Τι αυτοκίνητο οδηγάμε σήμερα?

2cv01

Member
Reaction score
3.468
Πόντοι
777
Περιοχή
ioannina, Greece
Τι Ραλί έχεις;;

Σε 205 πηγαίνουν φουλ ή σε 106 1.3
Εχω το 1.6 το 16V το εχω γύρο στα 160 άλογα το αγόρασα πριν 5 χρόνια οταν το αγόρασα είχε της ραλοζαντες ( δεν ξέρω αν τις είχε απο την μάνα του )

Attachments

2cv01

Member
Reaction score
3.468
Πόντοι
777
Περιοχή
ioannina, Greece
Oreo amaksaki...iche i aderfoula mou ena xsi nomiso legotane...me 100 aloga...agrio prama...kokkino...
και το xsi μου αρέσει πάρα πολύ , είναι άγρια επειδή είναι και ελαφριά, είναι δλδ σαν το 2cv με την μηχανη του gsa !!!
Λογικά σαν αυτό είχε η αδελφή σου :)
667-f.jpg

nonos

Member
Reaction score
23.861
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Μπραβο για το ραλλακι που εχεις! Εφηβικος ποθος το saxo vts για μενα! Το εζησα πολυ μεσω του κολλητου που εκανα στη Πατρα τα χρονια των σπουδων εστω με τον 1.4 πανω. Το στησιμο και το look ειναι ολοιδιο. Αμαξι που θελει μυαλο και συγκρατηση για αν το πας γρηγορα.

2cv01

Member
Reaction score
3.468
Πόντοι
777
Περιοχή
ioannina, Greece
Μπραβο για το ραλλακι που εχεις! Εφηβικος ποθος το saxo vts για μενα! Το εζησα πολυ μεσω του κολλητου που εκανα στη Πατρα τα χρονια των σπουδων εστω με τον 1.4 πανω. Το στησιμο και το look ειναι ολοιδιο. Αμαξι που θελει μυαλο και συγκρατηση για αν το πας γρηγορα.
Είναι ωραία αυτοκινητάκια και δεν είναι και πολύ ακριβά :) Βέβαια τα περισσότερα είναι τρακαρισμένα ενα καλό ραλλάκυ η saxo vts παντα κάνει γύρο στα 3.200 ευρο ατρακάριστο και σε καλή κατάσταση. Το δικό μου το είχα πάρει 5.000 με 60.000 χλμ ατρακάριστο :)

Reaction score
18.221
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Δύσκολα βρίσκεις πάντως μη κακοποιημένο σήμερα.

Πολλές φορές έγιναν αντιπαθητικά αυτά τα αυτοκίνητα λόγω των οδηγών τους.

Λόγω σιτροενίτιδας, από τα Πεζό, πιο πολυ θα με συγκινούσαν

Βιζά GTi (115 άλογα και 5 πόρτες), AX GTi (είχε 100 άλογα και πιο ελαφρύ από 106 Ραλί) ή και το ΑΧ sport, που ήταν 'αμεσα συγκρίσιμο με το 205/106 ραλί α΄ γενιάς.

Δεν έχω οδηγήσει κανένα, άμεση άποψη δεν έχω.

nonos

Member
Reaction score
23.861
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Δύσκολα βρίσκεις πάντως μη κακοποιημένο σήμερα.
Ισχυει πολυ.

Πολλές φορές έγιναν αντιπαθητικά αυτά τα αυτοκίνητα λόγω των οδηγών τους.
Ξαναϊσχυει πολυ.

106 ραλί α΄ γενιάς.
Το πιο συλλεκτικο, ''αντρικο''-''μηχανικο'' και σπαρτιατικο. Εμφανισιακα το προτιμω απ ολα τα rallye , μ εξαιρεση ισως το κλασσικο μπλε (το χρωμα του φιλου παραπανω) 8βαλδιβο 1.6 με τη ραλλοζαντα και τις λεπτομερειες των προφυλακτηρων βαμμενες στο χρωμα του αμαξωματος. (Ετσι ξεχωριζει και το 8β! εμφανισιακα)

Δεν έχω οδηγήσει κανένα, άμεση άποψη δεν έχω.
Απο το 1.4 vts μπορω να σου πω, οτι θελει συνεση και εμπειρια αν αποφασισεις ν ανεβασεις ρυθμο. Μπορει να ειναι 1.4 αυτο το οποιο γνωριζω , αλλα μιλαμε για την ιδια κρεμαγιερα, αναρτηση,15αρες με 45αρι προφιλ και οδηγηση με και χωρις αποστατες στον πισω αξονα και με 2 set up αναρτησης κατα εποχη. ΠΡοσωπικα το μονο που μ ενοχλησε ειναι η ελλειψη μπροστινης γεφυρας. Το νιωθεις. Θεωρω (θεωρητικα) οτι με μια ψαλιδομπαρα και μια θολομπαρα αλλαζει αυτο. Αν το μαθεις κανει παπαδες. Το εχω οδηγησει πολλακις αλλα οχι σε βαθμο να το ξερω σα δικο μου αμαξι. Στα χερια του κολλητου ως συνοδηγος εχει τυχει να τρομαξω απο τα χιλιομετρα που μπορει να μπει σε στροφες και την αισθηση που δινει αν το πιεσεις στο οριο. Φαντασου το σαν ενα πολυ πιο αποτομο,απολυτο,δυνατο και μη ανετο zx μιας και το εχεις οδηγησει αυτο. Αμαξι που στηριζεται στη μικρη αδρανεια του ,στον ενδιαφερων πισω αξονα και στο ακριβες τιμονι. Αν αφησεις γκαζι ιδιως στο απεξ με το μπροστινο φορτισμενο εχεις φαει σφαλιαρα απο πισω σε millisecond!

nonos

Member
Reaction score
23.861
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Είναι ωραία αυτοκινητάκια και δεν είναι και πολύ ακριβά :) Βέβαια τα περισσότερα είναι τρακαρισμένα ενα καλό ραλλάκυ η saxo vts παντα κάνει γύρο στα 3.200 ευρο ατρακάριστο και σε καλή κατάσταση. Το δικό μου το είχα πάρει 5.000 με 60.000 χλμ ατρακάριστο :)
Θεωρω οτι το αγορασες σ εξαιρετικη τιμη ,μιας και παρακολουθω την αγορα τους απο το 2008!

Nikephoros

Member
Reaction score
15.405
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Τις συγκεκριμένες ζάντες του 8βαλβιδου 106 rallye θυμάμαι τις είχε και η πιο φτωχή έκδοση του Saxo 16v, η οποία, εάν δεν κάνω λάθος, λεγόταν και αυτή rallye; Το Νοέμβριο του '99 είχε κάνει το περιοδικό Drive συγκριτικό μικρών GTI σε πίστα, όπου είχε και Saxo vts 16v και 106 GTI. Το Saxo, θυμάμαι, παρά τον πιο "φιλικό" προσανατολισμό του, ήταν παντού πιο γρήγορο και σε ευθεία και στον γύρο πίστας.

2cv01

Member
Reaction score
3.468
Πόντοι
777
Περιοχή
ioannina, Greece
Τα ραλλάκια θέλουν παρα πολύ προσόχη στη στροφες :) ποτε δεν πατας φρένο πάνω σε στροφη ;) Το δίκο μου έχει τα έξης πάνω και πραγματικά πετάει ( πάνω έχει πρόγραμμα, σκόυπα, , κοντό σχέσεων σασμάν ,καλοσχεδιασμένη εξάτμιση με αγωνιστικο καταλυτη και τελικο γρουπ ν, και εκκεντρα ) Το θεμα με την ελειψη γεφυρα
ς λυνετε οπως ειπε και ο φιλτατος nonos . Οταν εβαλα θολομπαρα τεράστια διαφορα ;) Βεβαια εχω φρενα απο διλιτρο για να μπορω να σταματαω :confused: Αυτα για τα ραλλακια, θα συμφωνησω ξανα οτι τα περισσοτερα είναι η τρακαρισμενα η καταπονεμενα σε τεραστιο βαθμο.. Και θελει πολυ προσοχη η αγορα τετοιου αυτοκινητου εγω εκανα να βρω ενα καλο δυο χρονια και ευτασα θεσσαλονικη για να το βρω..

Last edited:

2cv01

Member
Reaction score
3.468
Πόντοι
777
Περιοχή
ioannina, Greece
Τις συγκεκριμένες ζάντες του 8βαλβιδου 106 rallye θυμάμαι τις είχε και η πιο φτωχή έκδοση του Saxo 16v, η οποία, εάν δεν κάνω λάθος, λεγόταν και αυτή rallye; Το Νοέμβριο του '99 είχε κάνει το περιοδικό Drive συγκριτικό μικρών GTI σε πίστα, όπου είχε και Saxo vts 16v και 106 GTI. Το Saxo, θυμάμαι, παρά τον πιο "φιλικό" προσανατολισμό του, ήταν παντού πιο γρήγορο και σε ευθεία και στον γύρο πίστας.
To gti νομιζω ειναι ραλλυε με πολλα εξτρα (π.χ οροφη ηλιου) για το σαχο δεν νομιζω να εχει τεραστια διαφορα με το ραλλυε :) Αυτο με την ραλοζαντα δεν το ξερα ;)

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Zwettl Niederösterreich Austria
Website
www.citrobella.com
και το xsi μου αρέσει πάρα πολύ , είναι άγρια επειδή είναι και ελαφριά, είναι δλδ σαν το 2cv με την μηχανη του gsa !!!
View attachment 8925
Akribos...oloidio akoma ke oi sandes...

nonos

Member
Reaction score
23.861
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ετσι για την ιστορια...:)

Το 106 gti ηταν το πιο λουσατο 16v. Ειχε δερμα-alcantara, ηλιοροφη, abs και 4 αεροσακους.

Για τα saxo τωρα. Ολα λεγονταν vts τα 1.6 και δε κυκλοφορησε ως 8βαλβιδο. Επισης δεν ειχε στανταρ abs. Αυτα τα οποια δεν ειχαν abs ειχαν και τις ραλλοζαντες απο τη μανα τους. Ραλλοζαντες φορεσαν μονο τα facelift. Επισης ΝΟΜΙΖΩ δεν προσφερονταν με airbag συνοδηγου η συγκεκριμενη entry εκδοση. Τα προ facelift τωρα,σκαρτα μεχρι το 2000 δλδ, προσφερωνταν μονο με τις 14αρες (επισης) αλουμινενιες, γνωστες στη πιατσα και ως ''μαργαριτες''. Τα κοκκινα προ fl επισης ηταν τα μονα τα οποια ειχαν το λογοτυπο vts στο εμπρος φτερο σε κοκκινο φοντο! Τα αλλα ηταν σε μαυρο φοντο! Οταν εγινε επισης το facelift μπηκαν οι ραλλοζαντες στην ταπεινη εκδοση και η ανωτερη ειχε τις 15αρες αλουνιμενιες σε νεο σχεδιο. Η ανωτερη επισης εκδοση ειχε και abs και 2 αεροσακους.

Οι διαφορες των saxo vts μεταξυ fl και προ fl ηταν αρκετες μα κυριως στο οτι ο εγκεφαλος εγινε 3φυσος οποτε και ηταν λιγο πιο δυσκολο το ''γαργαλημα''.. Ο μονοφυσος ηταν plug and play ιδιως στις μετατροπες! Επισης εγινε σημαντικη αναβαθμιση εμφανισιακα στις ταπετσαριες καθως εκεινες οι τιρκουαζ λεπτομερειες δεν ηταν και πολυ του γουστου μου στο προ fl. Αλλαξε επισης το φοντο του καντραν και απο μπλε στα πολυ πρωτα και ουδετερο γκρι εγινε λευκο ως πιο ''σπορτιφ''. Απ εξω τα πισω φαναρια απο μαυρο-κοκκινο εγιναν λευκο-κοκκινο και ενσωματωθηκε και η μασκα στο καπω.

Σε οτι αφορα τη συγκριση του 106 rallye και του saxo vts οσο και αν φαινεται περιεργο δεν ηταν και τοσο ιδια. Το rallye ειχε πιο σκληρη πισω αντιστρεπτικη και λιγο καλυτερο τιμονι εν σχεση με το ηδη πολυ καλο του vts ,αφου ειχε διαφορα σε καποια βαλβιδα επιστροφης υδραυλικου υγρου. Γενικα δλδ το rallye ηταν ακομα πιο απολυτο απο το vts.

Το σημαντικο βεβαια και με τα δυο ηταν οτι τσιμπαγαν αλογα για πλακα αφου η εισαγωγη τους ηταν πολυ καλη και με αλλαγη του προγραμματος και ελευθερωση της εισαγωγης και της εξαγωγης επαιρναν 10 αλογα πανευκολα τα οποια ηταν αισθητα σε 900 κιλα καροτσα. Γενικως εξαιρετικα βελτιωσιμο και ανθεκτικο μοτερακι το 1.6 16v. Με λιγοτερο επιθετικο εκκεντροφορο και αλλαγες στη διαχειριση καυσιμου κτλπ φοριοταν και στα 307-xsara-c4 κτλπ προσαρμοσμενα και στους ρυπους της εποχης βασει καταλυτη.

Last edited:

2cv01

Member
Reaction score
3.468
Πόντοι
777
Περιοχή
ioannina, Greece
Πρωτη φορα βλεπω την ιστορια τους και διαφορες :) και να φανταστεις εχουμε τον ραλλο περιπου 4 χρονια:lol:

nonos

Member
Reaction score
23.861
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Φιλε σου λεω ειμαι αρρωστος με τα μοντελα αυτα. Ξημερωβραδιαζομουνα φοιτητης στο car.gr μ αυτα, την 156 και τα mx5 nb. :lol:

nonos

Member
Reaction score
23.861
Πόντοι
1.387
Περιοχή
View attachment 8925
Τετοιο ειχε συμμαθητης, μπλε μεταλλικο. Αρχικα χωρις διπλωμα και μετα και επισημα. Το φερε με το καρτερ καβαλα πανω σ ενα βραχο στη Πεντελη και ανοιξαν οι θολοι -> δεν επισκευαζοταν. Μετα πηρε ενα renault 19 16s, του σπασε σασμαν. Τωρα που κραταμε επαφη εχει ενα xsara 1.6.
Το κορυφαιο ολων ομως ειναι οτι παραμονη που διναμε μαθημα πανελληνιες κατεβαινε 17 χρονων τη Μεσογειων με 170km/h με cx gti turbo II του πατερα του :X τον πηρε πρεφα περιπολικο και αρχισε κυνηγητο με αποτελεσμα να παει μεσα ,να χασει το μαθημα και να τρεχει και να μη φτανει. Οπως καταλαβαινετε το Γ4 ειχε δυο λ@λ@κισμενα...:shifty::yahoo::lol:

2cv01

Member
Reaction score
3.468
Πόντοι
777
Περιοχή
ioannina, Greece
Τετοιο ειχε συμμαθητης, μπλε μεταλλικο. Αρχικα χωρις διπλωμα και μετα και επισημα. Το φερε με το καρτερ καβαλα πανω σ ενα βραχο στη Πεντελη και ανοιξαν οι θολοι -> δεν επισκευαζοταν. Μετα πηρε ενα renault 19 16s, του σπασε σασμαν. Τωρα που κραταμε επαφη εχει ενα xsara 1.6.
Το κορυφαιο ολων ομως ειναι οτι παραμονη που διναμε μαθημα πανελληνιες κατεβαινε 17 χρονων τη Μεσογειων με 170km/h με cx gti turbo II του πατερα του :X τον πηρε πρεφα περιπολικο και αρχισε κυνηγητο με αποτελεσμα να παει μεσα ,να χασει το μαθημα και να τρεχει και να μη φτανει. Οπως καταλαβαινετε το Γ4 ειχε δυο λ@λ@κισμενα...:shifty::yahoo::lol:
Ασε ενα φιλος μου ειχε βαρεσει θολο και ειχε θολομπαρα το κακο τετραπλασιαστικε εγω αυτο φοβαμαι μονο με την θολομπαρα. Οραιο αυτοκινητο η cx παντα μ αρεσαν αλλα με τοσα ιστορικα θα ειχα χρεοκοπησει

Top Bottom