Αυτή η Mercedes W126 280SE, των πρώτων χρόνων παραγωγής του μοντέλου (έως πριν το '86) βρίσκεται πίσω από το σπίτι μου στην Πετρούπολη. Έως πρόσφατα ήταν σε κίνηση, αλλά εδώ και 2 χρόνια είναι παρατημένη... (εχει παρεα και το Picasso...)
...mia apo tis pio orees S class...tha elega...se ligo parea ke ena CX...
Καλημερα αγαπητέ μου φίλε!Και αυτό χάρη σε εσένα!!!Oh...merci gia tin enkardia kalosorisi...agapite mas Niko!
...to echis telika katalabi pos echis mia thamasia istoriki Citroën?...
Poli gustaro pantos!
(κλείνουν τα μάτια μου από το ξενύχτι, θα τα πούμε σύντομα πάλι, ίσως σε μερικές ώρες! Καλή Κυριακή, καλές βόλτες με τις υπέροχες Citroen σου!)η πιο ωραια S, απειρα πιο κομψη κι απο προηγουμενες κι απο επομενες...mia apo tis pio orees S class...tha elega...se ligo parea ke ena CX...
...ne echo skopo na tis boltaro ontos...Και αυτό χάρη σε εσένα!!!(κλείνουν τα μάτια μου από το ξενύχτι, θα τα πούμε σύντομα πάλι, ίσως σε μερικές ώρες! Καλή Κυριακή, καλές βόλτες με τις υπέροχες Citroen σου!)
...mia apo tis pio orees S class...tha elega...se ligo parea ke ena CX...
Και εμένα μου αρέσει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη (το έχω ξαναπεί, έχω μια τεράστια αγάπη στα σχέδια του Bruno Sacco...).η πιο ωραια S, απειρα πιο κομψη κι απο προηγουμενες κι απο επομενες
Δυο είναι αγαπητέ μου..Βασίλη..και μια καφέ με την πατινα χρόνων αλλά σε άριστη μηχανική κατάσταση...( ο φίλος μας ο @GiAnniS πρέπει να δει..που του αρέσουν τα πλοία..)..Υπάρχει τύπισσα που κυκλοφορεί εντός Χαλανδρίου και περιχώρων με μια ίδια 6,3 V8 automatic και υδροπνευματική ανάρτηση.

Την βλέπω κ εγώ συχνά από κηφισο κ εγώ το πρωί...νομίζω 2.8 γράφει automaticΟρίστε τι είδα και σήμερα, κάτω από τη γέφυρα στη διασταύρωση του Κηφισου με την Ιερά Οδό: Mercedes W108, 280SE (έβλεπα αυτό το λίγο που βλέπετε στην εικόνα από κάτω, δεν ξέρω εάν ήταν κανονική εξακυλινδρη 2.8, ή η 8κυλινδρη 3.5). Με κανονικές πινακίδες κυκλοφορίας παρακαλώ!
View attachment 5172
Αμάν! Πάντως και οι πιο ταπεινές W108 δεν είχαν μίας μορφής υδροπνευματική απόσβεση στην πίσω ανάρτηση;Υπάρχει τύπισσα που κυκλοφορεί εντός Χαλανδρίου και περιχώρων με μια ίδια 6,3 V8 automatic και υδροπνευματική ανάρτηση.
2; Απίστευτο! Αυτό που λέγαμε τελικά, υπάρχουν κλασσικά διαμάντια στην Ελλάδα και ίσως, πόσα ακόμα που, τουλάχιστον εγώ προσωπικά, δεν τα ξέρω...Δυο είναι αγαπητέ μου..Βασίλη..και μια καφέ με την πατινα χρόνων αλλά σε άριστη μηχανική κατάσταση...( ο φίλος μας ο @GiAnniS πρέπει να δει..που του αρέσουν τα πλοία..)..
..Με την ψυχική ανωμαλία με τα Bx..που μου αποκτήσατε εδώ μέσα..εχω αρχίσει να αnisixo πως θα μεταλαxτω σε nonos
![]()
δεν είναι σωστό να απαξιούμε αλλες εταιρίες.. είπαμε ρε παιδιά έχει και ένα όριο. η αμερικάνα είναι πιο τοπ από τοπ/ λίγο σεβασμός. φιλικά πάνταΤα διάβασα με προσοχή και ομολογώ πως πολλά από αυτά δεν τα γνώριζα. Ίσως να είμαι κουκουβάγια και να βλέπω τα κουκουβαγιάκια μου τα ομορφότερα στον κόσμο
Σε κάθε περίπτωση καμία εταιρία δεν είχε 2cv το οποίο παρήχθη για 42 συναπτά έτη με τόσους ιδιοκτήτες που αφιέρωσαν την νιότη τους αλλά και την ζωή τους σε αυτό. Καμίας εταιρίας μοντέλο δεν συγκεντρώνει χιλιάδες φίλους από όλο τον κόσμο κάθε 2 χρόνια σε κάποιο σημείο του κόσμου. Καμία εταιρία δεν έχει παρουσιάσει αυτοκίνητο σαν την DS που μέσα σε 6 ώρες από την παρουσίασή του είχε 12.000 pre orders.
Ξέρω, το ίδιο πράγμα λέμε αλλά δεν συγκρίνω την Citroen με τίποτα στον κόσμο. Φονταμενταλιστής? Τυφλός Citroenάς? Όπως θέλετε με χαρακτηρίζετε, ελεύθερα
Σαν την Citroen απλά ΤΙΠΟΤΑ. Καινοτομίες V4 ή V6 κινητήρων δεν μου λένε τίποτα. Νομίζω είναι περιττό να αναφέρω τις αντίστοιχες καινοτομίες της Citroen από το 1919 έως και το 1990 όπου και ουσιαστικά μας τελείωσε.

To πρώτο αυτοκίνητο που μπήκα είναι αυτό το συγκεκριμένο της μητέρας μου:Δυο είναι αγαπητέ μου..Βασίλη..και μια καφέ με την πατινα χρόνων αλλά σε άριστη μηχανική κατάσταση...( ο φίλος μας ο @GiAnniS πρέπει να δει..που του αρέσουν τα πλοία..)..
..Με την ψυχική ανωμαλία με τα Bx..που μου αποκτήσατε εδώ μέσα..εχω αρχίσει να αnisixo πως θα μεταλαxτω σε nonos
![]()

Σίγουρα δεν είναι DS είναι όμως τρομερά άνετες και η ποιότητα συναρμολόγησης σε άλλη κατηγορία.............δεν ακούς το παραμικρό θόρυβο ή τρίξιμο..............κάψουλα με απίστευτη ηχομόνωση!!!Αμάν! Πάντως και οι πιο ταπεινές W108 δεν είχαν μίας μορφής υδροπνευματική απόσβεση στην πίσω ανάρτηση;
Αρχοντιά μιας άλλης εποχής που καθιστά ακόμα και αυτή την αντιπαθητική εταιρία ιδιαιτέρως συμπαθή τουλάχιστον στα μάτια μου.. respect!To πρώτο αυτοκίνητο που μπήκα είναι αυτό το συγκεκριμένο της μητέρας μου:View attachment 5181 View attachment 5182 View attachment 5183 View attachment 5184 View attachment 5185 View attachment 5187 Και σε αυτό έμαθα να οδηγώ! Δεν μπορώ λοιπόν να μην τα αγαπώ!!!![]()