Pony Το γαϊδουράκι μου

Stargazer

Member
Reaction score
2.333
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Αφού αφαίρεσα διακόπτες φλας και φώτα ,30 κιλά ποντικοφωλιες σπόρια τσόφλια και χωμα:

Ο αγαπημένος μου πίνακας οργάνων, στημένο όπως το πόνυ του παππού μου

και μερικά λάφυρα:

Stargazer

Member
Reaction score
2.333
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Λίγες φωτό για αν ξαναγίνει ποτέ συναρμολόγηση. Η καλωδίωση του είναι σε αρκετά καλή κατάσταση.

minas

Member
Reaction score
3.112
Πόντοι
747
Ωραιο φαινεται...Δοκιμασες να το βαλεις καθολου μπροστα;Χαρτια δεν εχει/δεν μπορουν να βρεθουν;

Γενικα παντως να ξερεις οτι ενα λυμενο αυτοκινητο συνηθως πιανει περισσοτερο χωρο απο ενα ολοκληρο.Δεν συζηταω καν για το αν θα θυμασαι να το ξανασυναρμολογησεις,αν και οταν.Φυσικα εσυ γνωριζεις το χωρο που εχεις διαθεσιμο.Παντως γνωριζω περιπτωσεις ιδιοκτητων που πληρωσαν μεχρι και γερανο,ωστε να ανυψωσουν αυτοκινητο και να το τοποθετησουν στην πισω αυλη τους,με σκοπο να το φυλαξουν...:rolleyes:

Stargazer

Member
Reaction score
2.333
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Ωραιο φαινεται...Δοκιμασες να το βαλεις καθολου μπροστα;Χαρτια δεν εχει/δεν μπορουν να βρεθουν;

Γενικα παντως να ξερεις οτι ενα λυμενο αυτοκινητο συνηθως πιανει περισσοτερο χωρο απο ενα ολοκληρο.Δεν συζηταω καν για το αν θα θυμασαι να το ξανασυναρμολογησεις,αν και οταν.Φυσικα εσυ γνωριζεις το χωρο που εχεις διαθεσιμο.Παντως γνωριζω περιπτωσεις ιδιοκτητων που πληρωσαν μεχρι και γερανο,ωστε να ανυψωσουν αυτοκινητο και να το τοποθετησουν στην πισω αυλη τους,με σκοπο να το φυλαξουν...:rolleyes:
Δεν δοκίμασα γιατί φοβάμαι τι θα μπει στον θάλαμο καύσης, θα βάλω ATF από την τρύπα των μπουζί και θα το αφήσω δύο τρεις μέρες και μετά θα καθαρίσω καρμπιρατέρ (μονό ειναι). Μετά θα προσπαθήσω.

Το αυτοκίνητο θα λυθεί γιατί πρέπει φύγει από εδώ , το άλλο θα πάει ολόκληρο στο χωριό με μεταφορική μαζί με κομμάτια που του λείπουν και ότι χωρέσει από αυτό στην καρότσα του.

Χαρτί διαγραφής έχει ο ιδιοκτήτης αλλά στο μηχανολογικό του είπαν ότι αγροτικά δεν παίρνουν ιστορικές πινακίδες.
Συνεχίζω και ψάχνω άδεια ή χώρα να μεταναστεύσω :lol:

nonos

Member
Reaction score
24.762
Πόντοι
1.487
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω πως γίνεται με χαρτί διαγραφής μάλιστα να μη μπορείς να πάρεις ιστορικές. Απευθύνσου σε λέσχη.

Υ.Γ. έχω σχεδόν ορκιστεί να μην ασχοληθώ ποτέ με αυτοκίνητο που μπήκαν ποντίκια. Δε παλεύεται η μυρωδιά η οποία μάλιστα κολλάει πάνω σου.. Βάλε μάσκα απαραίτητα!

Stargazer

Member
Reaction score
2.333
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω πως γίνεται με χαρτί διαγραφής μάλιστα να μη μπορείς να πάρεις ιστορικές. Απευθύνσου σε λέσχη.

Υ.Γ. έχω σχεδόν ορκιστεί να μην ασχοληθώ ποτέ με αυτοκίνητο που μπήκαν ποντίκια. Δε παλεύεται η μυρωδιά η οποία μάλιστα κολλάει πάνω σου.. Βάλε μάσκα απαραίτητα!
Και μένα τρελό μου φαίνεται , θα το ψάξω έμαθα στην περιοχή μου υπάρχει άνθρωπος λέσχης .

Ότι ζούσε εκεί μέσα πρέπει να ζούσε 10 χρόνια πριν, δεν μύριζε τίποτα μέχρι που έριξα νερό.
Μετά το νερό απέκτησε μυρωδιά απερίγραπτη.

Το ωραίο είναι ότι πέρασα ότι είχε μέσα από μαγνήτη,μιλάμε για δύο κουβαδες σκουπιδιών τους γκρι του κύκλωπα που πουλάνε τα σούπερ.

Stargazer

Member
Reaction score
2.333
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Ο κινητήρας

Έχω ανοίξει τα μπουζί και έχω ρίξει ATF εδώ και μέρες.
Σαν να μην έχει δουλέψει και πολύ ...

και το μονό καρμπιρατέρ.

Δεν έχω βρει χρονολογία κατασκευής

Θα βάλω τον κινητήρα προς πώληση στο καρ 600€ . Τρελός είμαι ότι θέλω κάνω :lol:

Stargazer

Member
Reaction score
2.333
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Το πεντάλ του φρένου είναι κολλημένο οπότε έβγαλα την αντλία , μάλλον θα πάρω καινούργια αλλά θέλω να ανοίξω αυτήν να δω τι έχει

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.186
Πόντοι
817
Ειναι διπλής ενέργειας. Απλώς, έχει κολλήσει. Θα βγάλεις το έμβολο, και θα την δεις ψωριασμένη. Και σετ επισκευής να πάρεις, πετάς τα λεφτά σου.

Και θέλουν και πρεσάρισμα - καθάρισμα και όλα τα σωληνάκια.

Stargazer

Member
Reaction score
2.333
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Ειναι διπλής ενέργειας. Απλώς, έχει κολλήσει. Θα βγάλεις το έμβολο, και θα την δεις ψωριασμένη. Και σετ επισκευής να πάρεις, πετάς τα λεφτά σου.

Και θέλουν και πρεσάρισμα - καθάρισμα και όλα τα σωληνάκια.
Θέλω να την ανοίξω από περιέργεια και για μάθημα μιας και που δεν το έχω ξανακάνει , δεν έχω σκοπό να ανακατασκευασω την συγκεκριμένη αλλά υπάρχει περίπτωση να ανακατασκευασω την αντλία από το άλλο πόνυ που δεν έχει κολλήσει.

Τώρα για τα σωλινακια που είναι σημαντικό , πρεσαρισμα που θέλει ;
Επίσης καθάρισμα εσωτερικά, να βάλω καινούργια αντλία και να καθαρίσω με την διαδικασία της εξαέρωσης;
Δηλαδή να ανοίξω και να πατάω πεντάλ μέχρι να βγει καθαρό;

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.186
Πόντοι
817
Να την ανοίξεις. Να την δείς. Πως είναι τα έμβολα και τα ελατήρια - τσιμούχες.

Το καθάρισσμα, αν μπορείς το κανεις με πεπιεσμένο αέρα, να φύγουν όλα τα κατακαθια. Στην εξαέρωση, δεν καθαρίζει. Μεταφέρει τις επικαθίσεις-σκουπίδια στα έμβολα των σιαγώνων. Τα οποία, θα πρέπει να αλλάξεις, οπότε, καθαρίζεις όταν είναι έξω.

Stargazer

Member
Reaction score
2.333
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Εννοείς να αποσυνδεσω και από τα κυλινδράκια και να βάλω αέρα , σωστά;
Έχω ακούσει ότι όταν αποσυνδέεις τα πίσω σπάνε και μετά είναι μπελάς να μπει καινούργια γραμμή.

ΕΡΩΤΗΣΗ σημαντική, τα φτερά από το πόνυ πως βγαίνουν;

Stargazer

Member
Reaction score
2.333
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Αφήστε βρήκα πως βγαίνουν :lol:

Γαϊδούρακι νο.3
Δυστυχώς δεν σώζεται, καμπίνα τελείως σάπια έχει κάτσει κάτω, σασσι λειψό.
Αλλά
πλεξούδα καλή
Πίνακας από LN
Μεταλλικό ταμπλο
Πόρτες με πολύ λίγα σάπια στους καθρέφτες
Σασμάν με δίσκους (λίγο τζόγο)
Κινητήρας από 2cv
και το καλύτερο κάτι που έψαχνα για το 2cv

εργοστασιακό με σταυρό
καιιιιιι

Το τιμόνι που πάντα ήθελα!!!

Stargazer

Member
Reaction score
2.333
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Προσέξτε είναι το πάνω μέρος της κολώνας, έχει και εκεί καρέ όπως έχει κάτω.

Δηλαδή βιδωνεις κάτω και φέρνεις το τιμόνι στην σωστή θέση μετά εύκολα

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.186
Πόντοι
817
Εννοείς να αποσυνδεσω και από τα κυλινδράκια και να βάλω αέρα , σωστά;
Έχω ακούσει ότι όταν αποσυνδέεις τα πίσω σπάνε και μετά είναι μπελάς να μπει καινούργια γραμμή.
Εννοώ, ότι όταν καθαρίζεις σωληνώσεις με πεπιεσμένο αέρα, στα άκρα δεν πρέπει να έχει εξαρτήματα, γιατί, ότι σκουπίδι υπάρχει θα καταλήξει εκεί.

Αρα, όλες οι γραμμές, που ξεκινούν από τρόμπα προς εμπρόσθια - οπίσθια φρένα, πρέπει να είναι ελεύθερες, ώστε τα περιεχόμενα υπολείμματα -σκουριές - αλλοιωμένα υγρά φρένων - υγρασίες, να απομακρυνθούν τελείως.

Τα άκρα των γραμμών φρένων ( σωληνακια ) έχουν μια εκτόνωση οπόια εφαρμόζει στο στέλεχος των φρένων και στεγανοποιεί με ένα τσιμουχάκι και την κοχλίωση. Αν σπάνε, σημαίνει ότι ή έγινε κακός χειρισμός ( πχ κάμψη ) ή ότι πλέον από σκουριά ( εσωτερική ή εξωτερική ) η αντοχή τους έχει μειωθεί, και θα ήταν επικίνδυνα και στην χρήση αν παρέμεναν.

Σημ. Να μην ξεχνάμε ότι τα υγρά φρένων είναι υγροσκοπικά, δηλαδή απορροφούν υγρασία, και είναι ο λόγος που
α. κρατάμε τα δοχεία τους πάντα κλειστά, και
β. τα αλλάζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Ενα υγρό φρένων με υγρασία, ( πολυκαιρισμένα ή από ανοικτό δοχείο ) βράζει εύκολα σε θερμοκρασίες που λειτουργούν τα φρένα, κάνει ατμούς, που συμπιέζονται, ενώ τα υγρά πρέπει να είναι ασυμπίεστα για να μεταφέρουν τις εντολές του ποδιού--> πετάλι---> τρόμπα φρένων---> εμβολάκια.
Η υγρασία και οι ατμοί, δημιουργούν συνθήκες οξείδωσης ( corrosion ) και στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ των σωληνώσεων ή της τρόμπας.
Προσοχή λοιπόν !

Ελπίζω να απάντησα φίλε @Stargazer

Top Bottom