Ακολουθεί σεντονακι ταλαιπωρίας, αλλα σιγουρα λιγοτερης ταλαιπωρίας και υπομονης απο αυτη που τραβηξα το τελευταια 3μηνο+ με τη ZX, χωρις μαλιστα να φταιει το αυτοκινητο!
Αν σοκαρεστε με τα εμοτικον που βλεπετε, δε μπορω να κανω κατι, αλλη καταλληλη λεξη δεν υπαρχει...
Το αυτοκινητο λοιπον, το χτυπησε ελαφρως νταλικα με ολλανδικες πινακιδες και πολυ χαμηλη ταχυτητα πανω σε μανουβρα. Σταθμευμενο χωρις να εμποδιζει σε επιχειρηση στη Λ.Μαραθωνος. Με αποτελεσμα να σφηνωσει ο Ολλανδος τη σιδερια του προφυλακτηρα του στη πορτα του οδηγου της ZX, να ακινητοποιηθει ο τρακτορας καθετα στη λεωφορο και να σχηματιστει ουρα 1km!

Επειδη ειχε ξενες πινακιδες ερχεται και η αστυνομια χωρις να την καλεσεις κατοπιν ενημερωσης της ασφαλιστικης. Γενικα ωραια ατμοσφαιρα...
Το ευτυχες της υποθεσης ειναι οτι εκανε ζημια μονο στη πορτα του οδηγου ( εστριψε δεξια ο τρακτορας να βγει στη Μαραθωνος και το τελειωμα του ρυμουλκουμενου ανοιξε την τροχια του αριστεροτερα και αρχισε να βαζει την πορτα μεσα) και σταματησε ΑΚΡΙΒΩΣ πριν παρει παραμαζωμα το πισω φτερο.
Και καπου εδω ξεκιναει ενα ρεσιταλ μπαχαλου με τον φανοποιο, στον οποιο μαλιστα πηγα μετα την πολυ καλη συνεργασια που ειχα οταν ειχα ξαναλλαξει 2(!) φορες την ιδια πορτα. Τη μια με αποζημιωση οπως τωρα και την αλλη απο προσωπικη επιλογη καθως απο το 1ο χερι παρεληφθη με τρια μικρομεσαια λακκουβακια σε σημεια μη επισκευασιμα (νεύρα).
Για ονομα του Θεου ειναι η 4η πορτα οδηγου μαζι με την εργοστασιακη...
Για να μη τα πολυλογω (καλοοοο...), μετα απο 2,5(!) μηνες με την νεα πορτα στα χερια του (που τη βρηκα με δυσκολια καθοτι με τη μπαρα προστασιας εσωτερικα και πηγα ο ιδιος μαλιστα απο τον Ν.Κοσμο στην Αγια Παρασκευη -δυστυχως του δοτη που ειχα λυσει το καλοκαιρι '21 ηταν χτυπημενη και χαριστηκε σε φιλο για δοκιμες αλοιφαδορου), κοντα 10 τηλεφωνικες επικοινωνιες που δε σηκωνε το τηλεφωνο, ευγενικα μηνυματα που δεν απαντουσε, εδεησε να την ετοιμασει, βαψει και βαλει πανω. Να πω οτι ημουν παντα ευγενικος γιατι δεν ειχα καμια ορεξη να βγαλει νευρα πανω στη καλλιτεχνια του βαψιματος...
Τον "γκαζωσα" με λογικα επιχειρηματα και ηρεμο τονο μονο μια φορα οταν 2+ μηνες ειχα το αυτοκινητο ημιακινητοποιημενο (με το ζορι γυριζε η κλειδαρια για να κλειδωσει)
Περιττο να πω οτι ετρεχα τον πατερα μου και στο χρωματοπωλειο να βγαλει ο φασματογραφος το χρωμα το οποιο ευτυχως βρηκε 99%.
Παρενθεση ...
Και επειδη αμα δε

τελειως η φαση δε θα ηταν καλη ιστορια..., μου εγδαραν παρκαρισμενο και τη πισω δεξια γωνια του προφυλακτηρα οσο καθοταν και ευτυχως με πολυ υπομονη καθαρισα το νικελ φιλετο και οτι εμεινε πανω, απο την επαφη με το χρωμα του αυτοκινητου του

.Φυσικα η ζημια ειναι μικρη αλλα εμφανής.
Και μου παρεδωσε λοιπον επιτελους, ενα αυτοκινητο με λεκκεδες σκονης-νερου οπου ακουμπησε μεσα και το περιγραμμα της σολας του παππουτσιου του πανω στη ταπετσαρια της πορτας... τα οποια επιμελως καθαρισα. Και καταφερε ο μαεστρος και γυρισε την πλαφονιερα οροφης στη μονιμα ανοιχτη θεση μερα μεσημερι, οταν αναγκαστικα ωρες γραφειου εστειλα παλι τον πατερα μου για την τοποθετηση.
Παω πρωτη βολτα να το χαρω και φυσικα ειχα μεινει απο μπαταρια.
Παλι καλα δε φαινεται η πορτα σαν ενα κομματι που βαφτηκε προσφατα και ειναι ταιριαστή με τα φτερα.
Επι της "ευκαιριας" αλλαξα και παραθυρο οδηγου. Μπηκε και καινουργιο φιμε στο καθαρο "πρασινωπο" παραθυρο του οδηγου που ειχα απ τον δοτη. Τα τζαμια στις ZX καινυποθετω και σε αλλα μοντελα, αναλογα το εξωτερικο χρωμα εχουν αποχρωση!
Το τζαμι που ειχα πανω πριν "κοκκινιζε" καθοτι ειχε αντικατασταθει παλια το κρυσταλλο απο μπορντω ZX και ειχε σκιστει λιγο και το φιμε κεντρικα καθοτι μια απο τις ελαχιστες ζημιες του αυτοκινητου ηταν το σπασιμο του γρυλλου 15γουστο '14. Αποτελεσμα να πεσει μεσα το τζαμι και να σκιστει η μεμβρανη μολις δουλεψα το μοτερ (φαινεται και στη φωτο το προβλημα).
Ευτυχως εχω τυπωσει στο γραφιστα και επιπλεον αυτοκολλητο "Monte carlo S coupe" απο την προηγουμενη φορα που το εβαλα και το οποιο θα μπει πανω μολις ξαναπλυθει.
Μεσα στη βδομαδα, θα μπει και το ιδιο αλλα αψογο καθισμα οδηγου, που ο καλος φιλος μου μου ειχε δωσει απο το αναλογο θεμα που ειχα ανοιξει, γιατι τριτη φορα δε κολλαω τον ραγισμενο και πετσικαρισμενο σκελετο της πλατης.
Και επειδη καπου ειπα εως εδω και μη παρεκει, βρηκα μια spare κουκουλα ( γιατι τη μανισια καποιος αλλος

μου την εκλεψε ενω ηταν φορεμενη πανω στο αυτοκινητο περυσι το καλοκαιρι-οχι δε φυσαγε εκεινες τις μερες...), την εφερα μονιμα τη zx στο δικο μου σπιτι και μολις κανω τις τελευταιες βελτιωσεις θα το κουκουλωσω μεσα στην αυλη κατω απ τη κληματαρια και μεχρι τον Οκτωβρη που ο ηλιος τα κανει να υποφερουν θα βγαινει σπανια και για ευχαριστηση.
Εν κατακλειδι σε δουλεια να βρισκομαστε με ολους τους

γυρω μας. Και ναι να ηταν αυτα τα προβληματα στη ζωη, συμφωνω απολυτως!
Υ.Γ.1 Μη πατε σε φανοποιο στην Αγια Παρασκευη με εδρα κοντα σε σχολειο...
Υ.Γ.2 Πραγματικα το ευχαριστω στο πατερα μου ειναι λιγο που 4 φορες εβαλε απ το χρονο του, που κανονικα πρεπει μονο να τον ευχαριστιεται τωρα συνταξιουχος, και ασχολιοταν και αυτος με τον καθε... ε ενταξει μη τα ξαναλεμε...