Προσωπική μου άποψη.
Κανένα λάστιχο δεν έσκασε. Βασικά τρέχει πολύ, ( 100+ τα υπολόγισε κάποιος από τα frames ), προσεγγίζει την νησίδα, κάνει διόρθωση προς τα δεξιά, βλέπει το αυτοκίνητο, και ξανακανει υπερ-διόρθωση προς τα αριστερά, και πάει κατευθείαν στην νησίδα. Αν είχε σκάσει το λάστιχο, η εντολή προς τα αριστερά, με την ζάντα να πατάει άσφαλτο, δεν είναι δυνατή.
Στην νησίδα, στην αρχή, που την καβαλάει, την κρατάει η μπαριέρα, και μετά πέφτει από το τσιμέντο στον δρόμο, και αρχίζει η ανατροπή.
Οι νόμοι της φυσικής, δεν αλλάζουν. Ειτε με υδροπνευματική, είτε με αγωνιστική ( τραπέζι ), οι αλλαγές αυτές απαιτούν την αλλαγή της "ορμής", δηλαδή της αδράνειας της ήδη υφιστάμενης κατάστασης, και η μεταβολή αυτή δεν είναι εύκολη.
Με στριμμένο το τιμόνι αρθιστερά, πάει κατευθείαν στην νησίδα, με κλίση. Με υδροπνευματική, θα παρέμενε ..........οριζόντια.
Από την άλλη, η κινητική ενέργεια απορροφήθηκε από το σύνολο του αμαξώματος, στο κατέβασμα με την μύτη, έκανε ροπές, και άρχισε τις τούμπες, οπότε η ολη ταχύτητα αποσβέστηκε πιο ομαλά, με παραμόρφωση μεν, αλλά δεν είχαν ακαριαία μεταβολή--> σταμάτημα σε σταθερό εμπόδιο, που η παραμόρφωση θα ήταν σε ένα σημείο αλλά....δραματική. Την γλύτωσαν από τις τούμπες και το μικρό βάρος του αυτοκινήτου ( μάζας ).
Παντως, αξιοσημείωτο το ότι το μικρό ι 10, άντεξε, εάν προσεκρουε κάθετα και ακινητοποιείτο άμεσα, τα αποτελέσματα δεν θα ήταν θετικά.