Ανακατασκευή Citroen 2CV By Kostas X

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Καλησπερα σας!!!
Και ομως τα φρενα δεν ειναι κολημενα διοτι οταν λυνω το χειροφρενο κυλαει κανονικα σε ψιλοκατηφορα:ninja:!Επισης ακομα οταν ειναι κρυο το αυτοκινητο θελει διπλοπεταλια για να πιασει γερα το φρενο!Οσον αφορα τη ρυθμιση του χειροφρενου δεν εχω ιδεα το πως θα το κανω!Για τα ταμπουρα εχεις δικιο απλα ειναι η πρωτη μου φορα που οδηγω αυτοκινητο με ταμπουρα!eek2Πιστευω το θεμα φρενου να λυθει οταν αυριο αλλαξω ολο το LHM απο το δικτυο και καθαρισει καλα!:mobile:Αλλιως θα επισκευασω τα τσιμουχακια των δαγκανων και μετα επισκευη της αντλιας φρενων(για τυχων εσωτερικη διαρροη απο τα τσιμουχακια του εμβολου).
Σε ευχαριστω παρα πολυ!!!:citroen:
Πιστεύω φιλέ Κώστα πως πρέπει να αλλάξεις εκτός από το LHM και τα τσιμουχάκια. Μετά βλέπεις.
Πάντως, εγώ προσωπικά, αν αγόραζα αυτοκίνητο μεταχειρισμένο, αντίκα πάντα... Θα άλλαζα δαγκάνες, τσιμουχάκια, LHM (αν είχε...). Βέβαια εσύ ξέρεις και το μπάτζετ σου και το αυτοκίνητο σου. :)

2cv01

Member
Reaction score
3.520
Πόντοι
777
Περιοχή
ioannina, Greece
Καλησπερα σας!!!
Και ομως τα φρενα δεν ειναι κολημενα διοτι οταν λυνω το χειροφρενο κυλαει κανονικα σε ψιλοκατηφορα:ninja:!Επισης ακομα οταν ειναι κρυο το αυτοκινητο θελει διπλοπεταλια για να πιασει γερα το φρενο!Οσον αφορα τη ρυθμιση του χειροφρενου δεν εχω ιδεα το πως θα το κανω!Για τα ταμπουρα εχεις δικιο απλα ειναι η πρωτη μου φορα που οδηγω αυτοκινητο με ταμπουρα!eek2Πιστευω το θεμα φρενου να λυθει οταν αυριο αλλαξω ολο το LHM απο το δικτυο και καθαρισει καλα!:mobile:Αλλιως θα επισκευασω τα τσιμουχακια των δαγκανων και μετα επισκευη της αντλιας φρενων(για τυχων εσωτερικη διαρροη απο τα τσιμουχακια του εμβολου).
Σε ευχαριστω παρα πολυ!!!:citroen:
Οκ τοτε :) Λοιπων πρεπει να ρεγουλαρεις τις σιαγωνες στα πισω ταμπουρα ;) Πισω απο καθε ταμπουρο υπαρχουν 2 βιδες.. Συκωσε το αμαξι στον γρυλο και αρχισε να γυριζεις τις βίδες μεχρι ο τροχος να μπλοκάρει την ωρα που γυρνας τον τροχο... Μετα γυρνας την βιδα μιση με μια στροφη ανάποδα.. Αυτην την διαδικασια πρεπει να την κανεις και στα 2 ταμπουρά ;) Για καλο η για κακο κανε μια εξαερωση στα φρενα και σιγουρέψου για διαρροές:) Αν συνεχίσει η διπλοπεταλια άλλαξε αντλια φρενων ;) Το χειροφρενο για να το τσεκαρεις συκωσε τους μπροστα τροχους και δες αν οι ροδες γυρναν ευκολα με λυμενο χειροφρενο ;)

2cv01

Member
Reaction score
3.520
Πόντοι
777
Περιοχή
ioannina, Greece
Παιδες οποιος κανει αυτή τη δουλεια ας κανει κ ενα φωτορεπορταζ...πλεασε
Στο θεμα με την ανακατασκευη μου υπαρχουν φωτογραφιες:)

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Πιστεύω φιλέ Κώστα πως πρέπει να αλλάξεις εκτός από το LHM και τα τσιμουχάκια. Μετά βλέπεις.
Πάντως, εγώ προσωπικά, αν αγόραζα αυτοκίνητο μεταχειρισμένο, αντίκα πάντα... Θα άλλαζα δαγκάνες, τσιμουχάκια, LHM (αν είχε...). Βέβαια εσύ ξέρεις και το μπάτζετ σου και το αυτοκίνητο σου. :)
Καλησπερα!!!
Εχεις απολυτο δικιο σε αυτο , αυριο ετοιμαζω παραγγελια για τσιμουχακια οντως δεν εδωσα τοση σημασια διοτι πιστευα οτι ετσι δουλευουνε κατα καποιο τροπο τα φρενα του!

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Οκ τοτε :) Λοιπων πρεπει να ρεγουλαρεις τις σιαγωνες στα πισω ταμπουρα ;) Πισω απο καθε ταμπουρο υπαρχουν 2 βιδες.. Συκωσε το αμαξι στον γρυλο και αρχισε να γυριζεις τις βίδες μεχρι ο τροχος να μπλοκάρει την ωρα που γυρνας τον τροχο... Μετα γυρνας την βιδα μιση με μια στροφη ανάποδα.. Αυτην την διαδικασια πρεπει να την κανεις και στα 2 ταμπουρά ;) Για καλο η για κακο κανε μια εξαερωση στα φρενα και σιγουρέψου για διαρροές:) Αν συνεχίσει η διπλοπεταλια άλλαξε αντλια φρενων ;) Το χειροφρενο για να το τσεκαρεις συκωσε τους μπροστα τροχους και δες αν οι ροδες γυρναν ευκολα με λυμενο χειροφρενο ;)
Καλησπερα!!
Σ ευχαριστω για τις πολυτιμες οδηγιες!
Θα το τσεκαρω με την πρωτη ευκαιρια και θα ενημερωσω!!!
:thanks::citroen:

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Καλησπερα σας!!!!:ballons:
Σημερα εκανα ολικη αντικατασταση του LHM αλλα το φρενο θελει ξανα διπλοπεταλια.Μηπως γνωριζετε απο που θα προμηθευτω λαστιχακια για να επθσκευασω την αντλια φρενου!?
Παραθετω και καποιες.φωτογραφιες απο την κουκλα της γειτονιας!!!!:lovecitroen:

Attachments

nonos

Member
Reaction score
24.575
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Αρρωστια ειναι. ΑΡΡΩΣΤΙΑ, γ@μω τη ξενιτια μου...

Και δε το δινει ε? Εκει ενα αμαξι που σωζεται, να πεθανει.. Πεθαμενα μυαλα...

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Καλησπέρα Κώστα! Για λαστιχάκια ψάξε στο Der Franzose και στο Renov-2CV-Mehari!

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Καλησπέρα Κώστα! Για λαστιχάκια ψάξε στο Der Franzose και στο Renov-2CV-Mehari!
Σ ευχαριστω!!!Εχεις συνεργαστει με τον Der Franzose?Διοτι σκεφτομαι να παραγγειλω πολλα πραγματα για την ανακατσκευη της μηχανης και των περιφερειακων!
Επισης γνωριζεις τον χρονο παραδοσης ?
Σ ευχαριστω πολυ!!

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Αρρωστια ειναι. ΑΡΡΩΣΤΙΑ, γ@μω τη ξενιτια μου...

Και δε το δινει ε? Εκει ενα αμαξι που σωζεται, να πεθανει.. Πεθαμενα μυαλα...
Δυστηχως απο οτι ξερω δεν το δινει..
Πραγματικα πανεμορφο αυτοκινητο και σε πολυ καλη κατααταση!!!

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.420
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Σ ευχαριστω!!!Εχεις συνεργαστει με τον Der Franzose?Διοτι σκεφτομαι να παραγγειλω πολλα πραγματα για την ανακατσκευη της μηχανης και των περιφερειακων!
Σ ευχαριστω πολυ!!
Δεν εχω συνεργαστεί μαζί του. Γενικά όταν ψάχνω ανταλλακτικά προσπαθώ να είναι απο Ελλαδα. Πάντως τι να σου πω... Χρονο αναμονής δεν έχει πολύ μεγαλο...

2cv01

Member
Reaction score
3.520
Πόντοι
777
Περιοχή
ioannina, Greece
Σ ευχαριστω πολυ!!
Εγω τα ειχα παρει απο τον ecas 2cv parts και απο το 2cv renov:) χρονος παραδοσης κοντα 1,5 βδομαδα..

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.212
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Εξαιρετικός δοκιμασμένος και πολύ οικονομικότερος από το φρανσόζε..
http://www.renov-2cv-mehari36.com/

Όλα τα δικά μου από αυτόν τα πήρα..

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Εξαιρετικός δοκιμασμένος και πολύ οικονομικότερος από το φρανσόζε..
http://www.renov-2cv-mehari36.com/

Όλα τα δικά μου από αυτόν τα πήρα..
Σ ευχαριστω παρα πολυ.Απο εκει θα παραγγειλω και εγω γιατι εχει φοβερες τιμες.Το μονο κακο ειναι οτι η περιγραφη καποιων αντικειμενων ειναι στα Γαλλικα αλλα ας ειναι καλα το Google Translate!

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.212
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Σ ευχαριστω παρα πολυ.Απο εκει θα παραγγειλω και εγω γιατι εχει φοβερες τιμες.Το μονο κακο ειναι οτι η περιγραφη καποιων αντικειμενων ειναι στα Γαλλικα αλλα ας ειναι καλα το Google Translate!
Έχεις επιλέξει τα αγγλικά ως γλώσσα?

2cv01

Member
Reaction score
3.520
Πόντοι
777
Περιοχή
ioannina, Greece
Ναι , τα Αγγλικά εχω προεπελεγμενα!!!!
Δεν οφείλεται πάντα η αντλία για την διπλοπεταλια ;) Παντως αν θες να αλλάξεις την αντλία, εγω θα την επερνα καινουργια, δεν θα επισκευαζα την παλια.. Γιατι πολυ απλα ενα λάθος να γινει στο μανταρισμα δεν θα ήθελα να αγκαλιάσω τον μπροστινό:) Δεν παίζουμε με τα φρένα:) Αποψη μου αυτή ;)

KostasX

Member
Reaction score
5.232
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Δεν οφείλεται πάντα η αντλία για την διπλοπεταλια ;) Παντως αν θες να αλλάξεις την αντλία, εγω θα την επερνα καινουργια, δεν θα επισκευαζα την παλια.. Γιατι πολυ απλα ενα λάθος να γινει στο μανταρισμα δεν θα ήθελα να αγκαλιάσω τον μπροστινό:) Δεν παίζουμε με τα φρένα:) Αποψη μου αυτή ;)
Καλησπερα!!
Σ ευχαριστω για την συμβουλη ουτε και εγω θελω να αγκαλιασω τον μπροστινο :chair:απλα δε νομιζω να ειναι κατι τοσο δυσκολο αρκει να εχω τα σωστα λαστιχακια (Seals)!
Θα δοκιμασω να τα αλλαξω και αμα δε δω αποτελεσμα τοτε δε ξερω σε τι μπορει να οφειλετε!Εχω παρομοια εμπειρια απο τετοιες δουλειες λογω της δουλειας μου!
Εχεις μηπως κατι να μου προτεινεις να κοιταξω για τη διπλοπεταλια ,αλλες αιτιες;
Σ ευχαριστω πολυ!!:citroen::kind:

2cv01

Member
Reaction score
3.520
Πόντοι
777
Περιοχή
ioannina, Greece
Καλησπερα!!
Σ ευχαριστω για την συμβουλη ουτε και εγω θελω να αγκαλιασω τον μπροστινο :chair:απλα δε νομιζω να ειναι κατι τοσο δυσκολο αρκει να εχω τα σωστα λαστιχακια (Seals)!
Θα δοκιμασω να τα αλλαξω και αμα δε δω αποτελεσμα τοτε δε ξερω σε τι μπορει να οφειλετε!Εχω παρομοια εμπειρια απο τετοιες δουλειες λογω της δουλειας μου!
Εχεις μηπως κατι να μου προτεινεις να κοιταξω για τη διπλοπεταλια ,αλλες αιτιες;
Σ ευχαριστω πολυ!!:citroen::kind:
Κοιταξε τα πισω ταμπουρα μην τυχων κανουν μεγαλη διαδρομη οι σιαγωνες ;) πισω απο καθε ταμπουρο υπάρχουν 2 βίδες αρχισε να βιδωνεις μια βιδα καθε φορα μεχρι να μπλοκαρει ο τροχος και μετα μιση με μια στροφη αναποδα για να ξεμπλοκαρει.. Αυτην την διαδικασια την κανεις 4 φορες δλδ 2 φορες σε καθε ταμπουρο ;)

Top Bottom