Καφενείον "Το δικύλινδρο" (Bar)

maxtsif

Member
Reaction score
4.620
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Μου άρεσε αυτό. Οχι άλλο γκρι, επιτέλους λίγο χρώμα.

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.293
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Μου άρεσε αυτό. Οχι άλλο γκρι, επιτέλους λίγο χρώμα.

Για μένα η fiat μπορεί να σταματήσει να παράγει κ γενικός αμαξια... όχι μόνο σε γκρι

nonos

Member
Reaction score
23.871
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Η αληθεια ειναι οτι με ενα καρο παραλλαγες του 500 και προσκολληση σε αυτο δε πας παρακατω... Μιλαμε τωρα ουτε αντικαστατη του punto/grande punto...

maxtsif

Member
Reaction score
4.620
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Δεν έχετε άδικο για τη Φιατ, δυστυχώς, το σχόλιό μου ήταν μόνο για τα χρώματα. Οχι άλλο γκρί (και μαύρα), τα σιχαθηκα.

minas

Member
Reaction score
3.043
Πόντοι
747
Γενικοτερα,εδω και πολλες δεκαετιες,τα πιο πολλα αμαξια ειναι αποχρωσεις του ασπρου/μαυρου/γκρι.Ακομα και οσα αυτοκινητα ειναι κατα βασιν αλλο χρωμα(πχ πρασινο η μπλε),αυτο ειναι σε τοσο σκουρα αποχρωση που τελικα προσομοιαζει σε καποια απο τις παραπανω.
Εκανα αυτη την παρατηρηση πριν καποια χρονια,οταν ειδα για πρωτη φορα εγχρωμες εικονες της παλιας αθηνας(προ του 1960)Διαπιστωσα οτι παρα πολλα αμαξια ηταν σε πιο φανταχτερα χρωματα,και αρκετα ειχαν και διχρωμιες.Επισης,απο διηγησεις ξερω οτι παρα πολλοι εκεινα τα χρονια αλλαζαν συχνα χρωμα στα αυτοκινητα τους(καποιοι τα εβαφαν και μονοι τους).Και γενικα,το χρωμα επαιζε σημαντικο ρολο στην τοτε ζωη,καθως φαινεται,σε αντιθεση με σημερα.Μαλλον εχει να κανει με την ψυχολογια του κοινου και οχι με την αυτοκινητοβιομηχανια.

Παντως,θεωρω πως οι ιταλικες χρωματοσειρες ειναι απο τις πιο ενδιαφερουσες,ακομα και το γκρι χρωμα κατορθωνει να εχει κατι το ιδιαιτερο.Δηλαδη πιστευω πως αν ποτε αποφασιζα να βαψω αυτοκινητο κατα δικη μου εμπνευση,μαλλον θα διαλεγα καποια ιταλικη αποχρωση.:love:

Reaction score
18.223
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
i aitia gia ta vareta xromata sta simerina aftokinita einai oi LOA/LLD

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.869
Πόντοι
827
i aitia gia ta vareta xromata sta simerina aftokinita einai oi LOA/LLD
Μπορείς να το διευκρινίσεις λίγο παραπάνω; Αν καταλαβαίνω καλά τα LOA και LLD πρέπει να είναι μισθώσεις (Leasing)

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.869
Πόντοι
827
Η αληθεια ειναι οτι με ενα καρο παραλλαγες του 500 και προσκολληση σε αυτο δε πας παρακατω... Μιλαμε τωρα ουτε αντικαστατη του punto/grande punto...
Έχω γράψει πολλές φορές για τις νεκραναστάσεις μοντέλων και για την μικρή εξαίρεση του 500, αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου. Το έχουν τερματίσει με τις παραλλαγές του 500, σε σημείο που δεν πάει άλλο.

Reaction score
18.223
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
Μπορείς να το διευκρινίσεις λίγο παραπάνω; Αν καταλαβαίνω καλά τα LOA και LLD πρέπει να είναι μισθώσεις (Leasing)
Ναι, εννοώ τις ενοικιάσεις μεγάλης διάρκειας (3-5 χρόνια).(location option achat και location longue durée)

Νομίζω, χωρίς να δουλεύω στον χώρο και χωρίς να έχω ειδικές γνώσεις, ότι η επέκταση αυτών των μορφών μίσθωσης έχει επηρεάσει πολύ την αυτοκινητοβιομηχανία.
Ήδη σε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές αποτελούν σχεδόν το 75% των ταξινομήσεων, και σε αυτοκίνητα άνω των 30000ε μπορεί να φτάνουν και το 90% των ταξινομήσεων.

Αυτό έχει σαν άμεση επίπτωση την εξαφάνιση των μοντέλων με κακή μεταπωλητικη αξία, γιατί το κόστος του μηνιαίου ενοικίου είναι (τιμή καινούριου -τιμη μεταπώλησης στο τέλος του συμβολαίου πχ στους 6μηνες)/διάρκεια σε μήνες του συμβολαίου.

Έτσι υπήρχε το φαινόμενο ένα Ρενό μεγγαν να έχει ψηλότερο μηνιαίο νοίκι από μια σειρά 1.
Έτσι, σιγά σιγά Φορντ, Ρενό, Σιτροέν, πεζό, έφυγαν από τις μεγαλύτερες κατηγορίες τα μοντέλα τους σε μηνιαίο κόστος ήταν πιο ακριβά η έστω στις ίδιες τιμές με των πιο αγαπητών Γερμανών κατασκευαστών.

Επίσης επειδή τα μοντέλα προορίζονται να πωληθούν σαν μεταχειρισμένα αφού τελειώσει η μίσθωση τους από το επίσημο δελτίο δίκτυο (στην Γαλλία) ή από τον μεσάζοντα για την μίσθωση μεγάλης διάρκειας σε άλλες χώρες, υπήρξε σταδιακά μετατόπιση προς όσο το δυνατόν ουδέτερα χρώματα (150 αποχρώσεις του γκρί) τόσο στην καρότσα όσο και στο εσωτερικό για να μην δημιουργούνται προβλήματα στην μεταπώληση .

Φτηνότερα αυτοκίνητα όπως το c3, το 208, το 500, το σαντερο, κράτησαν μια παλέτα χρωμάτων πιο ενδιαφέρουσα γιατί στα φτηνά αυτοκίνητα υπάρχει ακόμα σημαντική μερίδα ανθρώπων που αγοράζουν, και δε νοικιάζουν. Το 3008 όμως των 45000 ευρώ κανεις σχεδόν δεν το αγοράζει, όλοι το νοικιάζουν με 700e το μήνα, δαπανώντας ένα ολόκληρο νοίκι για διαμέρισμα. Άρα κανςνας δεν θέλει να πεομοτατερεο ένα 3008 σε μη ... βαρετό χρώμα, γιατί αυτό δυσκολεύει την πώληση του αφού τελειώσει η πρώτη μίσθωση.

Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον οι αντιπροσωπείες πλέον προσφέρουν μακροχρόνιαισθωση ακόμα και σε μεταχειρισμένα!

Αυτά μου τα έχουμ μεταφέρει άνθρωποι που δουλεύουν στον χώρο . Δεν είναι προσωπικές απόψεις και δεν ξέρω αν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Μου φαίνεται όμως λογικό.

Εξάλλου, όταν ρωτάς τους επαγγελματίες το προβλέπουν ότι θα κάνει στην αγορά το 508, ή η τοναλε, ή οποιοδήποτε άλλο νέο μοντέλο, σου απαντουν ότι εξαρτάται από το μηνιαίο νοίκι. Η τιμή αγοράς για τα αυτοκίνητα 25000+ πλέον παίζει μικρό ρόλο.

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.869
Πόντοι
827
ΣΟΚ!!!!
Στην είσοδο γνωστού γκαράζ της ευρύτερης περιοχής Αμαρουσίου - Πεύκης βρέθηκε παρκαρισμένο όχημα μάρκας ακατανόμαστης (ελεύθερη μετάφραση Λαϊκόν Αυτοκινήτον) με Αυστριακούς αριθμούς.
Κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας :lol::lol::lol:

nonos

Member
Reaction score
23.871
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Μη ξεχάσεις να πας και από την xm κει δίπλα να τη ζητήσεις...:shifty:

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.966
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
ΣΟΚ!!!!
Στην είσοδο γνωστού γκαράζ της ευρύτερης περιοχής Αμαρουσίου - Πεύκης βρέθηκε παρκαρισμένο όχημα μάρκας ακατανόμαστης (ελεύθερη μετάφραση Λαϊκόν Αυτοκινήτον) με Αυστριακούς αριθμούς.
Κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας :lol::lol::lol:
???????????

Nikephoros

Member
Reaction score
15.428
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Αγαπήσαμε τόσο πολύ τα δημιουργήματά τους, αλλά μην ξεχνάμε, κατά τη γνώμη μου, τους ανθρώπους που κρύβονταν πίσω από αυτά, με τα προσόντα τους ή τα ελαττώματά τους (όπως όλοι...).

Reaction score
18.223
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse

Top Bottom