Μπορείς να το διευκρινίσεις λίγο παραπάνω; Αν καταλαβαίνω καλά τα LOA και LLD πρέπει να είναι μισθώσεις (Leasing)
Ναι, εννοώ τις ενοικιάσεις μεγάλης διάρκειας (3-5 χρόνια).(location option achat και location longue durée)
Νομίζω, χωρίς να δουλεύω στον χώρο και χωρίς να έχω ειδικές γνώσεις, ότι η επέκταση αυτών των μορφών μίσθωσης έχει επηρεάσει πολύ την αυτοκινητοβιομηχανία.
Ήδη σε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές αποτελούν σχεδόν το 75% των ταξινομήσεων, και σε αυτοκίνητα άνω των 30000ε μπορεί να φτάνουν και το 90% των ταξινομήσεων.
Αυτό έχει σαν άμεση επίπτωση την εξαφάνιση των μοντέλων με κακή μεταπωλητικη αξία, γιατί το κόστος του μηνιαίου ενοικίου είναι (τιμή καινούριου -τιμη μεταπώλησης στο τέλος του συμβολαίου πχ στους 6μηνες)/διάρκεια σε μήνες του συμβολαίου.
Έτσι υπήρχε το φαινόμενο ένα Ρενό μεγγαν να έχει ψηλότερο μηνιαίο νοίκι από μια σειρά 1.
Έτσι, σιγά σιγά Φορντ, Ρενό, Σιτροέν, πεζό, έφυγαν από τις μεγαλύτερες κατηγορίες τα μοντέλα τους σε μηνιαίο κόστος ήταν πιο ακριβά η έστω στις ίδιες τιμές με των πιο αγαπητών Γερμανών κατασκευαστών.
Επίσης επειδή τα μοντέλα προορίζονται να πωληθούν σαν μεταχειρισμένα αφού τελειώσει η μίσθωση τους από το επίσημο δελτίο δίκτυο (στην Γαλλία) ή από τον μεσάζοντα για την μίσθωση μεγάλης διάρκειας σε άλλες χώρες, υπήρξε σταδιακά μετατόπιση προς όσο το δυνατόν ουδέτερα χρώματα (150 αποχρώσεις του γκρί) τόσο στην καρότσα όσο και στο εσωτερικό για να μην δημιουργούνται προβλήματα στην μεταπώληση .
Φτηνότερα αυτοκίνητα όπως το c3, το 208, το 500, το σαντερο, κράτησαν μια παλέτα χρωμάτων πιο ενδιαφέρουσα γιατί στα φτηνά αυτοκίνητα υπάρχει ακόμα σημαντική μερίδα ανθρώπων που αγοράζουν, και δε νοικιάζουν. Το 3008 όμως των 45000 ευρώ κανεις σχεδόν δεν το αγοράζει, όλοι το νοικιάζουν με 700e το μήνα, δαπανώντας ένα ολόκληρο νοίκι για διαμέρισμα. Άρα κανςνας δεν θέλει να πεομοτατερεο ένα 3008 σε μη ... βαρετό χρώμα, γιατί αυτό δυσκολεύει την πώληση του αφού τελειώσει η πρώτη μίσθωση.
Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον οι αντιπροσωπείες πλέον προσφέρουν μακροχρόνιαισθωση ακόμα και σε μεταχειρισμένα!
Αυτά μου τα έχουμ μεταφέρει άνθρωποι που δουλεύουν στον χώρο . Δεν είναι προσωπικές απόψεις και δεν ξέρω αν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Μου φαίνεται όμως λογικό.
Εξάλλου, όταν ρωτάς τους επαγγελματίες το προβλέπουν ότι θα κάνει στην αγορά το 508, ή η τοναλε, ή οποιοδήποτε άλλο νέο μοντέλο, σου απαντουν ότι εξαρτάται από το μηνιαίο νοίκι. Η τιμή αγοράς για τα αυτοκίνητα 25000+ πλέον παίζει μικρό ρόλο.