- Reaction score
- 20.298
- Πόντοι
- 1.287
- Περιοχή
- Italy Milan
Super!

Δημήτρη ακριβώς, R134 και έχει γίνει η αλλαγή στις σωληνώσεις από το Χορέβα για να παίρνει R134. Διαρροή ή κάτι άλλο και πάλι υπάρχει, χάνει την αποτελεσματικότητά του μετά από 1 μήνα περίπου. Ο ειδικός που το πήγα μου μίλησε για τον τύπο του ψυγείου που είχαν τότε και θέλει να ψάξει να βρει το σχεδιάγραμμα του συστήματος για να αποφασίσει τι θα κάνει. Εάν έχει μείνει φρέον μέχρι το Σεπτέμβριο που θα τα πούμε και από κοντά, θα το διαπιστώσεις πόσο δροσερό γίνεται μέσα. Ίσως να έχει σχέση και ο Douvrin κινητήρας που έχει το δικό μου σε σχέση με τον πιο παλιό του Νίκου, δεν ξέρω, ας μας πουν οι ειδικοί!Μου κάνει εντύπωση αυτό που γράφεις, γιατί ο CX_Prestige, επανειλημμένα έχει τονίσει ότι το A/C της CX είναι πολύ υποτονικό......
Φαντάζομαι φρέον R134 βάζεις γιατί R12 δεν υπάρχει πλέον στην αγορά. Αλλά αυτοκίνητο των mid 80's λογικά είναι κατασκευασμένο για R12.....
Εχω ψυκτικό φίλο που μου είπε ότι υπάρχει, απλώς το έχουν λιιιιιιιιιγο ακριβό. Αλλά βρίσκεις.Μου κάνει εντύπωση αυτό που γράφεις, γιατί ο CX_Prestige, επανειλημμένα έχει τονίσει ότι το A/C της CX είναι πολύ υποτονικό......
Φαντάζομαι φρέον R134 βάζεις γιατί R12 δεν υπάρχει πλέον στην αγορά. Αλλά αυτοκίνητο των mid 80's λογικά είναι κατασκευασμένο για R12.....
Η δική μου CX πάντως πουληθηκε στον πρώτο ιδιοκτήτη της απο αντιπροσωπεία της Ζυρίχης! Το μοντέλο TRE ήταν κυρίως για Ελβετία - Γερμανία.Και ένα άλλο σημείο είναι, αν το αυτοκίνητο είχε προδιαγραφές Νοτίου Ευρώπης ή Κεντρικής.
Οχήματα για κεντρική Ευρώπη, δεν έχουν συμπιεστες με υψηλή συμπίεση και αναλογικές σωληνώσεις - ποσότητα ψυκτικού μέσου ( γραμμάρια ) - μεγάλες επιφάνειες ανταλλαγής ( εξατμιστής - συμπυκνωτής ), για κλίματα με θερμοκρασίες πάνω από πχ 30.
Δεν ξέρω η CX του @CX II_Prestige τι προδιαγραφές έχει. Απλώς αναφέρω τα βασικά στοιχεία που απαιτούνται για να αποδίδει ένας κλιματισμός σε συνθήκες όπως αυτές που αναμένονται πχ αυτήν την εβδομάδα με 40+.
Ο Δράκος είναι εγγύησηΕπιδεινωση της, εως τοτε, μικροδιαρροής απο το μεγαλο τριπλό κολλαρο του ψυκτικού στις δυο ενώσεις του ( του θερμοστατη και του καλοριφερ) το οποιο ειχα φερει γνησιο απο Γαλλια πριν 4 χρονια(!). Οποτε αντικατάσταση και επι της ευκαιριας και αλλαγη ιμαντα υδραυλικου που εκκρεμούσε απο το μεγαλο σερβις. Ευχαριστω πολυ τον Νικολα Δρακωνακη και την ομαδα του!
View attachment 37463
View attachment 37464
View attachment 37465
View attachment 37466
View attachment 37467
View attachment 37468
View attachment 37469
Επιδεινωση της, εως τοτε, μικροδιαρροής απο το μεγαλο τριπλό κολλαρο του ψυκτικού στις δυο ενώσεις του ( του θερμοστατη και του καλοριφερ) το οποιο ειχα φερει γνησιο απο Γαλλια πριν 4 χρονια(!). Οποτε αντικατάσταση και επι της ευκαιριας και αλλαγη ιμαντα υδραυλικου που εκκρεμούσε απο το μεγαλο σερβις. Ευχαριστω πολυ τον Νικολα Δρακωνακη και την ομαδα του!
View attachment 37463
View attachment 37464
View attachment 37465
View attachment 37466
View attachment 37467
View attachment 37468
View attachment 37469

Σε συνέχεια του θέματος σχετικά με τον κλιματισμό, έχω καταντήσει να ανυπομονώ να μπω στη CX στο καταμεσήμερο για να δροσιστώ... Δεν το πιστεύω, ποτέ δεν είχε τέτοια απόδοση στο παρελθόν. Μιλάμε χθες το απόγευμα, με ήπια ροή αέρα, τη ροδέλα στους 20 βαθμούς και πατημένο το κουμπί με τη μία χιονονιφάδα (υπάρχει και κουμπί με 2!), "ξεπαγιάσαμε"!!Πριν από λίγες ημέρες συμπλήρωσα φρέον στη CX σε έναν ειδικό στην περιοχή μου, στα σύνορα Ιλίου με Περιστέρι. Περισσότερα τεχνικά θέματα για το τι μου είπε και το πως θα προσπαθήσει (το χειμώνα, όπως μου είπε, όχι τώρα που έχει δουλειά!) να αναβαθμίσει το A/C θα το πω τις επόμενες ημέρες στην κατάλληλη θεματική ενότητα! Το θέμα είναι ότι το αυτοκίνητο μέσα, προς το παρόν τουλάχιστον και δεν ξέρω για πόσες εβδομάδες ακόμα, γίνεται πραγματικά ψυγείο μέσα στον καύσωνα. Και χθες είχα το εξής δρομολόγιο: Πήγα στη δουλειά να πάρω 2 συναδέλφους, μετά Άνω Πατήσια να πάρω άλλον συνάδελφο, μετά Μαρούσι να πάρω έναν ακόμα (5 άτομα μέσα στη CX) και μετά, συναντηθήκαμε με άλλους στη Νέα Μάκρη. Μέσα στον καύσωνα, 5 άτομα, να μην πέφτει στάλα ιδρώτας από κανέναν και η CX με τόσο φορτίο να αποδίδει λες και δεν είναι φορτωμένη καθόλου... Και πίσω πάλι το αντίστροφο δρομολόγιο. Και οι επιβάτες πραγματικά εντυπωσιασμένοι, βίωσαν μία εμπειρία που δεν είχαν ξαναζήσει.
Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να μπορείς να χαίρεσαι τόσο πολύ ένα τέτοιο αυτοκίνητο μέσα από την καθημερινή του λειτουργία και υπηρεσία. Αυτό ήταν το όραμα της Citroen, το ζω κάθε στιγμή και πόσο ευγνώμων είμαι πραγματικά.