Τι κάναμε σήμερα με το 2cv/DS/CX ή κάποιο άλλο ιστορικό μας Citroen?

nonos

Member
Reaction score
23.890
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
ΚΤΕΟ τη ZX σήμερα. Καμία παρατήρηση :grin:

Nikephoros

Member
Reaction score
15.433
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Στις 30/12 πήγα να βγάλω κάρτα καυσαερίων στη CX, διότι μου ήλθε ειδοποίηση ότι είχε λήξει στις 18/12. Και μόλις πήγα, μου είπαν ότι βλέπουν στο σύστημά τους ότι ναι μεν το gov.gr λέει ότι ΚΤΕΟ θα πρέπει να περάσω του χρόνου, αλλά είναι λάθος και θα πρέπει να περάσω άμεσα! Έτσι, χωρίς καμία προετοιμασία και έχοντας κάνει σέρβις κάπου 6 μήνες πριν, πέρασα εκτάκτως ΚΤΕΟ. Και οι άνθρωποι έτριβαν τα μάτια τους..... Φυσικά καμία παρατήρηση!

nonos

Member
Reaction score
23.890
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Νίκο δεν πέρασε ΚΤΕΟ για να πάρει κρατικές ΙΟ? Ξανα σε υποχρέωσαν?!

Last edited:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.965
Πόντοι
747
Στις 30/12 πήγα να βγάλω κάρτα καυσαερίων στη CX, διότι μου ήλθε ειδοποίηση ότι είχε λήξει στις 18/12. Και μόλις πήγα, μου είπαν ότι βλέπουν στο σύστημά τους ότι ναι μεν το gov.gr λέει ότι ΚΤΕΟ θα πρέπει να περάσω του χρόνου, αλλά είναι λάθος και θα πρέπει να περάσω άμεσα! Έτσι, χωρίς καμία προετοιμασία και έχοντας κάνει σέρβις κάπου 6 μήνες πριν, πέρασα εκτάκτως ΚΤΕΟ. Και οι άνθρωποι έτριβαν τα μάτια τους..... Φυσικά καμία παρατήρηση!
Από πότε το πληροφοριακό σύστημα μιας ιδιωτικής εταιρίας είναι πιο ισχυρό νομικά από το gov.gr , και υποχρεώνουν ένα πολίτη να πράξει κάτι που η πολιτεία επισήμως ορίζει αλλιώς, είναι κάτι που με ξεπερνά.

Οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί, πχ τροχαία, ή το άλλο το βανάκι του ΠΕΡΠΑ, που πιθανόν να ελέγξουν ένα όχημα, ακολουθούν το gov,gr, και όχι την βάση δεδομένων του εκάστοτε τα κονομάωΚΤΕΟ.

Φυσικά, οι βάσεις δεδομένων τροφοδοτούνται από δαύτους, σαν συνεργαζόμενοι πάροχοι, αλλά και αυτοί ΔΕΝ είναι αλάνθαστοι.

Εμένα, σε κάποιο έλεγχο, έγραψαν λάθος τα ολικα χιλιόμετρα, και τα 102.ΧΧΧ καταγράφηκαν σαν 182.ΧΧΧ, και όταν επανηλθα μετά από 2 χρόνια, με 108.ΧΧΧ, σημείωσαν αλλοιωμένη ένδειξη κοντέρ, και ο προϊστάμενος σε ιδιαίτερη συζήτηση με ενημέρωσε ότι το αυτοκίνητο έχει ......................γυρισμένα χιλιομετρα. :D

Φυσικά, του εξήγησα ότι το αυτοκίνητο είναι στην κατοχή μου από καινουργιο από το 1998, και προφανώς δεν έχω γυρίσει κοντέρ για να με .......ξεγελάσω. Και αυτός, κουνούσε το κεφάλι. Τι να πεί ?

Και επειδή δεν νομίζω ότι υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης της βάσης δεδομένων, ( προφανώς για να μην γίνονται λαθροχειρίες ), σε κάθε έντυπο ελέγχου ΚΤΕΟ, εκτυπώνεται η σημείωση των ενδείξεων και των γυρισμένων ............χιλιομέτρων. :dash:

Reaction score
18.233
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
πωσ γινεται??

καυε ποτε οριζεται το κτεο για τα ιστορικα??

nonos

Member
Reaction score
23.890
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Τα οχήματα με κρατικές Ι.Ο. (εως κάποιας ηλικίας), ναι περνάνε κάθε χρόνο ΚΤΕΟ.

Nikephoros

Member
Reaction score
15.433
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Τα οχήματα με κρατικές Ι.Ο. (εως κάποιας ηλικίας), ναι περνάνε κάθε χρόνο ΚΤΕΟ.
Συμφωνώ απόλυτα! νοιώθω ακόμα περισσότερη ανακούφιση όταν ελέγχεται τακτικά η CX, μια που τη χρησιμοποιώ τόσο συχνά και είναι και η οικογένειά μου μέσα.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.965
Πόντοι
747
Συμφωνώ απόλυτα! νοιώθω ακόμα περισσότερη ανακούφιση όταν ελέγχεται τακτικά η CX, μια που τη χρησιμοποιώ τόσο συχνά και είναι και η οικογένειά μου μέσα.
Στο ΚΤΕΟ, τα ταλαιπωρούν / καταπονούν. Αν έχεις καλό συνεργείο και ελέγχεις, δεν χρειάζεσαι τα ΚΤΕΟ.

dap

Member
Reaction score
1.496
Πόντοι
407
Συγγνώμη αλλά δεν κατάλαβα.......Εγώ Nikephoros πέρασα ΚΤΕΟ την 124 , (για να το κάνω ιστορικό) τον Φεβρουάριο του 2024. Εσύ έκανες την CX ιστορικό αργότερα, αν θυμάμαι καλά, άρα πέρασες πιο αργά από μένα το ΚΤΕΟ. Γιατί έπρεπε 31/12/2024 να ξαναπεράσεις;

Nikephoros

Member
Reaction score
15.433
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Συγγνώμη αλλά δεν κατάλαβα.......Εγώ Nikephoros πέρασα ΚΤΕΟ την 124 , (για να το κάνω ιστορικό) τον Φεβρουάριο του 2024. Εσύ έκανες την CX ιστορικό αργότερα, αν θυμάμαι καλά, άρα πέρασες πιο αργά από μένα το ΚΤΕΟ. Γιατί έπρεπε 31/12/2024 να ξαναπεράσεις;
Ίσως επειδή ΚΤΕΟ πέρασα 18/12/2023. Να υπενθυμίσω ότι με είχε ταλαιπωρήσει πάρα πολύ το παράρτημα του Υπουργείου Μεταφορών στο Περιστέρι, λόγω άγνοιας των υπαλλήλων. Θα έπαιρνα κανονικά τις νέες πινακίδες Δεκέμβριο, αλλά πήγα τελικά 29/4/24, ανήμερα των γενεθλίων μου. Έπρεπε να περάσουν 5 μήνες για να καταλάβουν τι έλεγε ο νόμος και οι επίσημες λέσχες που δίνουν πιστοποίηση πλέον.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.965
Πόντοι
747
Ίσως επειδή ΚΤΕΟ πέρασα 18/12/2023. Να υπενθυμίσω ότι με είχε ταλαιπωρήσει πάρα πολύ το παράρτημα του Υπουργείου Μεταφορών στο Περιστέρι, λόγω άγνοιας των υπαλλήλων. Θα έπαιρνα κανονικά τις νέες πινακίδες Δεκέμβριο, αλλά πήγα τελικά 29/4/24, ανήμερα των γενεθλίων μου. Έπρεπε να περάσουν 5 μήνες για να καταλάβουν τι έλεγε ο νόμος και οι επίσημες λέσχες που δίνουν πιστοποίηση πλέον.

Ταυράκι είσαι ? Αντε τώρα να τα βγάλουν πέρα οι υπόλοιποι μαζί σου :thumbs:

visa chrono

Member
Reaction score
28.556
Πόντοι
1.607

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.966
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Αποστόλη επειδή έχω γνωρίσει τον Κύρ Βασίλη από κοντά και έχουμε μιλήσει και μαζί αρκετές φορές ο άνθρωπος είναι εγγύηση απλά ότι και να είναι θα σου λύσει το πρόβλημα σου !!
Iσχυεί Hρακλή μου. Άλλωστε αυτός είναι που μου την ανακατασκεύασε. Δικό του δημιούργημα είναι :)

Top Bottom