Τι κάναμε σήμερα με το 2cv/DS/CX ή κάποιο άλλο ιστορικό μας Citroen?

Reaction score
17.644
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Région parisienne
Χαίρομαι που η cx είναι πάντα σε άψογη κατάσταση !

επισης έμαθα πρόσφατα , πως ανάλογα με τον κατασκευαστή οι ζάντες θα μπορούσαν α ήταν και μονόχρωμες όπως τις έχεις φτιάξει κι εσυ !

και η κλασική διχρωμία που υπήρχε , δεν υπήρχε σε όλες ( υπήρχαν τουλάχιστον 4 διαφορετικοί προμηθευτές για αυτόν τον τύπο ζάντας

Nikephoros

Member
Reaction score
14.042
Πόντοι
1.077
Περιοχή
Αθήνα
Χαίρομαι που η cx είναι πάντα σε άψογη κατάσταση !

επισης έμαθα πρόσφατα , πως ανάλογα με τον κατασκευαστή οι ζάντες θα μπορούσαν α ήταν και μονόχρωμες όπως τις έχεις φτιάξει κι εσυ !

και η κλασική διχρωμία που υπήρχε , δεν υπήρχε σε όλες ( υπήρχαν τουλάχιστον 4 διαφορετικοί προμηθευτές για αυτόν τον τύπο ζάντας
Πριν αγοράσω τις ζάντες πριν από 8 χρόνια, μελετούσα όλες τις πιθανές εκδοχές απο φωτογραφίες. Οι 2 μπροστινές που είχα πάρει από το CX basis ήταν μονόχρωμες, σε ένα χρώμα και γυαλαδα τύπου πλατίνας, ασημένιο δηλαδή με μια πολύ ελαφριά, ανεπαίσθητη απόχρωση χρυσού. Οι 2 πίσω που πήρα από έναν Άγγλο είχαν μια πολύ ελαφριά διχρωμία, ασημένιο χρώμα με την αμμοβολή στο ίδιο χρώμα που.προσεδιδε μια πολύ λίγο διαφορετική απόχρωση. Για να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι η διχρωμία, ιδίως η πιο έντονη, πάει στις πρώτης γενιάς μόνο.

Δε σου κρύβω Νίκο ότι έχω λίγες, "τύψεις" που βγήκε αυτό το τελικό χρώμα του τιτανίου. Άθελά μου βέβαια, ο πολύ γνωστός ειδικός που μου τις έβαψε ευθύνεται για αυτό. Εγώ είχα πει να βγουν όλες ακριβώς όπως ήταν οι μπροστινές. Βέβαια, μου αρέσει περισσότερο η μονοχρωμία, μου θυμίζουν τις ζάντες της προπολεμικής Bugatti Royale.

Reaction score
17.644
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Région parisienne
Μην εχεις τύψεις γιατι και στις γνήσιες ζάντες υπήρχε τρελή ποικιλία , ανεξάρτητα από γενιά α και β !!

κι είναι ενδιαφέρον ότι η ζάντα δεν άλλαξε όταν το 1982 πέρασε από πέλμα 185 σε πέλμα 195

Reaction score
17.644
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Région parisienne
Κάνω την αρχή μιας και έχω μεγάλη χαρά. Το κάθε 2cv και γενικότερα ιστορικό έχει το δικό του θέμα. Το δικό μου 2cv (πρόσφατα και η DS) μου τράβαγε ένα ζόρι με την μίζα αλλά κυρίως την :kill:ντίζα :rocket:
Δεν θυμάμαι την τελευταία δεκαετία να δουλεύει τίποτα από τα 2 σωστά. Ιδίως η :shoot:ντίζα. Με την έλευση του @citrobella στα πάτρια εδάφη ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ρυθμιστούν αυτά τα θέματα. Κατεβήκαμε στο γκαραζάκι και το Σάββατο με τις οδηγίες του άλλαξα την μίζα (ναι καλά διαβάσατε μόνος μου το έκανα) και την Κυριακή την ντίζα (σε αυτή του κοντέρ αναφέρομαι). Λύνοντας τα προβλήματα αυτά ένοιωσα και την χαρά του να φτιάχνεις το αγαπημένο σου ιστορικό με τα χέρια σου :citrolove:
όποιος θέλει αλλαγή μίζας - ντίζας να έρθει προσφέρωcigara και καφέ - μπίρα

Πλύσιμο

Μετά το πλύσιμο

Ντίζα σε λειτουργία :yahoo:

Πρέπει να νες επιτέλους βόλτα με την ds όταν ελθω Ελλάδα

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.037
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
μιας και λογω ελλειψης χρονου και διαφορων προβληματων μεσα στο τελευταιο 3μηνο στην ξανθια εγιναν οι εξης εργασιες
βλαβη τροφοδοσια τασης προθερμανσης αισθητηρα λ (κατα το διαγνωστικο διαοπτωμενη λειτουργια) αλλαγη αισθητηρα λ τσαμπα κακη επαφη ασφαλειας
αντικατασταση δυναμο
αντικατασταση πανω μερος αντλιας βενζινας μιας και παρατηρηθηκε διαρροη απο την εξοδο της αντλιας....ελαφρο ραγισμα πλαστκου
πληρωση αζωτου τις σφαιρες μεσω συστηματος βαλβιδων
πληρωση συστηματος ψυξης αιρκοντισιον και εμπλουτισμος φρεον με φωσφορο για εντοπισμο τυχων διαρροες που καπου εχει
αλλαγη θερμοστατη calorstat vernet και ψυκτικου υγρου valeo protect 40

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.370
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Οκ δεν πειράζει να το ξαναγράψω. Το αυτοκίνητο σου ήταν αφίσα στο δωμάτιο μου όταν ήμουν μικρός:love:
Παδικός έρωτας!

maxtsif

Member
Reaction score
4.151
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Οκ δεν πειράζει να το ξαναγράψω. Το αυτοκίνητο σου ήταν αφίσα στο δωμάτιο μου όταν ήμουν μικρός:love:
Παδικός έρωτας!
H πλάκα ειναι οτι ο δικός μου παιδικός (και τωρινός...) έρωτας είναι μια DS ακριβώς σαν τη δικιά σου, ακόμα και στο ίδιο χρώμα, από εκείνες τις τελευταίες που γράφουν πίσω "injection electronique".

Stargazer

Member
Reaction score
1.692
Πόντοι
457
Περιοχή
Καλαμαριά
Εγώ είχα και τα δύο και μια xsantia που είχα κόψει από το διαφημιστικό της αντιπροσωπείας :this:

nonos

Member
Reaction score
21.378
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Xsantia και Xanthia δεν υπάρχουν.
XANTIA ναι.

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.534
Πόντοι
777
Παδικός έρωτας!
Και ο Ποντένσε όταν ήταν μικρός στο δωμάτιο του είχε αφίσα του Νίκου Τσιαντάκη με την φανέλα του Ολυμπιακού. :lol:
Αλλά υπέγραψε στην Σαουδική Αραβία (Σουηδική Αραβία που λέει και μία ψυχή περιπαιχτικά). Έτσι και εσύ είχες αφίσα την BX, DS αγόρασες.
:rotfl::rotfl::rotfl:
Λέμε και καμιά σαχλαμάρα να περάσει η ώρα

nonos

Member
Reaction score
21.378
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Αλλαγή ιμάντες μέσα-εξω και τεντωτηρες, λαδια-φιλτρο, παραφλου και ένα ζαμφορακι στη ZX. Ευχαριστώ πολύ τον Νικόλα Δρακωνακη για την άψογη δουλειά και εξυπηρέτηση.
Και τα κορεατικά στη γωνία τους.. :love:
35503

Dragon

Member
Reaction score
239
Πόντοι
277
Έλεγχο στις 10 σφαίρες της ΧΑΝΤΙΑ, επισκευή στο εμπρός έμβολο της αντιστρεπτικής, αλλαγή λάδια και φίλτρο λαδιού κι επιτέλους μπήκαν τα λογότυπα activa στις πόρτες..

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.534
Πόντοι
777
Έλεγχο στις 10 σφαίρες της ΧΑΝΤΙΑ, επισκευή στο εμπρός έμβολο της αντιστρεπτικής, αλλαγή λάδια και φίλτρο λαδιού κι επιτέλους μπήκαν τα λογότυπα activa στις πόρτες..
gpostworthless topic

nonos

Member
Reaction score
21.378
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Μη μου πεις ότι θες και για τις 10 σφαίρες..?:X:tease:

Top Bottom