ξαντια ΖΧ ΑΧ) να βελτιωνε την κατασταση...
Περισσοτερες αυτοκινητιστικες σιτροεν εμπειριες και λιγοτερα μεγαλα εγω
Αγαπητέ μου φίλε Νίκο. Θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτό που έγραψε ο Χρήστος. Όταν πρώτο άνοιξα το φόρουμ δεν πίστευα ότι θα έχει ανταπόκριση ή ότι θα μακροημερεύσει. Δεν με ένοιαζε κιόλας. Ο μόνος μου σκοπός ήταν να χαρτογραφηθεί ότι πληροφορία υπήρχε για αγαπημένα μου οχήματα, από μπροσούρες και παλιές φωτογραφίες μέχρι τεχνικά θέματα, απλά να υπάρχουν για όποιον κάνει σχετικές αναζητήσεις. Ήθελα να υπάρχει η πληροφορία σε ελληνικό ιστοχώρο. Σκέφτηκα να στείλω και κάποια μηνύματα σε ανθρώπους που σεβόμουν και διάβαζα σε σχετικό Citroen forum με την ελπίδα ότι θα συμμετάσχουν και αυτοί. Όχι μόνο ήρθαν αλλά έγιναν χρυσά μέλη, στηρίζουν ακόμα το site και είναι πλέον και φίλοι. Αναφέρω τον Χρήστο τον Δημήτρη και άλλους. Ήρθαν διαμάντια όπως εσύ Νίκο ο άλλος Νίκος μας που μάλιστα αγόρασε και την CX του μέσω της γνωριμίας του με Κώστα ο Κώστας μας που αν και ναυτικός μας τιμά όποτε μπορεί και έχει βοηθήσει τόσο, ο Γιώργος αλλά να σταματήσω να λέω ονόματα γιατί θα αδικήσω πολλούς. Φούντωσε η επιθυμία να κάνω μια τρέλα που μέχρι τότε μόνο στο μυαλό μου είχα, να αγοράσω και να ανακατασκευάσω την DS μου, να ανακατασκευάσω το 2cv μου αλλά το κυριότερο να ξοδέψω χιλιάδες χωρίς υπερβολή ώρες για να στήσω και αναβαθμίζω το site. Δεν αναφέρω τα κόστη που σε ετήσια βάση είναι συμαντικότατα.

Έρχεται όμως η στιγμή που η ζωή αλλάζει και δόξα τω Θεώ αναφέρομαι στις ευχάριστες αλλαγές που οι επαγγελματικές και κυρίως οι οικογενειακές υποχρεώσεις αυξάνονται σε τέτοιο βαθμό που πραγματικά δεν υπάρχει τόσος χρόνος ενασχόλησης με πολλά από αυτά που κάποτε ήταν απόλυτη προτεραιότητα. Θα με θυμηθείς όταν με το καλό θα φέρεις στον κόσμο παιδιά. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να ανοιχθούν νέες θεματικές ενότητες. Οποίος έχει ιδέες παρακαλώ να ανοίξει ένα θέμα για να συγκεντρωθούν εκεί και εγώ θα τις υλοποιήσω. Το my2cv προφανώς δεν αλλάζει είναι ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησαν όλα. Συνεχίζω να λατρεύω τα αυτοκίνητα μου, το my2cv, σίγουρα θα έρθει και πάλι η ώρα που θα μπορώ να αφιερώνω τον χρόνο που θα ήθελα.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Να μιλήσω και εγώ ?

Ισως από τους νεώτερους στο φόρουμ, σίγουρα από τους πιο παλιούς στα 2CV. Και εννοώ και σαν χρήστης - ιδιοκτήτης - οδηγός. Από το 1981.

Δεν ξέρω τι πνεύμα υπήρχε όταν πρωτο-ξεκινήσατε, αλλά και τώρα, και στην σημερινή μορφή, προσωπικά το βρίσκω αξιόλογο, με αρκετά θέματα και το κυριότερο, με καλές σχέσεις και υποστήριξη μεταξύ των "μελών", αν και δεν νομίζω ότι αυτή είναι η καταλληλότερη λέξη. Δεν είμαστε μέλη , με συνδρομή, υποχρεώσεις και κανόνες, ελεύθεροι είμαστε, και αυτό είναι το βασικό, συμμετέχουμε όχι για να εξαργυρώσουμε την συνδρομή μας, αλλά, επειδή βρίσκουμε ενδιαφέρον.

Φυσικά, σεβαστές οι απόψεις ότι δεν είναι "όπως ήταν", αλλά και η γυναίκα μας δεν είναι όπως οταν την πρωτοείδαμε. Ωρίμασε, άλλαξε, αλλά και η σχέση έγινε πιο δυνατή, γιατί ζήσαμε μαζί εμπειρίες, κάναμε παιδιά, στήσαμε σπίτι, λύσαμε προβλήματα. Φυσιολογικό είναι να υπάρχει και ............βαρεμάρα, αλλά η ουσία είναι ότι είμαστε πλέον πιο δεμένοι. Και αν οι επιλογές μας τότε ήταν σωστές, παραμένουμε. Αλλιως, δικηγόρο.

Ο καθένας καταλαβαίνει ότι αν κάποιον δεν τον ικανοποιεί το φόρουμ σαν περιεχόμενο, ένταση, πρόκληση, κλπ. θα αδιαφορήσει, και σιγά σιγά θα χάσει το ενδιαφέρον για συμμετοχή. Και θα απομακρυνθεί αυτοβούλως. Ειναι όλοι οι αρχικοί παρόντες σήμερα ? Δεν νομίζω.

Απο την άλλη, κάποιοι θα συνεχίζουν να συμμετέχουν, να αναρτούν τις απόψεις, προτάσεις, ιδέες, και θα διατηρούν το φόρουμ ζωντανό. Μέχρι να αναλάβουν άλλες υποχρεώσεις, να μην προλαβαίνουν, και να περιορίσουν και αυτοί. Ο καιρός θα δείξει.

Ενα φόρουμ, είναι ο κόσμος του. Και το αντικείμενό του. Οσο ο χώρος προσφέρει ιδέες, υποστηριξη, λύσεις, θα παραμένει ζωντανός ΙΜΟ. Φυσικά, ο κόσμος μπορεί να μειώνεται, ή να μην έρχονται καινούργιοι, φυσικό είναι μια και σχεδόν όλα τα 2CV έχουν ήδη τις λύσεις τους ή ανήκουν σε γνώριμα πρόσωπα, αλλά, πάντα κάποια ερώτηση θα αναδύεται, πάντα κάποια βοήθεια θα απαιτείται.

Προσωπικά, μου αρέσει να συμμετέχω, να βοηθώ και να βοηθιέμαι, ζώντας τον έρωτα του 2CV.

2cv01

Member
Reaction score
3.468
Πόντοι
777
Περιοχή
ioannina, Greece
@Pierre Boulanger @Flaminio Bertoni @visa chrono @citrobella @GiAnniS @nonos @Nikephoros @Lefèbvre
και πολλοι αλλοι απο τα παλια μελη

2014-2015 το φορουμ μου χαριζε πολυ ευχαριστες στιγμες χαλαρωσης. Μπορει με λαxταρα κουρασμενοσ να γυρνουσα απο την δουλεια και να κοιτουσα τι νεα μυνηματα υπηρχαν
Εμπειριες απο την καθημερινοτητα με τα ιστορικα Σιτροεν, συμβουλες για αγορα χρηση και συντηρηση και αντιμετωπιση προβληματων.

εξαιρετικο κλιμα και κυριως απουσια διαθεσης επιβολης της γνωμης.

Τον χαρακτηρα ενος φορουμ αναποφευκτα τον καθοριζουν οι συμμετεχοντες.
Με τον καιρο αλλαξε η συνθεση, αλλαξε και η θεματολογια προοδευτικα...
Πιθανοτατα μπορει να ειμαι εγω το προβλημα, αλλα ο χωρος δεν μου δινει την ορεξη που μου εδινε καποτε. Μπορει να μπαινω απλα απο συνηθεια. Μαλλον εγινα εγω παραξενος.

Ισως ενα ανοιγμα σε ιδιοκτητες και νεοτερων Σιτροεν (ΒΧ Ξαντια ΖΧ ΑΧ) να βελτιωνε την κατασταση...
Περισσοτερες αυτοκινητιστικες σιτροεν εμπειριες και λιγοτερα μεγαλα εγω
Καλησπερα Νίκο !! Αν και μέλος τα τελευταία 9 χρόνια , οι υποχρεώσεις πλέον δεν συμβάλουν στην μεγάλη συμμετοχή στο φόρουμ .. Προσωπικά πιστεύω ότι πολλά άτομα όπως και εγώ διαβάζουν θέματα του φόρουμ απλά δεν κάνουν σύνδεση !!! Θα κάνω σύνδεση πχ για να εκφέρω γνώμη σε κάτι που γνωρίζω , στο να λύσω μια απορία που ξέρω ή όταν βγω μια βόλτα με το ντεσεβακι μου και ανεβάσω κάποια φωτογραφία ( που ακόμα και αυτή σπανίζει πλέον λόγο υποχρεώσεων :(). Οι καταστάσεις δυστυχώς αλλάζουν !!

nonos

Member
Reaction score
23.858
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Σας έχω φωτογραφία φρέσκια από Πανόραμα Θεσσαλονίκης για να συμπορευτούμε όλοι με ειρήνη και αγάπη.. :D:lol:
33838

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Μας βασανίζεις ε;
Τί να την κάνουμε την 202, την C6 δείξε :mad:
Και είναι και παλιό. Με 2 αεροσακους, πριν το 1998. Σε 2-3 χρόνια, ιστορικό.

minas

Member
Reaction score
3.038
Πόντοι
747
Σας έχω φωτογραφία φρέσκια από Πανόραμα Θεσσαλονίκης για να συμπορευτούμε όλοι με ειρήνη και αγάπη.. :D:lol:
View attachment 33838
Να,κατι τετοια βλεπω,και νιωθω τυψεις που καποτε την πεφταμε στον Τασουλη,επειδη ανεβαζε φωτογραφιες απο kadett.:sorry:
Kαι δεν αναφερομαι σε εσενα που τραβηξες τη φωτογραφια προφανως,αλλα οσο να ναι νιωθω μια συντριβη,βλεποντας την αποδοχη που τελικα εχουν τετοια μοντελα στο φορουμ μας..:cry:
Προσωπικα δεν μπορω καν να τα δω ως ιστορικα.Ισως να φταιει βεβαια και το γεγονος οτι εχω παλαιοτερο αυτοκινητο ως καθημερινο.Ισως παλι,να φταινε και οι μνημες που εχω απο τους ιδιοκτητες τους..

nonos

Member
Reaction score
23.858
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Δε τράβηξα εγώ τη φωτό.. επίσης φωτογραφίες στο μισοσκόταδο δεν είναι αποδεκτές ,όπως και το 120Υ δεν είναι αυτοκίνητο.. :lol: Επίσης το νόημα της δημοσίευσης είναι η συνύπαρξη μια C180 με μια C6 δίπλα και ο συμβολισμος της. ;)

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.965
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Συλλογή φωτογραφιών από την παγκόσμια συνάντηση 2cv στην Σκοτίνα. Εμφανίζεται και το 2cv μου αλλά και εγώ σε κάποια φωτογραφία :lol:

maxtsif

Member
Reaction score
4.611
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη

Stargazer

Member
Reaction score
2.194