Καφενείον "Το δικύλινδρο" (Bar)

maxtsif

Member
Reaction score
4.605
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Ενημερωτικά, και εμείς λάβαμε επιστολή αντικατάστασης του αερόσακου, για ένα OPEL ιδιοκτησίας μας.

Δεν ανέφεραν ότι δεν πρέπει να οδηγείται, και μετά την λήψη της επιστολής και επιβεβαίωση της ιδιοκτησίας, με ανταλλαγές e-mails και τηλεφωνημάτων από τον Ιανουάριο, μόλις προχθές μας ενημέρωσαν ότι "έφτασε το ανταλλακτικό", και να κλείσουμε ραντεβού για την αντικατάσταση.

Εάν ενδιαφέρει, μπορώ να αναρτήσω την αλληλογραφία, με καλυμενα κάποι αστοιχεία.

Το αναφέρω γιατί η "ανάκληση" για αντικατάσταση κάποιων στοιχείων, είναι αρκετά συνηθισμένη σε βιομηχανικά προϊόντα, ( όπως ένα αυτοκίνητο ) απλώς, το κακό είναι ότι η απόδειξη της "μη ανταπόκρισης στις προδιαγραφές" προϋποθέτει αρκετά δείγματα αστοχίας ( στατιστικές ) που παίρνει χρόνο και μερικές φορές αφου προκληθεί και ζημιά.

Last edited:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Ενημερωτικά, από την εμπειρία μου και τις σπουδές, στην βιομηχανία, και αναλόγως το προϊόν, ακολουθούν κάποια "πρότυπα" ελέγχου προδιαγραφών / ποιότητας.

Αν ή "υπηρεσία" του εξαρτήματος είναι βασική και μια αστοχία θα είναι καταστροφική, κάθε εξάρτημα ελέγχεται ένα προς ένα ξεχωριστά. πχ αεροπορική βιομηχανία.

Αλλά, πχ στα πυρομαχικά, δεν θα ρίξουν όλες τις σφαίρες από την παραληφθείσα ποσότητα, αλλά ενδεικτικά ένα τυχαίο δείγμα του πχ 5 τοις χιλίοις. Αν όλα ειναι ΟΚ, παραλαμβάνουν, αν όχι, πάνε πχ στο 5 τοις εκατό, κοκ.

Επειδή πολλοί παραλαμβάνουν εξαρτήματα ή μέρη μηχανών από τρίτους προμηθευτές, ( ρουλεμάν - μπέκ - αντλίες - φρένα κλπ ) διενεργούν "έλεγχο παραλαβής" και quality tests πριν περάσουν τα παραληφθέντα στην γραμμή παραγωγής.

Τα συνήθως ακολουθούμενα είναι τα Αμερικάνικα Mil-Spec. τα πρότυπα και οι προδιαγραφές του Αμερικανικού στρατου. Αλλες βιομηχανίες ανάλογα με το προϊόν και τις εμπειρίες, ακολουθούν άλλα πρότυπα, ή και δικά τους διαμορφωμένα στις ειδικες ανάγκες τους.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Ενημερωτικά, και εμείς λάβαμε επιστολή αντικατάστασης του αερόσακου, για ένα OPEL ιδιοκτησίας μας.

Δεν ανέφεραν ότι δεν πρέπει να οδηγείται, και μετά την λήψη της επιστολής και επιβεβαίωση της ιδιοκτησίας, με ανταλλαγές e-mails και τηλεφωνημάτων από τον Ιανουάριο, μόλις προχθές μας ενημέρωσαν ότι "έφτασε το ανταλλακτικό", και να κλείσουμε ραντεβού για την αντικατάσταση.

Εάν ενδιαφέρει, μπορώ να αναρτήσω την αλληλογραφία, με καλυμενα κάποι αστοιχεία.

Το αναφέρω γιατί η "ανάκληση" για αντικατάσταση κάποιων στοιχείων, είναι αρκετά συνηθισμένη σε βιομηχανικά προϊόντα, ( όπως ένα αυτοκίνητο ) απλώς, το κακό είναι ότι η απόδειξη της "μη ανταπόκρισης στις προδιαγραφές" προϋποθέτει αρκετά δείγματα αστοχίας ( στατιστικές ) που παίρνει χρόνο και μερικές φορές αφου προκληθεί και ζημιά.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ, μόλις ήλεγξα και την αλληλογραφία, που άρχισε από Δεκεμβριο 2024, και ΝΑΙ, ο αερόσακος ειναι ΤΑΚΑΤΑ, και αναφέρει και θάνατο.

Πλέον, όντας Ιούνιος, έφεραν και το .......ανταλλακτικό.

Οπότε, νομικά είναι καλυμένοι, αφου μας ..........προειδοποίησαν ! :kill:

Αλλά, δεν μας είπαν "μην χρησιμοποιειτε το αυτοκίνητο". ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν :

Attachments

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Το σκάνδαλο TAKATA κοντεύει 10 χρόνια αλλά τώρα θυμήθηκαν οι εισαγωγείς

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Σήμερα ένας κύριος με μοτοσυκλέτα σταμάτησε δίπλα μου και μου είπε :
Εσύ δεν το πήρες από Βόλο σε καλή τιμή; :lol:
Γίνομαι διάσημος σιγά σιγά

nonos

Member
Reaction score
23.813
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Χαζευα, οπως συνηθιζω χρονια τα στοιχεια του Συνδεσμου Ελληνων Αντιπροσωπων σε οτι αφορα πωλησεις. Κοιταζα τη φετινη χρονια έως τέλος Μαϊου (πρώτο 5μηνο) προσπαθωντας να καταλαβω γιατι σπανια γυρναω να κοιταξω καινουργιο αυτοκινητο γυρω μου.
Συνολικες ταξινομησεις 5μηνου: 63.515

Με απλα μαθηματικα αθροίζωντας τα μοντελα που έχουν πωλησεις άνω των 1.000 μοναδων (οριακά απο κάτω απο αυτο το οριο μόνο 2 απο τα μοντελα παρακάτω), προκύπτει οτι ''ακριβως'' το 50% όλων των καινούργιων αυτοκινήτων (31.775) είναι τα παρακάτω 18 μοντέλα με αλφαβητικη σειρα:

BMW 1
BMW X1
Citroen C3 (new)
Fiat Panda
Hyundai i10
Hyundai i20
KIA Picanto
Opel Corsa
Opel Mokka
Peugeot 208
Peugeot 2008
Renault Clio
Suzuki Swift
Suzuki Vitara
Toyota Aygo X
Toyota CH-R
Toyota Yaris
Toyota Yaris Cross

....

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Ειμαι Πάρο.

Χθες συνάντησα λευκό Πόνυ, με πινακιδες κίτρινες ιστορικου της Ελπα. με 5-φήφιο αριθμητικό. Μπροστα είχε ένα Ι αλλα δεν πρόσεξα αν είχε και Ο. Δεν είχα πρόχειρο το τηλέφωνο.

Και μετά καπάκι, λίγο πιο κάτω κόκκινο 2 CV, με λευκη οροφή και κίτρινες Γαλλικές πινακιδες. Πάλι δεν είχα εύκαιρο το τηλέφωνο.

Ελπίζω να τα ξαναπετύχω. :rolleyes:

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.849
Πόντοι
827
Ειμαι Πάρο.

Χθες συνάντησα λευκό Πόνυ, με πινακιδες κίτρινες ιστορικου της Ελπα. με 5-φήφιο αριθμητικό. Μπροστα είχε ένα Ι αλλα δεν πρόσεξα αν είχε και Ο. Δεν είχα πρόχειρο το τηλέφωνο.

Και μετά καπάκι, λίγο πιο κάτω κόκκινο 2 CV, με λευκη οροφή και κίτρινες Γαλλικές πινακιδες. Πάλι δεν είχα εύκαιρο το τηλέφωνο.

Ελπίζω να τα ξαναπετύχω. :rolleyes:
Να έχεις το κινητό πάντα οπλισμένο, έτοιμο να απαθανατίσει

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Να έχεις το κινητό πάντα οπλισμένο, έτοιμο να απαθανατίσει
Το έχω στην τσάντα του μπάνιου, και θέλει κωδικό για να ανοίξει, οπότε........χάνεται η ευκαιρία.

Στους δρόμους εδώ, με τόσους ξένους που δεν ξέρουν τους δρόμους, ή θεωρούν ότι ο δρόμος έχει πρόφυση όπως στην πατρίδα τους, χωρίς διαγραμμίσεις - σήμανση ( οι μισές πινακιδες είναι με σπρέϊ ή Gate 13 ) , με οδηγούς που έχουν βαρέσει σούμες, καβαλάνε γουρούνες ή νοικιάρικα δίκυκλα που δεν έχουν ξανα-οδηγήσει στην ζωή τους, και με το "ελεύθερο πνεύμα", είμαστε σε διακοπές, η κατάσταση είναι τραγικη έως άκρως επικίνδυνη. Εχω αποφύγει σε 15 ημέρες, 4 "συναντήσεις", η μία εχθές που σε μονόδρομο αριστερη στροφή σε οικισμό ( ορατότης ) λόγω οικημάτων, ξεπρόβαλε ο ευγενής με φόρα. Πρόλανβα και σταμάτησα, επειδή "περιμένω" τέτοιες π@π@ριές, από τα σπίτια του φωνάζανε "μονόδρομος", εγώ του λέω "one way street", με δύο μικρά μέσα λεύτερα, ουτε ζώνες ουτε ειδικα καθισματα στο νοικιαρικο Panda, και μου απαντά " Από εδώ μου έδειχνε το GPS. !! Και από πίσω και το δεύτερο όχημα της παρέας, άλλο ένα ζευγάρι με μικρά παιδάκια. Επειδή από πίσω μου ερχόντουσαν και άλλοι, και σφηνώσαμε, του άνοιξαν από το σπίτι την πόρτα - αυλόπορτα του γκαράζ, για να κάνει μανουβρα και να γυρίσει στην κανονικη διεύθυνση.

Και φυσικά, μετά τις 15.00 μέχρι 16.00 κυκλοφορουν οι οικοδομοι συγκεκριμένης κατηγορίας, που έχουν κατεβάσει 3-4 μπύρες ο καθένας στον τοπικό φούρνο μετά το σχόλασμα, και μετά τις 20.00, όλοι οι άλλοι, που έχουν κατεβάσει στο δείπνο τους κρασιά ( ξένοι ). Μετά δε τις 22.00, ...........κάθεσαι στο σπίτι !

Οπότε η οδήγηση με το κινητό St-By για τα "τυχερά", αντεδίκνυται

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Προχθές είδα 4 διαφορετικά 2cv και τα δύο τελευταία τα είδα σε διάστημα ενός λεπτού ενώ ήταν και ίδιο χρώμα δηλαδή στην ίδια περιοχή κυκλοφορούσαμε 3 ενώ εκεί κοντά υπάρχει και ένα κόκκινο το γνωστό σε όλους μας.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Προχθές είδα 4 διαφορετικά 2cv και τα δύο τελευταία τα είδα σε διάστημα ενός λεπτού ενώ ήταν και ίδιο χρώμα δηλαδή στην ίδια περιοχή κυκλοφορούσαμε 3 ενώ εκεί κοντά υπάρχει και ένα κόκκινο το γνωστό σε όλους μας.
Μάλλον, ξανάρχισε η παραγωγή τους, γιατί τόσα πολλά σε κυκλοφορία δεν εξηγούνται αλλιως. :clap:

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Είναι κάποια στάνταρ που βλέπω κάθε μέρα σχεδόν αλλά ένα καινούργιο μια φορά τον μήνα το βλέπω. Εγώ από τον Φεβρουάριο το έχω για καθημερινό

Nikephoros

Member
Reaction score
15.388
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Για κάποιον περίεργο λόγο βγήκε 2 φορές το ίδιο μήνυμα. Μόλις το έσβησα το 2ο, το σωστό είναι από κάτω.,

Nikephoros

Member
Reaction score
15.388
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Διάβασα πριν από λίγο από περιέργεια για τις τιμές του νέου Renault 5. Λέει από 26900 και με αυτονομία 312 χιλιόμετρα και φόρτιση σε οικιακή πρίζα 11 ώρες. Έχει και με αυτονομία 400 χιλιομέτρων με, τιμή από 33000 ευρώ και φόρτιση σε 17 ώρες. Μα καλά, δεν ντρέπονται λίγο??? Είναι υπερήφανοι για αυτές τις προδιαγραφές και τα λεφτά που ζητάνε??? Αυτός είναι ο σκοπός τη αυτοκίνησης, που πρέπει να είναι ταυτόσημη με το αγαθό της μετακίνησης, την ίδια την ελευθερία του ανθρώπου? Και μόλις είδα ότι βγήκε και αυτοκίνητο της χρονιάς 2025...

Top Bottom