Μια και οι καιροί δεν μας επιτρέπουν να χαιρόμαστε πλήρως τα αυτοκίνητά μας και επειδή οι αποστάσεις στα Γιάννενα είναι αρκετά μικρές (αν αγνοείς τη μορφολογια του εδάφους

) και γουστάρω κι εγώ τα ποδήλατα...
Ορίστε το συχνότερο μεταφορικό μέσο μου! Το ποδήλατο αυτό είναι ένα Γ Ν Η Σ Ι Ο Τ Α Τ Ο Peugeot P8L, τύπου touring, μοντέλο 1985, αγορασμένο Απρίλιο του 1986 από τη θεία μου (παρόλο που είναι αντρικός σκελετός) έναντι 30.000 Δρχ. Τα πάντα πάνω του είναι γνήσια, εκτός από τα πίσω γρανάζια γιατί κόλλαγε η καστάνια δυστυχώς. Αντικαταστάσθηκαν όμως με μοντέρνο εξάρτημα Shimano με 6 ταχύτητες αντί για 5 που είχε το γνήσιο Maillard, αλλά χάριν γνησιότητος απομονώσαμε την πρώτη και είναι σαν να έχει 5 πάλι. Αλλαγμένο είναι και το πίσω φανάρι καθώς ήταν σπασμένο και η ταινία στο τιμόνι γιατί η παλιά άρχισε να ξεκολλάει μετά από κανα χρόνο απ την ανάσταση του.
Ήταν κρεμασμένο στον αέρα στην αποθήκη για να μην χαλασουν τα λάστιχα και με την αλυσίδα βγαλμένη ώστε να μην χαλάσει το πισινό ντεραγιέ από το 1992. Το έβγαλα, το έπληνα, άλλαξα τακάκια και ντίζες φρένων και έκανα τις πρώτες 3 4 βολτες με τα παλιά λάστιχα τα οποία παραδόξως δεν έγιναν κιμάς αλλά τα άλλαξα γιατί είχαν ανοίξει αρκετά στα πλαϊνά. Ανοίχθηκαν τα κέντρα των τροχών και γρασαρίστηκαν, όπως και η πεταλιέρα, έγινε ακτινολόγηση και με τη βοήθεια του πιο χρήσιμοι εργαλείου για έναν μάστορά (βαριά

) ισιώθηκαν και λίγο οι ζάντες. Πλέον το χαίρομαι και πατάω στις κόντρες κάτι κάγκουρες με C50 και TownMate

Η τελική που έχω πιάσει είναι 67 χλμ/ώρα στην κατηφόρα και 58.1 στην ευθεία.