2CV - Club 1981 - Επαναφορά από μακρα ακινησία

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
....άλλη μια εργασία σήμερις, ήντανε ο έλεγχος / ρύθμιση των βαλβίδων.

Ναι, είναι μιά εργασία, που απαιτεί 4 χέρια.

Ενα στο φίλλερ, ένα στο γερμανοπολύγωνο, ένα στο κατσαβίδι, ένα για την φωτό.

Ρε σείς, σας περισσεύει κανενα χέρι για κανενα μήνα ? :confused:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
....να κάνω και μια παρατήρηση.

Ολη αυτή την φασαρία με τις πλατίνες, την προπορεία, τα γρασσαρίσματα κτλ, φυσικά τα ξεχνάς με μια ηλεκτρονική, που μπαίνει στην θέση όλων, και ........ξενοιάζεις.

Ειναι στο πρόγραμμα, αλλά, η πρώτη εκκίνηση - δοκιμή, θα γίνει με τα παραδοσιακά.

Μετά, αν όλα πάνε καλά, θα γίνει και η επένδυση των +/- 200 Ε που κοστολογείται μια ηλεκτρονική.

Εχει κάποιος άποψη για τους διάφορους τύπους ?

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
....πάμε και στα μπουζί.

Ναι, είναι τα παληά, αλλά σε καλή κατάσταση, καθαρίστηκαν, ρυθμίστηκαν, και ........έτοιμα.

Το 2 CV, δίνει σπινθήρα και στην ενεργή φάση, αλλά και στην εξαγωγή.

Και έχει και μια ιδιαίτερη ιδιαιτερότητα.

Στο ένα "τρώει" την κεντρική ακιδα, στο άλλο την περιφερειακή. Οπότε, με ίδια εμφάνιση, σημαίνει ότι έχουν ακόμα ζωή.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
....και τώρα, καθίστε. Θα δείτε κάτι, που ίσως να μην έχετε ξαναδεί ΠΟΤΕ ! :exclamation:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
....φίλλερ ρύθμισης σπινθηριστών / μπουζί, της Champion , σε ίντσες και χιλιοστα, με ακίδες - μοχλούς για την κάμψη των ακιδων. Χοντρών και λεπτών.

Ο αναπτήρας ( μικρός ) για σύγκριση μεγέθους.

Το έχεις στο πορτ-κλέ, ( κλειδοθήκη ) και ρυθμίζεις.

Λάφυρο του 1967, όταν σε ειδικό κατάστημα, όπου υπήρχε και συσκευή αμμοβολής / καθαρισμού των μπουζί, της Champion φυσικά, είχαν και δαύτα σαν δώρα. Εχει ρυθμίσει / μετρήσει, εκατοντάδες μπουζί, να μην πω και χιλιάδες.

Είχατε ξαναδεί ?

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
....έγιναν ( έκανα ) και άλλες εργασίες, στην προετοιμασία της οροφής, στο τσόκ, στα φρένα, κλπ, αλλά, όχι ακόμα άξια λόγου / φωτό.

Θεωρητικά, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα βάλω μπρός την μηχανή.

priest

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
....ξαναβλέποντας τις φωτογραφίες, αποφάσισα να ................μην με πληρώσω. :lol:

Δεν έκανα καλή δουλειά. Δεν καθαρίστηκαν τα πράγματα καλά. Με την αντανάκλαση από τον ήλιο, και η χαμηλή θέση του αυτοκινήτου ( τάκωμα ) δεν μου επέτρεψε να δώ κάτι κρυφές γωνίες, που έμειναν ακαθάριστες .

Τελικά, οι φωτό, σου επιτρέπουν να βλέπεις πράγματα / καταστάσεις που την ώρα της εφαρμογής δεν γίνονται αντιληπτές.

Αρα, θα πρέπει πρώτ να βγάζω φωτό των πρώτων σταδίων, να μελετώ τις φωτό, να βλέπω τις αστοχίες, κι μετά να προχωρώ στο επόμενο βήμα. Ε, κατά το 2024, θ τελειώσω. :D

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.965
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Μετά, αν όλα πάνε καλά, θα γίνει και η επένδυση των +/- 200 Ε που κοστολογείται μια ηλεκτρονική.

Εχει κάποιος άποψη για τους διάφορους τύπους ?
Προσωπικά έχω πλατίνες αλλά δεν κάνω και πόλλα χλμ πλεόν. Μάλλον η ηλεκρονική αξίζει για κάποιον που το χρησιμοποιεί συχνά και αξίζει η επένδυση

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Προσωπικά έχω πλατίνες αλλά δεν κάνω και πόλλα χλμ πλεόν. Μάλλον η ηλεκρονική αξίζει για κάποιον που το χρησιμοποιεί συχνά και αξίζει η επένδυση
Σωστή σκέψη. Και εγώ, εφόσον ........κυκλοφορήσει, priest, βοηθητική χρήση θα έχει - υπολογίζω, με συγκεκριμένες διαδρομές / χρήση, γύρω στα 2.000 τον χρόνο.
99 % καλοκαιρινή χρήση, για μπάνιο, Ζούμπερι-Πόρτο Ράφτη ( Αθήνα γαρ ), 3 μήνοι Χ 4 ΣΚ Χ 2 Χ 60 / ανα διαδρομή -----> 1.440. Να πάει και μια Μάνη ? Αλλα 600.

Βάλε και κίνηση για λάδωμα στα πέριξ τον χειμώνα, κανένα χιόνι αν χιονίσει, και .........τέλος.

Οπότε, μάλλον δίκηο έχεις, δεν αξίζει λογικά η επένδυση. Μείωσα τον προϋπολογισμό, κατά 200 Ε. :D

Ειδικά σήμερα, ετοιμάζω τον πλατινιφόρο, για την αρχική εκκίνηση, και μια και έκανα και όλη την εργασία στον μηχανισμό προπορείας, καλά είναι τα νέα σου.

Σε ευχαριστώ,

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Που είχα διαβάσει ότι υπάρχουν σχέδια για ηλεκτρονική ανάφλεξη ντεσεβουδακίου;

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
...........................................
Ειδικά σήμερα, ετοιμάζω τον πλατινιφόρο, για την αρχική εκκίνηση, και μια και έκανα και όλη την εργασία στον μηχανισμό προπορείας, καλά είναι τα νέα σου.
...........................................
Εγινν όλα τέλεια. Αλλά,έχω πρόβλημα. :confused:

Ξαφνικά, το τηλέφωνο, ΔΕΝ αναγνωρίζεται από το laptop, και δεν μπορώ να ανεβάσω φωτό.

Τηλέφωνο Redmi 7A
Laptop Dell με Windows 7

Εκανα hard restart στο τηλέφωνο, αλλά και πάλι δεν το διαβάζει. Καμμιά ιδέα ?

zach8

Member
Reaction score
402
Πόντοι
307
:lol: κάνε το ίδιο και με το λαπτόπ κι αν δεν το βλέπει, δοκίμασε σύνδεση μέσω bluetooth.
Δοκίμασες σύνδεση με καλώδιο? Και δε το βλέπει?

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
:lol: κάνε το ίδιο και με το λαπτόπ κι αν δεν το βλέπει, δοκίμασε σύνδεση μέσω bluetooth.
Δοκίμασες σύνδεση με καλώδιο? Και δε το βλέπει?

Με καλώδιο το συνδέω, δείχνει τις φωτό στην επιλογή, my computer, δειχνει το τηλέφωνο-το επιλέγω, επιλέγω camera φωτό - ανοίγει, αλλά, τις δείχνει στην οθόνη, αλλά στην εντολή αποκοπή - μεταφορά ούτε μετφέρει , ούτε σβήνει, και αν ζητήσω πχ μεταφορά, λέει, η συσκευή δεν είναι συνδεδεμένη, παρότι είναι εκεί.

Τα έβαλα αναλυτικά, για να βοηθήσω στην διάγνωση.

zach8

Member
Reaction score
402
Πόντοι
307
Δοκίμασε "αντιγραφή".... ίσως?
Και με το Bluetooth ίσως?....να τις στείλεις ασύρματα?
και γλυκόλογα βοηθάν καμιά φορά....:D
εμένα σε παρόμοια περίπτωση, έσιαξε με επανεκκίνηση του υπολογιστή, σταθερό όμως, όχι λάπτοπ.
Στην έσχατη περίπτωση, που δε γίνεται τίποτα ΟΥΤΕ και με bluetooth, δοκίμασε σβήσιμο υπολογιστή,
βγάλε μπαταρία, περίμενε καμιά δεκαριά δευτερόλεπτα, και ξαναβάλε μπαταρία και εκκίνηση.
Να βγούμε κι απ'την περιέργεια. Δε θα χαλάσει τίποτα έτσι κι αλλοιώς.
Ίσως με την επανεκκίνηση από βγάλσιμο μπαταρίας, να μην βλέπει το WiFi, οπότε άλλη μια επανεκκίνηση χωρίς βγάλσιμο μπαταρίας
και θα το ξαναδεί. Εμένα έτσι κάνει (το λαπτόπ) αν τύχει και βγάλω μπαταρία.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Δοκίμασε "αντιγραφή".... ίσως?
Και με το Bluetooth ίσως?....να τις στείλεις ασύρματα?
και γλυκόλογα βοηθάν καμιά φορά....:D
εμένα σε παρόμοια περίπτωση, έσιαξε με επανεκκίνηση του υπολογιστή, σταθερό όμως, όχι λάπτοπ.
Στην έσχατη περίπτωση, που δε γίνεται τίποτα ΟΥΤΕ και με bluetooth, δοκίμασε σβήσιμο υπολογιστή,
βγάλε μπαταρία, περίμενε καμιά δεκαριά δευτερόλεπτα, και ξαναβάλε μπαταρία και εκκίνηση.
Να βγούμε κι απ'την περιέργεια. Δε θα χαλάσει τίποτα έτσι κι αλλοιώς.
Ίσως με την επανεκκίνηση από βγάλσιμο μπαταρίας, να μην βλέπει το WiFi, οπότε άλλη μια επανεκκίνηση χωρίς βγάλσιμο μπαταρίας
και θα το ξαναδεί. Εμένα έτσι κάνει (το λαπτόπ) αν τύχει και βγάλω μπαταρία.

Τα δοκιμάζω όλα priest

zach8

Member
Reaction score
402
Πόντοι
307
και?????..... πάλι δε του σηκώνεται?????

zach8

Member
Reaction score
402
Πόντοι
307
να γιατί καλό είναι να υπάρχει έξτρα κάρτα SD στο κινητό, όπου να αποθηκεύονται οι φωτογραφίες/βίντεο,
για να τη βγάζεις, να τη βάζεις στο card reader
και να μην έχεις ανάγκη τη σύνδεση με το τηλέφωνο και τον υπολογιστή.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
να γιατί καλό είναι να υπάρχει έξτρα κάρτα SD στο κινητό, όπου να αποθηκεύονται οι φωτογραφίες/βίντεο,
για να τη βγάζεις, να τη βάζεις στο card reader
και να μην έχεις ανάγκη τη σύνδεση με το τηλέφωνο και τον υπολογιστή.
Εγώ, με τεχνολογία 2 CV εμπλέκομαι. Οχι με διαστημικές τεχνολογίες της NASA. :heat:

Εκανα 5-6 εκκινήσεις του λαπιτόπι, άλλες τόσες στο τελέφωνο, αλλά, ξανακάνει τα ίδια.

Αρχίζω να τρομάζω, μην μΕ κλανει τα ίδια και το 2 CV.

Πάει, κάηκε η γούνα μου ! :scared:

Top Bottom