Το νέο μου παλιό ποδήλατο...

visa chrono

Member
Reaction score
28.781
Πόντοι
1.607
Record...
Καθάρισμα μακας.... Μάλλον θα αλλάξουμε χρώμα κάτι σε ποιο κόκκινο και όχι τόσο πορτοκαλί.... Ο ιδιοκτήτης... αποφάσισε...
Με μαύρα φτερά.. Κι λεπτομέρειες διχρομιας...

IMG_20200614_141918.jpg

visa chrono

Member
Reaction score
28.781
Πόντοι
1.607
Σήμερα μετά από πολλά χρόνια έβγαλα από την θέση του στο σπίτι (εκείνο το δωμάτιο με τα 2τροχα) μια ιταλική biccicleta luigi magistoli που στα τέλη 40 αρχές 50 ήταν διμοφιλες μέσον τον Ιταλών παπάδων..
Και εκεί που νόμιζα πως θα περάσω κάνα 10 λεπτό και θα τα παρατήσω.. Κατέληξα σε 3ωρη ποδηλατάδα παρέα με τον Νick..
Το χαμόγελο και η ξεκούραση που νιώθω δεν μπορώ να την αποτύπωσω εδώ..
Μιλάμε δεν περίμενα να είναι τόσο εύκολο και σχετικά γρήγορο.. ένα τέτοιο ποδήλατο..
Το μονο που πρέπει να μην ξεχνάς είναι τα φρένα του και οι ντιζες που τα λειτουργούν...

Απο την βόλτα που κάναμε.... Και ο λόγος που τελικός δεν μετανιωνω που πριν λίγες ημέρες πήρα την απόφαση να προχωρήσω και την ανακατασκευή από τα 2 κουρσακια που έβλεπα στα νιάτα μου...

21354

21355

visa chrono

Member
Reaction score
28.781
Πόντοι
1.607
Και παμε κανονικα ....

Λιγο ποιο σιγα λογο κοστους ...αλλα πειθεις το μυαλο .. πως θελεις και πρεπει .. και ξεκινας με τον Μαστορα ..να ταξιδεψεις ...

Η διαδικασια παντως ειναι ιδια σαν αυτοκινητο...

Λιστα
Απο που πως και τι ...

Ποσα ειναι καλα και ποσα αχρηστα..

Πρωτα βηματα ...

Λυσιμο ... και Πηρουνι κατεργασια να ερθει σε χρωμα και νικελ ...ιδιατερο χαρακτηριστικο της χρονιας του ..

-Μετα Βαψιμο.. και θα δουμε...

Ευκολο να γινει με πραγματα κοινα εμποριου ... Πολυ δυσκολο και με αναλογο κοστος να ερθει ακριβως οπως πουληθηκε το68

Επιπλεον ψαχνωντας βρηκα ενα τρομερο τυπο που βαφει με αερογραφο και τεχνικες ..ποδηλατα ... και μου αρεσει απιστευτα πολυ ...ταξιδευω να βλεπω ανθρωπους να δουλευουν το χομπυ τους με παθος ....

Σε λιγο καιρο θα σας ποσταρω το αποτελεσμα απο το Peugeot που πηγε για βαψιμο.....

Αυτα ...και

Keep my self going ... στα ποδηλατα ......
Και συνεχεια απο κατι ..που ξεκινησα..

Η διαδικασια ειναι ακριβως ιδια.. με τα αγαπημενα μας τουτου...
Σημερα σε εκεινο το εργαστηρι..boutic και εγω δεν ξερω τι αλλο ανακαλυψαμε πως το ποδηλατο δεν ειναι πορτοκαλι ...
Αλλα ενα παλ γρι μονης ... που το κανει ιδιατερο πολυ ....

Το χρωματολογιο που ψαξαμε εποχης για να βρουμε το χρωμα ειναι οπως στα αυτοκινητα ...

keep με φωτο οταν θα εχω ...

visa chrono

Member
Reaction score
28.781
Πόντοι
1.607
Και έχοντας εδώ και λίγο καιρό αφιέρωση χρόνο και σχετικά χρήματα για να επαναφέρω κάποια από τα ποδήλατα μου.. σήμερα είχε σειρά εκείνο το puch. κάπου αρχές 80..
Και με βάση αυτό είχα την ευκαιρία να αλλάξω κουβέντες και να γνωρίσω καλύτερα ακόμα έναν άνθρωπο που έχει κάνει το χομπυ του επάγγελμα...
Διατηρεί και συντηρεί ένα μαγαζί κόσμημα.. που μέσα από την ειλικρίνεια του και το πάθος του πηγαίνει παρακάτω... συντηρώντας συγχρόνως και το βουλκανιζατερ του πατέρα του...

Ετσι έχουμε σε εξέλιξη 2 ταυτόχρονες αναστηλωσεις σε διαφορετικούς καλλιτέχνες - λάτρεις του αντικειμένου... και είναι χαρά μου που γνώρισα και τους δύο.
IMG_20201127_193111.jpg

IMG_20201127_193053.jpg

Το συγκεκριμένο θα διατηρηθεί στο Original color tou..θα λυθεί όλο και θα γυαλίσει.. ότι χρωμιο έχει, επιπλέον θα επανέλθουν όλα τα τυχών σημαδάκια διατηρώντας όμως την πατινα του χρονου..
Με την ανεύρεση Original parts nos..
IMG_20201127_194932.jpg

Και όλα αυτά στο μαγαζί του Μάριου κάπου στους πρόποδες του Υμηττού..
Λίγο από αυτό.. μέσα από κουβέντες για ποδήλατα- pedal car- αγόρι & Μπλέικ.. και αφίσες και ταμπέλες σχετικά με το χομπυ μας...
IMG_20201127_194432.jpg

IMG_20201127_194451.jpg

IMG_20201127_112149.jpg

IMG_20201127_194959.jpg

Σε περίπου τέσσερις μήνες θα είναι και αυτό έτοιμο....

TO be continue...

nonos

Member
Reaction score
24.723
Πόντοι
1.487
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Το νέο μου "παλιότερο" ποδήλατο που αγοράστηκε σε τιμή ευκαιρίας για να βοηθήσει στο καραντινοσποτινγκ..:lol: Ίσως και η μόνη περιπτωση να έχω ποτέ Peugeot. Πάντως είναι πανέμορφο το άτιμο και ήταν δώρο μαζί με ένα 207 cc καποτε.
22849

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.951
Πόντοι
827
Το νέο μου "παλιότερο" ποδήλατο που αγοράστηκε σε τιμή ευκαιρίας για να βοηθήσει στο καραντινοσποτινγκ..:lol: Ίσως και η μόνη περιπτωση να έχω ποτέ Peugeot. Πάντως είναι πανέμορφο το άτιμο και ήταν δώρο μαζί με ένα 207 cc καποτε.View attachment 22849
Είναι πανέμορφο φίλε, αλλά... Δεν είναι κούρσα

nonos

Member
Reaction score
24.723
Πόντοι
1.487
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Πάντως για να ξαναγυρίσουμε πιο πολύ εντος θεματολογιας είναι απίστευτης ομορφιάς, ατμόσφαιρας και νοσταλγίας μέρη όπως αυτό που έχει ανακαλύψει ο Δημήτρης παραπάνω.. Σα μικρά μουσεία.
Νιώθω το ίδιο είτε μπω σε ένα τέτοιο συνεργείο αυτοκινήτων ή ένα καφενείο με πολύχρονη ιστορία και ανάλογη διακοσμηση- διαφημίσεις.

minas

Member
Reaction score
3.111
Πόντοι
747
Ολιγον οφ τοπικ,αλλα...
Οταν ημουν 8 χρονων,πηρα τον παππου μου απο το χερι,και πηγαμε στο εν λογω βουλκανιζατερ,γιατι μου ειχε καρφωθει η ιδεα να βαλουμε ζαντες στο αμαξι μας.Ηξερα ακριβως ποιες ηθελα:Αυτες απο το uno turbo mk1.Kai τις ειχε!

Επισης,πιστευω πως ακομα και σημερα,εχει προσβαση σε vintage ελαστικα αυτοκινητων,γιατι κατα καιρους που περναω βλεπω απεξω πεταμενα διαφορα..την τελέυταια φορα που περασα,ειχα πετυχει pneumant ανατολικης γερμανιας...:dizzy:

minas

Member
Reaction score
3.111
Πόντοι
747
Δικη μου και η φωτογραφια και το ποδηλατο..Πλεον ειναι και το μοναδικο μου μεταφορικο μεσον οταν παω στο χωριο..:)

visa chrono

Member
Reaction score
28.781
Πόντοι
1.607
IMG_20201220_143038.jpg

Περιμένωντας τον Αι Βασίλη να μου επιστρέψει τα δώρα μου, που τα έχω απλώσει σε διάφορες μεριές της Αθήνας... Ευκαιρία για μικρή βόλτα παρέα με τον Νick με ότι μας έχει μείνει στο σπίτι..

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Μια και οι καιροί δεν μας επιτρέπουν να χαιρόμαστε πλήρως τα αυτοκίνητά μας και επειδή οι αποστάσεις στα Γιάννενα είναι αρκετά μικρές (αν αγνοείς τη μορφολογια του εδάφους :lol:) και γουστάρω κι εγώ τα ποδήλατα...
23033

Ορίστε το συχνότερο μεταφορικό μέσο μου! Το ποδήλατο αυτό είναι ένα Γ Ν Η Σ Ι Ο Τ Α Τ Ο Peugeot P8L, τύπου touring, μοντέλο 1985, αγορασμένο Απρίλιο του 1986 από τη θεία μου (παρόλο που είναι αντρικός σκελετός) έναντι 30.000 Δρχ. Τα πάντα πάνω του είναι γνήσια, εκτός από τα πίσω γρανάζια γιατί κόλλαγε η καστάνια δυστυχώς. Αντικαταστάσθηκαν όμως με μοντέρνο εξάρτημα Shimano με 6 ταχύτητες αντί για 5 που είχε το γνήσιο Maillard, αλλά χάριν γνησιότητος απομονώσαμε την πρώτη και είναι σαν να έχει 5 πάλι. Αλλαγμένο είναι και το πίσω φανάρι καθώς ήταν σπασμένο και η ταινία στο τιμόνι γιατί η παλιά άρχισε να ξεκολλάει μετά από κανα χρόνο απ την ανάσταση του.

Ήταν κρεμασμένο στον αέρα στην αποθήκη για να μην χαλασουν τα λάστιχα και με την αλυσίδα βγαλμένη ώστε να μην χαλάσει το πισινό ντεραγιέ από το 1992. Το έβγαλα, το έπληνα, άλλαξα τακάκια και ντίζες φρένων και έκανα τις πρώτες 3 4 βολτες με τα παλιά λάστιχα τα οποία παραδόξως δεν έγιναν κιμάς αλλά τα άλλαξα γιατί είχαν ανοίξει αρκετά στα πλαϊνά. Ανοίχθηκαν τα κέντρα των τροχών και γρασαρίστηκαν, όπως και η πεταλιέρα, έγινε ακτινολόγηση και με τη βοήθεια του πιο χρήσιμοι εργαλείου για έναν μάστορά (βαριά :grin:) ισιώθηκαν και λίγο οι ζάντες. Πλέον το χαίρομαι και πατάω στις κόντρες κάτι κάγκουρες με C50 και TownMate :dance::cool:
Η τελική που έχω πιάσει είναι 67 χλμ/ώρα στην κατηφόρα και 58.1 στην ευθεία.

Top Bottom