Καφενείον "Το δικύλινδρο" (Bar)

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Ki εγω το ιδιο,συν τοις αλλοις επειδη ετσι και τολμησω να το κουνησω,μετα χαθηκα...δεν προκειται να ξαναβρω να παρκαρω..:hypno:

Παντως δεν θυμαμαι αν το εχω ξαναγραψει,αλλα πιστευω οτι εαν τα σημερινα αμαξια ειχαν τις ιδιες ανεσεις με αυτα της δεκαετιας 70 πχ,παρα πολλοι απλα δεν θα οδηγουσαν.Πιθανοτατα δε,να ειναι ακριβως οι ιδιοι εκεινοι οδηγοι που κανουν την οδηγηση αβιωτη στους υπολοιπους,και τους κανουν να αναρωτιουνται πως αντεχαν παλια και τωρα οχι.hmmm
Μηνά, εννοώ τις σωματικές και ψυχικές αντοχές. Την διάθεση. Να κτυπάει η κουκούλα από τον αέρα. Να πέφτουν οι στροφές στην ανηφόρα. Να ανεβαίνεις Αλίμου - Κατεχάκη, και να προσεύχεσαι μην σε κόψουν στον Καρέα, και δεν μπορείς να βάλεις 1η χωρις να σταματήσεις τελείως.

Τώρα, με τις φυμέ, τα κλιματιστικά, τα κινητά, απλώς βλέπεις να περνά ένα UFO, ούτε άνθρωπο βλέπεις , ούτε ήχους ακούς, ούτε μυρίζεις. Και με τα ηλεκτρικά ? Σε φτάνει, σε περνάει όντας στο ποδήλατο, και δεν έχεις ακούσει ΤΙΠΟΤΑ.

Πήγα Πρέβεζα, και στο ξενοδοχείο, ήταν 3-4 και φόρτιζαν ! Παναγιά μου, μακρυά από εμέναααααααααααααααααααααα.

Κατα προτίμηση, αέριο, ντήζελ, βενζίνη. Για ΠΑΝΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.865
Πόντοι
827
...και εγώ, ποδαράτο, ποδήλατο, metro, αν και έχω γκαράζ, οπότε το θέμα αυτό, δεν με απασχολεί.

Παλαιότερα, ήταν ένα όχημα ανα οικογένεια, ( περιμπέναμε να γυρίσει ο μπαμπάς, να πάρουμε το αυτοκίνητο ), μετά δύο, πήρε και η μαμά να κάνει το baby - taxi, μετά τρία , και ίσως ...........παραπάνω. Εμείς πχ πλέον 5. Συν το 2CV. Για 4 άτομα. :dash:

Αυτοί όλοι κατα μέσο όρο, κινούνται, εργασία, παιδιά σχολείο - φροντιστήριο - γλώσσες - αθλήματα - κλπ, οι 18+ βόλτα καφέ, βάλε κομμωτήρια, φούρνους κλπ, ΟΛΑ με τις κούρσες.

Εμείς παέναμεν ποδαράτο σε όλα, Αλλά, η ανάπτυξη και ο Ελληνικός τρόπος ζωής, σε αναγκάζει σε συνεχείς μετακινήσεις. πχ τα κάτω των 18, στα ξένα, πάνε σχολείο και τέλος. Δεν έχουν φροντιστήρια - γλώσσες - που σημαίνουν δρομολόγια - καύσιμα - συνάλλαγμα για ανταλλακτικά - χαμένες ώρες, μόλυνση. Τα κάνουν ΟΛΑ στο σχολείο, και τελειώνοντας, μιλάνε και 2 γλώσσες αν όχι τρείς, και πάνε και πανεπιστήμιο. Η εκπαίδευση στην Ελλάδα πάσχει σαν μοντέλο, και θέλει ξήλωμα και ανασχεδιασμό. Καταστρέφει την κοινωνία.

Η δε συγκεντρωση τεράστιων μαζών σε μικρό γεωγραφικό χώρο, και ο άναρχος τρόπος / απαιτήσεις οδηγούν σε αυτές τις καταστάσεις.

Βάλε και τα μονόροφα - διώροφα που έγιναν πολυκατοικιες, τα μποστανια στα Μελίσσια φαραωνικές κατασκευές, κλπ, τι να περιμένουνε ?

Το ότι ακόμα υπάρχει ρεύμα ( μολύνοντας ) και νερό ( πόσιμο ) για όλους, πραγματικά με εκπλήσσει.
Το κέντρο ξένων γλωσσών που πάνε οι κόρες μου δεν είναι κάτι λιγότερο από 1 χιλιόμετρο οπότε ποδαράτο. Η μεγάλη γουστάρει τρελά το περπάτημα. Η μικρή όχι τόσο. Επειδή όμως πάει μαζί με μία φίλη της από το σχολείο που μένει στην ίδια πολυκατοικία την παραλαβή την κάνουμε εναλλάξ.
Πάντως τον καιρό της πανδημίας ήταν ευκαιρία για εκπαίδευση των κοριτσιών στην χρήση ποδηλάτου μέσα στην πόλη. Κατάλαβαν γιατί πρέπει να φοράμε πάντα κράνος, κλειστά παπούτσια, να έχουμε νερό και να επιλέγουμε διαδρομές με την λιγότερη κίνηση. Βέβαια δεν βγαίνουν ποτέ μόνες τους. Το καλό είναι ότι συνεχίζουν και γουστάρουν τις ποδηλατάδες στο ΟΑΚΑ. Φέτος σκέφτομαι να τις πάω και στο Άλσος Συγγρού που έχει περισσότερες διαδρομές.

nonos

Member
Reaction score
23.870
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
...και εγώ, ποδαράτο, ποδήλατο, metro, αν και έχω γκαράζ, οπότε το θέμα αυτό, δεν με απασχολεί.

Παλαιότερα, ήταν ένα όχημα ανα οικογένεια, ( περιμπέναμε να γυρίσει ο μπαμπάς, να πάρουμε το αυτοκίνητο ), μετά δύο, πήρε και η μαμά να κάνει το baby - taxi, μετά τρία , και ίσως ...........παραπάνω. Εμείς πχ πλέον 5. Συν το 2CV. Για 4 άτομα. :dash:

Αυτοί όλοι κατα μέσο όρο, κινούνται, εργασία, παιδιά σχολείο - φροντιστήριο - γλώσσες - αθλήματα - κλπ, οι 18+ βόλτα καφέ, βάλε κομμωτήρια, φούρνους κλπ, ΟΛΑ με τις κούρσες.

Εμείς παέναμεν ποδαράτο σε όλα, Αλλά, η ανάπτυξη και ο Ελληνικός τρόπος ζωής, σε αναγκάζει σε συνεχείς μετακινήσεις. πχ τα κάτω των 18, στα ξένα, πάνε σχολείο και τέλος. Δεν έχουν φροντιστήρια - γλώσσες - που σημαίνουν δρομολόγια - καύσιμα - συνάλλαγμα για ανταλλακτικά - χαμένες ώρες, μόλυνση. Τα κάνουν ΟΛΑ στο σχολείο, και τελειώνοντας, μιλάνε και 2 γλώσσες αν όχι τρείς, και πάνε και πανεπιστήμιο. Η εκπαίδευση στην Ελλάδα πάσχει σαν μοντέλο, και θέλει ξήλωμα και ανασχεδιασμό. Καταστρέφει την κοινωνία.

Η δε συγκεντρωση τεράστιων μαζών σε μικρό γεωγραφικό χώρο, και ο άναρχος τρόπος / απαιτήσεις οδηγούν σε αυτές τις καταστάσεις.

Βάλε και τα μονόροφα - διώροφα που έγιναν πολυκατοικιες, τα μποστανια στα Μελίσσια φαραωνικές κατασκευές, κλπ, τι να περιμένουνε ?

Το ότι ακόμα υπάρχει ρεύμα ( μολύνοντας ) και νερό ( πόσιμο ) για όλους, πραγματικά με εκπλήσσει.
Ολα αυτα που λες + ο χαμμενος χρονος σε μποτιλιαρισμα/ ταλαιπωρια- συντηρηση μεσων - ενεργειακο αποτυπωμα ( εχουμε και αυτον τον νεο political correct ορο οταν ο μεσος παπαρας που τον επεβαλε μολυνει με learjet για τις μετακινησεις του αλλα θελει να σου επιβαλλει το χαρτινο καλαμακι για να μη μολυνεις, μη χε$ω...) ειναι ο λογος που εκανα το παν να μπορω ,στο νοικι βεβαια, να ζω σε αποκεντρο κανωντας 20 λεπτα για τη δουλεια και ακομα τοσα για να βρεθω στο χαμο... Εγω το λεω ποιοτητα ζωης και τις παραστασεις δε τις ειχα μεγαλωντας αλλα απο το σπιτι του κολλητου συμφοιτητη στη Πατρα που ουσιαστικα εμενε σε χωριο εξω απο τη Πατρα και καταλαβα τι παει να πει καλος ρυθμος ζωης λογω του περιβαλλοντος. Απο ηχορυπανση, ποιοτητα αερα, χωρο για χομπυ κτλπ.

Για το ποδηλατο να πω επισης δυο πραγματα.
Ολα τα καταλαβαινω και τα δεχομαι και ιδιως κατα εποχες τυχαινε να κανω και 15km την ημερα αλλα σε χωρα με σοβαρο δικτυο ποδηλατοδρομου. Επι 3,5 χρονια πηγαινα στη δουλεια,γυμναστηριο και στο super market με αυτο και το χρησιμοποιουσα καθημερινα. Καποτε εγραφα θυμαμαι οτι το ετησιο κοστος συντηρησης του ποδηλατου στην Ιρλανδια ηταν μεγαλυτερο απο της zx στην Ελλαδα! Αυτα τα 3,5 χρονια ειχα μια σοβαρη αλλα ευτυχως αναιμακτη πτωση απο δικη μου υπαιτιοτητα και μια πολυ ελαφρια συγκρουση με αυτοκινητο και πτωση χωρις δικη μου υπαιτιοτητα επισης ευτυχως αναιμακτη.

Ενα πραγμα ομως ποτε δε καταλαβα στην Ελλαδα σχετικα με το ποδηλατο.. Με τι καρδια/ψυχη/μυαλο ποδηλατες κινουνται σε δρομους τυπου Λ.Μαραθωνος-Μεσογειων-Λαυριου και εχουν και την απαιτηση οταν ειναι πανω σε κλειστες καμπες να εχουμε δει οραμα για να μη τους παρουμε μαζι. Επειδη ζουμε σε μια χωρα που μονο το μυαλο σου και η εμπειρια σου θα σε σωσουν/προστατεψουν και οχι το κρατος και οι θεσμοι (αυτο σε γενικοτερο πλαισιο), το θεωρω πρωτον καραεπικινδυνο να συμπεριφερεσαι σαν ποδηλατης ετσι και δευτερον Κυριακη πχ σε αυτους τους δρομους δε κινουμαι με το αυτοκινητο ποτε στη δεξια λωριδα για να τους προστατεψω και ν αποφυγω εμπλοκη. Επισης ειναι συστηματικη η παραβιαση κοκκινου απο ποδηλατες στην Ελλαδα. Δυστυχως επισης η χωρα μας δε προσφερεται και πολεοδομικα για ποδηλατοδρομους σε γειτονιες. Δε μπορει να γινει κατι μ εξαιρεση τοπικες εγκαταστασεις που η χωροταξια το επιτρεπει.
Αν κατι πρεπει να γινει ειναι επιτελους να μπει η κυκλοφοριακη οπως και η σεξουαλικη αγωγη ως υποχρεωτικο μαθημα στα σχολεια. Μονο αν δημιουργηθει κουλτουρα/παιδεια σε αυτα τα θεματα θα παμε παρακατω.

minas

Member
Reaction score
3.038
Πόντοι
747
Μηνά, εννοώ τις σωματικές και ψυχικές αντοχές. Την διάθεση. Να κτυπάει η κουκούλα από τον αέρα. Να πέφτουν οι στροφές στην ανηφόρα. Να ανεβαίνεις Αλίμου - Κατεχάκη, και να προσεύχεσαι μην σε κόψουν στον Καρέα, και δεν μπορείς να βάλεις 1η χωρις να σταματήσεις τελείως.

Τώρα, με τις φυμέ, τα κλιματιστικά, τα κινητά, απλώς βλέπεις να περνά ένα UFO, ούτε άνθρωπο βλέπεις , ούτε ήχους ακούς, ούτε μυρίζεις. Και με τα ηλεκτρικά ? Σε φτάνει, σε περνάει όντας στο ποδήλατο, και δεν έχεις ακούσει ΤΙΠΟΤΑ.

Πήγα Πρέβεζα, και στο ξενοδοχείο, ήταν 3-4 και φόρτιζαν ! Παναγιά μου, μακρυά από εμέναααααααααααααααααααααα.

Κατα προτίμηση, αέριο, ντήζελ, βενζίνη. Για ΠΑΝΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Mπα,εγω μια χαρα τις εχω τις αντοχες.Δεν εχω προβλημα να παω στο χωριο,με το τεχνολογιας 1969 αυτοκινητο μου(οκ,εχοντας γεμισει το πορτμπαγκαζ ανταλλακτικα).Και θα χαρακτηριζα οντως μαγεια την οδηγηση σε εξοχικο δρομο,χωρις φεγγαρι,με μοναδικη συντροφια τα καντηλακια που εχω για φαναρια.:love:

Αλλου ειναι το προβλημα,που τελικα σου χαλαει τη διαθεση και σου κοβει τις αντοχες.Φαντασου πχ να ανεβαινεις την ανηφορα της Κατεχακη,οπως προανεφερες,και ξαφνικα να ανακαλυπτεις οτι ο μπροστινος σου με το''καινουριο'' σερνεται με 50...ε,τελειωσες..αυτος θα ανεβει κανονικα την ανηφορα με 50(επειδη εχει τουρμπο,περισσοτερα κυβικα και δενξερωγωτιαλλο),εσυ θα αγκομαχησεις να την ανεβεις με..20,αφου σε εκοψε,θα δημιουργησεις προβλημα στην κυκλοφορια των απο πισω,και προφανως κανενας απο αυτους δεν θα καταλαβει και το γιατι.

Και φυσικα αυτο εχει τις ριζες του πολλα χρονια πριν.Θυμαμαι περι το 2000,συζητησεις νεων που ελεγαν οτι το αυτοκινητο που θα παρουν θα ειναι οπωσδηποτε με υδραυλικο τιμονι,γιατι αλλιως δεν οδηγιεται κλπ...την ιδια στιγμη,εβλεπα τα γεροντια της εποχης να στριβουν αδιαμαρτυρητα τα τιμονια των lada και των olympia που οδηγουσαν,και κατα καποιον τροπο ενιωθα ασχημα για τη νεα γενια.
Ετσι λοιπον,η σημερινη γενια οδηγων,μεγαλωσε με τη λογικη της ευκολιας και της ησσονος προσπαθειας.Και απο τη στιγμη που ο καθε οδηγος ειναι κοινωνικο ον,μοιραια αποκτα,λιγο εως πολυ,τις συνηθειες των γυρω του,και καταληγει να χανει μερος των παλιων του σωματικων και ψυχικων αντοχων.Εξ ου και το σχολιο μου οτι εαν τα αυτοκινητα ηταν οπως παλια,καποιοι απλα δεν θα οδηγουσαν.

Κατα τα λοιπα,περι ποδηλατιστων και παιδειας τους,ειναι πανω κατω ετσι οπως τα γραφει ο νονος,και θα προσθεσω κατι ακομα:Καποιες φορες που κινουμαι σε επαρχιακους δρομους,συναντω αλλοδαπους εργατες γης που μετακινουνται με ποδηλατο..κατα ενα διαβολικο τροπο,μου φαινονται απροσμενα πιο συνειδητοποιημενοι και λιγοτερο επικινδυνοι,σε σχεση με τους γηγενεις..hmmm

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
.....................
Κατα τα λοιπα,περι ποδηλατιστων και παιδειας τους,ειναι πανω κατω ετσι οπως τα γραφει ο νονος,και θα προσθεσω κατι ακομα:Καποιες φορες που κινουμαι σε επαρχιακους δρομους,συναντω αλλοδαπους εργατες γης που μετακινουνται με ποδηλατο..κατα ενα διαβολικο τροπο,μου φαινονται απροσμενα πιο συνειδητοποιημενοι και λιγοτερο επικινδυνοι,σε σχεση με τους γηγενεις..hmmm
.....,μόνον που ΔΕΝ φαίνονται, ντυμένοι με τα σκούρα ρούχα μέχρι χακί, ολόσωμες κελεμπίες - παντελονι, με ποδήλατα χωρίς φ'ωτα, και αν και οι απέναντι έχουν στραβα φώτα, δαν φαίνονται με τ'ιποτα.

Σύνηθες φαινόμενο προς Μαραθώνα - Τύμβο, ή επιστροφές από Αρτέμιδα προς Μαρκόπουλο, από όπου γύριζα και χθές.

Μια σκια, που κινείται, και να δεν είσαι προετοιμασμένος, ψάχνοντας για πιθανό τέτοιο, ...............

Αφήνω πάντα κάποιον άλλον οδηγό - αυτοκίνητο μπροστά μου, 40-50-60 μέτρα, και ακολουθώ, βλέποντας στα φώτα του τον δρόμο.

nonos

Member
Reaction score
23.870
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Κι έψαχνα χθες το βράδυ ειδικό θέμα, που νόμιζα ότι είχαμε για τον Κορρέ, για να το δημοσιεύσω το συγκεκριμενο και να μη χαθεί εδώ μέσα!

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.965
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Έχουμε

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.865
Πόντοι
827
Ας μπούμε σε διάθεση Αυγούστου...

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
....ωραίος ! Ειχα προγράμματα ( Stary night κλπ ), και παρακολουθούσα χρόνια τα αστέρια, χώρια που ξέρω τα βασικά.

Και κάθε βράδυ, απο την βεράντα, παρακολουθώ.

"Οποιος ξέρει τα αστέρια, δεν είναι ποτέ μονος το βράδυ", ειχε πεί κάποιος σοφός,

Nikephoros

Member
Reaction score
15.407
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Ας μπούμε σε διάθεση Αυγούστου...
Επανερχομαι στο χθεσινό ποστ σχετικά με το τι είπε ο Carl Sagan εάν ακολουθούσαμε το πνεύμα των αποστόλων (πάρα το ότι ο ίδιος ήταν αγνωστικιστής!) και των Ελλήνων φιλοσόφων/επιστημόνων της Ιωνίας. Ήδη θα αρμενιζαμε στα αστέρια!

maxtsif

Member
Reaction score
4.612
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη

nonos

Member
Reaction score
23.870
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Το διάβαζα χθες , πραγματικά στεναχωρέθηκα.

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
24.965
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Φοβερός. Δεν ξέρω αν πρέπει να ελπίσουμε να τα καταφέρει ή να φύγει άμεσα και με αξιοπρέπεια.

visa chrono

Member
Reaction score
28.532
Πόντοι
1.607

KostasX

Member
Reaction score
5.210
Πόντοι
847
Περιοχή
Γρεβενα
Νικολα καλησπερα @Nikephoros
Ερχονται καθε χρονο για καλο σκοπο περιπου 300 205

Σήμερα φτάσανε στα Γρεβενά και θα διανυκτερεύσουν 2 βραδια, αύριο θα πάω να πάρω μία δόση Peugeot!!

Nikephoros

Member
Reaction score
15.407
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Νικολα καλησπερα @Nikephoros
Ερχονται καθε χρονο για καλο σκοπο περιπου 300 205

Καλησπέρα Δημήτρη! Ευχαριστούμε πολύ για την πληροφορία, πραγματικά αυτές είναι οι εκδηλώσεις που και εμένα με συναρπάζουν, μακρινά ταξίδια με ένα προσιτό αυτοκίνητο, σαν τις δικές μας Σιτροέν, που άφησε και αυτό το στίγμα του στην αυτοκίνηση. Και οι εκδόσεις GTI του 205 εκτιμώνται πολύ στο χώρο του κλασσικού αυτοκινήτου και όχι άδικα!

Δεν ξέρω για ποιο λόγο, αλλά κάθε φορά που βλέπω ένα Peugeot 205 μου έρχεται στο μυαλό μου η εικόνα του προσφάτως αποθανόντα Gerard Welter, του δημιουργού του. Ένας απίστευτος μηχανικός και άνθρωπος ο οποίος, εκτός από τα μοντέλα της Peugeot, ήταν και ο δημιουργός των φοβερών αγωνιστικών Peugeot του Group C που στη θρυλική ευθεία Mulsanne στο Λε Μαν ξεπερνούσαν τα 400χλμ/ώρα!

nonos

Member
Reaction score
23.870
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Εχει γραφτεί ότι τους σταμάτησε η αστυνομία γιατί νόμιζε ότι είναι οπαδοί της Μαρσέιγ και κατέβηκαν για επεισόδια.. πανέξυπνοι ρε γμτ...:lol:

Top Bottom