Καφενείον "Το δικύλινδρο" (Bar)

Stargazer

Member
Reaction score
2.323
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Αγαπάμε μουσική υπόκρουση Jean Michel Jarre και οδήγηση 2cv .. χρονομηχανή !!!
Τιμή και δόξα στον Ιωάννη Μιχαήλ τον μεγαλύτερο σύνθετη της ηλεκτρονικής μουσικής μαζί με τον Ευάγγελο φυσικά χωρίς να ξεχνούμε τους Kraftwerk και όλο το Προοδευτικό Ροκ των 60s και 70s.

Nikephoros

Member
Reaction score
15.620
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Είχα πάντα τη απορία για τα αυτοκίνητα των '70s-΄80s, για ποιόν λόγο δεν χρησιμοποιούσαν λίγο φαρδύτερα ελαστικά, ενώ οι κατασκευαστές (όχι όλοι) πειραματίζονταν ταλαιπωρούμενοι με σχεδιασμό αναρτήσεων, κέντρο βάρους, γωνίες ολίσθησης κτλ !
Για αρχή, ήταν θέμα ιπποδυνάμεων. Τότε, τα 50-60, άντε 70 αλόγατα ήντανε κορυφή στα περισσότερα "κοινά" αυτοκίνητα. Τα "άλλα", με τα κυβικά και τις ιπποδυνάμεις, ειχαν φαρδιά λάστιχα.

Μετά, μην ξεχνάμε και την κατασκευαστική πλευρά. Τα radial, ακόμα ήταν πρωτοπόρα, δεν είχαν ευρεία εφαρμογή.

Και πολλά, είχαν ακόμα άκαμπτους πίσω άξονες, κάποια είχαν και διαφορικό και σούστες κάρου. Και μιλάμε για Ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, όχι της άλλης πλευράς του Ατλαντικού.

Μεγάλο θέμα, μεγάλη συζήτηση, εδώ έδωσα μερικά βασικά στοιχεία.
Κατά τη γνώμη μου, εδώ φαίνεται το μεγαλείο των υδροπνευματικών Citroen εκείνης της εποχής. Ο ενδογενής σχεδιασμός, η εφαρμογή στην πράξη της αρχιτεκτονικής του αμαξώματος και τεχνολογία των αναρτήσεων κατέστησαν περιττή την αναμονή για τις εξελίξεις στα ελαστικά, τηρουμένων των αναλογιών πάντα ως προς την εποχή. Αλλά ακόμα και σήμερα, ένα σύγχρονο ελαστικό στη CX μου, π.χ., δεν κάνει κάποια διαφορά σε σύγκριση με τα ελαστικά που φορούσε όταν ήταν καινούρια. Το ίδιο και για τις υπόλοιπες υδροπνευματικές.

Taskos

Member
Reaction score
3.771
Πόντοι
777
¨"ένα σύγχρονο ελαστικό στη CX μου, π.χ., δεν κάνει κάποια διαφορά σε σύγκριση με τα ελαστικά που φορούσε όταν ήταν καινούρια"¨"
βαριά κουβέντα, που μάλλον πρέπει να συμπληρωθεί με ¨εάν συγκρίνουμε με τα υπόλοιπα μη υδροπνευματικά αυτοκίνητα¨

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.943
Πόντοι
827

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.168
Πόντοι
817
Οι καταναλωτές δεν διαφωνούν με την υιοθέτηση της τεχνολογίας, αλλά δεν είναι και διατεθειμένοι να θυσιάσουν την ελευθερία κινήσεών τους.

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ !

Nikephoros

Member
Reaction score
15.620
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Έχω πει πολλές φορές ότι για εμένα, η πιο μαγική εποχή στην ιστορία της αυτοκίνησης ήταν η εποχή Citroen - Maserati. Μία από τις δημιουργίες αυτής της εποχής ήταν και η Bora, την οποία πολλοί, ακόμα και ο ίδιος ο μύθος των αγώνων αντοχής και του Le Mans, o Derek Bell, χαρακτήρισαν ως πολύ ανώτερο αυτοκίνητο από την Daytona και άλλες σύγχρονές της Ferrari και Lamborghini. Κάτι που διηγείται γλαφυρά και ο συγκεκριμένος δοκιμαστής στο βίντεο που ακολουθεί:

nonos

Member
Reaction score
24.521
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Οι bora-merak ειναι απο τα ελαχιστα supercar (τετοιο ηταν την εποχη του) που κατα στιγμες αναφέρει ο πατερας μου. Ερωτευμενος με το σχημα. Μαζι με τη Lancia Stratos Zero που ειχε σχεδιασει καταπληκτικα σε μια σελιδα ενος τετραδιου του εκει λιγο πριν δωσει πανελληνιες. Μαλλον καθολου τυχαιο που κι εγω τις βρισκω καταπληκτικες!

Last edited:

traffic

Member
Reaction score
6.800
Πόντοι
847
Περιοχή
Σαχάρα
Père discret de nombreuses séries limitées et spéciales pour Citroën, le styliste Serge Gevin est décédé le 4 janvier 2026. Aussi talentueux que modeste, il ne verra malheureusement pas le cinquantenaire de sa première création, l'emblématique 2 CV Spot, qui sera célébré cette année…
(© cliché DR)
38024

maxtsif

Member
Reaction score
4.718
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.168
Πόντοι
817
Από το κείμενο.

...............«έψαχνα παντού για ανταλλακτικά. Έχω φέρει από την Τουρκία, ακόμη και από την Αμερική. Από την Τουρκία πήρα μέχρι και δέρμα, γιατί το αυτοκίνητο όπως και όλα τα παλιά, έχει πολύ γερή κατασκευή όχι σαν τα σημερινά. Όλα μέσα είναι δερμάτινα και η κατασκευή του ξύλινη, είχα δικό μου ξυλουργό, δεν είναι με λαμαρίνα, όπως τα τωρινά.

Ηταν μια απορία, που είχα μικρός. Γιατί το δικό μας Mercedes, W 120, είχε πολλές ξύλινες επιφάνειες, ταμπλώ και πάνω μέρη στις πόρτες. ενώ τα τότε υπόλοιπα σύγχρονα οχήματα, ήταν σκέτες λαμαρίνες, εννοώ ότι και το ταμπλώ, αλλά και οι ανώτερες επιφάνειες από τις πόρτες, ήταν σκέτο βαμμένο μέταλλο.

Μου το έλεγε τότε ο πατέρας μου, και ερχόταν η μνήμη περιοδικά, και αργότερα το επιβεβαίωσα - μετα από χρόνια.

Επειδή τα πρώτα "αυτοκίνητα" ήταν στην ουσία άμαξες με μηχανή, η κατασκευαστική τεχνική τν αμαξάδων συνεχίστηκε για μερικές δεκαετίες. Δομικά στοιχεία του αμαξώματος, αλλά και δευτερεύοντα, αποτελούντο από ξύλινα στοιχεία. Μέχρι που άρχισαν τα αυτοφερόμενα αμαξώματα, και η κλασική κατασκευη σασσί-σκάλα με καμπίνα - ξύλινη ή/και και μεταλλική από πανω εγκαταλείφθηκε. Και για λόγους απλότητας, ταχύτητας και κόστους παραγωγής.

* Από εκει προέρχεται και η έκφραση " Σανίδωσέ το", "Το πάτησε σανίδα", που αναφέρεται στο πετάλι παροχής καυσίμου, που το πάτησε μεχρι το ξύλινο πάτωμα.

Και στα νεότερα οχήματα, για να δείξουν την "ιστορική" συνέχεια της πολυτέλειας, μια και στην αρχή "οχήματα" είχαν μόνον οι μάλλον έχοντες πλούτο, οι ξύλινες επενδύσεις επανηλθαν, απλως σαν διακοσμητικό στοιχείο, και όχι πλέον δομικό, μια και οι καρότσες ήταν πλέον χαλυβδινες. Φυσικά, ακόμα και σήμερα κατασκευάζονται καποια ειδικά οχήματα με πλαίσια από ξυλινα στοιχεία, αλλά είναι η εξαίρεση.

Φυσικά, για μια περίοδο, οι επενδυσεις των καθισμάτων, ήταν από βελούδο, που εθεωρείτο και μεγάλη πολυτέλεια, τα δέρματα στις επεδύσεις των καθισμάτων ήρθαν αργότερα. Οι λόγοι είναι διάφοροι, στην αρχή λόγω έλλειψης δερμάτων και η χρήση τους σε άλλες ανάγκες, ( βλέπε σημ 1 ), μια και η κατανάλωση βοοειδών στην ανθρώπινη διατροφή δεν ήταν ευρέως διαδεδομένη, και η διατροφή μεγάλων μεγεθών κοπαδιων ( μιλάμε για Ευρώπη ) δεν ήταν ακόμα παρούσα.

Σημ 1 - Το δέρμα των ζώων χρησιμοποιήθηκε ευρέως στην ανθρώπινη ιστορία. Από ένδυση, μέχρι προστασία, πχ οι ασπίδες των αρχαίων, κατασκευάζονταν από δέρμα γίδας ( αίγας ) που ειναι το δέρμα με την μεγαλύτερη αντοχή. Η σημερινή έκφραση " Υπο την αιγίδα .......", σημαίνει κάτω από την ασπίδα, υπο την προστασία......
Το δέρμα χρησιμοποιείτο σε πάρα πολλές χρήσεις, μέχρι και πρόσφατα, που υπηρξε η ανάπτυξη των "συνθετικών" υλικών. Και του καουτσούκ φυσικά. Είδη υπόδησης - ένδυσης, και μηχανολογικές εφαρμογές. Από ιμαντες κινησης σε εργοστάσια κινούμενα με ατμοκίνητες / υδροκίνητες κεντρικες ατράκτους, ασκιά, μάσκες, συστήματα στεγάνωσης και σφραγίσματος. Η λέξη seals, που αναφέρεται στα στεγανοποιητικά, προέρχεται απο την χρήση δερμάτων. Ακόμα και προφυλακτικά :blink:είχαν δερμάτινα.

Σήμερα, τα διάφορα μοντέλα "πολυτελείας", παρέχουν την δυνατότητα της επιλογής ξύλινων επενδύσεων και δερμάτινων καθισματων. Σαν τόνο πολυτέλειας. Σε μια προσπάθεια διαφοροποίησης, κάποιοι κατασκευαστές αντικατέστησαν τα ξυλινα φιλέτα με αλουμμινένια, με ατσάλια με perlage και σε άλλες περιπτώσεις ανθρακονήματα. Διάφορες τάσεις. Διακοσμηση με τάσεις ανάλογα με την εποχή.

Προσωπικά όμως πιστεύω ότι ένα "σαλόνι" με καρυδιά ή τριανταταφυλλιά και ένα καλό δέρμα, δεν χάνει από κανέναν άλλο συνδυασμό. Γέρασα ? :rolleyes:

nonos

Member
Reaction score
24.521
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Χαζευα μετα απο πολυ καιρο, με αφορμη το κλεισιμο του '25, την αγορα και τις ετησιες πωλησεις στην Ελλαδα. Mε απλη αριθμητικη,συγκριση ή παρατηρηση, καποια στοιχεια που κανουν εντυπωση:

-Sedan Seg.D και E και Hatchback Seg.C παραμενουν καλυτερα ως μηχανηματα και ομορφοτερα αυτοκινητα απο τα αδελφακια τους σε ημι;oροφο ή οροφο...αλλα δε πουλανε.
-Η Toyota παιζει μονη της... Σχεδον 16 στα 100 νεα αυτοκινητα ειναι Toyota. Πουλαει ακριβως τα διπλα απο τον δευτερο (Peugeot).
-Η Dacia έχει 2 οχηματα στο ολικο top 10 του ετους και κατατασσεται 9η συνολικα στο ετος. Εντυπωσιακο αν σκεφτει κανεις το ευρος της γκαμας και ό,τι το μικρο Spring δε το προωθουν καθολου. Μονο 6 αυτοκινητα σε ολο το ετος. Αποριας αξιον γιατι αυτη η προσεγγιση για το μικρο...
-Η Cupra πουλαει περισσοτερο απο την Seat... Τα Cupra Leon ηταν οριακα περισσοτερα απο τα Seat Leon.
-Και οι 4 Γαλλοι στο top-10 και η Οpel η 5η...
-7 στα 100 νεα αυτοκινητα που πωλουνται ειναι ΚΙΝΕΖΙΚΑ. 20(!) brands! Ολα τα κινεζικα μαζι θα κατατασσονταν στην 4η θεση γενικης. Πουλανε συνολικα οριακα πανω απο την Opel...
-Fiat-Ford-Skoda-Nissan παραδοσιακες δυναμεις του top-10 ιστορικα φαινεται να ειναι οι μεγαλοι χαμμενοι της γερης αφιξης των Κινεζων με κατρακυλα στην καταταξη. Καταργημενο Fiesta, καταποντισμενο Focus και τι να σου κανει μονο το Puma, Octavia σε μια κατηγορια που δεν πουλαει και η απαρχαιωμενη γκαμα της Fiat, μαζι με ημιμετρα τυπου Fiat 600 ειναι βασικοι λογοι θεωρω. Γερασμενο micra, πολυς ανταγωνισμος για το QQ πια επισης. Η αισθηση μου ειναι οτι την πληρωνει και η Tesla σ ενα βαθμο (χωρις για αυτην συγκεκριμενα να θυμαμαι στοιχεια αλλων χρονιων). Δεν αγγιζει καν ομως το γερμανικο τριπτυχο...
-12η θεση γενικης για την κινεζικη MG. Αποδειξη οτι με ενα ''ευπεπτο'' brand και καλες τιμες κανεις παπαδες ακομα και αν εισαι ''πρωτοeμφανιζομενος''. Μιλαμε για σχεδον 4500 οχηματα...
-Ακομα προσπαθω να καταλαβω γιατι η Renault δεν ασχολειται καθολου με το Megane E. Ολικες ταξινομησεις ετους 9... Το ενα το πετυχα στην Χαλκιδα πριν λιγες εβδομαδες και leasing υποπλαισιο πινακιδας
-Η bmw εχει παρει τα σωβρακα της Mercedes και της Audi στην ατυπη ιστορικη γερμανικη διαμαχη. Διπλες πωλησεις απεναντι και στους δυο αλλα και σαφης πρωταγωνιστης στις εταιρικες premium πωλησεις με το X1. Τρομερες πωλησεις και για την 1.
-Τα Honda ειναι πολυ καλα αυτοκινητα για να βρισκονται μετα τους πρωτους 30... Ιδιως το civic που ειχε παραδοσιακο κοινο και απο προσωπικη επαφη ειναι εξαιρετικο το τελευταιο μοντελο.
-Η Alfa Romeo παιρνει αυτο που της αξιζει με ημιμετρα χωρις αυθεντικο DNA, οπως η junior (ειναι και ασχημη πολυ αυτη παναθεμα της...) και οι περισσοτερες εκδοσεις της Τonale. Οι 12 Giulia που πωληθηκαν υποψηφιο μεταχειρισμενο για εμενα σε μια 10ετια... Πραγματι ομως χωρις τη junior θα απειλουνταν η υπαρξη της... Θα ειχε πλασαριστει μαζι με την OMODA και την KGM... Ποια εταιρια ασχολειται με την αγορουλα μας βεβαια... Κατι πολυ παρομοιο πρεπει να ισχυει και ευρωπαϊκα ωστοσο...

Και κατι ενδιαφερων χαζευωντας τον στολο σε κυκλοφορια (συνολο αυτοκινητων στην Ελλαδα)..:
Η εντυπωση μου απο τα ταξιδια μου ειναι πως η Ευρυτανια αποτελει εναν απο τους πιο ζορικους νομους σε οτι αφορα οδικο δικτυο και ολικη προσβασιμοτητα. Μαλλον οχι τυχαια αποτελει και εναν απο τους αγαπημενους μου, καθως τον θεωρω ''αμολυντο'' και με απιστευτη φυσικη ομορφια.
Τα μολις 2.500 ΙΧ (εκτος αν ειναι λαθος) σε κυκλοφορια, παρα το μικρο μεγεθος του νομου, ειναι εντυπωσιακα χαμηλο νουμερο παροτι εχει και εξηγησεις θεωρω. Ειναι ομως εντυπωσιακα χαμηλο σε συγκριση με οποιονδηποτε νομο. Ενδεικτικα επίσης, αναφερω οτι στο παρομίου μεγεθους Λασιθι συγκεντρωνονται πανω απο 32.000 ΙΧ. Και στην επισης παρομοια Φλωρινα 14.500 IX. Πολυ πιο πυκνοκατοικημενοι νομοι, συμφωνοι.

Λιγο πανω απο 6 εκατομυρια ΙΧ ωστόσο κυκλοφορουν συνολικα.

Last edited:

Nikephoros

Member
Reaction score
15.620
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Χαζευα μετα απο πολυ καιρο, με αφορμη το κλεισιμο του '25, την αγορα και τις ετησιες πωλησεις στην Ελλαδα. Mε απλη αριθμητικη,συγκριση ή παρατηρηση, καποια στοιχεια που κανουν εντυπωση:

-Sedan Seg.D και E και Hatchback Seg.C παραμενουν καλυτερα ως μηχανηματα και ομορφοτερα αυτοκινητα απο τα αδελφακια τους σε ημι;oροφο ή οροφο...αλλα δε πουλανε.
-Η Toyota παιζει μονη της... Σχεδον 16 στα 100 νεα αυτοκινητα ειναι Toyota. Πουλαει ακριβως τα διπλα απο τον δευτερο (Peugeot).
-Η Dacia έχει 2 οχηματα στο ολικο top 10 του ετους και κατατασσεται 9η συνολικα στο ετος. Εντυπωσιακο αν σκεφτει κανεις το ευρος της γκαμας και ό,τι το μικρο Spring δε το προωθουν καθολου. Μονο 6 αυτοκινητα σε ολο το ετος. Αποριας αξιον γιατι αυτη η προσεγγιση για το μικρο...
-Η Cupra πουλαει περισσοτερο απο την Seat... Τα Cupra Leon ηταν οριακα περισσοτερα απο τα Seat Leon.
-Και οι 4 Γαλλοι στο top-10 και η Οpel η 5η...
-7 στα 100 νεα αυτοκινητα που πωλουνται ειναι ΚΙΝΕΖΙΚΑ. 20(!) brands! Ολα τα κινεζικα μαζι θα κατατασσονταν στην 4η θεση γενικης. Πουλανε συνολικα οριακα πανω απο την Opel...
-Fiat-Ford-Skoda-Nissan παραδοσιακες δυναμεις του top-10 ιστορικα φαινεται να ειναι οι μεγαλοι χαμμενοι της γερης αφιξης των Κινεζων με κατρακυλα στην καταταξη. Καταργημενο Fiesta, καταποντισμενο Focus και τι να σου κανει μονο το Puma, Octavia σε μια κατηγορια που δεν πουλαει και η απαρχαιωμενη γκαμα της Fiat, μαζι με ημιμετρα τυπου Fiat 600 ειναι βασικοι λογοι θεωρω. Γερασμενο micra, πολυς ανταγωνισμος για το QQ πια επισης. Η αισθηση μου ειναι οτι την πληρωνει και η Tesla σ ενα βαθμο (χωρις για αυτην συγκεκριμενα να θυμαμαι στοιχεια αλλων χρονιων). Δεν αγγιζει καν ομως το γερμανικο τριπτυχο...
-12η θεση γενικης για την κινεζικη MG. Αποδειξη οτι με ενα ''ευπεπτο'' brand και καλες τιμες κανεις παπαδες ακομα και αν εισαι ''πρωτοeμφανιζομενος''. Μιλαμε για σχεδον 4500 οχηματα...
-Ακομα προσπαθω να καταλαβω γιατι η Renault δεν ασχολειται καθολου με το Megane E. Ολικες ταξινομησεις ετους 9... Το ενα το πετυχα στην Χαλκιδα πριν λιγες εβδομαδες και leasing υποπλαισιο πινακιδας
-Η bmw εχει παρει τα σωβρακα της Mercedes και της Audi στην ατυπη ιστορικη γερμανικη διαμαχη. Διπλες πωλησεις απεναντι και στους δυο αλλα και σαφης πρωταγωνιστης στις εταιρικες premium πωλησεις με το X1. Τρομερες πωλησεις και για την 1.
-Τα Honda ειναι πολυ καλα αυτοκινητα για να βρισκονται μετα τους πρωτους 30... Ιδιως το civic που ειχε παραδοσιακο κοινο και απο προσωπικη επαφη ειναι εξαιρετικο το τελευταιο μοντελο.
-Η Alfa Romeo παιρνει αυτο που της αξιζει με ημιμετρα χωρις αυθεντικο DNA, οπως η junior (ειναι και ασχημη πολυ αυτη παναθεμα της...) και οι περισσοτερες εκδοσεις της Τonale. Οι 12 Giulia που πωληθηκαν υποψηφιο μεταχειρισμενο για εμενα σε μια 10ετια... Πραγματι ομως χωρις τη junior θα απειλουνταν η υπαρξη της... Θα ειχε πλασαριστει μαζι με την OMODA και την KGM... Ποια εταιρια ασχολειται με την αγορουλα μας βεβαια... Κατι πολυ παρομοιο πρεπει να ισχυει και ευρωπαϊκα ωστοσο...

Και κατι ενδιαφερων χαζευωντας τον στολο σε κυκλοφορια (συνολο αυτοκινητων στην Ελλαδα)..:
Η εντυπωση μου απο τα ταξιδια μου ειναι πως η Ευρυτανια αποτελει εναν απο τους πιο ζορικους νομους σε οτι αφορα οδικο δικτυο και ολικη προσβασιμοτητα. Μαλλον οχι τυχαια αποτελει και εναν απο τους αγαπημενους μου, καθως τον θεωρω ''αμολυντο'' και με απιστευτη φυσικη ομορφια.
Τα μολις 2.500 ΙΧ (εκτος αν ειναι λαθος) σε κυκλοφορια, παρα το μικρο μεγεθος του νομου, ειναι εντυπωσιακα χαμηλο νουμερο παροτι εχει και εξηγησεις θεωρω. Ειναι ομως εντυπωσιακα χαμηλο σε συγκριση με οποιονδηποτε νομο. Ενδεικτικα επίσης, αναφερω οτι στο παρομίου μεγεθους Λασιθι συγκεντρωνονται πανω απο 32.000 ΙΧ. Και στην επισης παρομοια Φλωρινα 14.500 IX. Πολυ πιο πυκνοκατοικημενοι νομοι, συμφωνοι.

Λιγο πανω απο 6 εκατομυρια ΙΧ ωστόσο κυκλοφορουν συνολικα.
Πολύ ωραία η ανάλυσή σου Χρήστο! Όσον αφορά την Ευρυτανία, τόπο καταγωγής μου και πολύ συχνός προορισμός μου (το πόσες φορές έχω ανεβεί αυτό το Βελούχι σε όλη μου τη ζωή και με τη CX τώρα πια!), να σου πω την προσωπική μου άποψη. Λόγω του ορεινού εδάφους, των πολύ συχνών χιονοπτώσεων και άσχημων καιρικών συνθηκών από πολύ νωρίς μέχρι πολύ αργά (Νοέμβριο με τέλη Μαΐου, ακόμα και Ιούνιο!), κυκλοφορούν πολλά σκληροτράχηλα τζιπ και αγροτικά. Κυρίως μάλιστα παλαιότερης ηλικίας τζιπ, διότι τώρα πια γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν σκληροτράχηλα και αξιόπιστα τετρακίνητα παλαιάς κοπής που χρειάζονται τα βουνά. Πάρα πολλά είναι και πειραγμένα/βελτιωμένα για ακραίες εκτός δρόμου καταστάσεις. Είναι δύσκολη και η πρόσβαση σε σύγχρονα συνεργεία για ένα πιο καινούριο αυτοκίνητο όταν έχει άσχημο καιρό (η Λαμία πάνω από μία ώρα μακριά). Επίσης, είναι γερασμένος ο πληθυσμός και δύσκολα ένας πολύ μεγάλος σε ηλικία άνθρωπος θα αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο.

Και κάτι τελευταίο: Ξέρετε τι κυκλοφορούσε πάντα και ακόμα κυκλοφορεί, από όσο έχω προσέξει, στα χωριά της Ευρυτανίας? Mercedes W124, ή και 123! Και πρόσφατα, έγινε ένα άσχημο τροχαίο κάπου κοντά στο Κρίκελο, όπου το αυτοκίνητο που προκάλεσε το ατύχημα και δεν έπαθε σχεδόν τίποτα ήταν Mercedes W115! Έχω φοβερές αναμνήσεις με ταξί W123 από το Καρπενήσι να ανεβαίνω στο χιονοδρομικό επάνω, ο δρόμος να είναι στρωμένος με χιόνι και να πηγαίνουμε, χορεύοντας στο χιόνι, αλλά με ασφάλεια, χωρίς αλυσίδες! Πραγματικά φοβερά σκληροτράχηλα αυτοκίνητα για αυτά τα βουνά...

Top Bottom