Έμπλεξα !!!

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.293
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
@maxtsif συγχαρητήρια, γίνεται πολύ ωραία δουλειά...Απολαυστικές φωτογραφίες, αναμένουμε κ άλλες...

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.293
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
@maxtsif να σε ρωτήσω, η επιπλέον λαμαρίνα που εβαψες ανάμεσα στα μπροστινά πατώματα τι ακριβως είναι?

Stargazer

Member
Reaction score
2.195
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Το είχα σκεφτεί και εγώ για να μην πηγαίνουν νερά στο σασί αλλά μπορεί να κάνει την κατάσταση χειρότερη
υ.γ.
Πολύ αλητεία το χρώμα και η εφαρμογή του όπως πρέπει

maxtsif

Member
Reaction score
4.612
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
@maxtsif να σε ρωτήσω, η επιπλέον λαμαρίνα που εβαψες ανάμεσα στα μπροστινά πατώματα τι ακριβως είναι?
Ευχαριστώ για την ερώτηση. Αυτή η εξτρα λαμαρίνα μπήκε γιατί στο τέλος της επισκευής του σασί, η επάνω λαμαρίνα του αποδείχτηκε οτι έχει μεγαλύτερη σαπίλα και στο σημείο που ενώνεται με τη καινούρια λαμαρίνα τού Fransoize, παρότι την έκλεισα και με σφραγιστικό αρμών, δεν με ικανοποίησε. Σκέφτηκα οτι με το καιρό το βάρος των επιβατών θα την χαλούσε στο σημείο του ενώματος. "Ετσι έβαλα αυτή την λαμαρίνα για να καλύψει μεχρι εκείνο το σημείο.

32854

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.293
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Ευχαριστώ για την ερώτηση. Αυτή η εξτρα λαμαρίνα μπήκε γιατί στο τέλος της επισκευής του σασί, η επάνω λαμαρίνα του αποδείχτηκε οτι έχει μεγαλύτερη σαπίλα και στο σημείο που ενώνεται με τη καινούρια λαμαρίνα τού Fransoize, παρότι την έκλεισα και με σφραγιστικό αρμών, δεν με ικανοποίησε. Σκέφτηκα οτι με το καιρό το βάρος των επιβατών θα την χαλούσε στο σημείο του ενώματος. "Ετσι έβαλα αυτή την λαμαρίνα για να καλύψει μεχρι εκείνο το σημείο.

View attachment 32854
Μη ξεχάσεις να βάλεις τα "αφρόλεξ" τσιμουχακια ανάμεσα στο σασι κ την καμπινα...
Καλή συνέχεια!!!

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.293
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Μια συμβουλή, εάν θες να μην "μπαζει" η έστω να περιορίσεις τα νερά να μπουν, μη ξεχάσεις πριν βάλεις το παρμπριζ να βάλεις μια μονωτική ταινει στις τρύπες κ απο τις δυο μεριες , τελος εγώ θα έξυνα κ το ταμπελακι με μια παλιά οδοντοβουρτζα σιγά σιγά...να φυγει το χρωμα κ για να φαίνονται τα νούμερα...εκεί πιο πάνω είχε λογικά κ κάποια άλλα στοιχεία σε μαύρη στάμπα όπως χρονολογία παραγωγής , κωδικό χρώματος, στα πιο παλιά είχε σιδερένιο κυκλικό σιδεράκια...
Screenshot_20231209_184241_Chrome.jpg

Taskos

Member
Reaction score
3.682
Πόντοι
777
Τα "αφρόλεξ" τσιμουχάκια να είναι κλειστού cell.
Μη ξεχνάς και τους αποστάτες:
32856

maxtsif

Member
Reaction score
4.612
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Μια συμβουλή, εάν θες να μην "μπαζει" η έστω να περιορίσεις τα νερά να μπουν, μη ξεχάσεις πριν βάλεις το παρμπριζ να βάλεις μια μονωτική ταινει στις τρύπες κ απο τις δυο μεριες , τελος εγώ θα έξυνα κ το ταμπελακι με μια παλιά οδοντοβουρτζα σιγά σιγά...να φυγει το χρωμα κ για να φαίνονται τα νούμερα...εκεί πιο πάνω είχε λογικά κ κάποια άλλα στοιχεία σε μαύρη στάμπα όπως χρονολογία παραγωγής , κωδικό χρώματος, στα πιο παλιά είχε σιδερένιο κυκλικό σιδεράκια...
View attachment 32855
Ευχαριστώ για το "tip"΄με τις τρύπες, θα το κάνω. Το ταμπελάκι δεν βάφτηκε, είναι καλυμμένο με χαρτοταινία, τη βγάζω και είναι ΟΚ. 'Αλλα στοιχεια δε φαινόταν γραμμένα πάνω στη καμπίνα.

Taskos

Member
Reaction score
3.682
Πόντοι
777
Το αφρολέξ που κυκλοφορεί στην αγορά για το σασί είναι ανοικτού τύπου και ύποπτο για διείσδυση υγρασίας όταν αυτό ξεραθεί, ιδιαίτερα στα μεγάλα κενά εφαρμογής.
Ανοικτού τύπου έχει φυσαλίδα ανοικτή, διαπερατή και συμπιέσιμη όπως στα σφουγγαράκια πιάτων, ενώ το κλειστού τύπου η φυσαλίδα είναι δύσκαμπτη και αδιαπέραστη όπως στα υποστρώματα Κάμπινγκ.
32867

Ο franzose προτείνει εναλλακτικά γρασσαρισμένο :
Grease tape, ideal for sealing of body parts, 10 metres long, 50 mm wide. This grease tape is also very well suitable fo (franzose.de)
Ο Burton προτείνει λαστιχένιο:
Chassis foam tape self-adhesive water repellent 6m (6x25mm) • Burton 2CV Parts
Δες και:
Entmontage-Topping-out-ceremony

Τους αποστάτες δεν πιστεύω να τους παραλείψεις! (τοποθετούνται οι μακριές βίδες).
32868

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Δεν έχω ιδέα τι ειναι αυτό....
.....ειναι το παρέμβυσμα, μεταξύ καμπίνας και σασί, στο περιμετρικό σημείο της ένωσής τους.

Θεωρητικά, απορροφά τις στρεβλώσεις των δύο στις διάφορες καταπονήσεις - στρεβλώσεις, για να μην τρίβονται - τρίζουν - φθείρονται ( εξ ου και οι αποαστάτες ), και ταυτόχρονα σφραγίζει τον περιεχομενο χώρο, ανω μέρος σασί, κάτω μέρος καμπίνας από τα νερά - λάσπες, και λοιπά στοιχεία.

Το θέμα είναι ότι ΔΕΝ επιτρέπει τον αερισμό του, και κάποια συμπυκνώματα ή υγρασίες που περνάνε, παραμένουν εκει, και με τις διαφορές θερμοκρασίας, δημιουργούν υγρασίες.

Οι δικές μας κλιματολογικές συνθήκες δεν ευνοούν μεν τις καταστάσεις αυτές, αλλά, όλο και σε κάποιο δρόμο θα έχει νερά, και σε χωματόδρομο θα πάμε, και κάποια βροχή θα πέσει. Και το περιχαρακωμένο, δεν είναι κενόν αέρος, όλο και κάτι μπαίνει. Το νερό, ειναι το χειρότερο διαβρωτικό. Και περνάει το σκασμένο παντού.

Η καλύτερη λύση, είναι ....παπλωματάκι, που καλύπτει όλη την επιφάνεια, και έτσι έχουμε την κεφάλα μας ήσυχη. :dance:

maxtsif

Member
Reaction score
4.612
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Για τη ταινία το κατάλαβα. Εχω πάρει ήδη γρασοταινία.
Απόστάτες τέτοιους δεν εχει στο δικό μου !

visa chrono

Member
Reaction score
28.531
Πόντοι
1.607
Για τη ταινία το κατάλαβα. Εχω πάρει ήδη γρασοταινία.
Απόστάτες τέτοιους δεν εχει στο δικό μου !
Καλησπερα σας
Μπραβο για την προσπαθεια
Αποστατες να βαλεις εαν δεν εχει οπως κσι οι υπολοιποι προτεινουν συγουρα ειχε καποτε για να πιανουν οι μακριες βιδες ..
Αγορασε απο τον γερμανο το σετ βιδες δεν ειναι ακριβο και παρε και τους αποστατες ..
Συνεχισε στο ονειρο ..
Καλες γιορτες .

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Giorgos_81, από εσένα το είδα οπότε, στην υγειά σου !!

View attachment 32942
Ωραία πράγματα βλέπω.

Σε ευχαριστώ, .......θα μεθύσουμε απο.............................ευτυχία. :D

Το καστορέλαιο, το βρήκα σε όλες τις δημοσιεύσεις συντήρησης στα ξενόγλωσσα. Που συνιστά την επαναπλήρωση ανα 15.000 χιλιόμετρα.

Εχει την ιδιότητα να ΜΗΝ καταστρέφει τα βάκτρα και τις στεγανοποιητικές τους τσιμούχες μέσα στην "μπουκάλα οπου κινούνται..

Επειδή είναι πολύ παχύρευστο, εγώ το γέμισα με βαρύτητα, η σύριγγα "στομώνει" και δυσκολεύει την πλήρωση ( γέμισμα ).

Αναρτάς την σύριγγα σε κάποιο ύψος, βάζεις το σωληνάκι μέσα στην μπουκάλα, γεμίζεις την σύριγγα, και...............ο Νεύτωνας κάνει την δουλεια, άκοπα, αθόρυβα, αποτελεσματικά. :dance:

Taskos

Member
Reaction score
3.682
Πόντοι
777
Giorgos_81, από εσένα το είδα οπότε, στην υγειά σου !!

View attachment 32942
Πόσο έβαλες? 200ml νομίζω σε κάθε οπή είναι καλά.
Επίσης στη συνέχεια μπορείς να περιστρέψεις τους κυλίνδρους ώστε να πάει παντού.

maxtsif

Member
Reaction score
4.612
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Πόσο έβαλες? 200ml νομίζω σε κάθε οπή είναι καλά.
Επίσης στη συνέχεια μπορείς να περιστρέψεις τους κυλίνδρους ώστε να πάει παντού.
To τελείωσα το μπουκάλι, 250ml σε κάθε πλευρά. Και με μεγάλη σύριγγα, δε το περίμενα να πέσει με τη βαρύτητα, το έσπρωξα μέσα 50-50ml οπότε μου πήρε μόνο λίγα λεπτά.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
To τελείωσα το μπουκάλι, 250ml σε κάθε πλευρά. Και με μεγάλη σύριγγα, δε το περίμενα να πέσει με τη βαρύτητα, το έσπρωξα μέσα 50-50ml οπότε μου πήρε μόνο λίγα λεπτά.
Το μπουκάλι, τουλάχιστον αυτο που πήρα εγώ, ήντανε 1 λίτρο. Οπότε, μισό λίτρο ανα μπουκάλα, και φυσικά, περιστρεφω και τις μπουκαλες για να παένει παντού.

Και το δικό σου, όπως το βλέπω, λίτρο ήντανε .

Top Bottom