2CV - Club 1981 - Επαναφορά από μακρα ακινησία

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
...τέλοςπάντων, σήμερα, έφτιαξα τον πλατινοφόρο, καθάρισα της ακιδες των πλατινών, τις σμυριδοπάνισα, τις ήλεγχα με λούπα Χ 10 ( από τα ρολόγια ), τις έκανα .......τζάμι, και τις τοποθέτησα, με ( ...τι άλλο ? ) πλήρες γράσσο στις αρθρώσεις, και τις έβαλα πάνω στην μηχανή.
Ρύθμισα διάκενο 0,40, οπτικά τις έφερα στις 8 μοίρες, και τις άφησα εκεί, μισοσφιγμενες. Επειδή είναι σκόρπια τα καλώδια, δεν έβαλα μπαταρία να ρυθμίσω με το λαμπάκι, πράγμα που θα γίνει μόλις τα ηλεκτρικά είναι .....ελαφρώς ασφαλή. Θα ελεγθούν όλες οι γραμμές, για συνεχεια και μόνωση. Δενξέρω μηπως κάποιος κος Μίκυ Μάους έχει φάει κάποια μόνωση.

Εν γένει, τα ηλεκτρικά του Ντεσεβού, είναι ......τραγικά. Θέλουν προσοχή, και μερικά τμήματα απαιτούν αντικατάσταση. Για ασφάλεια.

Μετά, έτριψα και πέρασα με primer ( αστάρι ), τα ακολουθα κομμάτια
-την σχάρα της φτερωτής
-το προφύσιο ζεστού αέρα στο παρμπρίζ
-την βάση του καντράν
-την βάση του μηχανισμού υαλοκαθαριστήρων.

Θα τα περάσω και με μαύρο, ειδικά τα τμήματα που είναι ορατά, τα υπόλοιπα ας μείνουν και με το αστάρι - ανοικτό γκρί.

Μετά, ασχολήθηκα ΞΑΝΑ με την κουκούλα. Ειναι πλέον βίδες, και αναμένει την εύρεση κατάλληλου υλικού για να σάξω μία. Δεν θα είναι το απαύγασμα της ομορφιάς και της τέλειας κατασκευής, αλλά, θα σκεπάσει το εσωτερικό προκειμένου να προχωρήσω στην αρμολόγηση των εσωτερικών, καντράν - ταμπλω, ράφι, κλπ, που χρήζουν της αντίστοιχης προστασίας από τας καιρικάς συνθήκας. Να τα βάλω να γεμιουν σκόνη ? Και άμα βρέξει ? Αρα, κάποιες εργασίες, προϋποθέτουν την ολοκλήρωση άλλων εργασιών.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
...η όλη εργασία, γίνεται με ...............προύποθέσεις.

Να δουλέψει η μηχανη, πριν πάρω λάστιχα. Ειναι κόστος αναπόφευκτο, αλλά και σημείο ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ. Εν τω μεταξύ, και οι ζάντες, θέλουν μια φροντίδα, μια αμμοβολή και βαφή, θα ήταν ιδανικά, είδα κάποιον στον Πειραιά, αν υπάρχουν και άλλοι, με χαρά θα τους ακούσω. Και το τεπόζιτο θέλει κατέβασμα / έλεγχο, πριν βάλω βενζίνη. Η αρχική εκκίνηση - δοκιμή, θα γίνει από δοχείο με σωληνάκι.

Προύπόθεση να δουλεύει η μηχανή και να έχω λάστιχα, για να κάνω μπρός - πίσω, για να δω τον δίσκο του αμπραγιάζ. Μπάς και θέλει αντικατάσταση, που πρέπει να γίνει πριν πάρω πινακίδες - ασφάλεια.

Να φτιαχτεί / αγοραστεί η κουκούλα, πριν φτιάξω τα καθίσματα / εσωτερική συναρμολόγηση ηλεκτρικών - διακοπτών - ταμπλώ. Καθορίζει την ημερομηνία για πινακίδες - ασφάλεια

Να μπούν τα φρένα, ρύθμιση - έλεγχο, και εξάτμιση, πρίν πάω για πινακίδες - ασφάλεια , για να πάω ΚΤΕΟ.

Κάποια κρισιμα, απαιτούν κινηση, που απαιτεί πινακιδες - ασφάλιση - ΚΤΕΟ, πχ να πάω σε εξατμισά. Θα χρειαστεί οξυγόνο - κολλήσεις, που δεν έχω.

Μπερδευτήκατε ? Και εγώ. Ειδικά, με την αργή πρόοδο των εργασιών, που δεν είναι, " ...ρίχνω 3 παραγγελίες, περιμενω 1-2-3 βδομαδες, έρχονται κι ......έτοιμος. Ειναι βίδα - βίδα, και πολλές παράλληλες αλλά ανεξάρτητες εργασίες.

Εχοντας δουλέψει σε projects με μακρείς χρονικούς ορίζοντες και εκατοντάδων παραμέτρων, με τα κρίσιμα να αλλάζουν συνεχώς, τα βγάζω πέρα, αλλά, εκεί συντόνιζα / έδινα εντολές, εδώ, δουλεύω μονος μου, οπότε, βρίζω εγώ τον εαυτό μου, κι ο εαυτός μου την αφεντιά μου. :lol: :lol: :lol: :lol:

Καο έχω και 5 βασικά ξεσκουριάσματα, πριν μπούν χαλάκια / καθισματα.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
.....σήμερα, πλύθηκα, χτενίστηκα, και βγήκα για γαμπρός, :D αλλά, ήπια το πικρό ποτήρι, τι ποτήρι, .....ποτήρια. :(

Επίσκεψη πρώτη. Ταπετσέρης. Με τον σκελετό παραμάσχαλα. Μπλά - μπλά - μπλά, τελικώς, με ύφασμα, ( όχι δερματίνη ) το γκρί, με ράψιμο επιφάνειας διαγώνια, σαν μπακλαβά, αυτά σαν των Charleston, μόνον 250 Ε. Για τα δύο μπροστινά. Αν θέλω και τον οπίσθιο καναπέ, άλλα 300 Ε. Φτιάχνει λέει και του Δημήτρη, που έχει και άλλα Citroen, και μου έδειξε φωτό μπροστινων καθισμάτων με το γκρί μπακλαβά. Ωραία έδειχναν.

Επίσης συζήτηση για οροφή. Μπλά - μπλά - μπλά, αλλά, αφού μιλήσαμε για υλικά, ξεκαθάρισε ότι α) να πάρω από αλλού έτοιμη, αυτος για να φτιάξει, θα θέλει περισσότερα. & β ) ανέφερα ότι εξετάζω και την περίπτωση να την κάνω μόνος μου, έστω και με ....τεντόπανο ( μαλακό / εύκαμπτο ) και μου επιβεβαίωσε να ξεχάσω τους μουσαμάδες φορτηγων, κλπ, επειδή θα είναι σκληροί και δύσκαμπτοι.

Εκεί, έχει υλικό που το λένε cabrio, να μου έδινε αν θέλω, αλλά, με 45+ το μέτρο, και με 2,2 μέτρα, το κόστος είναι στο 1/3 της έτοιμης, με όλες τις πιθανότητες αποτυχίας μου ανοικτές. Αρα, να δώσω πχ 100 Ε, να ταλαιπωρηθώ και να .......αποτύχω, δεν ειναι λογική προσέγγιση.

Πίιιιιιιιιικρα. :(

Αρα, εξετάζω πλέον πανι τέντας, με κόστος γύρω στο 50 Ε, που αξίζει να το ρισκάρω. Αλλιώς, παραγγέλνω την έτοιμη και .............τέλος.

Επίσκεψη δεύτερη. Βουλκανιζατέρ. Επιβεβαίωση ότι τα λάστιχα είναι τα Nankang CX 668, που έχουν το καλό πέλμα το δοκιμασμένο. Τώρα, το πέλμα είναι πέλμα, η γόμα είναι το θέμα, και ο σκελετός. Αλλά, είχα σχόλια ότι το νέο, δεν είναι αποδοτικό. Πάει αυτό.

Μετά, ξεμοντάρισμα των υφιστάμενων ελαστικών 5 το σύνολο, και έλεγχος ζαντών. 2 σχετικά καλές, 2 ε, αποδεκτές, μία, σάπια στην βαλβίδα. Πάει αυτή, ανακύκλωση.

Σχετικά με αμμοβολή + βαφή, σε συνεργαζόμενο, μόνον 140. Οι 4. Μα ρε μάστορα, με 70 κάτι, αγοράζω καινούργιες. Αν είναι να δώσω σε υφιστάμενη 35 για το αμμοβόλιασμα - βαφή, πόσο κάνει η ζάντα σκέτη ? Αρα, μάλλον πέϊντ ριμούβερ, και ....βλέπουμε.

Συνεχώς απρόοπτα, αλλαγές, ελιγμοί, αλλά, ..............συνεχίζω ( ....προς το παρόν )

Σε έναν μικρό απολογισμό, μια .......εφαρμογή σαν αυτή που έχω υπ' όψιν, δηλ. απλή κυκλοφορία, πάει

Λάστιχα 220
Οροφή 250
Καθίσματα 550
Φρένα 200
Αναλώσιμα 100

έτσι για πλάκα, χωρίς εργατικά 1,5 Κ :heat:

ΚΑι ακόμα, δεν βάζω πχ ηλεκτρονική, καμμιά βαφή, καμιά επισκευή, κλπ.

Δηλαδή αυτά τα τζιτζί των φωτό, που αναρτουν εδώ οι φίλοι, πόσο πρέπει να κοστίζουν ?

KostasX

Member
Reaction score
5.210
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
.....σήμερα, πλύθηκα, χτενίστηκα, και βγήκα για γαμπρός, :D αλλά, ήπια το πικρό ποτήρι, τι ποτήρι, .....ποτήρια. :(

Επίσκεψη πρώτη. Ταπετσέρης. Με τον σκελετό παραμάσχαλα. Μπλά - μπλά - μπλά, τελικώς, με ύφασμα, ( όχι δερματίνη ) το γκρί, με ράψιμο επιφάνειας διαγώνια, σαν μπακλαβά, αυτά σαν των Charleston, μόνον 250 Ε. Για τα δύο μπροστινά. Αν θέλω και τον οπίσθιο καναπέ, άλλα 300 Ε. Φτιάχνει λέει και του Δημήτρη, που έχει και άλλα Citroen, και μου έδειξε φωτό μπροστινων καθισμάτων με το γκρί μπακλαβά. Ωραία έδειχναν.

Επίσης συζήτηση για οροφή. Μπλά - μπλά - μπλά, αλλά, αφού μιλήσαμε για υλικά, ξεκαθάρισε ότι α) να πάρω από αλλού έτοιμη, αυτος για να φτιάξει, θα θέλει περισσότερα. & β ) ανέφερα ότι εξετάζω και την περίπτωση να την κάνω μόνος μου, έστω και με ....τεντόπανο ( μαλακό / εύκαμπτο ) και μου επιβεβαίωσε να ξεχάσω τους μουσαμάδες φορτηγων, κλπ, επειδή θα είναι σκληροί και δύσκαμπτοι.

Εκεί, έχει υλικό που το λένε cabrio, να μου έδινε αν θέλω, αλλά, με 45+ το μέτρο, και με 2,2 μέτρα, το κόστος είναι στο 1/3 της έτοιμης, με όλες τις πιθανότητες αποτυχίας μου ανοικτές. Αρα, να δώσω πχ 100 Ε, να ταλαιπωρηθώ και να .......αποτύχω, δεν ειναι λογική προσέγγιση.

Πίιιιιιιιιικρα. :(

Αρα, εξετάζω πλέον πανι τέντας, με κόστος γύρω στο 50 Ε, που αξίζει να το ρισκάρω. Αλλιώς, παραγγέλνω την έτοιμη και .............τέλος.

Επίσκεψη δεύτερη. Βουλκανιζατέρ. Επιβεβαίωση ότι τα λάστιχα είναι τα Nankang CX 668, που έχουν το καλό πέλμα το δοκιμασμένο. Τώρα, το πέλμα είναι πέλμα, η γόμα είναι το θέμα, και ο σκελετός. Αλλά, είχα σχόλια ότι το νέο, δεν είναι αποδοτικό. Πάει αυτό.

Μετά, ξεμοντάρισμα των υφιστάμενων ελαστικών 5 το σύνολο, και έλεγχος ζαντών. 2 σχετικά καλές, 2 ε, αποδεκτές, μία, σάπια στην βαλβίδα. Πάει αυτή, ανακύκλωση.

Σχετικά με αμμοβολή + βαφή, σε συνεργαζόμενο, μόνον 140. Οι 4. Μα ρε μάστορα, με 70 κάτι, αγοράζω καινούργιες. Αν είναι να δώσω σε υφιστάμενη 35 για το αμμοβόλιασμα - βαφή, πόσο κάνει η ζάντα σκέτη ? Αρα, μάλλον πέϊντ ριμούβερ, και ....βλέπουμε.

Συνεχώς απρόοπτα, αλλαγές, ελιγμοί, αλλά, ..............συνεχίζω ( ....προς το παρόν )

Σε έναν μικρό απολογισμό, μια .......εφαρμογή σαν αυτή που έχω υπ' όψιν, δηλ. απλή κυκλοφορία, πάει

Λάστιχα 220
Οροφή 250
Καθίσματα 550
Φρένα 200
Αναλώσιμα 100

έτσι για πλάκα, χωρίς εργατικά 1,5 Κ :heat:

ΚΑι ακόμα, δεν βάζω πχ ηλεκτρονική, καμμιά βαφή, καμιά επισκευή, κλπ.

Δηλαδή αυτά τα τζιτζί των φωτό, που αναρτουν εδώ οι φίλοι, πόσο πρέπει να κοστίζουν ?
Τα καθίσματα φίλε Γιώργο μου φαίνονται λίγο ακριβά. Νομίζω ότι υπάρχουν φθηνότερα στα sites του εξωτερικού. Επίσης βρες καμία πατέντα και μήν βάλεις τα λαστιχακια πού τεντώνουν το καραβόπανο σπάζουν συχνά με την συχνή χρήση. Επίσης υπάρχουν μονόχρωμα υφάσματα ακόμα και δερμάτινη σε ταπετσερι πού θα σου βγουν φθηνά εαν την κάνεις εσύ την κόψε ραψε δουλειά.

visa chrono

Member
Reaction score
28.526
Πόντοι
1.607
Καλησπερα .
Νιωθω την λαχταρα να δεις κατι αγαπημενο στον δρομο ..και ελπιζω να μην σταματησεις καταλαβαινοντας τις οποιες δυσκολιες αλλα και την καθημερινοτητα μας ..( την οποια εχει ο καθ ενας )
Με βαση οτι διαβαζω το τελευταιο διαστημα , αλλα και με το τελευταιο ποστ .. εγω θα σου γραψω τι εγω θα εκανα ..εαν ημουν εσυ .. με οποιες παραμετρους ..

- Μηχανη τσεκ .. αλλαγη υγρα- μπουζι -πλατινες -φιλτρα επισκευη καρμπ - νεο σετ επισκευης .. και γρασαρισμα παντου ( ηδη τα εχεις κανει τα περισσοτερα )
φρενα εμπρος πισω σετ επισκευης και εαν δεν το
-Ηλεκτρικα τσεκ και αλλαγη οτι καλωδιο φθαρμενο και φυσακια και νεες ταινιες. παντου

- Λαστιχα - αμορτισερ

- καθισματα ( θα τα εφτιαχνα μονος με βαση οτι εχεις δει και τις πηγες που προτειναμε - μιλω σε τριτο προσωπο γιατι και ο Ιταλακος μου συμφωνει) Το κοστος για ολα εμπρος - πισω με αυτα τα ωραια καλυματα που φοραγε παει στα 500

- Τεντα την οποια ποιο φτηνη θα εβρισκα εξω π.χ ρενοβ

-Zanta καινουργια κανει 60 η μια + μεταφορικα )(μπορεις να βρεις μτχ ) μτα μπορεις να τριψεις σβουρακι ολες μια μια , να φτιαξεις χρωμα κα να βαψεις μονος σου .Ac 188

- Ενα καλο καθαρισμα μεσα εξω
Εξω πολυ καλο πλυσιμο - γυαλισμα ( να τσεκαρεις μετα τι θελει απο φανοποια )
Μεσα ολα τα πλαστικα σαπουνισμα στεγνωμα και συντηρηση με καλο vinyl rabber ..

ουσιαστικα ενα detailing πολυ καλο για να δεις τι θες .. μετα ..

Και γνωμη μου πηγαινε κομματι κομματι .. μην πιανεις πολλα πραγματα μαζι ..καταλαβαινω τον ενθουσιασμο αλλα θα προτεινα να κανεις οταν δουλευεις κρατη και να τρελαινεσε -ενθουσιαζεσαι το βραδυ αφου κατι εχει ολοκληρωθει ... με την σκεψη .. Ουσιαστικα ενα check list χωρις αποκλειση ..

- Και το βασικοτερο οικονομικο προγραμματισμο μηνα μηνα τι μπορεις να παρεις και ας παει λιγο ποιο πισω ..( σε περιπτωση που αυτο το 1.5 κ ειναι πολυτιμο για κατι αλλο ) Φτιαχνουμε κατι για να μας ταξιδευει στο μυαλο να μας κανει να χαμογελαμε και οχι να μας γινει βαρος ..

Ηθελα να τα καταθεσω .. με αφορμη το ποστ σου και καλη συνεχεια η οπως λεω

Keep going

Last edited:

visa chrono

Member
Reaction score
28.526
Πόντοι
1.607
Τα καθίσματα φίλε Γιώργο μου φαίνονται λίγο ακριβά. Νομίζω ότι υπάρχουν φθηνότερα στα sites του εξωτερικού. Επίσης βρες καμία πατέντα και μήν βάλεις τα λαστιχακια πού τεντώνουν το καραβόπανο σπάζουν συχνά με την συχνή χρήση. Επίσης υπάρχουν μονόχρωμα υφάσματα ακόμα και δερμάτινη σε ταπετσερι πού θα σου βγουν φθηνά εαν την κάνεις εσύ την κόψε ραψε δουλειά.
Υπηρχαν και πλατες χωρις καραβοπανο αλλα με ατσαλοσυρμα .. που το πλεκεις κατσαβιδι σπιραλ ..( στον κλεαρχο ετσι ειναι ..)
Σε δυσκολα κομματια που καθομαστε βαζουμε διπλο λαστιχο και δεν υπαρχει προβλημα ... ε στο τελος εαν μετα απο καποια χρονια αλλαξουμε και κανα λαστιχακι ..πως θα περνα η ωρα ...

Ciao Kosti

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Καλησπερα .
Νιωθω την λαχταρα να δεις κατι αγαπημενο στον δρομο ..και ελπιζω να μην σταματησεις καταλαβαινοντας τις οποιες δυσκολιες αλλα και την καθημερινοτητα μας ..( την οποια εχει ο καθ ενας )
Με βαση οτι διαβαζω το τελευταιο διαστημα , αλλα και με το τελευταιο ποστ .. εγω θα σου γραψω τι εγω θα εκανα ..εαν ημουν εσυ .. με οποιες παραμετρους ..
.......................
Ειναι ο λόγος που αναρτώ, και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την συμμετοχή / ιδέες / απόψεις. Θα τα πάμε ένα ένα.

Οχι, δεν θέλω να τα παρατήσω / σταματήσω. Δίνω ΑΓΩΝΑ, και δεν έχω άλλη επολογή εκτός από την Νικη, την Ελένη, την Μαρία, την....( χιούμορ κάνω )

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
.............................
- Μηχανη τσεκ .. αλλαγη υγρα- μπουζι -πλατινες -φιλτρα επισκευη καρμπ - νεο σετ επισκευης .. και γρασαρισμα παντου ( ηδη τα εχεις κανει τα περισσοτερα )
φρενα εμπρος πισω σετ επισκευης και εαν δεν το
-Ηλεκτρικα τσεκ και αλλαγη οτι καλωδιο φθαρμενο και φυσακια και νεες ταινιες. παντου

- Λαστιχα - αμορτισερ
Η μηχανή, είναι το μόνο υγιές τμήμα ( ελπίζω, δεν έχω ακόμα βάλει μπρός )

Λάδια - ξύδια εννοείται, μπουζί και πλατίνες έκανα, έβαλα και φωτό, γρασσάρισμα θα γίνει στα ηλιαξόνια + king pins, μια και δεν έχω γρασσαδόρο ακόμα.
Φρένα, λυμενα, αλλά από την κατάσταση μπροστά, πρέπει να ανοίξω και πίσω. Μου λείπει το καρυδάκι , νομίζω 46, αλλά, θα το αποκτήσω, νέα τρόμπα φρένων, σιαγώνες κυλινδράκια. Δεν πήγα ακόμα να τα πάρω, προηγείται η εκκίνηση της μηχανής, που είναι το σημείο της έναρξης της μη επιστροφής.

Εγινε συντήρηση σε δυναμό, μίζα, καρμπυρατές, κόρνα, στους μοχλούς φώτων και φλάς, λύθηκε και ελέγχθηκε ο διακόπτης εκκίνησης - θυμίζω ότι το τιμόνι ήταν κλειδωμένο και το κλειδί δεν έμπαινε καν στην πρώτη θέση, καντράν έχω - καθάρισμα, και πλέον μένει το καλώδιο-καλώδιο έλεγχος, αλλαγή σε κάποιες φίσες.

Ανάρτηση γέμισε καστορέλαιο, γρασσάρισα τις μαχαιρωτές επαφές, τα αμορτισέρ δουλεψαν με το χέρι, δεν θα τα αλάξω προς το παρόν.

Γρασσαρίστηκε η κραμαγιέρα εσωτερικά.

Εως τώρα, καλά πήγα, αν και λίγο αργά, λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
......
- καθισματα ( θα τα εφτιαχνα μονος με βαση οτι εχεις δει και τις πηγες που προτειναμε - μιλω σε τριτο προσωπο γιατι και ο Ιταλακος μου συμφωνει) Το κοστος για ολα εμπρος - πισω με αυτα τα ωραια καλυματα που φοραγε παει στα 500

- Τεντα την οποια ποιο φτηνη θα εβρισκα εξω π.χ ρενοβ

-Zanta καινουργια κανει 60 η μια + μεταφορικα )(μπορεις να βρεις μτχ ) μτα μπορεις να τριψεις σβουρακι ολες μια μια , να φτιαξεις χρωμα κα να βαψεις μονος σου .Ac 188
.................
Καθίσματα. Ο μεγάλος ασθενής. Εκεί, θα παίξουν από έτοιμα από άλλο, με μετατροπές στις βάσεις, ή όπως είπαμε, από ελαστικό κορδόνι / πλέξη, έως
Ελαστικός ιμάντας Καναπέ, 25 μέτρων, 15.00 €, και αφρολέξ με κ΄ποια επικάλυψη. Ειναι πανέμορφες ποι κατασκευές, αλλά στο σημείο αυτό, δεν μπορώ / θέλω να δώσω τις αξίες αυτές. Αργότερα, όταν θα έχει κυκλοφορήσει, μπορεί.

Ζάντες, από αύριο, περνάνε paint remover, μετά σβουράκι, και μετά βάψιμο. Το Ac 188 είναι διεθνές ? Το αναγνωρίει ο χρωματοπώλης από το κομπιούτερ του ? Εχει φασματογράφο.

Λάστιχα. Εχει προσφορά αυτή την στιγμή, TIRE 2CV MÉHARI DYANE WEARWELL 125/15 X4 "SET OF 4 TIRES", Reference 003292, €218.00 ----->€205.00 tax incl ., αλλά, δεν μπορώ να δώ τα μεταφορικά αν δεν δώσω όλα τα στοιχεία, που δεν θέλω προς το παρόν.

Και πάμε στην τέντα.

Εδώ, η λογική λέει "πάρε μία ", αλλά, με ένα ύφασμα τέντας, με 30-40 Ε, μπορώ να δοκιμάσω την τύχη μου. Αλλά, το ψάχνω. Πάλι ε΄δω, πρέπε να δώ και τα μεταφορικά, και είναι και μεγάλη και βαριά ( αναλογικά ) γιατί έχει και το σίδερο και το τάμι.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Ζάντες μεταχείρω, είναι λαχνός. Εδώ, η μία δική μου, είναι στραβη από τον αφαλό. Ψωνίζεις τυφλά ? Ρίσκο.

z4x5rover

Member
Reaction score
190
Πόντοι
397
Ζάντες, από αύριο, περνάνε paint remover, μετά σβουράκι, και μετά βάψιμο. Το Ac 188 είναι διεθνές ? Το αναγνωρίει ο χρωματοπώλης από το κομπιούτερ του ? Εχει φασματογράφο.
και να σου βαψει ενα δειγμα μικρο ...να δεις εαν ταιριαζει και εαν σου αρεσει......

z4x5rover

Member
Reaction score
190
Πόντοι
397
Ζάντες μεταχείρω, είναι λαχνός. Εδώ, η μία δική μου, είναι στραβη από τον αφαλό. Ψωνίζεις τυφλά ? Ρίσκο.
ελεγχος στον ζαντα και εαν δεν ειναι καλες .....επιστροφη χρηματων απο τον πωλητη,φυσικα εαν αγορασεις απο καποιον κοντα σου...απλη συννενοηση...αλλιως ελεγχος και μετα βαψιμο....υπαρχει και ο χημικος καθαρισμος.....

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
- Ενα καλο καθαρισμα μεσα εξω
Εξω πολυ καλο πλυσιμο - γυαλισμα ( να τσεκαρεις μετα τι θελει απο φανοποια )
Μεσα ολα τα πλαστικα σαπουνισμα στεγνωμα και συντηρηση με καλο vinyl rabber ..

ουσιαστικα ενα detailing πολυ καλο για να δεις τι θες .. μετα ..

Και γνωμη μου πηγαινε κομματι κομματι .. μην πιανεις πολλα πραγματα μαζι ..καταλαβαινω τον ενθουσιασμο αλλα θα προτεινα να κανεις οταν δουλευεις κρατη και να τρελαινεσε -ενθουσιαζεσαι το βραδυ αφου κατι εχει ολοκληρωθει ... με την σκεψη .. Ουσιαστικα ενα check list χωρις αποκλειση ..

- Και το βασικοτερο οικονομικο προγραμματισμο μηνα μηνα τι μπορεις να παρεις και ας παει λιγο ποιο πισω ..( σε περιπτωση που αυτο το 1.5 κ ειναι πολυτιμο για κατι αλλο ) Φτιαχνουμε κατι για να μας ταξιδευει στο μυαλο να μας κανει να χαμογελαμε και οχι να μας γινει βαρος ..

Ηθελα να τα καταθεσω .. με αφορμη το ποστ σου και καλη συνεχεια η οπως λεω

Keep going
Δεν έχω κτυπήματα / φανοποιία. Και βρήκα αυτά τα φίλμ που ντύνεις το αυτοκίνητο, με 10-20-50 Ε, όταν για βαφές, ζητάνε 500+.

Για τα φίλμ, θα έχω πληροφορίες σύντομα, τα βάζει γνωστός. Να κάνω τα φτερά, carbon look :D

Και μια ζωή, έκανα πολλά μαζί, δεν μπερδεύομαι, με εκπαίδευσαν. Πρότζεκτς 3-ετίας, 5-ετίας, με εκατοντάδες - χιλιάδες παραμέτρους σε συνεχή παρακολούθηση. Αχ, ασπρίσαν τα μαλλιά μου. :dash:

Απλώς, και αυτό είναι το κριτήριο, δεν ξεκίνησα και ρίχνω λεφτά στον μάστορα και λέω "φτιάξε", πάω συντηρητικά, βήμα - βήμα, μόνος μου, και σε κάθε ολοκλήρωση κύκλου, που επιβεβαιώνει το " αξιολογείται η συνέχιση", προχωρώ στο επόμενο.

Δεν μπορώ να πάρω λάστιχα - καθλισματα - κουκούλα, την στιγμή που δεν έχει περπατήσει / περάσει ΚΤΕΟ.

Και είναι πολύτιμη και η συμπαράσταση από τους εδώ φίλους, και οι συμβουλές / προτάσεις από όλους, που έχουν περπατήσει αυτούς τους δρόμους της επαναφοράς / αναπαλαίωσης.

Και είμαι ευγνώμων, ακόμα και αν με βρίζετε, προκειμένου να με αποτρέψετε από λάθη.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
ελεγχος στον ζαντα και εαν δεν ειναι καλες .....επιστροφη χρηματων απο τον πωλητη,φυσικα εαν αγορασεις απο καποιον κοντα σου...απλη συννενοηση...αλλιως ελεγχος και μετα βαψιμο....υπαρχει και ο χημικος καθαρισμος.....

...ναι, έχει και αμμοβολή, και βάψιμο πούδρας ηλεκτροστατική ( έβαφα το 1983 αντικείμενα παραγωγής ), που τα κτυπάς με το σφυρί, και δεν φεύγει η μπογιά .

Για πες για τον χημικό. Μόνος μου, ή σε μαγαζί ?

Να περπατήσουμε, και μετά, αυτό γίνεται και σε δεύτερο χρόνο. Δεν είναι απαραίτητο τώρα.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
...ναι, έχει και αμμοβολή, και βάψιμο πούδρας ηλεκτροστατική ( έβαφα το 1983 αντικείμενα παραγωγής ), που τα κτυπάς με το σφυρί, και δεν φεύγει η μπογιά .

Για πες για τον χημικό. Μόνος μου, ή σε μαγαζί ?

Να περπατήσουμε, και μετά, αυτό γίνεται και σε δεύτερο χρόνο. Δεν είναι απαραίτητο τώρα.
....να διευκρινίσω κάτι, επειδή κάποιος μου ζήτησε με πμ την διεύθυνση του μαγαζιου με την ηλεκτροστατική βαφή.

Η αναφορά έγινε σαν "δυνατότητα" αμμοβολής και ηλεκτροστατικής βαφής.

Δεν έχω υπ' όψιν συγκεκριμένο μαγαζί, απλώς ανέφερα ότι σε εργοστάσιο που εργαζόμουν το 1983, είχαμε εγκατάσταση ( κλωβό ) και κάναμε τέτοιες βαφές, που τότε τις ονομάζαμε "πούδρας".

Προφανώς και θα υπάρχουν μαγαζιά με αυτήν την δυνατότητα, αλλά, δεν ξέρω / δεν έχω ψάξει για κάποιο συγκεκριμένο, εκτός ενός στον Πειραιά, που όλοι φαίνεται να το γνωρίζουν.

minas

Member
Reaction score
3.038
Πόντοι
747
Βγαινω λιγο οφ τοπικ,αλλα χτυπησατε ευαισθητη χορδη....
Ομολογω οτι παιδιοθεν ειχα και εχω την επιθυμια,να πλεξω το τιμονι ενος αυτοκινητου με τετοιο υλικο..:baby:
Δε θυμαμαι που το ειχα πρωτοδει και μου αρεσε.Ατυχως,δεν ειχα ποτε αμαξι τοσο παλιο που να ''σηκωνει'' τετοιο tuning.Αρκεστηκα στο να πλεξω ενα δυο τιμονια που ειχα βρει,ως ντεκορ χωρου.(θα βαλω φωτογραφια στην πρωτη ευκαιρια)Α,και μερικες καρεκλες ετσι για να μου φυγει ο καημος.
Οσο για το που πωλουνται,υποθετω τα πιο καταλληλα μερη ειναι χρωματοπωλεια παλαιου τυπου,απο αυτα που πουλουσαν σιδηρικα μαζι με υαλικα και λοιπα ειδη.Προσωπικα παντως δεν εχω αγορασει ποτε,μιας και ειχα βρει στο διαβα μου διαφορες χαλασμενες καρεκλες....:whistle:

:offtopic::offtopic:
Kαι οπως υποσχεθηκα,συνεχιζω το οφ τοπικ..:shifty:

Το πρωτο τιμονι.Πλεχτηκε με πλακε διχρωμη ταινια.

To δευτερο τιμονι.Κοκκαλινο.Πλεχτηκε με δυο ξεχωριστα κορδονια διαφορετικου χρωματος,ενα κοκκινο και ενα ασπρο

Να σημειωσω οτι ολη η δυσκολια εγκειται στο πλεξιμο γυρω απο τις ακτινες του τιμονιου,οπως και στο να γινουν οι κομποι κατα τετοιο τροπο ωστε να μην ειναι ενοχλητικοι.

Προσωπικα δε πιστευω οτι ιδιως το δευτερο στυλ,εκτος του οτι παχαινει τη στεφανη του τιμονιου-για αυτους που επιζητουν κατι τετοιο-,ισως να ταιριαζει και σε καποια 2cv,αναλογα και με το χαρακτηρα τους φυσικα.Γιατι χαρακτηρα εχει,αυτο ειναι αξιωμα..:)

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Όπως βλέπω θα βρεις λύση για το πώς θα κάνουμε φθηνή τέντα ,φθηνά καθίσματα και άλλες λύσεις για τους φτωχούς .

Η τέντα δεν θέλει και ραφές;

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Kαι οπως υποσχεθηκα,συνεχιζω το οφ τοπικ..:shifty:

Το πρωτο τιμονι.Πλεχτηκε με πλακε διχρωμη ταινια.

To δευτερο τιμονι.Κοκκαλινο.Πλεχτηκε με δυο ξεχωριστα κορδονια διαφορετικου χρωματος,ενα κοκκινο και ενα ασπρο

Να σημειωσω οτι ολη η δυσκολια εγκειται στο πλεξιμο γυρω απο τις ακτινες του τιμονιου,οπως και στο να γινουν οι κομποι κατα τετοιο τροπο ωστε να μην ειναι ενοχλητικοι.

Προσωπικα δε πιστευω οτι ιδιως το δευτερο στυλ,εκτος του οτι παχαινει τη στεφανη του τιμονιου-για αυτους που επιζητουν κατι τετοιο-,ισως να ταιριαζει και σε καποια 2cv,αναλογα και με το χαρακτηρα τους φυσικα.Γιατι χαρακτηρα εχει,αυτο ειναι αξιωμα..:)
Το υλικό είναι αυτό που είχα υπ' όψιν.

Αλλά, για το κάθισμα ( υποδομή ). Στο τιμόνι, θεωρώ ότι το καλοκαίρι μπορεί να γλυστράει.

Παλαιότερα, έτσι έκαναν τα τιμόνια των λεωφορείων και των φορτηγών. Παιδικές μνήμες.

Top Bottom