Άλλα μη κλασσικά παλιά αυτοκίνητα

nonos

Member
Reaction score
21.755
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Συγγνώμη για τις συνεχόμενες δημοσιεύσεις.

Θα ζητήσω τη βοήθεια του κοινού εδώ:

31861

:what:hmmm

Nikephoros

Member
Reaction score
14.176
Πόντοι
1.077
Περιοχή
Αθήνα
Συγγνώμη για τις συνεχόμενες δημοσιεύσεις.

Θα ζητήσω τη βοήθεια του κοινού εδώ:

View attachment 31861

:what:hmmm
Περισσότερο για κάποια ιδιοκατασκευη μου φαίνεται εμένα με βάση κάποιο γνωστό αυτοκίνητο, πιθανώς μετά από τρακάρισμα, πάρα κάτι από ένα γνωστό κατασκευαστή. Λαμαρίνες κολλημένες εντελώς πρόχειρα και χωρίς σχέδιο, ή καμπυλότητα στη μορφή τους.

minas

Member
Reaction score
2.962
Πόντοι
667
Δεν νομιζω οτι ειναι ιδιοκατασκευη,η τουλαχιστον οχι ολοκληρο.Ισως να εχουν ιδιοκατασκευασει μερος του μετα απο τρακαρισμα,αλλα κατα βασιν ετσι ειναι.
Εχω δει στο παρελθον παρομοια,και ειχα την τυχη να ''σκαλισω''και ενα.Ειχαν μηχανικα απο opel kadett-υποθετω και αυτο ετσι ειναι,διακρινω τιμονι kadett b-και για καποιο λογο αρκετα συχνα φορουσαν ζαντες fiat αντι για opel,οπως και αυτο εδω(το καρε ειναι λιγο διαφορετικο,αλλα ταιριαζει).Συνηθως φορουσαν και φαναρια fiat.Αυτο εδω μαλλον φοραει απο 125,και πιθανολογω οτι φοραγε και μασκα απο το ιδιο μοντελο.
Καποια απο αυτα ηταν μαρκας ΔΗΜΗΤΡΑ,αλλα νομιζω το συγκεκριμενο δεν ειναι.Αλλα πρεπει γενικα να υπηρχαν διαφοροι αμαξοποιοι,που ακολουθουσαν πανω κατω το ιδιο σχεδιο.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.324
Πόντοι
747
...κατά την γνώμη μου, ιδιοκατασκευη, με λαμαρινοδουλεια σε στρατζα, αλλά το ερώτημα εδώ είναι το πλαίσιο, μια και πίσω έχει καρότσα, που απαιτεί ένα πλαίσιο, που από αυτοκίνητο με αυτοφερομενο, δεν θα είχε, λόγω έλλειψης οροφής, στρεπτικη ακαμψία.

Οι πίσω ρόδα δείχνει ελαφρώς κεκλιμένο, ίσως από αιωρουμενους άξονες/ημιαξόνιο, και όχι άκαμπτο.

Είναι γρίφος για δυνατούς λύτες.

nonos

Member
Reaction score
21.755
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Κάτι το οποίο δεν ειχα ξαναπαρατηρησει στην Ελλάδα. Saviem SG3. Ουσιαστικά η Saviem ήταν παρακλάδι της Renault trucks και απορροφηθηκε τελείως από την ίδια μαζί με την Berliet.
31865

Last edited:

Nikephoros

Member
Reaction score
14.176
Πόντοι
1.077
Περιοχή
Αθήνα
Κάτι το οποίο δεν ειχα ξαναπαρατηρησει στην Ελλάδα. Saviem SG3. Ουσιαστικά η Saviem ήταν παρακλάδι της Renault trucks και απορροφηθηκε τελείως από την ίδια μαζί με την Berliet.
View attachment 31865
Πριν γεννηθείς εσύ Χρήστο, θυμάμαι το έβλεπα αρκετά συχνά όταν ήμουν μικρός, ή στις αρχές της εφηβείας μου, μέσα με τέλη της δεκαετίας του ΄80.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.324
Πόντοι
747
....και αν δεν κάνω τεράστιο λάθος, μια και έχω οπτική μνήμη, είχε τέτοια φορτηγάκια, μπλε με την κίτρινη ριγα ο..........ΟΤΕ.

Σε διαφορες εφαρμογές, μέχρι και καλαθάκι ανυψωτικό.

Όποιος θέλει το ψάχνει.

Demetris

Member
Reaction score
1.024
Πόντοι
437
... είχε τέτοια φορτηγάκια, μπλε με την κίτρινη ριγα ο..........ΟΤΕ. Σε διαφορες εφαρμογές, μέχρι και καλαθάκι ανυψωτικό.
Είχε και η ΔΕΗ τέτοια με ανυψωτικό καλάθι, όπως επίσης και λίγα σε έκδοση μικρού λεωφορείου Renault με αμάξωμα Ελληνικής κατασκευής (ΑΛΦΑ ή κάτι τέτοιο).

Demetris

Member
Reaction score
1.024
Πόντοι
437
....άρα, ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ, ο προμηθευτής του ελληνικού δημοσίου.
Όχι, με αμάξωμα Σαρακάκη ήταν κάποια παλαιότερα Bedford της ΔΕΗ. Τα Renault ήταν με αμάξωμα από μία εταιρία που λεγόταν ΑΛΦΑ. Δεν την είχα ακούσει ξανά, ούτε είδα αργότερα άλλο λεωφορείο από αυτούς. Πάντως ήταν τέρμα φτηνοδουλειά. Προφανώς τα πήραν με γενναία έκπτωση.

nonos

Member
Reaction score
21.755
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Άνετα πάει στα κλασσικά ένα Autobianchi :)

Nikephoros

Member
Reaction score
14.176
Πόντοι
1.077
Περιοχή
Αθήνα
Άνετα πάει στα κλασσικά ένα Autobianchi :)
Πάλι αμφιταλαντευόμουνα, όχι επειδή δεν είναι το Abarth, αλλά επειδή είναι τελευταίας γενιάς, δηλαδή κάπως νέο. Αλλά ναι, μάλλον έκανα λάθος, έπρεπε να πάει στα κλασσικά! Και εμένα μου αρέσει, (ιδίως το πρώτο με το ταμπλό με τα 2 πολύ μεγάλα όργανα, ταχύμετρο και στροφόμετρο).

nonos

Member
Reaction score
21.755
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Αν ήτανε άριστο να το έβαζα στα κλασσικά. Μάλιστα πέτυχα δύο 305 σήμερα.
32239

nonos

Member
Reaction score
21.755
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Πατρινές πινακίδες αλλά εντός Αττικής ;)

Top Bottom