Καφενείον "Το δικύλινδρο" (Bar)

nonos

Member
Reaction score
23.813
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Ποιο φάκα σε κάτι που χαρίζουνε και δηλώνουν και τι χρωσταει?!?! :dizzy:

Reaction score
189
Πόντοι
287
Καλημέρα σας.
Προχώραω με την άρση ακινησίας στο 2cvακι μου και νέες πινακίδες...
Τι με συμφέρει καλύτερα από άποψη ασφάλισης? Μικτή η απλή?ιστορικές πινακίδες η απλές?Καθώς ο ασφαλιστής μου μου είπε ότι λόγω παλαιότητας του αυτοκινήτου οι εταιρείες δίνουν μηδαμινό πόσο αντικειμενικής αξίας σε περίπτωση ολικής καταστροφής από εκεί και πέρα με τα νέα δεδομένα ιστορικών πινακίδων αλλάζουν τα δεδομένα και έχει άλλες αποζημιώσεις...
Το θέμα είναι ότι οι περισσότερες γνωστές και έγκυρες εταιρείες δεν αναλαμβάνουν κάλυψη ιστορικών.. η και αν το κάνουν δεν περιέχουν καλύψεις κλοπής πυρός και λοιπά...
Τι να κάνω καλύτερα? Δεν με ενδιαφέρει το κόστος των 40 επιπλέον ευρώ για ΚΤΕΟ κάθε χρόνο με ιστορικές

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Κοίτα και σε μένα τα ίδια έλεγε ο ασφαλιστής λέει λόγο του ότι το αυτοκίνητο εισήχθη τον 1991 παρόλο που είναι κατασκευασμένο το 1985. Του έστειλα τα χαρτιά του τελωνείου που κατά τύχη τα είχε ψάξει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης για να τα στείλει στις ασφαλιστικές και μου έλεγε πυρος/κλοπής δεν γίνεται.
Τελικά έκανα ασφάλιση online και μια χαρά ποσό μεγάλο έβαλα και τα πάντα.
Τώρα χτύπα ξύλο αν γίνει κάτι λένε όλοι ότι πρέπει να έχεις καρτα FIVA για να αποζημιωθείς όπως πρέπει. Πήγα να βγάλω αλλά να δώσω τόσα λεφτά για μια βεβαίωση με αποθάρρυνε.
Ξέρω πάντως ότι αν πας την ασφαλιστική δικαστικά κοιτάνε τις τιμές στο car. Αν ισχύει αυτό θα πάρεις και παραπάνω

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.964
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Αυτό που έχω κάνει είναι να κρατήσω τις κλασικές πινακίδες. Πληρώνω σήμα 55 ευρώ το χρόνο και 80 ευρώ για την ασφάλεια στον Ν. Ποσειδώνα.
Για μεικτή δεν έχω ρωτήσει. Στην θέση σου θα ρώταγα μια ασφαλιστική αν μπορεί να γίνει μεικτή και αν γίνεται ποιο θα είναι το ποσό κάλυψης

Reaction score
189
Πόντοι
287
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.Νομιζω όμως και online να κάνω σε περίπτωση ολικής καταστροφής δεν θα πάρω τίποτα καθώς θα πατήσουν στην παλαιότητα.
Θα βρω άκρη όμως πιστεύω.
Η κάρτα fiva
Τι είναι? Καθώς έχω κάτι παλιές καρτέλες στα γαλλικά αφού ο πατέρας μου ήταν ο πρώτος κάτοχος

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Η fiva είναι οργανισμός, σου βγάζουν βεβαίωση ιστορικής αξίας που έχει παγκόσμια ισχύ.
Αυτό που έχω κάνει είναι να κρατήσω τις κλασικές πινακίδες. Πληρώνω σήμα 55 ευρώ το χρόνο και 80 ευρώ για την ασφάλεια στον Ν. Ποσειδώνα.
Για μεικτή δεν έχω ρωτήσει. Στην θέση σου θα ρώταγα μια ασφαλιστική αν μπορεί να γίνει μεικτή και αν γίνεται ποιο θα είναι το ποσό κάλυψης
80 τον χρόνο; και έχει πυρός/κλοπής και οδική;

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Η fiva είναι οργανισμός, σου βγάζουν βεβαίωση ιστορικής αξίας που έχει παγκόσμια ισχύ.
80 τον χρόνο; και έχει πυρός/κλοπής και οδική;
....σιγά μην έχει και κάλυψη επιδόματος διακοπών. Αντε και ένα "οδική", καθρέπτες, κλπ. να βάζουν, μόνο και μονο για να χρεώνουν κάτι ε΄ξτρα

Οι τιμές αυτές, είναι για την απολύτως ελάχιστη από τον νόμο απαιτούμενη ασφάλιση.

Και δεν ξέρω αν ισχύουν για περιοχή πχ Αθηνών, μια και κάποιες ασφαλιστικές, όπως στο εξωτερικό, λαμβάνουν την πυκνότητα του πληθυσμού σαν παράγοντα στατιστικού ατυχήματος. Αλλά, ΔΕΝ λαμβάνουν υπ' όψιν αυτό που είχαμε στο εξωτερικό, μείωση των ασφαλίστρων ( bonus ) σε άτομα που ΔΕΝ έχουν προκαλέσει ατύχημα - αποζημιώσεις στην οδηγική ζωή τους.

Χωρίς κάρτα παλαιότητας, η αξία ασφάλισης ειναι η τρέχουσα της αγοράς. Και εγώ πλήρωνα μικτή, για το "επίσημο" αυτοκίνητο, μέχρι που ανακάλυψα ότι η αξία που ασφάλιζαν ήταν γελοία. Δηλαδή αν χρειαζόμουνα μια μάσκα, ένα καπώ, ένα φανάρι και ένα φτερό ( μικρή εμπρόσθια επαφή ) τα λεφτά που θα μου έδιναν, ΔΕΝ θα έφταναν ! Και την έκοψα. Και αν χρειαστεί να αποζημιωθεί κάποιος, την τρέχουσα τιμή πώλησης υπολογίζουν και εφαρμόζουν και συντελεστή παλαιότητας - ζημιάς, οπότε,..........τζίφος !
Και μερικοί σου λένε "επισκευή με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά". Και άγνωστοο αν θα στο εγκρίνουν και αυτό.

Οι "ηλεκτρονικές" ασφάλειες, δεν σου παρέχουν τον προσωπικό σου ασφαλιστή, είναι τυπικές, και αν χρειαστείς κάτι, ανάθεμα. Φαντάσου να έχεις ασφάλεια από την ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και την τράπεζα. Εμπλεξες. Ενώ, αν έχεις ασφαλιστή, υποτίθεται κινείται και σε εξυπηρετεί.

Και να κοιτάτε και τα "ψιλά" γράμματα, μια και σε πολλές περιπτώσεις, μετά το περιστατικό, ανακαλύπτεις ότι ΔΕΝ καλύπτεσαι. Μου έχει συμβεί.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Για να κάνει κανείς μικτή, θα πρέπει να ελέγξει πρώτα τα ποσά που θα εισπράξει σε περίπτωση ζημιάς. Αλλιώς, είναι "πέταμα χρημάτων" από το παράθυρο, μια και η αξία υπολογίζεται από πίνακες παλαιότητας - αξίας πώλησης.

Και δύο οχήματα, πχ λέω 15 ετών, ένα χάρβαλο που το σπρώχνεις, και ένα ΑΡΙΣΤΟ που είναι σαν να βγήκε από το εργοστάσιο χθές, στους πίνακες, έχουν την αυτή εναπομείνασα αξία λόγω ηλικίας. Ασχέτως αν το καλό η "μάντρα" μπορεί να το πουλάει σε άλλες τιμές.

Και για να κανει μικτή μια ασφαλιστική, έρχεται εκπρόσωπος και φωτογραφίζει το όχημα, ελέγχουν και ΜΕΤΑ ασφαλίζουν.

Και όπως προείπα, ΠΡΟΣΟΧΗ στους όρους στα ψιλά γράμματα. Μερικοί όροι, αποκλείουν την αποζημίωση.

Reaction score
189
Πόντοι
287
....σιγά μην έχει και κάλυψη επιδόματος διακοπών. Αντε και ένα "οδική", καθρέπτες, κλπ. να βάζουν, μόνο και μονο για να χρεώνουν κάτι ε΄ξτρα

Οι τιμές αυτές, είναι για την απολύτως ελάχιστη από τον νόμο απαιτούμενη ασφάλιση.

Και δεν ξέρω αν ισχύουν για περιοχή πχ Αθηνών, μια και κάποιες ασφαλιστικές, όπως στο εξωτερικό, λαμβάνουν την πυκνότητα του πληθυσμού σαν παράγοντα στατιστικού ατυχήματος. Αλλά, ΔΕΝ λαμβάνουν υπ' όψιν αυτό που είχαμε στο εξωτερικό, μείωση των ασφαλίστρων ( bonus ) σε άτομα που ΔΕΝ έχουν προκαλέσει ατύχημα - αποζημιώσεις στην οδηγική ζωή τους.

Χωρίς κάρτα παλαιότητας, η αξία ασφάλισης ειναι η τρέχουσα της αγοράς. Και εγώ πλήρωνα μικτή, για το "επίσημο" αυτοκίνητο, μέχρι που ανακάλυψα ότι η αξία που ασφάλιζαν ήταν γελοία. Δηλαδή αν χρειαζόμουνα μια μάσκα, ένα καπώ, ένα φανάρι και ένα φτερό ( μικρή εμπρόσθια επαφή ) τα λεφτά που θα μου έδιναν, ΔΕΝ θα έφταναν ! Και την έκοψα. Και αν χρειαστεί να αποζημιωθεί κάποιος, την τρέχουσα τιμή πώλησης υπολογίζουν και εφαρμόζουν και συντελεστή παλαιότητας - ζημιάς, οπότε,..........τζίφος !
Και μερικοί σου λένε "επισκευή με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά". Και άγνωστοο αν θα στο εγκρίνουν και αυτό.

Οι "ηλεκτρονικές" ασφάλειες, δεν σου παρέχουν τον προσωπικό σου ασφαλιστή, είναι τυπικές, και αν χρειαστείς κάτι, ανάθεμα. Φαντάσου να έχεις ασφάλεια από την ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και την τράπεζα. Εμπλεξες. Ενώ, αν έχεις ασφαλιστή, υποτίθεται κινείται και σε εξυπηρετεί.

Και να κοιτάτε και τα "ψιλά" γράμματα, μια και σε πολλές περιπτώσεις, μετά το περιστατικό, ανακαλύπτεις ότι ΔΕΝ καλύπτεσαι. Μου έχει συμβεί.
Θα συμφωνήσω με όλα..
Νομίζω θα προχωρήσω σε μια τυπική ασφάλεια και απλά κάνω τον σταυρό μου να μην συμβεί ποτέ τίποτα

Reaction score
189
Πόντοι
287
Έχω κάνει μια τυπική 1 μήνα στην υδρόγειο για να κάνω άρση ακινησίας και λοιπά χαρτιά .
Αφού τελειώσει θα κοιτάξω ενδελεχώς με τον ασφαλιστή που έχω μπας και βρούμε κάτι που θα με ασφαλίζει αξιοπρεπώς...
Αλλιώς όπως προείπα μια απλή τυπική ασφάλεια

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Η κάρτα FIVA κοστίζει 60€;
Εγώ έκανα διαδικασία και για να έρθει άνθρωπος να ελέγξει το αυτοκίνητό μου ζήτησαν μισό μηνιάτικο. Θα το κάνω αλλά αργότερα.
Εγώ έκοψα τον ασφαλιστή για δύο λόγους , ένας γνωστός ταβερνιάρης της περιοχής μου μου χτύπησε το καθημερινό το οποίο είχε και καμερα. Δεν ήθελε να μου κάνει δήλωση, ο ασφαλιστής μου είπε θέλω υπεύθυνες δηλώσεις από μάρτυρες για να κάνει κάτι. Μετα είχαμε αυτό που έγραψα με το 2cv οπότε δεν βρήκα λόγο να πληρώνω το επιπλέον κόστος.
Καλύτερα να βάζω στην άκρη λεφτά για δικηγόρ.

Reaction score
189
Πόντοι
287
Μόλις μιλούσα με ΦΙΛΠΑ στην Αθήνα.
Με κάρτα fiva είναι υποχρεωμένοι να σε αποζημιώσουν!!!
Είναι αναγνωρισμένη από το ελληνικό κράτος και διεθνώς και στέκεται στα ελληνικά δικαστήρια επίσης μου είπε ότι ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΈΧΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΈΣ ΠΙΝΑΚΊΔΕΣ!!
Μετά μου έδωσε τηλέφωνο να μιλήσω με αρμόδιο από Θεσσαλονίκη και καθώς μίλησα μαζί του μου είπε το παράβολο είναι 135€ και αναμονή 4 μήνες plus
Για μένα αξίζει καθώς έχω ρίξει αρκετό χρήμα και κόπο.
Επίσης ασφαλίζουν μαζικά αυτοκίνητα ως λέσχη Μακεδονίας Θράκης αλλά μόνο με κάρτα FIVA.αυτα...
Βγάζω πινακίδες και έφυγα Θεσσαλονίκη για κάρτα...

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Μόλις μιλούσα με ΦΙΛΠΑ στην Αθήνα.
Με κάρτα fiva είναι υποχρεωμένοι να σε αποζημιώσουν!!!
Είναι αναγνωρισμένη από το ελληνικό κράτος και διεθνώς και στέκεται στα ελληνικά δικαστήρια επίσης μου είπε ότι ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΈΧΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΈΣ ΠΙΝΑΚΊΔΕΣ!!
Μετά μου έδωσε τηλέφωνο να μιλήσω με αρμόδιο από Θεσσαλονίκη και καθώς μίλησα μαζί του μου είπε το παράβολο είναι 135€ και αναμονή 4 μήνες plus
Για μένα αξίζει καθώς έχω ρίξει αρκετό χρήμα και κόπο.
Επίσης ασφαλίζουν μαζικά αυτοκίνητα ως λέσχη Μακεδονίας Θράκης αλλά μόνο με κάρτα FIVA.αυτα...
Βγάζω πινακίδες και έφυγα Θεσσαλονίκη για κάρτα...
Απλώς, βεβαιώσου τι αξία υπολογίζουν πριν κάνεις την ασφάλιση. Συμπίπτει αυτό που έχεις κατα νού, με αυτό που αυτοί αναγνωρίζουν ?

Και στο συμβόλαιο - ασφαλιστήριο, πρέπει να αναφέρεται η ασφαλιζόμενη αξία. Μην το συμφωνήσεις ΠΡΙΝ δεις την ασφαλιζόμενη αξία.

Συμφωνώ ότι έχεις ρίξει πολλή δουλειά και λεφτά για να το φτιάξεις. Αλλά το θέμα είναι τι αναγνωρίζουν αυτοί της κάρτας.

maxtsif

Member
Reaction score
4.605
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Τη προηγουμενη εβδομαδα ρωτησα για καρτα FIVA στη ΛΕΚΑΜ τα ιδια περιπου μου είπανε. Σκέφτομαι για ιστορικες στο 2cv, ετσι κι αλλιως εχω τη ΒΧ με ιστορικες, θα δούμε.
Αν θες να πας στο χωρο της Λεσχης, Τετάρτες μετα τις 8:00 το απογευμα.

Top Bottom