Τι κάναμε σήμερα με το 2cv/DS/CX ή κάποιο άλλο ιστορικό μας Citroen?

maxtsif

Member
Reaction score
4.151
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Επειδή αυτή η DS είναι το αυτοκίνητο των ονείρων μου, ακόμη και στο χρώμα και στην έκδοση, μόλις είδα τη φωτογραφία πάνω στην Οδική, έχασα τον ύπνο μου. Το παθαίνω όταν είναι το αυτοκίνητό μου στο συνεργείο, το μυαλό μου είναι συνέχεια εκεί.
Δε ξέρω το ψεκασμό της DS. Στη ΒΧ μου, που εχει κι'αυτή ένα από τα "πρώιμα" injection, είναι πολύ αξιόπιστο το σύστημα, δεν έχω αλλάξει ή καθαρίσει ποτέ τα μπέκ να φανταστείτε, και βλάβη καμία.
Το μόνο σχετικά προβληματικό σημείο γενικότερα της τροφοδοσίας είναι ο πνεύμονας. Απορυθμίζεται, χαλάει τη πλακέτα του, κάνει αρρυθμίες στο ρελαντι και διάφορα άλλα κόλπα. Τον άλλαξα πριν 3 χρόνια με ένα καλό μεταχειρισμένο και ελπίζω να είμαι τυχερός.
Εχει η DS πνεύμονα? Είχα κάποτε ένα πρόβλημα ίδιο με το δικό σου, εκεί που πήγαινε σταμάταγε να "ακούει" στο γκάζι, μετά ξαναέστρωνε, μερικές φορές έσβηνε και απλά ξαναέπαιρνε μετά από 1 λεπτό. Στο διάστημα αυτό μύριζε βενζίνη και μπούκωνε, φυσικά. Τελικά έφταιγε η πρίζα των καλωδίων του πνεύμονα.

Nikephoros

Member
Reaction score
14.042
Πόντοι
1.077
Περιοχή
Αθήνα
Αυτα παθαινουν οσοι κυκλοφορουν με DS και οχι με GS.........HA HA
Συγνώμη για το off topic, γεια σου Μίλτο! Πολύ χαίρομαι που σε ξανακούω διαδικτυακά! Πόσο μου λείπει και εμένα μία GS, όχι μόνο η οδηγική αίσθηση, αλλά και η μυρωδιά της!

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.370
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Συγνώμη για το off topic, γεια σου Μίλτο! Πολύ χαίρομαι που σε ξανακούω διαδικτυακά! Πόσο μου λείπει και εμένα μία GS, όχι μόνο η οδηγική αίσθηση, αλλά και η μυρωδιά της!
Εμένα δεν μου λείπει ούτε η GS ούτε ο κάτοχος :lol:
Αύριο ελπίζω να έχουμε κάποια νέο. Θα ενημερώσω
Σας ευχαριστώ όλους πολύ

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.229
Πόντοι
747
......
Το μόνο σχετικά προβληματικό σημείο γενικότερα της τροφοδοσίας είναι ο πνεύμονας. Απορυθμίζεται, χαλάει τη πλακέτα του, κάνει αρρυθμίες στο ρελαντι και διάφορα άλλα κόλπα. Τον άλλαξα πριν 3 χρόνια με ένα καλό μεταχειρισμένο και ελπίζω να είμαι τυχερός.
Εχει η DS πνεύμονα? Είχα κάποτε ένα πρόβλημα ίδιο με το δικό σου, εκεί που πήγαινε σταμάταγε να "ακούει" στο γκάζι, μετά ξαναέστρωνε, μερικές φορές έσβηνε και απλά ξαναέπαιρνε μετά από 1 λεπτό. Στο διάστημα αυτό μύριζε βενζίνη και μπούκωνε, φυσικά. Τελικά έφταιγε η πρίζα των καλωδίων του πνεύμονα.
Χρήστο, εννοείς την βαλβίδα ρύθμισης ροής αέρα ? Μετρητή μάζας αέρα, MAF

Μόλις γύρισα, και για ........βραδυνό, :lol: θα ψάξω λιγο για το D-jetronic bosch, εξαρτήματα - συχνές βλάβες.

Σε κανένα 2-ωρο, ρίχτε μια ματιά μην βρώ κάτι.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.229
Πόντοι
747
D-Jetronic chapter 8: Fuel pump and fuel pressure regulator

Με πίνακα, επιλογής σημείων και αναγνώρισης βλάβης.

Επιλέγετε τον τομεα, και ......voila !

Ε, έχει κάποια σημεία, που ο έμπειρος μπορεί να εντοπίσει. πχ κακές επαφές, κλπ.

Το συνεργείο μπορει να βρει άμεσα.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.229
Πόντοι
747
débitmètre?
Oui.

Un bref aperçu du débitmètre d’air Le rôle du débitmètre d’air est de gérer le volume d’air injecté dans le moteur. Il s’agit d’un capteur qui adapte son fonctionnement selon la masse d’air présente dans le système du véhicule. Le débitmètre d’air mesure en continu le flux d’air circulant dans le moteur.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.229
Πόντοι
747
Με τόση αγάπη και ενδιαφέρον που δείξαμε όλοι, μπορεί και να έχει φτιαχτεί ήδη από ........μόνο του ! :thumbs:

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.370
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Αγαπητοί μου φίλοι με πήρε ο κ.. Βασιλής και η διάγνωση είναι τρόμπα βενζίνης. Ρώτησα για κόστος και δεν μου είπε. Έχει κανείς εικόνα για το πόσο μπορεί να κοστίζει;
σας ευχαριστώ και πάλι όλους

maxtsif

Member
Reaction score
4.151
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Αγαπητοί μου φίλοι με πήρε ο κ.. Βασιλής και η διάγνωση είναι τρόμπα βενζίνης. Ρώτησα για κόστος και δεν μου είπε. Έχει κανείς εικόνα για το πόσο μπορεί να κοστίζει;

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.229
Πόντοι
747
Από αυτά που διάβαζα, είναι εξωτερική, και όχι εμβαπτιζόμενη, οπότε το κόστος πρέπει να είναι χαμηλό.

Και στις διαγνώσεις, ηλεκτρική την δίνει , όχι μηχανική σαν την παραπάνω.

visa chrono

Member
Reaction score
27.774
Πόντοι
1.607
Αγαπητε μου ..

Μην ξεχνας πως εισαι ψεκαστος ..αν και εκει που ειναι το αμαξι ξερουν ..
Τ αλλα ειναι για να γραφουμε εδω μεσα ..
Το κοστος αναλογα ποσο θα ψαξεις εκει εξω ..μπορει και στην ελλαδα ..
Τα αλλα με πμ και μονο

ciao

nonos

Member
Reaction score
21.378
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Αποστολή ίσως είναι ανεξαρτητη η ζημιά που σε ακινητοποίησε με τα πρότερα συμπτώματα. Μια ηλεκτρική αντλία σε αφήνει μια κι έξω δε κανει αυτά που περιεγραψες ότι έκανε κατά το παρελθόν. Εκτός αν δεν είναι αντλία τελικά. Αυτά όμως ειναι εικασίες όπως και ότι γράφουμε. Εφόσον είσαι σε άνθρωπο εμπιστοσύνης σου και υπάρχει διάγνωση πορεύεσαι υπ ευθύνη του συνεργείου πλεον.

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.370
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Την πήρα. Αυτό που έκανε ήταν να βγάλει την τρόμπα, να την καθαρίσει και να αλλάξει κάποιες τσιμούχες. Την μέτρησε και όλα φαίνεται να είναι οκ!
Μου άλλαξε λάδια, εξαέρωσε φρένα σύνολο 70€!

Σίγουρα ευχάριστη έκπληξη αλλά πιθανολογώ ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να την αλλάξω. Θα μάθω κωδικό ανταλλακτικού και θα ενημερώσω :)

@nonos πήγα να πάρω την DS και άφησα το C4 για service. Άφησα και τα 2 αμορτιέρ που μου είχες φέρει για το πορτ παγαζ. Ελπίζω να δουλεύουν :thumbs:

Nikephoros

Member
Reaction score
14.042
Πόντοι
1.077
Περιοχή
Αθήνα
Την πήρα. Αυτό που έκανε ήταν να βγάλει την τρόμπα, να την καθαρίσει και να αλλάξει κάποιες τσιμούχες. Την μέτρησε και όλα φαίνεται να είναι οκ!

Σίγουρα ευχάριστη έκπληξη αλλά πιθανολογώ ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να την αλλάξω. Θα μάθω κωδικό ανταλλακτικού και θα ενημερώσω :)

@nonos πήγα να πάρω την DS και άφησα το C4 για service. Άφησα και τα 2 αμορτιέρ που μου είχες φέρει για το πορτ παγαζ. Ελπίζω να δουλεύουν :thumbs:
Υπέροχα νέα, καλές βόλτες Απόστολε!

visa chrono

Member
Reaction score
27.774
Πόντοι
1.607

Καλα ρε ..
Στην επομενη ταρτα θα σε δωσω στεγνα ..μτχ αμορτισερ ...παγκαζ?.. Τις προσεχουμε για να μπορουμε να παιζουμε ..
Ciao .. buy one ... my friend

Keep going ....
Χαχα ..

nonos

Member
Reaction score
21.378
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Μα στα έφερα επειδή ήταν ελάχιστα χρησιμοποιημένα και με τα μάτια μου τα τσεκαρα ότι είναι οκ και από coupe!:grin:

Top Bottom