Ανακατασκευή Citroen 2CV By Kostas X

Taskos

Member
Reaction score
3.771
Πόντοι
777

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Γειά σου KostasX
Σχετικά με την ανεύρεση του πρωτότυπου χρώματος ,
μπορείς και να το βρεις ανάποδα.
Πρώτα η περίοδος και μετά το χρώμα:
http://www.hulifer.net/paku/2CVMANUALS/2CV_Colours.pdf
Σ ευχαριστω πολυ αλλα δεν ξερω ουτε την περιοδο κατσκευης του.Η αδεια γραφει 1992 λογω του οτι το αυτοκινητο εισαχθηκε απο Γερμανια.(Συνηθηζανε απο οτι μου ειπανε να γραφουνε την χρονια κατσκευης ιδια με την χρονια εισαγωγης).
Αυτο που θα κανω ειναι να στειλω γραμμα στην Citroen ωστε να μου πουνε αυτοι ακριβως.Δοκιμασα και καποια Site επι πληρωμης να ψαξω να βρω κατι με τον αριθμο πλαισιου αλλα τιποτα!

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Ψιλοδουλιτσες μεχρι να ερθουνε τα ανταλλακτικα ωστε να ξεκινησει η επισκευη του μοτερ!...Τριψιμο πλυσιμο και βαψιμο με χρωμα υψηλης θερμοκρασιας!!

Attachments

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.325
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Ψιλοδουλιτσες μεχρι να ερθουνε τα ανταλλακτικα ωστε να ξεκινησει η επισκευη του μοτερ!...Τριψιμο πλυσιμο και βαψιμο με χρωμα υψηλης θερμοκρασιας!!
Δικος μας εισαι εσυ...
Σε δυσκολεψαν να τα βγαλεις?
Θελω να την κανω κ εγω αυτή την δουλειά

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Χμμμ... Θα συμφωνήσω με τον @Flaminio Bertoni πλοιρείς όλα τα κρητηρια για να είσαι στην μεγάλη παρέα των super extreme hardcore citroenάδων! Συγχαρητήρια!

Στη μηχανή προσοχή πολύ! Και ειδικα στο δέσιμο! Το λυσημο είναι ευκολο... Προσοχή στα λαστιχάκια απο τα πιστονια!

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Δικος μας εισαι εσυ...
Σχετικα ναι ...Οι σφυγκτηρες ητανε πολυ σκουριασμενοι.Τους εριξα χημικο διεισδυτικο σε σπρευ και τους αφησα κανα μισαωρο και μετα προσπαθησα!!
Βεβαιως οι σωληνες καταστραφηκαν εντελως, ητανε σε κατασταση αποσυνθεσης:wise: αλλα ευτυχως εχω στην παραγγελια ενα σετ!!!
:)

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Χμμμ... Θα συμφωνήσω με τον @Flaminio Bertoni πλοιρείς όλα τα κρητηρια για να είσαι στην μεγάλη παρέα των super extreme hardcore citroenάδων! Συγχαρητήρια!

Στη μηχανή προσοχή πολύ! Και ειδικα στο δέσιμο! Το λυσημο είναι ευκολο... Προσοχή στα λαστιχάκια απο τα πιστονια!
Σ ευχαριστω!!!!
Αυτα δεν ειναι τιποτα, εχω απιστευτη ορεξη και μου αρεσει παρα πολυ!!!
Θα κανω πολλα πραγματα οσο ακομα προλαβαινω (σε ενα μηνα θα πρεπει να επιστρεψω στη δουλεια μου στο καραβι).
Θελω να πιστευω οτι θα προλαβω να επισκευασω εστω τη μηχανη του.!!
Οσον αφορα τη μηχανη στο δεσιμο θα χρειαστω σιγουρα βοηθεια μιας και δεν ξερω καθολου ουτε ροπες συσφιξης, σταυρωματα ελατηριων κτλπ... ουτε καποια αλλα πραγματα που εσεις γνωριζετε καλυτερα!!!!
Θα με διαφωτισετε!!!
(ειναι ο πιο μικρος κινητηρας που εχω επισκευασει ποτε μιας και στο καραβι ξεκινανε απο 1000hp μεχρι 24000hp)

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Σ ευχαριστω!!!!
Αυτα δεν ειναι τιποτα, εχω απιστευτη ορεξη και μου αρεσει παρα πολυ!!!
Θα κανω πολλα πραγματα οσο ακομα προλαβαινω (σε ενα μηνα θα πρεπει να επιστρεψω στη δουλεια μου στο καραβι).
Θελω να πιστευω οτι θα προλαβω να επισκευασω εστω τη μηχανη του.!!
Οσον αφορα τη μηχανη στο δεσιμο θα χρειαστω σιγουρα βοηθεια μιας και δεν ξερω καθολου ουτε ροπες συσφιξης, σταυρωματα ελατηριων κτλπ... ουτε καποια αλλα πραγματα που εσεις γνωριζετε καλυτερα!!!!
Θα με διαφωτισετε!!!
(ειναι ο πιο μικρος κινητηρας που εχω επισκευασει ποτε μιας και στο καραβι ξεκινανε απο 1000hp μεχρι 24000hp)
Θα εχεις ίντερνετ στο καράβι;

mikevespa

Member
Reaction score
222
Πόντοι
397
Ψιλοδουλιτσες μεχρι να ερθουνε τα ανταλλακτικα ωστε να ξεκινησει η επισκευη του μοτερ!...Τριψιμο πλυσιμο και βαψιμο με χρωμα υψηλης θερμοκρασιας!![/QUOTE
Ωραιες δουλειες φιλε Κωστα....Πιανουν τα χερια σου....souper!!!
Εxω 2 ερωτησεις....
1)εβαλες ειδικο ασταρι πριν το θερμοαντοχο χρωμα η κατευθειαν πανω στο μεταλλο?ρωταω γιατι πηρα κ γω μαυρο κ ασημενιο κ ο τυπος που το πηρα μου ειπε οτι δε θελει ασταρι αλλα και παλι δεν ηταν πολυ σιγουρος....
2)το 2cv θα το παρεις μαζι σου στο καραβι??????
:ballons::citroen::citrosleep::toilet:

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Καλησπερα και ευχαριστω!
Οχι δεν εβαλα καποιο ασταρι.Τα ετριψα παρα πολυ καλα ωστε να φανει το σιδερο μετα τα επλυνα με ζεστο νερο που ειχα βαλει μεσα λιγη σκονη για τα ρουχα, τα ξεπλυνα καλα(κατι σαν μπουγαδα :D)
Καλυψα με χαρτοταινια την σωληνα της εξατμισης και τις τρυπες που μπαινουνε οι σωληνες και εβαψα δυο στρωσεις με πυραντοχο χρωμα 700 βαθμων.Αυτα εκανα!!!!
2)Μακαρι να μπορουσα να ειχα το 2cv:yahoo: στο.καραβι!!!!!Χαχαχαχα!!!

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.325
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Καλησπερα και ευχαριστω!
Οχι δεν εβαλα καποιο ασταρι.Τα ετριψα παρα πολυ καλα ωστε να φανει το σιδερο μετα τα επλυνα με ζεστο νερο που ειχα βαλει μεσα λιγη σκονη για τα ρουχα, τα ξεπλυνα καλα(κατι σαν μπουγαδα :D)
Καλυψα με χαρτοταινια την σωληνα της εξατμισης και τις τρυπες που μπαινουνε οι σωληνες και εβαψα δυο στρωσεις με πυραντοχο χρωμα 700 βαθμων.Αυτα εκανα!!!!
2)Μακαρι να μπορουσα να ειχα το 2cv:yahoo: στο.καραβι!!!!!Χαχαχαχα!!!
Ποσο τα λειψεις? Εγω θα επαιρνα καποια κομματια μαζι μου...

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.065
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
Δικος μας εισαι εσυ...
Θελω να την κανω κ εγω αυτή την δουλειά
στο βιζα ειχαν ενα πισοχαρτο κολημενο προφανως για τον θορυβο μηπως να το βαλεις και συ αυτο?.......η οποιος αλλος τελος παντων κανει αυτο το εγχειρημα?

Top Bottom