Τι κάναμε σήμερα με το 2cv/DS/CX ή κάποιο άλλο ιστορικό μας Citroen?

KostasX

Member
Reaction score
5.211
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Αχ, τι ωραία ! Πες μας και τι λάστιχα φοράς και συμπεριφορά στο χιόνι. Εχεις καβάτζα και αλυσίδες ?
Λάστιχα κανονικα , αλυσίδες δεν έχω . Τρεις σκάλες το χειρόφρενο στις ανηφόρες ή στις κατηφόρες . Συμπεριφορα : απερίγραπτη!! :citrolove:

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.966
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.966
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Την πήρα. Φαίνεται να είναι οκ. Το ΣΚ έχει μεγάλη βόλτα για να δούμε πως πάει. Θέλει και ένα καλό πλύσιμο :dscabrio:

36406

36407

Reaction score
18.233
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
η πλακα ειναι οτι το αυτοκινητο γυαλιζει (κι ασ λες οτι θελει καλο πλυσιμο)

καλοκαιρι 20-30 αυγουστου θα εισαι Αθηνα;

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.966
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Κάναμε την βόλτα μας 50 χλμ περίπου. Όλα μια χαρά. Το μόνο θεματάκι που έχει είναι ότι στις χαμηλές στροφές και όταν αφήνω το γκάζι ή το πατάω λίγο κάνει σαν αγριοκάτσικο

Κάποιες φωτός χθεσινές

36421
36422
36423
36424

Last edited:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.965
Πόντοι
747
Κάναμε την βόλτα μας 50 χλμ περίπου. Όλα μια χαρά. Το μόνο θεματάκι που έχει είναι ότι στις χαμηλές στροφές και όταν αφήνω το γκάζι ή το πατάω λίγο κάνει σαν αγριοκάτσικο
Εξαιρετικά. Να την χαίρεσαι.

Για το "αγριοκάτσικο", αν καταλαβαίνω καλά τι λές, η άποψή μου είναι ότι σε συγκεκριμένες στροφές, στροφές ρελαντί και λίγο πάνω από αυτό, το αυτοκίνητο θεωρώ ότι υποφέρει από starvation, δηλαδή έλλειψη σωστής τροφοδοσίας στις συγκεκριμένες στροφές για να υπερκαλύπτει τα φορτία των άλλων βοηθητικών, alternator, αντλία υδραυλικών, κλπ.

Αν αυτό το κάνει ειδικά μόνον όταν είναι ζεστό, και όχι όταν είναι κρύο, τότε το επιβεβαιώνει. Μια και στο κρύο, έχει το τσόκ με την επιπλέον τροφοδοσία.

Αν την ώρα που το κάνει, πατήσεις πιο θετικά το γκαζι , σταματά ?

Αν την ώρα που το κάνει, αμπραγιάρεις, σταματά ? Μια απρόβλεπτη αιτία για τέτοια συμπεριφορά, είναι πιθανόν και οι φθαρμένες βάσεις μηχανής, που επιτρέπουν ταλάντωση.

Reaction score
18.233
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse

Για το "αγριοκάτσικο", αν καταλαβαίνω καλά τι λές, η άποψή μου είναι ότι σε συγκεκριμένες στροφές, στροφές ρελαντί και λίγο πάνω από αυτό, το αυτοκίνητο θεωρώ ότι υποφέρει από starvation, δηλαδή έλλειψη σωστής τροφοδοσίας στις συγκεκριμένες στροφές για να υπερκαλύπτει τα φορτία των άλλων βοηθητικών, alternator, αντλία υδραυλικών, κλπ.

Αν αυτό το κάνει ειδικά μόνον όταν είναι ζεστό, και όχι όταν είναι κρύο, τότε το επιβεβαιώνει. Μια και στο κρύο, έχει το τσόκ με την επιπλέον τροφοδοσία.

Αν την ώρα που το κάνει, αμπραγιάρεις, σταματά ? Μια απρόβλεπτη αιτία για τέτοια συμπεριφορά, είναι πιθανόν και οι φθαρμένες βάσεις μηχανής, που επιτρέπουν ταλάντωση.
Είναι injection του αποστολη νομίζω

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.965
Πόντοι
747
Είναι injection του αποστολη νομίζω
Και τα ψεκαστά έχουν τροφοδοσία για το ρελαντί. Τα πιο παληά, με ένα μπέκ στην χοάνη / αυλό εισαγωγής. Ανεξάρτητο από την τροφοδοσία ισχύος. Δεν ξέρω το συγκεκριμένο τι σύστημα έχει, αλλά τα "αγριοκάτσικο" σημαίνει "τριβές / φορτίο " σε συγκεκριμένες στροφές, που η παροχή καυσίμου δεν υπερκσλύπτει. Και κάνει τα σκορτσαρίσματα, που αντιλαμβάνεται ο σένσορας στροφών και δίνει λίγο παραπάνω.

Δεν θέλω να το παίξω "ειδικός / σπεσιαλίστας". Ούτε να μειώσω την εργασία / υπηρεσίες του συνεργείου. Απόψεις λέω, από την μακρόχρονη εμπλοκή μου και εκτίμησή μου. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν αποδεκτές. Τροφή για σκέψη είνσι.

Οι κινητήρες απαιτούν
  • Καύσιμο
  • Σπινθήρα
  • Αέρα
  • Συμπίεση.
που πρέπει να υφίστανται σε κάθε περιοχή περιστροφής / λειτουργίας, για την ευρυθμη λειτουργία.
Και το ψάξιμο, ξεκινά από το πρώτο, το έυκολο, και πάει προς το τελευτάιο, το δύσκολο.
Την στιγμή που τα άλλα τρία προϋπάρχουν, η μόνη αιτία που απομένει , μια και είναι σε ένα συγκεκριμένο εύρος στροφών, είναι η έλλειψη καυσίμου σε αυτήν την περιοχή.

Τα μπεκάκια καθαρίστηκαν με υπέρηχους ? Θυμίζω την του Νίκου @Nikephoros , που με καθάρισμα έγινε ......αστέρι.

Οι διατομές είναι ελάχιστες, και οι ρύποι / κατάλοιπα τα βουλώνουν εύκολα.

Ιδέες δίνω, το ξαναλέω, δεν είμαι ο σπεσιαλίστας των ψεκασμών ! ! ! :rolleyes:

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.966
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties

Ακριβώς όπως το περιγράφεις Γιώργο. Οταν είναι κρύο, για λίγο δηλαδή, δεν το κάνει. Οταν ζεσταίνεται ξεκινάει και δεν σταματάει.

Αν την ώρα που το κάνει, αμπραγιάρεις, σταματά ?
Ακριβώς όπως το λες. Ναι και στα δύο

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.965
Πόντοι
747
Ακριβώς όπως το περιγράφεις Γιώργο. Οταν είναι κρύο, για λίγο δηλαδή, δεν το κάνει. Οταν ζεσταίνεται ξεκινάει και δεν σταματάει.

Ακριβώς όπως το λες. Ναι και στα δύο
Μόλις άνοιξα και το είδα.

Τι θα έκανα εγώ.

Ελεγχο βάσεων μηχανής. Από τα προηγούμενα πολλά σκορτσαρίσματα που σου έκανε εξ αρχής, όταν την απέκτησες, επειδή είναι μια βαριά χυτοσιδηρά μηχανή, μπορεί να έχει μαλακώσει τις βάσεις της. Και οι πιθανες ( ανεξέλεγκτες ) και μη αποσβεσμενες ταλαντωσεις της, μπορεί να επηρεάζουν ( έστω και ελάχιστα ) το linkage ( μοχλικό ? ) από το πετάλι του γκαζιού στην αντλια ψεκασμού. Δεν ξέρω αν είναι σύρμα - ράβδοι, ή κάτι άλλο. Και η ελάχιστη ανοχή ( χιλιοστά ) μεταφέρεται σαν "εντολή παροχής" στην αντλία. 1 στο 1000000, αλλά το έχω ζήσει. Και ο έλεγχος βάσεων, οπτικός και με λοστάρι, είναι εύκολος.
Κουνιέται το μπλόκ, και αυξομειώνει την εντολή έγχυσης.

Καθάρισμα - ρύθμιση του μπέκ ρελαντί. Θεωρούμε ότι το αυτοκίνητο ΕΙΝΑΙ ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΟ. Αλλά, Ισως δεν περνάει αρκετό καύσιμο να δώσει την ισχύ που απαιτείται για τα παρελκόμενα, αλτερνέϊτορ κλπ. πάει να σβήσει, ο οπτικός αναγνώστης ( rotation - pulse sensor ) βλέπει ότι η μηχανή πάει να σβήσει, δίνει παραπάνω ροή στιγμιαία, μετά την κόβει γιατί ξεπερνάει το όριο των στροφών του υποτιθέμενου ρελαντί, μετά επαναλαμβάνεται ο ίδιος κυκλος και το όλο σύνολο της μηχανής, ταλαντώνεται. Μόλις πατήσεις γκαζι, η έλλειψη ξεπερνιέται κι συμπεριφέρεται σωστά. Και μόλις φτάσεις σε φανάρι πχ και σταματήσεις, ....ξαναρχίζει, ή όταν αφήσεις τελείως το γκάζι, πχ σε επιβράδυνση. Σε ελάχιστο πάτημα, μέχρι να ισορροπήσει με την νέα τροφοδοσία, στο ξανακάνει.

Ενας καθαρισμός του συγκεκριμένου μπέκ, ή αλλαγή, θα δώσει την σωστή ποσότητα καυσίμου, και δεν θα το αντιμετωπίζεις πλέον. ή αυξάνεις τις στροφές του ρελαντί, και το ξεπερνάς, αλλά η ρύθμιση γίνεται με ΖΕΣΤΟ κινητηρα, και με έλεγχο στα καυσαέρια.

Το φαινόμενο δεν στο κανει όταν είναι κρύο, γιατί το αυτόματο τσόκ, παίρνει θερμοκρασία από τον σένσορα του ψυκτικού, σου λέει " είμαι κρύο", και δίνει ΕΠΙΠΛΕΟΝ καύσιμο από ότι το σκέτο ρελαντί όταν ειναι ζεστό.

Αον ) Επειδή ανάλυση αίματος δεν γίνεται .........τηλεφωνικά, έτσι και εγώ δεν μπορώ να διαγνώσω το συγκεκριμένο όχημα από .........το φόρουμ. Απλώς, αποτυπώνω τις πολλαπλές εμπειρίες όλα αυτά τα χρόνια, με την ελπίδα να βοηθήσω, μια και τα συμπτωματα είναι χαρκτηριστικά.
Βον ) Η σχετικά αναλυτικη περιγραφή των ανωτέρω, δεν είναι προσπάθεια επιδειξης γνώσεων ( Μπράβο παιδι μου ! αριστα Δέκα ! ) αλλά για να βοηθήσει την σκέψη σου στα γεγονότα που έχεις βιώσει, και να κατανοήσεις ισως καλυτερα τα αίτια και τα συμπτώματα. Αν δεν κατανοήσει κάποιος το αίτιο οπου προκαλεί ένα σύμπτωμα, λύση δεν είναι δυνατόν να υπάρξει.
Γον ) Απολογούμαι αν κούρασα, απλώς προσπαθώ να βοηθήσω, για να μπορούμε να χαιρόμαστε τα αυτοκινητά μας 100 % χωρίς επιφυλάξεις, μηπως, ίσως, μπορεί, αλλά έχε και την οδικη βοήθεια παραμλασχαλα. Αν ξεκινάμε με τον φόβο "μήπως με αφήσει", είναι μαρτυρική η βόλτα.

Οτι άλλο μπορώ να προσφέρω, χαρά μου θα είναι.

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.966
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε Γιώργο, η διάγνωση θεωρητικά πάντα, είναι ακριβής.
Θα το κοιτάξω με τον μάστορα όταν βρω λίγο χρόνο και θα επανέλθω :thumbs:

Top Bottom