Άλλα κλασσικά!

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.367
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Και εδώ η Mustang του πατέρα μου η μαμά μου και και μια φίλη (κοντύλο). Πως να μη μου αρέσουν τα πλοία??????View attachment 5188
ακριβως απο πισω απο την mustang εγω παντως βλεπω μια πανεμορφη λευκή cx!!! τρομερή φωτο

GiAnniS

Member
Reaction score
7.940
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France
Αρχοντιά μιας άλλης εποχής που καθιστά ακόμα και αυτή την αντιπαθητική εταιρία ιδιαιτέρως συμπαθή τουλάχιστον στα μάτια μου.. respect!
1977 ήμουν 5 χρονών. Το θυμάμαι πολύ έντονα , καφέ στη Σαρωνίδα και μετά ψάρι στη Φώκαια............... τι ωραία χρόνια!!!!!!!!

Nikephoros

Member
Reaction score
15.700
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
To πρώτο αυτοκίνητο που μπήκα είναι αυτό το συγκεκριμένο της μητέρας μου:View attachment 5181 View attachment 5182 View attachment 5183 View attachment 5184 View attachment 5185 View attachment 5187 Και σε αυτό έμαθα να οδηγώ! Όπως βλέπεις το διατηρώ όπως το είχε όταν ζούσε!!! Δεν μπορώ λοιπόν να μην τα αγαπώ!!! :rolleyes:
O αδελφός της μητέρας μου είχε μία 250S αυτόματη! Έχω λοιπόν και εγώ αναμνήσεις, όχι τόσο έντονες και πολλές βέβαια... Και εγώ δε θα ξεχάσω την απίστευτη ποιότητα κατασκευής και κύλισης... Η Mercedes αυτή είναι πλέον παρατημένη στο γκαράζ του σπιτιού του θείου μου, σε άσχημη κατάσταση, μια και σταμάτησε να τη χρησιμοποιεί εδώ και περίπου 20 χρόνια... Ο ίδιος έφυγε από τη ζωή πέρυσι. Έως τις αρχές της δεκαετίας του '90, εκτός από τη Mercedes, είχε και μία BMW 2002 του '70, αγορασμένη καινούρια, νομίζω (το αρχικό μοντέλο με τα στρογγυλά πίσω φώτα και τον κινητήρα με τα 100 άλογα) και... μία Mercedes 170V! (δε γνώριζα τότε τι έτους ήταν, μάλλον όμως, όπως το θυμάμαι, όχι προπολεμικό, αλλά προς το τέλος της παραγωγής της).

Nikephoros

Member
Reaction score
15.700
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
ακριβως απο πισω απο την mustang εγω παντως βλεπω μια πανεμορφη λευκή cx!!! τρομερή φωτο
βλέπω τη προσέξατε!!!!!!!!!!!!!!!!
Όλων εκεί έπεσε το μάτι...όχι πως είμαστε citoenακιδες:lovecitroen::citrolove:
Συγνώμη που βγαίνω για λίγο εκτός θέματος, απλώς δράττομαι της ευκαιρίας να πω μία πολύ σύντομη ιστορία με μία ολόϊδια λευκή CX 1ης γενιάς (μήπως είναι αυτή???). Τέλη δεκαετίας του '90 οδηγούσα το ΖΧ μας στη Λιοσίων με κατεύθυνση προς Ίλιον για να συναντηθώ με την γυναίκα μου (αρραβωνιασμένοι τότε...). Ακριβώς μπροστά μου, λίγο πριν τα ΚΤΕΛ, βγαίνει από έναν κάθετο δρόμο η κατάλευκη CX και αμέσως, στρίβει με φοβερή ταχύτητα δεξιά, στην είσοδο των ΚΤΕΛ. Ο δρόμος αυτός που οδηγεί στο ΚΤΕΛ είχε φοβερες λακούβες και δε θα ξεχάσω με τίποτα τον τρόπο με τον οποίο έστριψε η CX. Απίστευτα σταθερό το αμάξωμα με τους τροχούς να πηγαίνουν πάνω-κάτω, ακολουθώντας πιστά το περίγραμμα του δρόμου, πάντα σε επαφή μαζί του και όχι να χοροπηδούνε ανεξέλεγκτα! ΚΑΙ αυτή η εικόνα συνετέλεσε πάρα πολύ στην αγάπη μου για τις Citroen και στις CX ειδικότερα, μια εικόνα που δε θα ξεχάσω ποτέ και δύσκολα αποτυπώνεται με λόγια... Να βλέπεις αυτό το πανέμορφο αυτοκίνητο να κυλάει και να στρίβει ακαριαία με αυτόν τον αέρινο τρόπο, μία εικονα εντελώς εξωπραγματική...

visa chrono

Member
Reaction score
28.791
Πόντοι
1.607
To πρώτο αυτοκίνητο που μπήκα είναι αυτό το συγκεκριμένο της μητέρας μου:View attachment 5181 View attachment 5182 View attachment 5183 View attachment 5184 View attachment 5185 View attachment 5187 Και σε αυτό έμαθα να οδηγώ! Όπως βλέπεις το διατηρώ όπως το είχε όταν ζούσε!!! Δεν μπορώ λοιπόν να μην τα αγαπώ!!! :rolleyes:
Σε καταλαβαίνω απόλυτα...αγαπητέ μου Γιάννη..
...Στην οικογένεια εν μέρη (εκτός από την βλακεία που με έπιασε..) διατηρούνται σε ένα υπόγειο 2-3 πραγματάκια που μας φέρνουν στο μυαλό εικόνες από το παρελθόν...
Νice memories my friend...

Reaction score
18.495
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Αρχοντιά μιας άλλης εποχής που καθιστά ακόμα και αυτή την αντιπαθητική εταιρία ιδιαιτέρως συμπαθή τουλάχιστον στα μάτια μου.. respect!
πάντως, εκείνη την εποχή, οι μερσεντες, δεν ήταν οι σημερινοί δεινόσαυροι. Στα μάτια μου, οι τεράστιες ζάντες, οι τεράστιοι κυβισμοι, τα άκομψα αμαξώματα των σημερινων, αντιστοιχούν στις κάντιλακ και Λίνκον του '60, και του '70.
Οι τότε μερσεντες, ήταν πολύ πιο κομψές, αποδοτικές, και έξυπνα σχεδιασμένες, από τους τότε αμερικάνους δεινόσαυρους, που κατά μια έννοια τώρα τους μιμούνται

Nikephoros

Member
Reaction score
15.700
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
πάντως, εκείνη την εποχή, οι μερσεντες, δεν ήταν οι σημερινοί δεινόσαυροι. Στα μάτια μου, οι τεράστιες ζάντες, οι τεράστιοι κυβισμοι, τα άκομψα αμαξώματα των σημερινων, αντιστοιχούν στις κάντιλακ και Λίνκον του '60, και του '70.
Οι τότε μερσεντες, ήταν πολύ πιο κομψές, αποδοτικές, και έξυπνα σχεδιασμένες, από τους τότε αμερικάνους δεινόσαυρους, που κατά μια έννοια τώρα τους μιμούνται
Μάλλον δεν είναι τυχαίο, εκείνη την εποχή ο σχεδιαστής της Mercedes ήταν ένας Γάλλος, o υπέροχος Paul Bracq! Σχεδίασε, ανάμεσα σε άλλα και τις θρυλικές και πανέμορφες "Pagoda" (230SL, 250SL & 280SL), οι οποίες είναι από τα αγαπημένα μου αυτοκίνητα (μιλώντας για μετά τις Citroen Βέβαια!). Μην ξεχνάμε επίσης, όσον αφορά τη Mercedes και κάποια άλλα σύμβολα της αυτοκίνησης που έβγαλε εκείνη την εποχή, όπως την 300 SL Gullwing και σε μόλις 2 αντίτυπα, την απίστευτη 300SLR "Uhlenhaut coupe", αμφότερα δημιουργήματα του Αγγλο-Γερμανού Rudolf Uhlenhaut (η SLR τον κούφανε κιόλας με τον θόρυβο που έκανε!).

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.242
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties

Nikephoros

Member
Reaction score
15.700
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Δεν απαξιώνω τίποτα και κανένα. Σεβαστή η άποψη σου όπως και όλων. Με αυτό ως δεδομένο, επιμένω :)
Και εγώ μαζί σου, επιμένω! Το είχαμε πει και παλαιότερα, εμείς που αγαπούμε τις Citroen πιστεύω ότι έχουμε την κουλτούρα να εκτιμήσουμε, να αναγνωρίσουμε και να αγαπήσουμε και άλλα αυτοκίνητα, αλλά η Citroen θα έχει πάντα το κεντρικό σημείο στην καρδιά μας για τόσους λόγους που έχουμε αναλύσει στο παρελθόν. Είναι και υποκειμενικό βέβαια, τα βιώματα του καθενός μας και όχι μόνο η φιλοσοφία της αυτοκίνησης και η αρχοντιά που διαπνέουν τις παλιές καλές Citroen... (και επιλεκτικά κάποιες λίγες, πιο πρόσφατες, ίσως...).

tryphon

Member
Reaction score
2.214
Πόντοι
697
Δεν απαξιώνω τίποτα και κανένα. Σεβαστή η άποψη σου όπως και όλων. Με αυτό ως δεδομένο, επιμένω :)
και για να είμαστε αντικειμενικοί, οι κινητήρες της MB παρόμοιας χρονολογίας με τα DS ήταν τεχνολογικά πάρα πολλά έτη φωτός μπροστά από των citroen

tryphon

Member
Reaction score
2.214
Πόντοι
697
Και εγώ μαζί σου, επιμένω! Το είχαμε πει και παλαιότερα, εμείς που αγαπούμε τις Citroen πιστεύω ότι έχουμε την κουλτούρα να εκτιμήσουμε, να αναγνωρίσουμε και να αγαπήσουμε και άλλα αυτοκίνητα, αλλά η Citroen θα έχει πάντα το κεντρικό σημείο στην καρδιά μας για τόσους λόγους που έχουμε αναλύσει στο παρελθόν. Είναι και υποκειμενικό βέβαια, τα βιώματα του καθενός μας και όχι μόνο η φιλοσοφία της αυτοκίνησης και η αρχοντιά που διαπνέουν τις παλιές καλές Citroen... (και επιλεκτικά κάποιες λίγες, πιο πρόσφατες, ίσως...).
γιατί δηλαδή εμεις δεν τις αγαπάμε τις citroen? επειδή μας αρέσουν και αλλες εταιρείες;;

GiAnniS

Member
Reaction score
7.940
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France
Εγώ αγαπώ το αυτοκίνητο........................... Δεν βάζω ταμπέλα!!!! Λατρεύω τα Citroen , αγαπώ τα Μercedes, γουστάρω τις Alfa και τις Lancia , θαυμάζω τα παλιά jaguar, ανατριχιάζω με Mustang και Corvette, σέβομαι Renault και Peugeot ...........................αγαπώ το αυτοκίνητο :O

GiAnniS

Member
Reaction score
7.940
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France
Γιατί είχε και τίποτα άλλο? :confused: :lol: :O
Ναι μια Mustange Grande του 1973 5.7 litre σε Ελληνικό δρόμο με Ελληνικά νούμερα , ένα θηρίο 300 hp που μπορεί στις στροφές να πήγαινε ευθεία και η ανάρτηση να μην είχε καμία απόσβεση αλλά στο πάτημα του γκαζιού η επιτάχυνση ήταν τόσο βίαιη , ο ήχος του V8 τόσο σαρωτικός και η αδρεναλίνη σε τέτοια ποσότητα!!!! Πράγματα που κανένα Citroen (εκτός SM και όχι σε αυτό το βαθμό ) δεν μπορεί να προσφέρει :P

Last edited:

GiAnniS

Member
Reaction score
7.940
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France
Ναι μια Mustang Grande του 1973 5.7 litre σε Ελληνικό δρόμο με Ελληνικά νούμερα , ένα θηρίο 300 hp που μπορεί στις στροφές να πήγαινε ευθεία και η ανάρτηση να μην είχε καμία απόσβεση αλλά στο πάτημα του γκαζιού η επιτάχυνση ήταν τόσο βίαιη , ο ήχος του V8 τόσο σαρωτικός και η αδρεναλίνη σε τέτοια ποσότητα!!!! Πράγματα που κανένα Citroen (εκτός SM και όχι σε αυτό το βαθμό ) δεν μπορεί να προσφέρει :P
Η δικιά μου Mustang , video by Thodoris Liokis!!!

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.242
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Ναι μια Mustange Grande του 1973 5.7 litre σε Ελληνικό δρόμο με Ελληνικά νούμερα , ένα θηρίο 300 hp που μπορεί στις στροφές να πήγαινε ευθεία και η ανάρτηση να μην είχε καμία απόσβεση αλλά στο πάτημα του γκαζιού η επιτάχυνση ήταν τόσο βίαιη , ο ήχος του V8 τόσο σαρωτικός και η αδρεναλίνη σε τέτοια ποσότητα!!!! Πράγματα που κανένα Citroen (εκτός SM και όχι σε αυτό το βαθμό ) δεν μπορεί να προσφέρει :P
Αυτό είναι το θέμα.. Και για να το κλείσω πεζοδρομιακά, εξαρτάται με τι του σηκώνεται του καθενός.. Δεν με ενδιαφέρουν τα μοτέρ και η ιπποδύναμη τόσο, όσο η γραμμή ενός αυτοκινήτου σε συνδυασμό με το στυλ την προσωπικότητα και σε τι βαθμό επηρέασε την εποχή του. Η DS & το 2cv ήταν κεραυνοί με το που παρουσιάστηκαν και όλα τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ :)
Με αγάπη και σεβασμό προς όλους.
:classic:

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.334
Πόντοι
947
Περιοχή
Zwettl Niederösterreich Austria
Website
www.citrobella.com
...ke bebeos den ta prosferi afta ta pragmata mia Citroën...giati den itane pote i filosophia aftis tis eterias...

Top Bottom