Τι κάναμε σήμερα με το 2cv/DS/CX ή κάποιο άλλο ιστορικό μας Citroen?

nonos

Member
Reaction score
23.893
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Living the dream :love:

*που λεγαμε μεταξυ μας οι ξενοι στο Δουβλινο μπας και παρουμε ψυχολογια :lol:

2cv01

Member
Reaction score
3.488
Πόντοι
777
Περιοχή
ioannina, Greece
Κοιλάδα Τεμπων !! Ένας από τους ομορφότερους δρόμους της Ελλάδας αλλά ταυτόχρονα και από τους πιο επικίνδυνους !! Και λίγο Μετεωρα για κλείσιμο !!:love:
37447

37448

37449

Nikephoros

Member
Reaction score
15.433
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Πριν από λίγες ημέρες συμπλήρωσα φρέον στη CX σε έναν ειδικό στην περιοχή μου, στα σύνορα Ιλίου με Περιστέρι. Περισσότερα τεχνικά θέματα για το τι μου είπε και το πως θα προσπαθήσει (το χειμώνα, όπως μου είπε, όχι τώρα που έχει δουλειά!) να αναβαθμίσει το A/C θα το πω τις επόμενες ημέρες στην κατάλληλη θεματική ενότητα! Το θέμα είναι ότι το αυτοκίνητο μέσα, προς το παρόν τουλάχιστον και δεν ξέρω για πόσες εβδομάδες ακόμα, γίνεται πραγματικά ψυγείο μέσα στον καύσωνα. Και χθες είχα το εξής δρομολόγιο: Πήγα στη δουλειά να πάρω 2 συναδέλφους, μετά Άνω Πατήσια να πάρω άλλον συνάδελφο, μετά Μαρούσι να πάρω έναν ακόμα (5 άτομα μέσα στη CX) και μετά, συναντηθήκαμε με άλλους στη Νέα Μάκρη. Μέσα στον καύσωνα, 5 άτομα, να μην πέφτει στάλα ιδρώτας από κανέναν και η CX με τόσο φορτίο να αποδίδει λες και δεν είναι φορτωμένη καθόλου... Και πίσω πάλι το αντίστροφο δρομολόγιο. Και οι επιβάτες πραγματικά εντυπωσιασμένοι, βίωσαν μία εμπειρία που δεν είχαν ξαναζήσει.

Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να μπορείς να χαίρεσαι τόσο πολύ ένα τέτοιο αυτοκίνητο μέσα από την καθημερινή του λειτουργία και υπηρεσία. Αυτό ήταν το όραμα της Citroen, το ζω κάθε στιγμή και πόσο ευγνώμων είμαι πραγματικά.

dap

Member
Reaction score
1.496
Πόντοι
407
Μου κάνει εντύπωση αυτό που γράφεις, γιατί ο CX_Prestige, επανειλημμένα έχει τονίσει ότι το A/C της CX είναι πολύ υποτονικό......
Φαντάζομαι φρέον R134 βάζεις γιατί R12 δεν υπάρχει πλέον στην αγορά. Αλλά αυτοκίνητο των mid 80's λογικά είναι κατασκευασμένο για R12.....

Nikephoros

Member
Reaction score
15.433
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Μου κάνει εντύπωση αυτό που γράφεις, γιατί ο CX_Prestige, επανειλημμένα έχει τονίσει ότι το A/C της CX είναι πολύ υποτονικό......
Φαντάζομαι φρέον R134 βάζεις γιατί R12 δεν υπάρχει πλέον στην αγορά. Αλλά αυτοκίνητο των mid 80's λογικά είναι κατασκευασμένο για R12.....
Δημήτρη ακριβώς, R134 και έχει γίνει η αλλαγή στις σωληνώσεις από το Χορέβα για να παίρνει R134. Διαρροή ή κάτι άλλο και πάλι υπάρχει, χάνει την αποτελεσματικότητά του μετά από 1 μήνα περίπου. Ο ειδικός που το πήγα μου μίλησε για τον τύπο του ψυγείου που είχαν τότε και θέλει να ψάξει να βρει το σχεδιάγραμμα του συστήματος για να αποφασίσει τι θα κάνει. Εάν έχει μείνει φρέον μέχρι το Σεπτέμβριο που θα τα πούμε και από κοντά, θα το διαπιστώσεις πόσο δροσερό γίνεται μέσα. Ίσως να έχει σχέση και ο Douvrin κινητήρας που έχει το δικό μου σε σχέση με τον πιο παλιό του Νίκου, δεν ξέρω, ας μας πουν οι ειδικοί!

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.965
Πόντοι
747
Εχω ψυκτικό φίλο που μου είπε ότι υπάρχει, απλώς το έχουν λιιιιιιιιιγο ακριβό. Αλλά βρίσκεις.

Ο φίλος συντηρεί οικιακές / βιομηχανικές μονάδες, εξουσιοδοτημένος από τις μεγάλες εταιρίες του τομέα.

Δεν κάνει οχήματα.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.965
Πόντοι
747
Και ένα άλλο σημείο είναι, αν το αυτοκίνητο είχε προδιαγραφές Νοτίου Ευρώπης ή Κεντρικής.

Οχήματα για κεντρική Ευρώπη, δεν έχουν συμπιεστες με υψηλή συμπίεση και αναλογικές σωληνώσεις - ποσότητα ψυκτικού μέσου ( γραμμάρια ) - μεγάλες επιφάνειες ανταλλαγής ( εξατμιστής - συμπυκνωτής ), για κλίματα με θερμοκρασίες πάνω από πχ 30.

Δεν ξέρω η CX του @CX II_Prestige τι προδιαγραφές έχει. Απλώς αναφέρω τα βασικά στοιχεία που απαιτούνται για να αποδίδει ένας κλιματισμός σε συνθήκες όπως αυτές που αναμένονται πχ αυτήν την εβδομάδα με 40+.

Nikephoros

Member
Reaction score
15.433
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Και ένα άλλο σημείο είναι, αν το αυτοκίνητο είχε προδιαγραφές Νοτίου Ευρώπης ή Κεντρικής.

Οχήματα για κεντρική Ευρώπη, δεν έχουν συμπιεστες με υψηλή συμπίεση και αναλογικές σωληνώσεις - ποσότητα ψυκτικού μέσου ( γραμμάρια ) - μεγάλες επιφάνειες ανταλλαγής ( εξατμιστής - συμπυκνωτής ), για κλίματα με θερμοκρασίες πάνω από πχ 30.

Δεν ξέρω η CX του @CX II_Prestige τι προδιαγραφές έχει. Απλώς αναφέρω τα βασικά στοιχεία που απαιτούνται για να αποδίδει ένας κλιματισμός σε συνθήκες όπως αυτές που αναμένονται πχ αυτήν την εβδομάδα με 40+.
Η δική μου CX πάντως πουληθηκε στον πρώτο ιδιοκτήτη της απο αντιπροσωπεία της Ζυρίχης! Το μοντέλο TRE ήταν κυρίως για Ελβετία - Γερμανία.

nonos

Member
Reaction score
23.893
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Επιδεινωση της, εως τοτε, μικροδιαρροής απο το μεγαλο τριπλό κολλαρο του ψυκτικού στις δυο ενώσεις του ( του θερμοστατη και του καλοριφερ) το οποιο ειχα φερει γνησιο απο Γαλλια πριν 4 χρονια(!). Οποτε αντικατάσταση και επι της ευκαιριας και αλλαγη ιμαντα υδραυλικου που εκκρεμούσε απο το μεγαλο σερβις. Ευχαριστω πολυ τον Νικολα Δρακωνακη και την ομαδα του!
37463

37464

37465

37466

37467

37468

37469

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.874
Πόντοι
827
Επιδεινωση της, εως τοτε, μικροδιαρροής απο το μεγαλο τριπλό κολλαρο του ψυκτικού στις δυο ενώσεις του ( του θερμοστατη και του καλοριφερ) το οποιο ειχα φερει γνησιο απο Γαλλια πριν 4 χρονια(!). Οποτε αντικατάσταση και επι της ευκαιριας και αλλαγη ιμαντα υδραυλικου που εκκρεμούσε απο το μεγαλο σερβις. Ευχαριστω πολυ τον Νικολα Δρακωνακη και την ομαδα του!
View attachment 37463

View attachment 37464

View attachment 37465

View attachment 37466

View attachment 37467

View attachment 37468

View attachment 37469
Ο Δράκος είναι εγγύηση

2cv01

Member
Reaction score
3.488
Πόντοι
777
Περιοχή
ioannina, Greece
View attachment 37463

View attachment 37464

View attachment 37465

View attachment 37466

View attachment 37467

View attachment 37468

View attachment 37469
:thumbs::thumbs:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.965
Πόντοι
747
Και σε κατάλληλη εποχή ! Τώρα με τους καύσωνες, μπορεί να γίνει τεράστια ζημιά αν σκάσει κολλάρο.

Καλοτάξιδο ! :citroen:

nonos

Member
Reaction score
23.893
Πόντοι
1.387
Περιοχή
37477

Παραπανω μετα απο 2 αλλαγες καθρεφτών εκατέρωθεν. Με αποτελεσμα, οπως φαινεται και στη φωτογραφια, να φοραει τους μονοχρωμους μαυρους (του οδηγου ειναι απο avantage και του συνοδηγου ημιτασιον μη ηλεκτρικα ρυθμιζομενος ενω φοραει ηλεκτρικο κανονικα).
Ατυχος και στους δυο δοτες καθως το πρωτο φοραγε αλλαγμενους μονοχρωμους και το δευτερο ειχε και τους δυο σπασμενους).
Οποτε λεω ηρθε η ωρα να βρω τους μαμα με τα βαφομενα κουμπωτα καπακια ( εχω φυσικα κρατησει τα κυπαρισσι εργοστασιακα).
Βρισκω τους μόνους δυο διαθεσιμους οδηγου στον ιδιο επαγγελματια ( συνοδηγου δεν εχω εντοπισει αλλα που θα παει) στο Ωραιοκαστρο(!) και συμφωνω να μου στειλει τον καλυτερο. Και τι στελνει...:
37478

Και οχι δεν εσπασε στη μεταφορα καθοτι το αμπαλαζ ηταν εξαιρετικο... Να λεμε και τα καλα.... Και ας μη τους το ειπα χυμα για να κανω τη δουλεια μου στο τελος...

Ξανα τηλεφωνα, να εξηγω οτι δε δεχομαι να στειλει ημιτασιον κρυσταλλο για να επισκευαστει ( σπανια μη εργοστασιο κρυσταλλο δειχνει σωστα...),ξανα κουριερ, επιστροφη του σπασμενου και εστειλε τον αλλον που ηταν ευτυχως ενταξει. Τα 30e που λεει ο λογος στα @@ μου, αλλα δεν εχω χρονο να απαιτω τα αυτονοητα και να διπλοτρεχω για κατι.

Υ.Γ. Εχω απηυδησει με συμπεριφορες επαγγελματιων στο χωρο του αυτοκινητου πλεον. Και αντε με τους ανακυκλωτες το περιμενεις ειναι κρατος εν κρατει ( και αλλη κακη εμπειρια προσφατα απο εκει...)

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.965
Πόντοι
747
Ειχα πρόβλημα με τα συνεργεία. Μέχρι που είπα ........τελείωσε. Τρεις επισκέψεις για εξαέρωση φρένων μετά την αλλαγή υγρών ? Και το πετάλι να κατεβαίνει πιο γράγορα από το αμπραγιάζ ? :kill:

Πήρα τηλέφωνο φίλο με ανταλλακτικά OPEL, κι είπα ξεκάθαρα.
"Θέλω συνεργείο που είναι μάστορας, είναι ευγενής, και θα μου επιτρέπει να κάθομαι δίπλα στον γρύλο"
Μου υπέδειξαν κάποιον, και κοντά μου, πήγα, έστειλα και άλλους 5, όλοι ευχαριστημένοι.
Από Οκτώβριο, θα κάνω και άλλες συντηρήσεις.

Nikephoros

Member
Reaction score
15.433
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Πριν από λίγες ημέρες συμπλήρωσα φρέον στη CX σε έναν ειδικό στην περιοχή μου, στα σύνορα Ιλίου με Περιστέρι. Περισσότερα τεχνικά θέματα για το τι μου είπε και το πως θα προσπαθήσει (το χειμώνα, όπως μου είπε, όχι τώρα που έχει δουλειά!) να αναβαθμίσει το A/C θα το πω τις επόμενες ημέρες στην κατάλληλη θεματική ενότητα! Το θέμα είναι ότι το αυτοκίνητο μέσα, προς το παρόν τουλάχιστον και δεν ξέρω για πόσες εβδομάδες ακόμα, γίνεται πραγματικά ψυγείο μέσα στον καύσωνα. Και χθες είχα το εξής δρομολόγιο: Πήγα στη δουλειά να πάρω 2 συναδέλφους, μετά Άνω Πατήσια να πάρω άλλον συνάδελφο, μετά Μαρούσι να πάρω έναν ακόμα (5 άτομα μέσα στη CX) και μετά, συναντηθήκαμε με άλλους στη Νέα Μάκρη. Μέσα στον καύσωνα, 5 άτομα, να μην πέφτει στάλα ιδρώτας από κανέναν και η CX με τόσο φορτίο να αποδίδει λες και δεν είναι φορτωμένη καθόλου... Και πίσω πάλι το αντίστροφο δρομολόγιο. Και οι επιβάτες πραγματικά εντυπωσιασμένοι, βίωσαν μία εμπειρία που δεν είχαν ξαναζήσει.

Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να μπορείς να χαίρεσαι τόσο πολύ ένα τέτοιο αυτοκίνητο μέσα από την καθημερινή του λειτουργία και υπηρεσία. Αυτό ήταν το όραμα της Citroen, το ζω κάθε στιγμή και πόσο ευγνώμων είμαι πραγματικά.
Σε συνέχεια του θέματος σχετικά με τον κλιματισμό, έχω καταντήσει να ανυπομονώ να μπω στη CX στο καταμεσήμερο για να δροσιστώ... Δεν το πιστεύω, ποτέ δεν είχε τέτοια απόδοση στο παρελθόν. Μιλάμε χθες το απόγευμα, με ήπια ροή αέρα, τη ροδέλα στους 20 βαθμούς και πατημένο το κουμπί με τη μία χιονονιφάδα (υπάρχει και κουμπί με 2!), "ξεπαγιάσαμε"!!

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.965
Πόντοι
747
Ερώτηση. Εχεις αντιηλιακές μεμβράνες στο αυτοκίνητο ? Στο προηγούμενο που είχα βάλει, την μικρότερη δυνατη απόχρωση, αναγκαζόματαν να κλείνουνε τον κλιματισμό, γιατι και οι απολύτως διαφανείς μεμβράνες, παρακρατούν το 98 % των UV που θερμαίνουν, ειδικά το ταμπλώ που ανάβει κι είνι πλέον σαν καλοριφέρ.
Οτασν πηγα με το τωρινό, το 2004, ο άνθρωπος μου είπε ότι πλέον δεν έβαζε μπροστά, οπότε δεν έβαλα στα πλαϊνά - πίσω.
Φυσικά τα τωτινά τζάμια είναι υψηλής ποιότητας, αλλά, και η μεμβράνη κρίνεται σημαντική.
Πλέον βλέπω σε κάτι βίντεο, ότι μερικοί ξαναβάζουν στο παρ-μπρίζ ( ανεμοθωράκιο !!! ), το τελείως διαφενές μεν, αλλά με την 98 % ικαανότητα.

Ξέρει κσνείς κάτι ?

Για τον ψυκτικό αυτόν θα ζητήσω πληροφορίες άλλη στιγμή.

Top Bottom