Το νέο μου παλιό ποδήλατο...

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.951
Πόντοι
827
Μια και οι καιροί δεν μας επιτρέπουν να χαιρόμαστε πλήρως τα αυτοκίνητά μας και επειδή οι αποστάσεις στα Γιάννενα είναι αρκετά μικρές (αν αγνοείς τη μορφολογια του εδάφους :lol:) και γουστάρω κι εγώ τα ποδήλατα...
View attachment 23033
Ορίστε το συχνότερο μεταφορικό μέσο μου! Το ποδήλατο αυτό είναι ένα Γ Ν Η Σ Ι Ο Τ Α Τ Ο Peugeot P8L, τύπου touring, μοντέλο 1985, αγορασμένο Απρίλιο του 1986 από τη θεία μου (παρόλο που είναι αντρικός σκελετός) έναντι 30.000 Δρχ. Τα πάντα πάνω του είναι γνήσια, εκτός από τα πίσω γρανάζια γιατί κόλλαγε η καστάνια δυστυχώς. Αντικαταστάσθηκαν όμως με μοντέρνο εξάρτημα Shimano με 6 ταχύτητες αντί για 5 που είχε το γνήσιο Maillard, αλλά χάριν γνησιότητος απομονώσαμε την πρώτη και είναι σαν να έχει 5 πάλι. Αλλαγμένο είναι και το πίσω φανάρι καθώς ήταν σπασμένο και η ταινία στο τιμόνι γιατί η παλιά άρχισε να ξεκολλάει μετά από κανα χρόνο απ την ανάσταση του.

Ήταν κρεμασμένο στον αέρα στην αποθήκη για να μην χαλασουν τα λάστιχα και με την αλυσίδα βγαλμένη ώστε να μην χαλάσει το πισινό ντεραγιέ από το 1992. Το έβγαλα, το έπληνα, άλλαξα τακάκια και ντίζες φρένων και έκανα τις πρώτες 3 4 βολτες με τα παλιά λάστιχα τα οποία παραδόξως δεν έγιναν κιμάς αλλά τα άλλαξα γιατί είχαν ανοίξει αρκετά στα πλαϊνά. Ανοίχθηκαν τα κέντρα των τροχών και γρασαρίστηκαν, όπως και η πεταλιέρα, έγινε ακτινολόγηση και με τη βοήθεια του πιο χρήσιμοι εργαλείου για έναν μάστορά (βαριά :grin:) ισιώθηκαν και λίγο οι ζάντες. Πλέον το χαίρομαι και πατάω στις κόντρες κάτι κάγκουρες με C50 και TownMate :dance::cool:
Η τελική που έχω πιάσει είναι 67 χλμ/ώρα στην κατηφόρα και 58.1 στην ευθεία.
BRAVO BRAVO BRAVO
Τάσο έχεις πολύ δυνατό ποδήλατο και πραγματικά είναι κουκλί.:respect:

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
BRAVO BRAVO BRAVO
Τάσο έχεις πολύ δυνατό ποδήλατο και πραγματικά είναι κουκλί.:respect:
Ευχαριστώ! Είναι πράγματι δυνατό! Δε μασάει τίποτα. Και στη βροχή πάω με τα φτερά που έχει και το δυναμό δουλεύει άψογα τη νύχτα έχω και τη θήκη στη σχαρούλα για τα πραγματα πενα ειναι το άτιμο. Μόνο αν βρω θα βάλω μεγαλύτερο τσαντάκι γιατί αυτό δεν επαρκεί πλέον.

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.951
Πόντοι
827
Ευχαριστώ! Είναι πράγματι δυνατό! Δε μασάει τίποτα. Και στη βροχή πάω με τα φτερά που έχει και το δυναμό δουλεύει άψογα τη νύχτα έχω και τη θήκη στη σχαρούλα για τα πραγματα πενα ειναι το άτιμο. Μόνο αν βρω θα βάλω μεγαλύτερο τσαντάκι γιατί αυτό δεν επαρκεί πλέον.
Εγώ μετάνιωσα που πέταξα την σχάρα του δικού μου. Να βρεις κάτι σαν αυτό

visa chrono

Member
Reaction score
28.781
Πόντοι
1.607
Υπαρχουν τσαντες που συμβαδιζουν και με τις χρονιες του ποδηλατου και την οπτικη του ..

Δες διαφορες ιδεες

Ασχετο ...

Παρατηρω καθε φορα που βγαζω καποιο απο το σπιτι και κανω βολτες ..τον ενθουσιασμο ανθρωπων στα ματια τους ...

Ωραια συναισθημα ...

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.951
Πόντοι
827
Μιάς και:
  1. Να κάνουμε συνάντηση του φόρουμ δεν μπορούμε,
  2. Να βγάλετε τα ιστορικά σας μια βόλτα, να την ευχαριστηθείτε βρε αδερφέ, δεν μπορείτε (εξαιρούμαι γιατί δεν έχω ιστορικό)
  3. Κοντεύουμε να λαλίσουμε με την καραντίνα,
Προτείνω ένα ωραίο πρωινό να χτυπήσουμε ένα 6 στο 13033 και να πάρουμε τα ποδήλατά μας και να κάνουμε ένα ωραίο tour σε ενδιαφέρουσες γειτονιές.

Reaction score
18.292
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Προτείνω ένα ωραίο πρωινό να χτυπήσουμε ένα 6 στο 13033 και να πάρουμε τα ποδήλατά μας και να κάνουμε ένα ωραίο tour σε ενδιαφέρουσες γειτονιές.
elate ki apo do.... :P

minas

Member
Reaction score
3.110
Πόντοι
747
Πλέον το χαίρομαι και πατάω στις κόντρες κάτι κάγκουρες με C50 και TownMate :dance::cool:
Η τελική που έχω πιάσει είναι 67 χλμ/ώρα στην κατηφόρα και 58.1 στην ευθεία.
Πρεπει να ηταν γυρω στο 2004,οταν με το διπλοσκελετο που εβαλα πιο πανω φωτογραφια,καταφερα να ριξω προσπεραση σε ενα ...Ford Canada του 1940,φορτωμενο με αχυρο.
Εκτοτε βεβαια,εχω φαει τον τοπο να το ξαναπετυχω,αλλα δυστυχως τζιφος..

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.951
Πόντοι
827
elate ki apo do.... :P
Εννοείται ρε Nick... Ούτως ή άλλως ένα τσιγάρο δρόμος είναι :D
Χωρίς πλάκα, μόλις μπορέσεις και έρθεις πίσω έστω και για λίγο πρέπει να κανονίσουμε, όλοι, σουαρε μετά οίνου και εκλεκτων εδεσματων και απειρη κουβέντα

Reaction score
18.292
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Εννοείται ρε Nick... Ούτως ή άλλως ένα τσιγάρο δρόμος είναι :D
Χωρίς πλάκα, μόλις μπορέσεις και έρθεις πίσω έστω και για λίγο πρέπει να κανονίσουμε, όλοι, σουαρε μετά οίνου και εκλεκτων εδεσματων και απειρη κουβέντα
Psinomai trela gia méta covid epoxi...

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς

Demetris

Member
Reaction score
1.188
Πόντοι
437
23228

Αυτό είναι το Velosolex Riviera μου. Το αγοράσαμε καινούργιο κάπου το 1985 αν θυμάμαι καλά και για 3 περίπου χρόνια μαρτύρησε στα χέρια (και τα πόδια!) μου. Κατάφερα να σπάσω την καστάνια της κασέτας πίσω, τα μπροστά γρανάζια, τον άξονα του τιμονιού, και την άκρη από το πιρούνι, φυσικά όχι όλα ταυτόχρονα. Υποψιάζομαι ότι τότε χρειαζόμουν mountain bike στην πραγματικότητα και όχι κούρσα, αλλά μάλλον τότε δεν είχε ανακαλυφθεί το είδος. Όταν έφυγα για σπουδές έμεινε ξεχασμένο στη σοφίτα. Πριν από 6 χρόνια το πήρα ξανά στα χέρια μου αφού του έβαλα 2 καινούργια στεφάνια. Τα δικά του Rigida ήταν πέραν επισκευής. Στην αρχή μου φάνηκε εξαιρετικά άβολο, κάτι τα χρόνια, κάτι τα κιλά, αλλά σιγά σιγά ξαναβρήκα τη φόρμα μου. Όχι ότι μπορώ να κάνω τις ταρζανιές που έκανα έφηβος, απλά χαίρομαι την ευθυβολία του. Αισιοδοξώ ότι κάποια στιγμή θα το επαναφέρω και εμφανισιακά. Έφερα από τη Γαλλία τα φώτα Subitez μπροστά και πίσω, και καλά θα ήταν να αλλάξω τα αλουμινένια φτερά με καινούργια.
Ακριβώς ο ίδιος σκελετός κυκλοφόρησε και σαν Peugeot, ακριβώς όπως αυτό του Τάσου πιο πάνω, θυμάμαι ότι είχε και ένα άλλο παιδί στη γειτονιά και τα συγκρίναμε.

Top Bottom