Τι αυτοκίνητο οδηγάμε σήμερα?

Nikephoros

Member
Reaction score
15.405
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Τα ραλλάκια θέλουν παρα πολύ προσόχη στη στροφες :) ποτε δεν πατας φρένο πάνω σε στροφη ;) Το δίκο μου έχει τα έξης πάνω και πραγματικά πετάει ( πάνω έχει πρόγραμμα, σκόυπα, , κοντό σχέσεων σασμάν ,καλοσχεδιασμένη εξάτμιση με αγωνιστικο καταλυτη και τελικο γρουπ ν, και εκκεντρα ) Το θεμα με την ελειψη γεφυρα
ς λυνετε οπως ειπε και ο φιλτατος nonos . Οταν εβαλα θολομπαρα τεράστια διαφορα ;) Βεβαια εχω φρενα απο διλιτρο για να μπορω να σταματαω :confused: Αυτα για τα ραλλακια, θα συμφωνησω ξανα οτι τα περισσοτερα είναι η τρακαρισμενα η καταπονεμενα σε τεραστιο βαθμο.. Και θελει πολυ προσοχη η αγορα τετοιου αυτοκινητου εγω εκανα να βρω ενα καλο δυο χρονια και ευτασα θεσσαλονικη για να το βρω..
Όχι απλώς δεν πατάς φρένο στη στροφή, αλλά ούτε το γκάζι πρέπει να αφήνεις απότομα στη στροφή!

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.419
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Ideal MTB Pro-Rider του 1988 :grin:
Και ένα λευκό Datsun 120Y τρύπιο από σκουριά...

nonos

Member
Reaction score
23.860
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Στα Τζανατα της Κεφαλονιας στις αρχες του μηνα!

nonos

Member
Reaction score
23.860
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Επεσε απειρη καθαριοτητα μεσα εξω. 1000km εκανε σε μια βδομαδα!

KostasX

Member
Reaction score
5.210
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Το αυτοκινητο που οδηγω απο το 2012 μεχρι και σημερα ειναι ενα Abarth Grande Punto Esseesse.Εχω κανει 140000 χλμ απροβληματιστα.Ειναι 1.4 και αποδιδει 180 Ps με 270Nm ροπη στις 3000RPM ,η καλυτερη εκδοση του κινητηρα T jet.Φοραει αγωνιστικες αναρτησεις Kw v3 και ειναι στημενο για Tight Turns.
Βεβαιως δεν θυμιζει σε τιποτα την αιγλη των παλιων Abarth...αλλα ειναι ενα ωραιο νεανικο αυτοκινητο οπου θα το πιεσεις και "λιγο " παραπανω στα ορεινα κομματια του νομου!!!

Abarth.JPG
Abarth2.JPG

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.419
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Το αυτοκινητο που οδηγω απο το 2012 μεχρι και σημερα ειναι ενα Abarth Grande Punto Esseesse.Εχω κανει 140000 χλμ απροβληματιστα.Ειναι 1.4 και αποδιδει 180 Ps με 270Nm ροπη στις 3000RPM ,η καλυτερη εκδοση του κινητηρα T jet.Φοραει αγωνιστικες αναρτησεις Kw v3 και ειναι στημενο για Tight Turns.
Βεβαιως δεν θυμιζει σε τιποτα την αιγλη των παλιων Abarth...αλλα ειναι ενα ωραιο νεανικο αυτοκινητο οπου θα το πιεσεις και "λιγο " παραπανω στα ορεινα κομματια του νομου!!!

View attachment 10475 View attachment 10476
Μου θύμισες το κοκκινο Α112 Abarth με Ιταλικές πινακίδες του Τρέντο που είχαμε... Αργότερα πήγε απόσυρση και πήραμε ένα απλό που του βάλαμε το τιμόνι του Abarth, το καπό και το καρμπυρατέρ...

nonos

Member
Reaction score
23.860
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Κουτσουρο το SS απο αναρτηση αλλα στριφτερο και αξιο abarth! Και φυσικα ομορφο εμφανισιακα μεσα/εξω! Καμια σχεση με γερμανικες λαδιερες τυπου polo gti 180 / ibiza cupra 180.

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.864
Πόντοι
827
Κουτσουρο το SS απο αναρτηση αλλα στριφτερο και αξιο abarth! Και φυσικα ομορφο εμφανισιακα μεσα/εξω! Καμια σχεση με γερμανικες λαδιερες τυπου polo gti 180 / ibiza cupra 180.
Γερμανικές λαδιερες
:rotfl::rotfl::rotfl::P:P:P
Έγραψες ρε νονε:bow:

Nikephoros

Member
Reaction score
15.405
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Μία τέτοια Γερμανική λαδιέρα έκαψε και εμένα... Και έχοντας διανύσει πλέον 2500 χιλιόμετρα σε 3 εβδομάδες με το Πικασό, προσπαθώ, μοιραία, να κάνω συγκρίσεις, ή να ανακαλύψω κάποια ψήγματα του υπέροχου παρελθόντος.... Κατ' αρχάς, το Πικασό είναι μακράν καλύτερο οικογενειακό αυτοκίνητο σε σύγκριση με το Σκόντα... Έχει ίδιους χώρους επιβατών και αποσκευών (23 εκατοστά μικρότερο μήκος, αλλά 2 εκ. μεγαλύτερο πλάτος και 15 εκ. μεγαλύτερο ύψος), μία φοβερά άνετη για συμβατική ανάρτηση η οποία ταυτόχρονα ελέγχει εξαιρετικά το αυτοκίνητο (αλλά δε σε εμπνέει να το ζορίσεις σε στροφές, δεν είναι αυτός ο σκοπός του άλλωστε, χωρίς να σημαίνει ότι δεν κρατάει πάρα πολύ καλά!), πολλή καλή εργονομία με κεντρική οθόνη πλάσματος ελέγχου πολλών συστημάτων του αυτοκινήτου και ένα υπέροχο σύστημα πλοήγησης... Ο κινητήρας του είναι φοβερά πιο πολιτισμένος, αθόρυβος και χωρίς κραδασμούς σε σύγκριση με εκείνον της VW, με καλές επιδόσεις επίσης και πολύ πολύ χαμηλή κατανάλωση! (και νόμιζα ότι το Σκόντα ήταν φοβερά οικονομικό...). Μειονεκτήματα? Πολύ μακριές σχέσεις μετάδοσης (με όφελος στην κατανάλωση), για κάποιους ίσως όχι και τόσο ποιοτικά υλικά στο ταμπλό σε μερικά σημεία (εμένα δε με πειράζει αυτό) και λίγο turbo lag... (που δεν είχε το Σκόντα...).

Τι κοινό έχει με την παλιά Σιτροέν? Κατά τη γνώμη μου, ακριβώς η υπηρεσία που προσφέρει στις πραγματικές ανάγκες μιας οικογένειας, με εξαιρετικούς κινητήρες πλέον... Δεν έχω νοιώσει πιο άνετη και αποτελεσματική συμβατική ανάρτηση.:citrolove:

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.864
Πόντοι
827
Μία τέτοια Γερμανική λαδιέρα έκαψε και εμένα... Και έχοντας διανύσει πλέον 2500 χιλιόμετρα σε 3 εβδομάδες με το Πικασό, προσπαθώ, μοιραία, να κάνω συγκρίσεις, ή να ανακαλύψω κάποια ψήγματα του υπέροχου παρελθόντος.... Κατ' αρχάς, το Πικασό είναι μακράν καλύτερο οικογενειακό αυτοκίνητο σε σύγκριση με το Σκόντα... Έχει ίδιους χώρους επιβατών και αποσκευών (23 εκατοστά μικρότερο μήκος, αλλά 2 εκ. μεγαλύτερο πλάτος και 15 εκ. μεγαλύτερο ύψος), μία φοβερά άνετη για συμβατική ανάρτηση η οποία ταυτόχρονα ελέγχει εξαιρετικά το αυτοκίνητο (αλλά δε σε εμπνέει να το ζορίσεις σε στροφές, δεν είναι αυτός ο σκοπός του άλλωστε, χωρίς να σημαίνει ότι δεν κρατάει πάρα πολύ καλά!), πολλή καλή εργονομία με κεντρική οθόνη πλάσματος ελέγχου πολλών συστημάτων του αυτοκινήτου και ένα υπέροχο σύστημα πλοήγησης... Ο κινητήρας του είναι φοβερά πιο πολιτισμένος, αθόρυβος και χωρίς κραδασμούς σε σύγκριση με εκείνον της VW, με καλές επιδόσεις επίσης και πολύ πολύ χαμηλή κατανάλωση! (και νόμιζα ότι το Σκόντα ήταν φοβερά οικονομικό...). Μειονεκτήματα? Πολύ μακριές σχέσεις μετάδοσης (με όφελος στην κατανάλωση), για κάποιους ίσως όχι και τόσο ποιοτικά υλικά στο ταμπλό σε μερικά σημεία (εμένα δε με πειράζει αυτό) και λίγο turbo lag... (που δεν είχε το Σκόντα...).

Τι κοινό έχει με την παλιά Σιτροέν? Κατά τη γνώμη μου, ακριβώς η υπηρεσία που προσφέρει στις πραγματικές ανάγκες μιας οικογένειας, με εξαιρετικούς κινητήρες πλέον... Δεν έχω νοιώσει πιο άνετη και αποτελεσματική συμβατική ανάρτηση.:citrolove:
Για την ανάρτηση νομίζω ότι η λέξη "smooth" περιγράφει ακριβώς την ανάρτηση των Picasso. Τώρα για το θέμα οικονομίας νομίζω δεν ειναι συγκρίσιμα αφού το ένα είναι πετρέλαιο και το άλλο βενζίνη.

Reaction score
18.221
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Για την ανάρτηση νομίζω ότι η λέξη "smooth" περιγράφει ακριβώς την ανάρτηση των Picasso. Τώρα για το θέμα οικονομίας νομίζω δεν ειναι συγκρίσιμα αφού το ένα είναι πετρέλαιο και το άλλο βενζίνη.
πετρέλαιο δεν ήταν και το σκόντα;

Nikephoros

Member
Reaction score
15.405
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Το Σκόντα ήταν όντως πετρέλαιο και αυτό, το 1.6 TDI.

Reaction score
18.221
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
(αλλά δε σε εμπνέει να το ζορίσεις σε στροφές, δεν είναι αυτός ο σκοπός του άλλωστε, χωρίς να σημαίνει ότι δεν κρατάει πάρα πολύ καλά!), πολλή καλή εργονομία με κεντρική οθόνη πλάσματος ελέγχου πολλών συστημάτων του αυτοκινήτου και ένα υπέροχο σύστημα πλοήγησης... Ο κινητήρας του είναι φοβερά πιο πολιτισμένος, αθόρυβος και χωρίς κραδασμούς σε σύγκριση με εκείνον της VW, με καλές επιδόσεις επίσης και πολύ πολύ χαμηλή κατανάλωση! (και νόμιζα ότι το Σκόντα ήταν φοβερά οικονομικό...). Μειονεκτήματα?

Τι κοινό έχει με την παλιά Σιτροέν? Κατά τη γνώμη μου, ακριβώς η υπηρεσία που προσφέρει στις πραγματικές ανάγκες μιας οικογένειας, με εξαιρετικούς κινητήρες πλέον...
Aυτά είναι κάτι που (λογικά) θα έπρεπε κάποιος να περιμένει και από ένα ακριβοπληρωμένο (πλέον) VW... Tόσο διαφημισμένα είναι και με τσουχτερές τιμές

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.419
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Τουλαχιστον τα Σιτροέν πατάνε ακόμα τα γερμανικά κονσερβοκούτια! Ακόμη και χωρίς υδροπνευματική ανάρτηση! Οι γερμαναράσες δε το σώζουν εκτός αν κλείσει το VW Group. Πολύ φοβάμαι όμως πως ακόμη και αν κλείσει, ο κόσμος παλι βολκσβαγκεν θα θέλει...

nonos

Member
Reaction score
23.860
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Παιδες συνολικα μες τις γιορτες εκανα με τη zx και τη xantia σχεδον 2.700km ο αρρωστος...:dizzy::tease::O
Με τη zx πηγα μεχρι τη Πατρα και πισω και μεχρι το Καρπενησι και το Μεγαλο Χωριο. Με τη xantia επισης μεχρι τη Πατρα και περιξ, μονοημερη στο Ναυπλιο και ενα πολυ καλο roadtrip στη Στυφαλια και απο εκει στη Δημητσανα και στη Στεμνιτσα μεσα απο τα βουνα και πισω. Ολα με αφετηρια την Αθηνα.
Επισης η zx μπηκε και βγηκε απο το φανοποιο πριν τη Πρωτοχρονια και διορθωθηκε παλια κακη φανοποια στο πισω φτερο του συνοδηγου,μαζι με νεο μικροχτυπημα που ειχε το φτερο οπως και ο ξεθοριασμενος πλεον ουρανος και το περιγραμμα του πορτμπαγκαζ που κ ιαυτο ειχε ξεθοριασει. Ολοκαινουργια πλεον.:love:

Nikephoros

Member
Reaction score
15.405
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Παιδες συνολικα μες τις γιορτες εκανα με τη zx και τη xantia σχεδον 2.700km ο αρρωστος...:dizzy::tease::O
Με τη zx πηγα μεχρι τη Πατρα και πισω και μεχρι το Καρπενησι και το Μεγαλο Χωριο. Με τη xantia επισης μεχρι τη Πατρα και περιξ, μονοημερη στο Ναυπλιο και ενα πολυ καλο roadtrip στη Στυφαλια και απο εκει στη Δημητσανα και στη Στεμνιτσα μεσα απο τα βουνα και πισω. Ολα με αφετηρια την Αθηνα.
Επισης η zx μπηκε και βγηκε απο το φανοποιο πριν τη Πρωτοχρονια και διορθωθηκε παλια κακη φανοποια στο πισω φτερο του συνοδηγου,μαζι με νεο μικροχτυπημα που ειχε το φτερο οπως και ο ξεθοριασμενος πλεον ουρανος και το περιγραμμα του πορτμπαγκαζ που κ ιαυτο ειχε ξεθοριασει. Ολοκαινουργια πλεον.:love:
Πέρασες και από την πατρίδα μου βλέπω, ε??!!

Top Bottom