Το νέο μου παλιό ποδήλατο...

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς

Να το το ποδηλατάκι :love:
Και τώρα μερικές λεπτομέρειες:

Το σηματάκι του

Τα ηχητικά μέσα. Προσέξτε το ανάγλυφο σήμα στο κουδούνι!

Αυτοκόλλητα

Σχάρα Esge Δυτικογερμανικής κατασκευής

Φρένα τύπου Wiennman 1080. Αντίστοιχες είναι και οι μανέτες.

Το νέο δυναμό και φανάρι. Δυστυχώς δε βρήκα δυναμό για δεξιά όπως ήταν το παλιό...

Το παλιό φανάρι ακόμα σε χρήση.

Νεα τρόμπα. Η παλιά μας έμεινε στο χέρι πριν καμιά τριανταριά χρόνια...

Η σέλα. Ανετότατη με πολλά ελατήρια από κάτω και φυσικά τα δύο κλασσικά τεράστια πίσω. Το τσαντάκι εξοπλισμένο με αδιάβροχο, απαραίτητο για τον καιρό των Ιωαννίνων.

Το σήμα και στο τσαντάκι

Ξέχασα να βγάλω το παλιό δυναμό και φανάρι φωτογραφία, αλλά θα γίνει και αυτό.

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα

Να το το ποδηλατάκι :love:
Και τώρα μερικές λεπτομέρειες:

Το σηματάκι του

Τα ηχητικά μέσα. Προσέξτε το ανάγλυφο σήμα στο κουδούνι!

Αυτοκόλλητα

Σχάρα Esge Δυτικογερμανικής κατασκευής

Φρένα τύπου Wiennman 1080. Αντίστοιχες είναι και οι μανέτες.

Το νέο δυναμό και φανάρι. Δυστυχώς δε βρήκα δυναμό για δεξιά όπως ήταν το παλιό...

Το παλιό φανάρι ακόμα σε χρήση.

Νεα τρόμπα. Η παλιά μας έμεινε στο χέρι πριν καμιά τριανταριά χρόνια...

Η σέλα. Ανετότατη με πολλά ελατήρια από κάτω και φυσικά τα δύο κλασσικά τεράστια πίσω. Το τσαντάκι εξοπλισμένο με αδιάβροχο, απαραίτητο για τον καιρό των Ιωαννίνων.

Το σήμα και στο τσαντάκι

Ξέχασα να βγάλω το παλιό δυναμό και φανάρι φωτογραφία, αλλά θα γίνει και αυτό.
Πάρα πολύ ωραίο Τάσο!! Να το χαίρεσαι!!!

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Πάρα πολύ ωραίο Τάσο!! Να το χαίρεσαι!!!
Ευχαριστώ! Προσπαθώ να το χαίρομαι, αλλά μονο κανένα Σάββατο πρωί πηγαίνωντας για ανταλλακτικά για το Subaru και τα άλλα, τις υπόλοιπες μέρες δεν προλαβαίνω...

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Το ειχα και εγώ αυτό! Μπραβο που το κράτησες και το φτιάχνεις! Εγώ ούτε φωτογραφία του δεν έχω....
Τι χρώμα ήταν το δικό σου; Εμείς είχαμε ξεχάσει την ύπαρξή του μέχρι που ανοίξαμε την αποθήκη. Είναι καλό ποδήλατο. Δεν του φαίνεται, αλλά είναι.

maxtsif

Member
Reaction score
4.749
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Τι χρώμα ήταν το δικό σου; Εμείς είχαμε ξεχάσει την ύπαρξή του μέχρι που ανοίξαμε την αποθήκη. Είναι καλό ποδήλατο. Δεν του φαίνεται, αλλά είναι.
Ασπρο ήταν, ολόιδιο. Το πήρα ταλαιπωρημένο ήδη από τον μεγαλύτερο αδερφό μου. Με εντυπωσίαζε που "έσπαζε" στη μέση για να το μεταφέρεις!

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Ασπρο ήταν, ολόιδιο. Το πήρα ταλαιπωρημένο ήδη από τον μεγαλύτερο αδερφό μου. Με εντυπωσίαζε που "έσπαζε" στη μέση για να το μεταφέρεις!
Εμένα έσπασε το χερουλάκι της βίδας που ασφαλίζει... Ψάχνω για άλλο αλλά δύσκολο. Το καλό είναι ότι ίσως μπορέσω να χρησιμοποιήσω το γνήσιο δυναμό γιατί δεν μπορώ να βλέπω την βάση του να κρέμεται. Έχει πολύ πλάκα στην οδήγηση πάντως. Καμία σχέση με τα άλλα μου ποδήλατα. Τραβάει τα βλέμματα και χαίρεσαι να το οδηγείς! Μάλιστα το συγκεκριμένο είναι αγορασμένο στην Ιταλία!

visa chrono

Member
Reaction score
28.780
Πόντοι
1.607
Μέσα από αυτά έχεις την ευκαιρία να δεις την τρέλα και άλλων ανθρώπων για αλλά πράγματα.. Να σου ανοίγουν το σπίτι τους να σου δείχνουν την συλλογή τους με ρολόγια... Με κουκους... Και με τα τρένα του....
Υποκλινεσε.. Και άφηνεσε να σε πάει, όταν καταλαβαίνει πως αυτά που σου δείχνει δεν περνούν αδιάφορα στα μάτια σου...

Και στο τέλος.. Ουσιαστικά σου δίνει σε τιμή χάρισμα 4 ποδήλατα.. Που για εμένα είναι κάτι ωραίο και σημαντικό...

Ένα puch κάπου στα 70...

IMG_20200530_210854.jpg

Attachments

visa chrono

Member
Reaction score
28.780
Πόντοι
1.607
Φυσικά ένα Mercier πριν το 70 κατασκευή κάπου το 68..

IMG_20200531_124011.jpg

Το οποίο σου δίνει την χαρά να γνωρίσεις ακόμα έναν άνθρωπο που την τρέλα του την εκανε επάγγελμα.. Και να δημιουργεί έργα τέχνης και μόνο... Κάπου εκεί στην Αλεξάνδρας..
Το vintage ποδηλαταδικο του Γιώργου η
Vintage bicycle salon..

IMG_20200531_124026.jpg
IMG_20200531_124026.jpg
IMG_20200531_125156.jpg

Attachments

visa chrono

Member
Reaction score
28.780
Πόντοι
1.607
Ενω καπου σε μια γωνια της Αθηνας κατι ξεκινα να ερθει ακριβως απως ηταν στο 1968

21215

Ειχα την ευκαιρεια να βρεθω στην ριβιερα της Αθηνας .. να χαζεψω ενα σπιτι του 60...
Εκεινες της μονοκατοικιες με την πετρινη επενδυση ..μεχρι ενος σημειου , τα καγκελα ..με τα σκαλισματα ...και την σκεπη ..που κλεινει προς τα κατω στο τελος του Σπιτιου...και φυσικα το Γκαραζ ..στο βαθος του κηπου... εκεινο το ξυλινο ..με την πορτα και το παραθυρο....
Ελληνικη ταινια του 60...

Αναμνισεις ..ζωης που αναρωτιεσαι πολλες φορες γιατι ενα μεγαλο ποσοστο κοσμου θελει να τις ξεσκονισει απο επανω του ..γρηγορα ...χωρις να δινει σημασια στο αυριο...

Καποιοι ισως καταλαβουν ...

..Στο τελος ...Ηταν η ευκαιρεια να αποκτησω ενα τρομερο Peugeot P10 carbolite 1980.. που μεσα απο την ταξη των πραγματων που μου το εδωσαν ..εβλεπα την χαρη ..του πρωην ιδιοκτητη..που δυστυχως .... δεν υπαρχει .... στη ζωη ...

Αυτα ....
off topic μαζι ειδα ενα 230.4 το αμαξι της οικογενειας ...και αρκετα ..ακομα ...που εδωσα την υποσχεση .. να ξαναπαω....

Γιατι φυσικα εχω να μαζεψω και ενα ποδηλατο δρομου...του 1936..........

Αυτα ....χαρηκα ..αλλα και προβληματιστικα σημερα πολυ.....

..Ηταν μια πορτα που ανοιξα ......Σημερα .........

.......... και εφτασα σε 3 μερες να εχω αποκτησει 5 ποδηλατα ........:X:chair::X:fool:

visa chrono

Member
Reaction score
28.780
Πόντοι
1.607
Μιας και έγινε κουβέντα για Peugeot P10 carbolite '80

http://www.peugeotshow.com/index.html
Γνωστό αγαπητέ.. Thnx..

Έχει πάντως την ίδια Xari το άθλημα.. Αυτό..

Απο τα σκουπίδια σχεδόν... στο σαλόνι....

Εάν τα καταφέρω και τώρα να βάλω 5 ποδήλατα μαζεμένα μέσα..... Και δεν φάω ξύλο... Θεα....

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.346
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Γνωστό αγαπητέ.. Thnx..

Εάν τα καταφέρω και τώρα να βάλω 5 ποδήλατα μαζεμένα μέσα..... Και δεν φάω ξύλο... Θεα....
Είσαι απιστευτος...

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.951
Πόντοι
827
Γνωστό αγαπητέ.. Thnx..

Δεν σε φοβάμαι... Θα καθαρίσει ο Νικόλας... Ξέρει ο μικρός :D

visa chrono

Member
Reaction score
28.780
Πόντοι
1.607
Ενω καπου σε μια γωνια της Αθηνας κατι ξεκινα να ερθει ακριβως απως ηταν στο 1968

View attachment 21215

Ειχα την ευκαιρεια να βρεθω στην ριβιερα της Αθηνας .. να χαζεψω ενα σπιτι του 60...
Εκεινες της μονοκατοικιες με την πετρινη επενδυση ..μεχρι ενος σημειου , τα καγκελα ..με τα σκαλισματα ...και την σκεπη ..που κλεινει προς τα κατω στο τελος του Σπιτιου...και φυσικα το Γκαραζ ..στο βαθος του κηπου... εκεινο το ξυλινο ..με την πορτα και το παραθυρο....
Ελληνικη ταινια του 60...

Αναμνισεις ..ζωης που αναρωτιεσαι πολλες φορες γιατι ενα μεγαλο ποσοστο κοσμου θελει να τις ξεσκονισει απο επανω του ..γρηγορα ...χωρις να δινει σημασια στο αυριο...

Καποιοι ισως καταλαβουν ...

..Στο τελος ...Ηταν η ευκαιρεια να αποκτησω ενα τρομερο Peugeot P10 carbolite 1980.. που μεσα απο την ταξη των πραγματων που μου το εδωσαν ..εβλεπα την χαρη ..του πρωην ιδιοκτητη..που δυστυχως .... δεν υπαρχει .... στη ζωη ...

Αυτα ....
off topic μαζι ειδα ενα 230.4 το αμαξι της οικογενειας ...και αρκετα ..ακομα ...που εδωσα την υποσχεση .. να ξαναπαω....

Γιατι φυσικα εχω να μαζεψω και ενα ποδηλατο δρομου...του 1936..........

Αυτα ....χαρηκα ..αλλα και προβληματιστικα σημερα πολυ.....

..Ηταν μια πορτα που ανοιξα ......Σημερα .........

.......... και εφτασα σε 3 μερες να εχω αποκτησει 5 ποδηλατα ........:X:chair::X:fool:

Το πρωτο και να ερθει οπως ηταν στο 1967-68... ξεκινησε δυσκολα ...πολυ ...

Αυριο θα δουμε τι θα κανουμε...

..Κοστος στο θεο... πανω απο την αξια του στο σημερα ...και μαλλον θα καταληξω να φτιαξω τον σκελετο... και να περιμενω να βρω μονος τα πραγματα για να μονταρω...

[Παντως σημερα επιβεβαιωσα πως υπαρχουν ανθρωποι τιμιοι που δουλευουν πραγματικα με αγαπη και σιγουρα νιωθω σεβασμο οταν τους αντικριζω...

Ετσι ειδικα μαγαζια ..μπορουν να σταθουν και να εχουν και κερδος...

21308

Last edited:

visa chrono

Member
Reaction score
28.780
Πόντοι
1.607
Το πρωτο και να ερθει οπως ηταν στο 1967-68... ξεκινησε δυσκολα ...πολυ ...

Αυριο θα δουμε τι θα κανουμε...

..Κοστος στο θεο... πανω απο την αξια του στο σημερα ...και μαλλον θα καταληξω να φτιαξω τον σκελετο... και να περιμενω να βρω μονος τα πραγματα για να μονταρω...

[Παντως σημερα επιβεβαιωσα πως υπαρχουν ανθρωποι τιμιοι που δουλευουν πραγματικα με αγαπη και σιγουρα νιωθω σεβασμο οταν τους αντικριζω...

Ετσι ειδικα μαγαζια ..μπορουν να σταθουν και να εχουν και κερδος...

View attachment 21308
Και παμε κανονικα ....

Λιγο ποιο σιγα λογο κοστους ...αλλα πειθεις το μυαλο .. πως θελεις και πρεπει .. και ξεκινας με τον Μαστορα ..να ταξιδεψεις ...

Η διαδικασια παντως ειναι ιδια σαν αυτοκινητο...

Λιστα
Απο που πως και τι ...

Ποσα ειναι καλα και ποσα αχρηστα..

Πρωτα βηματα ...

Λυσιμο ... και Πηρουνι κατεργασια να ερθει σε χρωμα και νικελ ...ιδιατερο χαρακτηριστικο της χρονιας του ..

-Μετα Βαψιμο.. και θα δουμε...

Ευκολο να γινει με πραγματα κοινα εμποριου ... Πολυ δυσκολο και με αναλογο κοστος να ερθει ακριβως οπως πουληθηκε το68

Επιπλεον ψαχνωντας βρηκα ενα τρομερο τυπο που βαφει με αερογραφο και τεχνικες ..ποδηλατα ... και μου αρεσει απιστευτα πολυ ...ταξιδευω να βλεπω ανθρωπους να δουλευουν το χομπυ τους με παθος ....

Σε λιγο καιρο θα σας ποσταρω το αποτελεσμα απο το Peugeot που πηγε για βαψιμο.....

Αυτα ...και

Keep my self going ... στα ποδηλατα ......

Top Bottom