Άλλα κλασσικά!

GiAnniS

Member
Reaction score
7.940
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France
Αυτό είναι το θέμα.. Και για να το κλείσω πεζοδρομιακά, εξαρτάται με τι του σηκώνεται του καθενός.. Δεν με ενδιαφέρουν τα μοτέρ και η ιπποδύναμη τόσο, όσο η γραμμή ενός αυτοκινήτου σε συνδυασμό με το στυλ την προσωπικότητα και σε τι βαθμό επηρέασε την εποχή του. Η DS & το 2cv ήταν κεραυνοί με το που παρουσιάστηκαν και όλα τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ :)
Με αγάπη και σεβασμό προς όλους.
:classic:
Έχουμε 7 Citroen ......................... δεν έχω να πω κάτι άλλο Pierre!

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.242
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Έχουμε 7 Citroen ......................... δεν έχω να πω κάτι άλλο Pierre!
Ε οπότε μια χαρά σας σηκώνετε δεν λέω κουβέντα :lol:
:lovecitroen:

GiAnniS

Member
Reaction score
7.940
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France
Ε οπότε μια χαρά σας σηκώνετε δεν λέω κουβέντα :lol:
:lovecitroen:
Δεν σου σηκώνετε μόνο με μια ωραία γυναίκα αλλά με όλες τις ωραιες γυναίκες ξανθιές μελαχρινές..............................:bow:

nonos

Member
Reaction score
24.853
Πόντοι
1.487
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Εγώ αγαπώ το αυτοκίνητο........................... Δεν βάζω ταμπέλα!!!! Λατρεύω τα Citroen , αγαπώ τα Μercedes, γουστάρω τις Alfa και τις Lancia , θαυμάζω τα παλιά jaguar, ανατριχιάζω με Mustang και Corvette, σέβομαι Renault και Peugeot ...........................αγαπώ το αυτοκίνητο :O
Οτι πιο υγιες!! Μπραβο, κι εγω ετσι σκεφτομαι!

Nikephoros

Member
Reaction score
15.700
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Ναι, εμείς που έχουμε τη Citroen στην 1η θέση των προτιμήσεών μας, έχουμε το ανοικτό πνεύμα να εκτιμήσουμε και να αγαπήσουμε και άλλα αυτοκίνητα από άλλες εταιρείες, είτε πρόκειται για αυτοκίνητα-σταθμούς, ή για πιο "ταπεινά" αυτοκίνητα που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε χιλιάδες οικογένειες και πιθανότατα, έχουμε και εμείς εμπειρίες από αυτά. Διότι είμαστε εραστές της αυτοκίνησης (και ιδιαίτερα του πως προσέγγισε η Citroen την ιδέα αυτή) και όχι οπαδοί μίας εταιρείας. Φάνηκε αυτό και στο topic σχετικά με τις προτιμήσεις μας για τα "Top 100"κλασσικά. Το πρόβλημα είναι ότι πάρα πολύ από τους υπόλοοιπους που έχω συναντήσει, οι οποίοι εμφανίζονται ως λάτρεις μίας συγκεκριμένης, ή μερικών εταιρειών, είναι "οπαδοί", δεν αγαπούν την αυτοκίνηση αυτή καθεαυτή, υπερασπίζονται μία φιλοσοφία επικυριαρχίας συγκεκριμένων οδηγών/αυτοκινήτων έναντι των "άλλων" και ως εκ τούτου, καταφέρονται με υβριστικά, έως χυδαία σχόλια για την Citroen! Το θέμα στην αυτοκίνηση, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι ΜΟΝΟ το πόσα πιάνει ένα αυτοκίνητο, τι ήχο κάνει, κ.λ.π. (είναι και αυτά...). Είναι το σύνολό του και η προσφορά του στον οδηγό και στην αυτοκίνηση.

Και για να υπενθυμίσω μία αλήθεια που τόνιζε πάντα ο LJK Setright, μια που πολλοί έβριζαν/βρίζουν τις Citroen για τις δήθεν χαμηλές τους επιδόσεις: Οι Citroen ήταν πάντα πολύ πιο γρήγορες από ό,τι δήλωνε η μέτρια ιπποδύναμή τους. Πιο γρήγορες από αυτοκίνητα ίδιας κατηγορίας και προέλευσης από εταιρείες με προτεραιότητα στις επιδόσεις, ή ακόμα και με 2πλάσιες ιπποδυνάμεις, σίγουρα σε πραγματικές συνθήκες σε δρόμους με στροφές, αλλά ακόμα και στην ευθεία! (Βλ. SM, GTI/Turbo, TRD Turbo 2, κ.λ.π.). Εάν αυτό δεν είναι σοβαρότητα σε μια εταιρεία, τότε τι είναι?

GiAnniS

Member
Reaction score
7.940
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France
Ναι, εμείς που έχουμε τη Citroen στην 1η θέση των προτιμήσεών μας, έχουμε το ανοικτό πνεύμα να εκτιμήσουμε και να αγαπήσουμε και άλλα αυτοκίνητα από άλλες εταιρείες, είτε πρόκειται για αυτοκίνητα-σταθμούς, ή για πιο "ταπεινά" αυτοκίνητα που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε χιλιάδες οικογένειες και πιθανότατα, έχουμε και εμείς εμπειρίες από αυτά. Διότι είμαστε εραστές της αυτοκίνησης (και ιδιαίτερα του πως προσέγγισε η Citroen την ιδέα αυτή) και όχι οπαδοί μίας εταιρείας. Φάνηκε αυτό και στο topic σχετικά με τις προτιμήσεις μας για τα "Top 100"κλασσικά. Το πρόβλημα είναι ότι πάρα πολύ από τους υπόλοοιπους που έχω συναντήσει, οι οποίοι εμφανίζονται ως λάτρεις μίας συγκεκριμένης, ή μερικών εταιρειών, είναι "οπαδοί", δεν αγαπούν την αυτοκίνηση αυτή καθεαυτή, υπερασπίζονται μία φιλοσοφία επικυριαρχίας συγκεκριμένων οδηγών/αυτοκινήτων έναντι των "άλλων" και ως εκ τούτου, καταφέρονται με υβριστικά, έως χυδαία σχόλια για την Citroen! Το θέμα στην αυτοκίνηση, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι ΜΟΝΟ το πόσα πιάνει ένα αυτοκίνητο, τι ήχο κάνει, κ.λ.π. (είναι και αυτά...). Είναι το σύνολό του και η προσφορά του στον οδηγό και στην αυτοκίνηση.

Και για να υπενθυμίσω μία αλήθεια που τόνιζε πάντα ο LJK Setright, μια που πολλοί έβριζαν/βρίζουν τις Citroen για τις δήθεν χαμηλές τους επιδόσεις: Οι Citroen ήταν πάντα πολύ πιο γρήγορες από ό,τι δήλωνε η μέτρια ιπποδύναμή τους. Πιο γρήγορες από αυτοκίνητα ίδιας κατηγορίας και προέλευσης από εταιρείες με προτεραιότητα στις επιδόσεις, ή ακόμα και με 2πλάσιες ιπποδυνάμεις, σίγουρα σε πραγματικές συνθήκες σε δρόμους με στροφές, αλλά ακόμα και στην ευθεία! (Βλ. SM, GTI/Turbo, TRD Turbo 2, κ.λ.π.). Εάν αυτό δεν είναι σοβαρότητα σε μια εταιρεία, τότε τι είναι?
Tο θέμα είναι να έχεις τη κουλτούρα και να μπορείς να εκτιμήσεις αυτό που προσφέρει ο κάθε κατασκευαστείς και το κάθε αυτοκίνητο !!!! Ο φανατισμός δεν ήταν ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει κομμάτι του εαυτού μου σε κανένα επίπεδο!!! Άλλο η αγάπη άλλο ο φανατισμός............
"Φανατισμό" είχα στα 5 και 10 όταν τσακωνόμουν με το διπλανό μου (στη τάξη του σχολείου) και του έλεγα πως του μπαμπά μου το αυτοκίνητο είναι καλύτερο απο του μπαμπά του ! :)

Last edited:

tryphon

Member
Reaction score
2.214
Πόντοι
697
Tο θέμα είναι να έχεις τη κουλτούρα και να μπορείς να εκτιμήσεις αυτό που προσφέρει ο κάθε κατασκευαστείς και το κάθε αυτοκίνητο !!!! Ο φανατισμός δεν ήταν ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει κομμάτι του εαυτού μου σε κανένα επίπεδο!!! Άλλο η αγάπη άλλο ο φανατισμός............
"Φανατισμό" είχα στα 5 και 10 όταν τσακωνόμουν με το διπλανό μου (στη τάξη του σχολείου) και του έλεγα πως του μπαμπά μου το αυτοκίνητο είναι καλύτερο απο του μπαμπά του ! :)
πες τα χρυσόστομε πες τα! συμφωνώ απόλυτα και μπορώ να πω πως διακρίνω λίγο φανατισμό και είναι κρίμα! σε άλλα φόρουμ πχ ζετάκια, τσακώνονται και λένε ' το δικό μου είναι γνήσιο εσένα κινέζικο', ασ μην γίνουμε έτσι και ασ κρατήσουμε το επίπεδο που πρέπει!

GiAnniS

Member
Reaction score
7.940
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France
πες τα χρυσόστομε πες τα! συμφωνώ απόλυτα και μπορώ να πω πως διακρίνω λίγο φανατισμό και είναι κρίμα! σε άλλα φόρουμ πχ ζετάκια, τσακώνονται και λένε ' το δικό μου είναι γνήσιο εσένα κινέζικο', ασ μην γίνουμε έτσι και ασ κρατήσουμε το επίπεδο που πρέπει!
Η υπερβολική αγάπη σε κάνει φανατικό!!! Δεν πρέπει όμως να σε κάνει κακό και πικρόχολο για τις άλλες εταιρίες. Για μένα η CITROEN είναι Νο 1!!! Η ds ήταν ο πύραυλος που πήγε στο φεγγάρι και οι άλλοι ακόμα έβγαζαν
κάρα για άλογα!!!! Ακόμα και η bx έχει κάτι να σου πεί :love:..... Πορτογαλία..............:ballons:!!!!!!! Αλλά μέχρι εκεί!!!! Και κάτι ακόμα εδώ το θέμα δεν είναι άλλα κλασσικά ή κάνω λάθος???????????????????

Last edited:

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.242
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Για μένα η CITROEN είναι Νο 1!!!
Η ds ήταν ο πύραυλος που πήγε στο φεγγάρι και οι άλλοι ακόμα έβγαζαν
κάρα για άλογα!!!!
Λίγα λόγια και απλά. Συμφωνώ και αφήστε όλους τους άλλους να κουρεύονται :withstupid:

tryphon

Member
Reaction score
2.214
Πόντοι
697
Λίγα λόγια και απλά. Συμφωνώ και αφήστε όλους τους άλλους να κουρεύονται :withstupid:
δεν θα συνεχίσω γιατί το παρατραβάς... ρίχνεις το επίπεδο! και ανα εχεις να πεις κατι πες το σε μένα γιατι σε μένα αναφέρεσαι οχι να μου την λες μέσω του Γιάννη!

visa chrono

Member
Reaction score
28.791
Πόντοι
1.607
pal mal αγαπητοί..μου φίλοι..:citrolove::citrolove:
Το πληκτρολόγιο πολλές φορές..δεν μεταφέρει.. το σκεπτικό του μυαλού....(για αυτό το λέμε και ξερό ....λόγο..)..
Σε δημόσιο φόρουμ..είμαστε..που προάγουμε τον πολιτισμό..μας...σε λόγο και κουλτούρα...:up::up:....

:kind::kind:

...
Και λίγο on topic..

:heat:..

:citroen::citroen:σε όλους...

GiAnniS

Member
Reaction score
7.940
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France
Έχεις λυσσάξει
pal mal αγαπητοί..μου φίλοι..:citrolove::citrolove:
Το πληκτρολόγιο πολλές φορές..δεν μεταφέρει.. το σκεπτικό του μυαλού....(για αυτό το λέμε και ξερό ....λόγο..)..
Σε δημόσιο φόρουμ..είμαστε..που προάγουμε τον πολιτισμό..μας...σε λόγο και κουλτούρα...:up::up:....

:kind::kind:

...
Και λίγο on topic..

:heat:..

:citroen::citroen:σε όλους...
Μωρέ τι μας λες?? :P

visa chrono

Member
Reaction score
28.791
Πόντοι
1.607
κορόιδευε εσύ ελεύθερα..δεν τσιμπάω....
Είμαι σε θεραπεία.. να γίνω...καλά...:cold::cold:
...Ο γιατρός μου είπε ...καναπέ...και πάλι καναπέ...:dance::dance:....μην τολμήσω και βγάλω άχνα για ..εκείνο τον τύπο...αυτοκίνητου....:X:X:lol::lol:....

...Και εγώ που νόμιζα πως θα σχολιάσεις την κυρία από επάνω.....:X:mad::lol:

GiAnniS

Member
Reaction score
7.940
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France
...Ο γιατρός μου είπε ...καναπέ...και πάλι καναπέ...:dance::dance:....μην τολμήσω και βγάλω άχνα για ..εκείνο τον τύπο...αυτοκίνητου....:X:X:lol::lol:....

Η κυρία είναι άπιαστο όνειρο!!!! Και κουκλάρα!!! Αλλά πρέπει να έχουμε και χιούμορ......................Αυτό δα σου έλειπε ....................για εκείνο το τύπο
αυτοκινήτου :P:P:citroen:teasing

GiAnniS

Member
Reaction score
7.940
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France

Τελικά πιο ήταν το πόρισμα του γιατρού ? Οξεία Citroenitida? Φαντάζομαι βραστό LHM σε κομπρέσες και πολύ ξάπλα ε?

Top Bottom