Citroën BX γενική συζήτηση

tataskit

Member
Reaction score
530
Πόντοι
137
Merci agapite tataskit, ala den iparchi provlima, ke as katigoris ton kakto, dikeoma sou ine...oute pareksigisi ginete, alimono.
Tha mou epitrepsis omos mia erotisi, echis mbi ke echis odigisi kakataki?

Epita an to baloume kato, ke theorisoume ola ta min hydro os min gnisia citroen...echoume ena mikro provlima...
To 2cv den echi hydro...

Oso gia to na testaro Renault, Peugeot ke Hyundai...

Ta Renault ta ksero kala, ke ta Peugeot, icha diavora, ke me pisane sto pistevon mou pos mia anartisi prepi na ine kati parapano apo mono malaki.
San sinkritika "avtokinita" diatheto mia Jaguar XJ 8... apistevta malako ke athoribo stin kilisi, ala entelos asafes stin esthisi odigisis, akoma ke to 2CV ta pai kalitera...
Ke mia Jaguar S Type 3 litri, afti malista, poli pio safes stin esthisi, ala distichos ke arketa skliri.
Epita ke ena Fiat cinquecento...manoula, pio epikindini anartisi echo na estantho edo ke pola chronia, ke gia avto se ligo tha fai sout...tha alachti mallon me ena DS3 cabrio..pou den to dialeksa ego ala i devteri mou kori i Lydia...
Ke gia na sou liso ke mia aporia pou echis, o kaktos den ine dikos mou ala tis megalis mou koris tis Lauras, ke avti ton latrevi...ke to katalabeno!

Ke telika tha sinfonisoume pos to megalitero lathos tis PSA ine i katargisi tis HYDROPNEUMATIKIS!

Kali nichta file!
σε kakto οχι δεν εχω μπει αλλα εχω μπει σε xcara, C4, C5 με ελατηρια, και c elysee και κανενα δεν ηταν μαλακο οποτε και ο kaktos αποκλειεται να αποτελει εξερεση. ισως να ξεγελαει καποιους λογο βαρους να φενεται πιο μαλακο αλλα τα ελατηρια - αμορντησερ της CITROEN ειναι ιδια. το 2cv ειναι γνησιο CITROEN γιατι ειναι μαλακο. και μιας και το εφερε η συζητηση μακαρι η CITROEN να ειχε εξεληξει την αναρτηση του 2cv με τα πλαγια ελατηρια στα συγχρονα CITROEN... τοτε θα ελεγα ναι αυτη ειναι η CITROEN που ξερω. ομως αντιθετα εβαλε οτι βαζουν και οι αλλοι και δεν το πετηχε κιολας κατα τη γνωμη μου. οσο για τα μαλακα αμαξια χωρις κρατηματα θα συμφωνισω υπαρχει και αυτο. στο HYUNDAI getz που εχω δεν ειμαι δυσαρεστημενος με τα κρατηματα, αντιθετα εχει αλαξει πολις κοσμος μπεμπιλινα σε στροφιλικια και θεωρω οτι δεν με προδωσε ποτε, βεβαια δεν θα ισχυριστω οτι εχει τα τελεια κρατηματα. εχω μπει σε αμαξι με bilstein αμορντισερ και μου εφηγε η μαγκια απο τα κρατηματα, επερνε με ανεση στροφες με ταχυτητα που το getz θα επερνε κουτρουβαλες στους γκρεμους. ομως ειναι σκληρο και στις λακουβες μαλον πρεπει να πας με 10 χλ για να μην πεταχτεις απο το καθησμα. οποτε ναι ισως μονο η παλια CITROEN καταφερε το συνδιασμο μαλακο και κρατηματα. απο κει και περα εγω θα πρωτημησω μια ανεση παραπανω και να χασω στα κρατηματα με ενα οριο βεβαια, παρα το αντιθετο που προτημουν αλλοι. οσο για τον kakto νομιζω οτι μου ελησες την απορια αφου παραδεχτηκες πως δεν ηταν δικη σου επιλογη οποτε και σε καταλαβαινω:D

tataskit

Member
Reaction score
530
Πόντοι
137
θα συμφωνήσω απόλυτα.το είχα ξαναπεί σε μια άλλη παρόμοια κουβέντα. Για μένα δεν ισχύει η ταύτιση μαλακή ανάρτηση=Σιτροεν.
Μαλακές ήταν και οι Λινκον και κάντιλακ δεκαετίας ΄70 και '80. Αλλά επικίνδυνες στο στρίψιμο... πολύ επικίνδυνες...
Κι ευρωπαικά ακόμα, διάβαζα ένα συγκριτικό που περιελάμβανε CX Prestige, Peugeot 604 και jaguar XJ, και η μεγάλη υπεροχή της CX απέναντι στα άλλα δύο εξαιρετικά μαλακά αυτοκινητα, δεν ήταν στην άνεση (αν και εκεί την θεωρούσαν οριακά καλλίτερη) όσο στον έλεγχο του αμαξώματος, το κράτημα, και την σταθερότητα στις μεγάλες ταχύτητες.
Εκεί είναι η υπεροχή μιας καλά σχεδιασμένης ανάρτησης. απλά μαλακά, ήταν και τα πρωτόγονα αμερικάνικα με φύλλα σούστας. απλα έβαζαν την ανάρτηση να έχει τεράστιες διαδρομές, και ειχε άνεση, αλλά να σε παρει ο χάρος από κράτημα. DS, SM, GS, CX συνδύαζαν κορυφαια άνεση με πολύ καλή οδική συμπεριφορά.

Δεν έχω μπει ποτέ, που τέτοια τύχη, αλλά πολύ σκληρή ανάρτηση, είχε και μια αληθινή Σιτροέν., η Τραξτιόν Αβάν.
για μενα να διευκρινησω CITROEN θεωρω απο 2cv και DS περιοδο και μετα. η Τραξτιόν Αβάν θα ελεγα ειναι η σημερινη CITROEN και προσωπικα δεν θα ειχα ασχοληθει ποτε μαζι της

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.041
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
Ahhhhh...tha se "timoriso" avstira tora...avtes tis meres tha ksethapso to levko Visa 652 ccm pou prooriso gia sena...
Tha to plino ke tha to gialiso ke meta... kseris tora...
Epita gia po kenourgio C3 les?
Akoma ke edo ta moschopoulane...
αυτό που ακομα δεν εχει κυκκοφορησει ακομα....για δες εδώ...http://www.gocar.gr/news/feed/16891,Neo_Citroen_C3_mesa_sto_2016.html βεβαια όπως εχω γραψει και εδώ αλλα και σε άλλο αδερφο φορουμ άλλο η φωτο άλλο το πραγματικο..οσο αναφορα για τις 2 πανέμορφες κορες που εχεις κωστα στην ηλικια τους και γω θα κοιταζα κατι καινουργιο το θεωρω φυσιολογικο και όχι καποιο παλιο διοτι το καινουργιο είναι καινουργιο και οσο ναναι πιο αξιοπιστο θεωρητικα και πιο οικονομικο και πιο ασφαλες ασφαλως...αν και αυτές μπουν πραγματικα στην ιδεα της αυτοκίνησης τοτε ναι θα λατρεψουν και αυτές με την σειρα τους τα πιο παλια μοντελα.....

Reaction score
18.221
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
για μενα να διευκρινησω CITROEN θεωρω απο 2cv και DS περιοδο και μετα. η Τραξτιόν Αβάν θα ελεγα ειναι η σημερινη CITROEN και προσωπικα δεν θα ειχα ασχοληθει ποτε μαζι της

ε, με το συμπάθειο μιλάμε για ένα αυτοκίνητο ορόσημο της αυτοκίνησης. που καθιέρωσε την Σιτροέν σαν πρωτοπόρα τεχνολογικά εταιρία...

gerovas

Member
Reaction score
473
Πόντοι
417
Πιστεύω ότι εξαντλήσατε το θέμα δεν υπάρχει λόγος περισσότερης ανάλυσής…… το Τραξτιόν Αβάν είναι ένας θρύλος της αυτοκινήσεως τεχνολογικά και σχεδιαστικά !!!!!μιλάμε για την προπολεμική Citroen!!!!

Δεν νομίζω με όλο το θάρρος ότι πρέπει να μιλάμε μόνο για το ¨¨μαλακή¨¨ ανάρτηση κάθε μοντέλο της παλιάς Citroen είναι πολύ παραπάνω από μια ανάρτηση αλλά ένας μαγικός συνδυασμός.

Τέλος ο Κώστας είναι ένας γκουρού των Citroen και αν παρατηρήσετε όλα τα ποστ θα δείτε ότι όλη η οικογένεια αγαπά τα Citroen βοηθούν και συμπαραστέκονται Να είσαι καλά citrobellaνα χαίρεσαι την όμορφη οικογένεια σου και τα CITROEN.

nonos

Member
Reaction score
23.870
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Σορρυ αλλα το χασες τελειως με τα δυο τελευταια σου ποστ.. Θελω να πιστευω επισης οτι εχεις παραστασεις απ τα αυτοκινητα που αναφερεις εν κινησει και οχι σταματημενος.. Επισης μη ξαναδιαβασω κατι για το getz, ελεος.

1000Pistes

Member
Reaction score
2.104
Πόντοι
697
Ahhhhh...tha se "timoriso" avstira tora...avtes tis meres tha ksethapso to levko Visa 652 ccm pou prooriso gia sena...
Tha to plino ke tha to gialiso ke meta... kseris tora...
Epita gia po kenourgio C3 les?
Akoma ke edo ta moschopoulane...
Πότε κατεβαινεις τελικά;;;
Πρωτη σταση στο Μανωλη;;;;
Δευτερη σε μενα;;;

visa chrono

Member
Reaction score
28.537
Πόντοι
1.607
αυτό που ακομα δεν εχει κυκκοφορησει ακομα....για δες εδώ...http://www.gocar.gr/news/feed/16891,Neo_Citroen_C3_mesa_sto_2016.html βεβαια όπως εχω γραψει και εδώ αλλα και σε άλλο αδερφο φορουμ άλλο η φωτο άλλο το πραγματικο..οσο αναφορα για τις 2 πανέμορφες κορες που εχεις κωστα στην ηλικια τους και γω θα κοιταζα κατι καινουργιο το θεωρω φυσιολογικο και όχι καποιο παλιο διοτι το καινουργιο είναι καινουργιο και οσο ναναι πιο αξιοπιστο θεωρητικα και πιο οικονομικο και πιο ασφαλες ασφαλως...αν και αυτές μπουν πραγματικα στην ιδεα της αυτοκίνησης τοτε ναι θα λατρεψουν και αυτές με την σειρα τους τα πιο παλια μοντελα.....
..Και ουτε..λέξη ο Μανώλης ..για το θέμα μας....:lol::lol:.
...Μανώλη..έχε το νου σου...μην δεις κάνα πρωί... το λευκό κουτάκι..έξω από το σπίτι....(άντε γιατί έχω κάτι πόρτες..κτλ..που μου πιάνουν χώρο...):dizzy:

:citroen::citroen:

Nikephoros

Member
Reaction score
15.413
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
σε kakto οχι δεν εχω μπει αλλα εχω μπει σε xcara, C4, C5 με ελατηρια, και c elysee και κανενα δεν ηταν μαλακο οποτε και ο kaktos αποκλειεται να αποτελει εξερεση. ισως να ξεγελαει καποιους λογο βαρους να φενεται πιο μαλακο αλλα τα ελατηρια - αμορντησερ της CITROEN ειναι ιδια. το 2cv ειναι γνησιο CITROEN γιατι ειναι μαλακο. και μιας και το εφερε η συζητηση μακαρι η CITROEN να ειχε εξεληξει την αναρτηση του 2cv με τα πλαγια ελατηρια στα συγχρονα CITROEN... τοτε θα ελεγα ναι αυτη ειναι η CITROEN που ξερω. ομως αντιθετα εβαλε οτι βαζουν και οι αλλοι και δεν το πετηχε κιολας κατα τη γνωμη μου. οσο για τα μαλακα αμαξια χωρις κρατηματα θα συμφωνισω υπαρχει και αυτο. στο HYUNDAI getz που εχω δεν ειμαι δυσαρεστημενος με τα κρατηματα, αντιθετα εχει αλαξει πολις κοσμος μπεμπιλινα σε στροφιλικια και θεωρω οτι δεν με προδωσε ποτε, βεβαια δεν θα ισχυριστω οτι εχει τα τελεια κρατηματα. εχω μπει σε αμαξι με bilstein αμορντισερ και μου εφηγε η μαγκια απο τα κρατηματα, επερνε με ανεση στροφες με ταχυτητα που το getz θα επερνε κουτρουβαλες στους γκρεμους. ομως ειναι σκληρο και στις λακουβες μαλον πρεπει να πας με 10 χλ για να μην πεταχτεις απο το καθησμα. οποτε ναι ισως μονο η παλια CITROEN καταφερε το συνδιασμο μαλακο και κρατηματα. απο κει και περα εγω θα πρωτημησω μια ανεση παραπανω και να χασω στα κρατηματα με ενα οριο βεβαια, παρα το αντιθετο που προτημουν αλλοι. οσο για τον kakto νομιζω οτι μου ελησες την απορια αφου παραδεχτηκες πως δεν ηταν δικη σου επιλογη οποτε και σε καταλαβαινω:D
Ακριβώς όπως το λέει ο Νίκος-CX Prestige πιο πάνω και έχουμε ξαναπεί στο φόρουμ. Ας μη χρησιμοποιούμε, μάλλον, τον όρο "μαλακή" για την υδροπνευματική. Η άνεση που προσφέρει η ανάρτηση αυτή είναι ένα επιθυμητό μεν, αλλά αποτέλεσμα δε και όχι αρχικός σκοπός αυτής της ανάρτησης. Εάν ήθελαν εξ' αρχής μία μαλακή ανάρτηση θα πέταγαν 4 μαλακά ελατήρια, όπως στα "luxobarge" των Αμερικανών και όποιον πάρει ο χάρος... Σκοπός ήταν πάντα η διατήρηση της πρόσφυσης σε όλες τις συνθήκες, ανεξαρτήτως δρόμου και φορτίου και κατ' επέκταση, η καλύτερη δυνατή προσομοίωση της ασφάλειας και της γενικότερης άνεσης ενός αεροπορικού ταξιδιού στο έδαφος.

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Zwettl Niederösterreich Austria
Website
www.citrobella.com
Ακριβώς όπως το λέει ο Νίκος-CX Prestige πιο πάνω και έχουμε ξαναπεί στο φόρουμ. Ας μη χρησιμοποιούμε, μάλλον, τον όρο "μαλακή" για την υδροπνευματική. Η άνεση που προσφέρει η ανάρτηση αυτή είναι ένα επιθυμητό μεν, αλλά αποτέλεσμα δε και όχι αρχικός σκοπός αυτής της ανάρτησης. Εάν ήθελαν εξ' αρχής μία μαλακή ανάρτηση θα πέταγαν 4 μαλακά ελατήρια, όπως στα "luxobarge" των Αμερικανών και όποιον πάρει ο χάρος... Σκοπός ήταν πάντα η διατήρηση της πρόσφυσης σε όλες τις συνθήκες, ανεξαρτήτως δρόμου και φορτίου και κατ' επέκταση, η καλύτερη δυνατή προσομοίωση της ασφάλειας και της γενικότερης άνεσης ενός αεροπορικού ταξιδιού στο έδαφος.
...akribos!
O kirios Voisin, to 1930 tote schediastis ton anartiseon ton Citroën, iche to pistevon pos ena kalo kratima ine to pan!
Ti na kanis tin ipodinami an den mboris na tin metaferis sto edafos...
O philosofia tis Citroen tote ke tora ine i asfalia... to idaniko ine na echis tin entiposi pos odigis ena sklira anartimeno amsksi ston apolito telio ke lio dromo...

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Zwettl Niederösterreich Austria
Website
www.citrobella.com
Πιστεύω ότι εξαντλήσατε το θέμα δεν υπάρχει λόγος περισσότερης ανάλυσής…… το Τραξτιόν Αβάν είναι ένας θρύλος της αυτοκινήσεως τεχνολογικά και σχεδιαστικά !!!!!μιλάμε για την προπολεμική Citroen!!!!

Δεν νομίζω με όλο το θάρρος ότι πρέπει να μιλάμε μόνο για το ¨¨μαλακή¨¨ ανάρτηση κάθε μοντέλο της παλιάς Citroen είναι πολύ παραπάνω από μια ανάρτηση αλλά ένας μαγικός συνδυασμός.

Τέλος ο Κώστας είναι ένας γκουρού των Citroen και αν παρατηρήσετε όλα τα ποστ θα δείτε ότι όλη η οικογένεια αγαπά τα Citroen βοηθούν και συμπαραστέκονται Να είσαι καλά citrobellaνα χαίρεσαι την όμορφη οικογένεια σου και τα CITROEN.
Ime bathitata singinimenos...merci!

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.965
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Ime bathitata singinimenos...merci!
Άσε τις συγκινήσεις και βρες αυτό που σου είπα..
Τέλος τα οφ τοπικ :p

tataskit

Member
Reaction score
530
Πόντοι
137
Σορρυ αλλα το χασες τελειως με τα δυο τελευταια σου ποστ.. Θελω να πιστευω επισης οτι εχεις παραστασεις απ τα αυτοκινητα που αναφερεις εν κινησει και οχι σταματημενος.. Επισης μη ξαναδιαβασω κατι για το getz, ελεος.
:fool:hmmm:what::p

visa chrono

Member
Reaction score
28.537
Πόντοι
1.607
Για να ξανά γυρίσουμε στο θέμα...
Να ρωτήσω..και εγώ ρε παιδιά κάτι...έτσι γιατί έχω ξεχάσει τα αγαπημένα μου αμάξια....
Πόσο καλό είναι ένα BX...και ποια η ποιο καλή έκδοση...?
Η ερώτηση είναι σοβαρή...
Πρέπει να αρχίσω να μαθαίνω για αμάξια που δεν τα γνώρισα...:toilet::toilet::citrolove:

tataskit

Member
Reaction score
530
Πόντοι
137
Να ρωτήσω..και εγώ ρε παιδιά κάτι...έτσι γιατί έχω ξεχάσει τα αγαπημένα μου αμάξια....
Πρέπει να αρχίσω να μαθαίνω για αμάξια που δεν τα γνώρισα...:toilet::toilet::citrolove:
εγω μονο για την αναρτηση μπορω να σου απαντησω. ειναι εκπλικτικο κατα τη γνωμη μου και θυμιζει υπερβολικα το GS σχεδον ιδιο θα ελεγα. πραγματικο CITROEN, το κατατασω μεσα στα παλια CITROEN παρολο που μηχανικα εχει αλαγες στην αναρτηση το αποτελεσμα ειναι σχεδον το το ιδιο θα ελεγα οσο αφορα τη μαλακοτητα της αναρτησης. για κρατηματα δεν γνωριζω για να κανω συγκρηση. ελπιζω να ειναι ενα απο αυτα που σε ενδιαφερουν να μαθεις

billaras

Technical expert
Reaction score
1.109
Πόντοι
577
Περιοχή
Καλλιθέα (Αττικής)-Ρίο (De Patras)

Υπάρχουν διάφορες εκδόσεις και εξοπλισμοί/κινητήρες.

Απλές και τίμιες είναι οι εκδόσεις της σειράς Ι 14Ε/RE με πολύ απλά και σχετικά αξιόπιστα χωρίς πολλές ενασχολήσεις μηχανικά μέρη.
ΟΚ για τα 14Kat δεν θα πω τίποτα. Απλά τίμια.
Εκδόσεις 16/19 RS/TRS με τις δεύτερες πολύ γεμάτες σε εξοπλισμό και πλουσιότατες. Καμία σχέση η ποιότητα καθισμάτων/ταπετσαριών και γενικά του εσωτερικού πλην ταμπλό/καντράν, αν και το καντράν των RS/TRS είναι υπερπλήρες.
Εκδόσεις Leader, δεν είναι και κάτι για εμένα αξιόλογο....αλλά πλέον σπάνιο.
Εκδόσεις 19GT ή Digit, με την δεύτερη να έχει απίστευτο καντράν φουλ ηλεκτρονικό και σπάνιο....
Έκδοση Sport με υπερσπάνια φανοποιεία και καντράν Jaeger. Λατρεμένο και βγήκε μόνο το 1985.
Εκδόσεις Millesime στην δεύτερη γενιά, συνήθως όλα είναι 1,6 monopoint και σε συγκεκριμένα χρώματα. Η μόνη τους καίρια διαφορά είναι το AC.
Εκδόσεις GTi, με τροποποιημένα μοτέρ σε εισαγωγή/εγκέφαλο/πολλαπλό ψεκασμό/έμβολα σε 1,6 και 1,9. Σε εξοπλισμό δεν ζηλεύουν καν τα αντίστοιχα TRS ή μεταγενέστερα Millesime. Από μοτέρ και επιδόσεις σκίζουν, έχουν και ABS!
Εκδόσεις GTi/16V με τον 1,9 16V σε ιπποδυνάμεις 140-163 άλογα. Αναλόγως της γενιάς, διαφέρει και η φανοποιεία/bodykit σε σχέση με το μοτέρ/ιπποδύναμη. Απλά ανετότατα ατμοσφαιρικά τέρατα που δίνουν πολύ ξύλο σε πάρα πολλούς σύγχρονους κουβάδες. Υπάρχει κάποια δυσκολία στα αναλώσιμα του μοτέρ (κολάρα ψύξης, ψυγεία κτλ κτλ) αλλά αν το βρεις, απλά το παίρνεις. Σχεδόν όλα, ακόμα και οι μετατροπές έχουν και ABS!
Σε diesel, μόνο εισαγωγής, αλλά πολύ τίμιοι οι XUD σε 1,7 και 1,9 turbo που έβγαιναν.
Υπάρχουν και κάτι άλλες "άκαιρες" εκδόσεις, αλλά εδώ δεν ξέρω καν αν έχουν έρθει ή επιζήσει.

visa chrono

Member
Reaction score
28.537
Πόντοι
1.607
Βλέπω αγαπητοί μου πως έχετε άκρως ενδιαφέρων γνώσεις για αυτό τον τύπο citroen...
Ελπίζω στο μέλλων να βρω κάποια βιβλία - περιοδικά..να διαβάσω τίποτα μήπως και καταλάβω και αυτή την φρενίτιδα εδώ μέσα...με το συγκεκριμένο τύπο...
Αρκετά ενδιαφέρων οι απαντήσεις σας...:toilet::wise::wise:

billaras

Technical expert
Reaction score
1.109
Πόντοι
577
Περιοχή
Καλλιθέα (Αττικής)-Ρίο (De Patras)
Έλα εσύ σε κάνα επισκευαστικό meeting και θα καταλάβεις....
Ααααα, βρες και 1 ενισχυμένο top mount για τον Ιταλό....

Top Bottom