Citroën BX γενική συζήτηση

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.965
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Είχα διασχίσει κι εγώ την Ιταλία καλοκαίρι με την CX, χωρίς φρέον... Και μαύρο δερμα...
Με 35 βαθμούς όμως?

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.038
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
ηρωες με μαυρα δερματα 35 βαθμοι κλπ κλπ

maxtsif

Member
Reaction score
4.612
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Να γράψω εδώ και γώ τις περιπέτιές με το ΒΧ 1,6 GTi μου...
Γνήσιο είναι, οχι μετατροπή. Γνωρίζω οτι ειναι ειδική εκδοση που βγηκε για τις μεσογειακες χωρες. Ειναι το αμάξωμα της 1,9 GTi (με τα 160 άλογα!) αλλα φοράει το 1,6 μοτερ του 205 GTi. Για την εποχή του πολύ καλό, το 1989 και να εχει ABS, A/C, κεντρικό κλείδωμα, 4 ηλεκτρικά παραθυρα κτλ...Ο πρώτος ιδιοκτήτης, το αγόρασε 5.900.000 δραχμές.
Ναι,φωτια απο σωληνακια βενζινας πηρε. Δεν το παράτησα τότε, απλώς η επισκευή που του έκανα δεν ήταν σωστή. Ευτυχώς δεν δέχτηκα τη προσφορά της ασφαλιστικής να το πετάξω για 1200 ευρώ. Τώρα που ξεκίνησα να το φτιάχνω μόνος μου (πιάνουν τα χέρια μου σε αρκετά πράγματα) τα άλλαξα ξανά τα σωληνάκια. Παρατήρησα οτι η βενζινη έχει τρομερή πιεση, τα πρώτα σωληνάκια που πήρα, υποτίθεται τα πιο καλά, φουσκώναν σα μπαλόνια και στο τέλος απο κάπου έχαναν ! Τελικά βρήκα τα σωστά και τα κατάφερα, και παίρνει μπρος κανονικά.
Τα LHM τα τελείωσα σε πρώτη φάση, άλλαξα τα διπλά σωληνάκια επιστροφής στους μπροστινούς τροχούς, (12 ευρώ το ένα) και άλλα 2 που έχαναν τα έφτιαξα από σωληνάκια LHM που είχα κρατήσει απο παλιά. Τωρα δεν φαίνεται να χάνει απο πουθενά (Σιτροεν χωρις διαρροές ? Υπάρχει τετοιο πράγμα ?)

GiAnniS

Member
Reaction score
7.910
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France
Να γράψω εδώ και γώ τις περιπέτιές με το ΒΧ 1,6 GTi μου...
Γνήσιο είναι, οχι μετατροπή. Γνωρίζω οτι ειναι ειδική εκδοση που βγηκε για τις μεσογειακες χωρες. Ειναι το αμάξωμα της 1,9 GTi (με τα 160 άλογα!) αλλα φοράει το 1,6 μοτερ του 205 GTi. Για την εποχή του πολύ καλό, το 1989 και να εχει ABS, A/C, κεντρικό κλείδωμα, 4 ηλεκτρικά παραθυρα κτλ...Ο πρώτος ιδιοκτήτης, το αγόρασε 5.900.000 δραχμές.
Ναι,φωτια απο σωληνακια βενζινας πηρε. Δεν το παράτησα τότε, απλώς η επισκευή που του έκανα δεν ήταν σωστή. Ευτυχώς δεν δέχτηκα τη προσφορά της ασφαλιστικής να το πετάξω για 1200 ευρώ. Τώρα που ξεκίνησα να το φτιάχνω μόνος μου (πιάνουν τα χέρια μου σε αρκετά πράγματα) τα άλλαξα ξανά τα σωληνάκια. Παρατήρησα οτι η βενζινη έχει τρομερή πιεση, τα πρώτα σωληνάκια που πήρα, υποτίθεται τα πιο καλά, φουσκώναν σα μπαλόνια και στο τέλος απο κάπου έχαναν ! Τελικά βρήκα τα σωστά και τα κατάφερα, και παίρνει μπρος κανονικά.
Τα LHM τα τελείωσα σε πρώτη φάση, άλλαξα τα διπλά σωληνάκια επιστροφής στους μπροστινούς τροχούς, (12 ευρώ το ένα) και άλλα 2 που έχαναν τα έφτιαξα από σωληνάκια LHM που είχα κρατήσει απο παλιά. Τωρα δεν φαίνεται να χάνει απο πουθενά (Σιτροεν χωρις διαρροές ? Υπάρχει τετοιο πράγμα ?)
Η ηλεκτρική αντλία είναι τα σωστά μπάρ?

maxtsif

Member
Reaction score
4.612
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Η ηλεκτρική αντλία είναι τα σωστά μπάρ?
Πως μπορώ να το δώ αυτό? Στα δικά μου χρόνια δεν την έχω αλλάξει, μάλλον είναι μανίσια. Πάντως τώρα φαίνεται ΟΚ, δεν χάνει βενζίνη.
Για τον φίλο Red7lets που εγραψε οτι δεν έχει A/C, και το δικό μου δεν λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια, και αν φτιάξω αυτά που επείγουν, μετά θα ασχοληθώ με αυτό. Δε πειράζει, και χωρίς αυτό θα ζήσουμε...Πάντως, οταν λειτουργούσε ήταν δυνατό το έκανε ψυγείο.

Red7lets

Member
Reaction score
374
Πόντοι
317
Περιοχή
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Πως μπορώ να το δώ αυτό? Στα δικά μου χρόνια δεν την έχω αλλάξει, μάλλον είναι μανίσια. Πάντως τώρα φαίνεται ΟΚ, δεν χάνει βενζίνη.
Για τον φίλο Red7lets που εγραψε οτι δεν έχει A/C, και το δικό μου δεν λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια, και αν φτιάξω αυτά που επείγουν, μετά θα ασχοληθώ με αυτό. Δε πειράζει, και χωρίς αυτό θα ζήσουμε...Πάντως, οταν λειτουργούσε ήταν δυνατό το έκανε ψυγείο.
Ίσως να έχεις θεματάκι να βρείς φρέον,αλλά δεν επείγει αυτό τώρα....Αφού το ξεκίνησες,μεράκι να έχεις και σιγά-σιγά όλα θα τα φτιάξεις!!!!

GiAnniS

Member
Reaction score
7.910
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France
Το γράφει πάνω στην αντλία! Επίσης τσέκαρε Εάν έχει επιστροφές !. Εάν Ναι τσέκαρε άν είναι καθαρές!

GiAnniS

Member
Reaction score
7.910
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France
Ίσως να έχεις θεματάκι να βρείς φρέον,αλλά δεν επείγει αυτό τώρα....Αφού το ξεκίνησες,μεράκι να έχεις και σιγά-σιγά όλα θα τα φτιάξεις!!!!
Αλλάζεις κομπρεσορα και τελειώνει το θέμα!

maxtsif

Member
Reaction score
4.612
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Σας ευχαριστώ όλους. Θα κοιτάξω την αντλία όταν μπορέσω. Επιστροφές έχει, καθαρές είναι, τα άλλαξα καί εκέινα τα σωληνάκια. Το κομπρεσορα τον είχα αλλάξει μιά φορά, αλλά το ....θέμα δεν τελείωσε εκεί. Δόυλεψε 1-2 χρόνια, μετα σταμάτησε, αλλα δεν ξέρω άν φταίει αυτός ή κατι αλλο. Είπαμε, επείγουν άλλα.

GiAnniS

Member
Reaction score
7.910
Πόντοι
957
Περιοχή
Lion France
Σας ευχαριστώ όλους. Θα κοιτάξω την αντλία όταν μπορέσω. Επιστροφές έχει, καθαρές είναι, τα άλλαξα καί εκέινα τα σωληνάκια. Το κομπρεσορα τον είχα αλλάξει μιά φορά, αλλά το ....θέμα δεν τελείωσε εκεί. Δόυλεψε 1-2 χρόνια, μετα σταμάτησε, αλλα δεν ξέρω άν φταίει αυτός ή κατι αλλο. Είπαμε, επείγουν άλλα.
Κομπλαρει όταν ανοίγεις το A/C ή όχι? Εάν έχει χάσει το φρέον δεν κομπλαρει! Οπότε πρέπει να δεις για διαρροή πρώτα!

Red7lets

Member
Reaction score
374
Πόντοι
317
Περιοχή
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
'Εχω φάει τον κόσμο και το ίντερνετ και δεν μπορώ να βρω πουθενα(προσπάθησα να....κανιβαλίσω δύο παρατημένα BX,που υπήρχαν στην περιοχή της Κομοτηνής,πρίν λίγο καιρό,αλλά και αυτά δεν είχαν)τις δύο σωλήνες που φαίνονται σημειωμένες με βέλος στην φωτογραφία (Εύκαμπτος σωλήνας εισαγωγής αέρα και πλαστικός σωλήνας εισαγωγής αέρα τύπου "Γ").Τα δικά μου είχαν ψιλοδιαλυθεί.Αν κάποιος έχει ιδέα που μπορώ να βρώ,γιατί έχω φάει τον τόπο,αλλά μηδέν από μηδέν ίσον μηδέν!!!!
IMG_0874.JPG

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.038
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
αν δεν κανω λαθος τον βρισκεις με το μετρο πανευκολα στο εμποριο σε σοβαρα καταστηματα με εργαλεια και πιο σιγουρα σε καταστηματα με υλικα εξαερισμου

Top Bottom