Τι κάναμε σήμερα με το 2cv/DS/CX ή κάποιο άλλο ιστορικό μας Citroen?

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.925
Πόντοι
747
Μήτσο, οι κατηφόρες στην Περαία είναι τόσο σύντομες, που άμα πιάσεις 110 με το Ντεσεβό (λέμε τώρα.....), θα βρεθείς στην θάλασσα:rtfm:μ
Καλά, στην Συγγρού, τις καλές εποχές, τερμάτιζε το κοντέρ και η μηχανή γέμιζε ακόμα ! :dance:

Μετά, απλώς περιμένεις την ανηφόρα για να ...............σταματήσεις :dash:

Οταν πηγαίναμε Επίδαυρο, είχε έναν τέτοιο δρόμο, τεράστια κατηφόρα με τεράστια ανηφόρα μετά και το αντίθετο από την άλλη πλευρά :D
Τεράστια ευθεία, πάνω από 1,5 - 2 χιλιόμετρα, με πλήρη ορατότητα. Εκεί, .........χαμός ! :citroen:

Πλέον, στήνουν ραντάρ, τότε δεν υπήρχαν. Πρώτη φορά με έπιασε ραντάρ, από Λαμία προς Λάρισα, το 1991, αλλά με άλλο αυτοκίνητο.

Και επειδή τα κοντέρ είναι .........αισιόδοξα, η πραγματική εικόνα δίνεται αμα ξέρεις τους λόγους υποπολλαπλασιασμου - κιβωτίου / διαφορικού και ελέγχεις με τις RPM..

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Μήτσο, οι κατηφόρες στην Περαία είναι τόσο σύντομες, που άμα πιάσεις 110 με το Ντεσεβό (λέμε τώρα.....), θα βρεθείς στην θάλασσα:rtfm:
Δεν κατεβαίνω ανεβαίνω πρώτα και μετά κατεβαίνω και δεν το πατάω τέρμα να φανταστείς

Reactions: dap

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.964
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Κάπου έχω μια παρόμοια που ο δείκτης είχε εξαφανιστεί (130χλμ+). Ήμουν κάπου στην Σλοβενία.. Πρέπει να σκαλίσω το αρχείο.

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Κάπου έχω μια παρόμοια που ο δείκτης είχε εξαφανιστεί (130χλμ+). Ήμουν κάπου στην Σλοβενία.. Πρέπει να σκαλίσω το αρχείο.
Άμα δεν την βρεις θα ανεβάσω μια αύριο :lol:

Nikephoros

Member
Reaction score
15.359
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Τολμηρός, εγώ μετά τα 100 με την DS φοβάμαι..
Θα επισυνάψω μία φωτογραφία που δε θυμάμαι εάν την έχω ξαναβάλει. Δεν τη βάζω για να αποδείξω κάτι και δεν τρέχω στο δρόμο, ούτε θέλω να αποδείξω κάτι. Απλώς αποτύπωσα μία στιγμή όπου ήταν πολύ μεγάλη ανάγκη να πάω γρήγορα και αποδεικνύει τόσο τη γενικά καλή κατάσταση του αυτοκινήτου, όσο και το γρανάζωμα της 5ης ταχύτητας. Δεν έχω κάνει κάτι σπουδαίο στο αυτοκίνητο, ήταν εξ' αρχής καλό και αυτό οφείλεται στον Κώστα. Δεν είναι η τελική της αυτή, είχε αρκετό περιθώριο ακόμα:

37643

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.964
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Καταστροφή :sorry:
Πήγα στο γκαράζ για την βόλτα του Σαββάτου και να τι αντίκρισα

37696

37697

37698

37699

Απίστευτη στεναχώρια..
Και σαν να μην έφτανε αυτό...

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.964
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Είπα τουλάχιστον να πάω μια βόλτα με την DS η οποία ευτυχώς γλίτωσε και...

37700

37701

Διαρροή καυσίμου..
Σκέφτομαι να την δώσω δεν έχω αλλά κουράγια..

Nikephoros

Member
Reaction score
15.359
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα

View attachment 37700

View attachment 37701

Διαρροή καυσίμου..
Απόστολε, είναι κάτι που εσύ βέβαια ξέρεις καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον το πόσο έχεις ταλαιπωρηθεί. Μήπως, όμως, είναι κάτι απλό? Και όσον αφορά το γκαράζ, πως έγινε αυτό??? Διαρροή νερού από πάνω και έπεσαν οι σοβάδες?? Μήπως η τακτική χρήση είναι η λύση για όλα τα προβλήματα των υδροπνευματικών Citroen? Συγχώρεσέ με, απλώς στεναχωριέμαι με την ταλαιπωρία σου και την απογοήτευσή σου.

traffic

Member
Reaction score
6.711
Πόντοι
847
Περιοχή
Σαχάρα

View attachment 37700

View attachment 37701

Διαρροή καυσίμου..
ΑΣΤΑ ΑΥΤΑ!ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΖΑΠΠΕΙΟ.......

maxtsif

Member
Reaction score
4.605
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Πολύ στενάχωρα όλα αυτά, αλλά μη παίρνεις βιαστικές "εν θερμώ" αποφάσεις, Εύχομαι η διαρροή στη DS να είναι μια μικρή λεπτομέρεια. Το καημένο το 2CV μποεί να μείνει και λίγο καιρό έτσι, μόνο 2 λακούβες στο καπό βλέπω, το κάνεις όταν σε βολέψει.

Taskos

Member
Reaction score
3.682
Πόντοι
777
Περαστικά και προπαντός ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΑΑΑΑ...
Αν και συμπονώ (έσπευσα και εγώ στο γκαράζ να δω το δικό μου) δεν είναι δραματικά τα πράγματα.
Η μισή ευχαρίστηση με τα οχήματά μας είναι να ασχολούμαστε μαζί τους, και με εργασίες επισκευής.

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.964
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Απόστολε, είναι κάτι που εσύ βέβαια ξέρεις καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον το πόσο έχεις ταλαιπωρηθεί. Μήπως, όμως, είναι κάτι απλό? Και όσον αφορά το γκαράζ, πως έγινε αυτό??? Διαρροή νερού από πάνω και έπεσαν οι σοβάδες?? Μήπως η τακτική χρήση είναι η λύση για όλα τα προβλήματα των υδροπνευματικών Citroen? Συγχώρεσέ με, απλώς στεναχωριέμαι με την ταλαιπωρία σου και την απογοήτευσή σου.
Ισχύει Νικόλα ότι η μη τακτική χρήση δημιουργεί πολλά προβλήματα αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα κακοτεχνίας. Τα είχα επισκευάσει πριν 6 μήνες, τότε που τα λέγαμε για την τρόμπα βενζίνης κλπ. Είναι μερικές σελίδες πίσω.
Όσο για το γκαράζ σίγουρα είχε κάποια υγρασία αλλά δεν φαινόταν ότι θα καταρρεύσει μέρος του σοβά. Θα φέρω μάστορα να σπάσει ότι έχει μείνει μέχρι να φανεί το τσιμέντο.

Εχθές καθάρισα το χαμό και μέχρι να βρεθεί μάστορας έσπασα ότι άλλο ήταν ετοιμόρροπο. Ευτυχώς η ζημιά στο 2cv έχει να κάνει με το καπό το οποίο θέλει φανοποιό και το δεξί φτερό το οποίο ελπίζω να μην χρειαστεί να ξαναβαφτεί και να επαναφέρω με κάποια αλοιφή.
Περαστικά και προπαντός ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΑΑΑΑ...
Αν και συμπονώ (έσπευσα και εγώ στο γκαράζ να δω το δικό μου) δεν είναι δραματικά τα πράγματα.
Η μισή ευχαρίστηση με τα οχήματά μας είναι να ασχολούμαστε μαζί τους, και με εργασίες επισκευής.
Σε ευχαριστώ πολύ.
Οι επισκευές σίγουρα είναι απολαυστικές αλλά όχι υπό αυτές τις συνθήκες

Taskos

Member
Reaction score
3.682
Πόντοι
777
"Όσο για το γκαράζ σίγουρα είχε κάποια υγρασία"
Μην αμελήσεις να ελέγξεις και το πίσω-επάνω μέρος του ταβανιού. Συνήθως η υγρασία από πίσω φουσκώνει το σοβά.

Last edited:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.925
Πόντοι
747
Καταστροφή :sorry:
Πήγα στο γκαράζ για την βόλτα του Σαββάτου και να τι αντίκρισα

View attachment 37696

Απίστευτη στεναχώρια..
Και σαν να μην έφτανε αυτό...
Λυπηρό πολύ, ειδικά για την ζημιά στο αγαπημένο 2CV.

Από πάνω τι υπάρχει ?

Βλέπω, αν δεν με ξεγελάει η φωτό, σκουριές από τον οπλισμο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξυστεί / αφαιρεθεί το μπετόν, να ελέγξεις τα σίδερα, καθάρισμα - μινιάρισμα, και μετά επικάλυψη, μάλλον με υλικό επισκευής αρμών με ρητίνες.
Αλλά πρώτα πρέπει να βρείς από που είναι η διαρροή, μήπως έχει σπάσει κάποια γραμμή από σιφώνι ή κάτι αντίστοιχο. Γιατι δεν νομίζω να είναι ανοικτός χώρος πχ βεράντα από πάνω.

Και μετά, ΜΗΝ το σοβατίσεις. Αστο έτσι, να το παρακολουθήσεις, και αν δεν θέλεις να το βλέπεις έτσι, περνάς ένα χρώμα για μπετόν. Οχι σοβά ξανά.

2cv01

Member
Reaction score
3.468
Πόντοι
777
Περιοχή
ioannina, Greece
Περαστικά Αποστολή!! Από ότι βλέπω δεν έχει γίνει μεγάλη ζημιά !! Πολύ εύκολα επισκευάζεται το καπό χωρίς να χρειαστεί στόκο !! Έχει γδάρει το χρώμα ή έχει κάνει μόνο βαθούλωμα ?? Όσο αφορά την ds δυστυχώς είναι μονόδρομος στα ιστορικά μας να αλλάζουμε τα σωληνάκια καυσίμου με όσο το δυνατόν καλές μάρκες, τα περισσότερα είναι τούρκικα κάκιστης ποιότητας (μου έχει τύχει να κάνει ρηγμάτωση και να έχει διαρροή σωληνάκι 1 χρόνου ) επίσης πρέπει να μπαίνουν και καινούργια σφιχτηρακια, έχω δει σε πολλά 2cv κυρίως πολλοί συνάδελφοι να βάζουν πλαστικά δεματικά τα οποία με την θερμοκρασία θα ξεραθούν και εν τέλη θα σπάσουν !!

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.964
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Και μετά, ΜΗΝ το σοβατίσεις. Αστο έτσι, να το παρακολουθήσεις, και αν δεν θέλεις να το βλέπεις έτσι, περνάς ένα χρώμα για μπετόν. Οχι σοβά ξανά.
Ναι Γιώργο εννοείται ποτέ ξανά σοβάς. Την Παρασκευή θα ξεκινήσει το γκρέμισμα
Περαστικά Αποστολή!! Από ότι βλέπω δεν έχει γίνει μεγάλη ζημιά !! Πολύ εύκολα επισκευάζεται το καπό χωρίς να χρειαστεί στόκο !! Έχει γδάρει το χρώμα ή έχει κάνει μόνο βαθούλωμα ?? Όσο αφορά την ds δυστυχώς είναι μονόδρομος στα ιστορικά μας να αλλάζουμε τα σωληνάκια καυσίμου με όσο το δυνατόν καλές μάρκες, τα περισσότερα είναι τούρκικα κάκιστης ποιότητας (μου έχει τύχει να κάνει ρηγμάτωση και να έχει διαρροή σωληνάκι 1 χρόνου ) επίσης πρέπει να μπαίνουν και καινούργια σφιχτηρακια, έχω δει σε πολλά 2cv κυρίως πολλοί συνάδελφοι να βάζουν πλαστικά δεματικά τα οποία με την θερμοκρασία θα ξεραθούν και εν τέλη θα σπάσουν !!
Σε ευχαριστώ Ηρακλή. Απλά βαριέμαι πάλι τα ίδια. Οδική, ανέβασε, κατέβασε, λεφτά.. Κουράστηκα

2cv01

Member
Reaction score
3.468
Πόντοι
777
Περιοχή
ioannina, Greece
Ναι Γιώργο εννοείται ποτέ ξανά σοβάς. Την Παρασκευή θα ξεκινήσει το γκρέμισμα

Σε ευχαριστώ Ηρακλή. Απλά βαριέμαι πάλι τα ίδια. Οδική, ανέβασε, κατέβασε, λεφτά.. Κουράστηκα
Εε ρε γαμωτο τι να σε κάνω που είσαι 500χλμ μακριά !! Μην σε παίρνει από κάτω συμβαίνουν αυτα !! Το χόμπι μας είναι και η ψυχοθεραπεία μας πάντα θα υπάρχουν απρόσμενα δυστυχώς :(

Top Bottom