...α. Ειχα αναλάβει εγώ να κάνω τον οδηγό, και να την πηγαινω ΟΠΟΥ ήθελε για να μην στερηθεί την έξοδο, μια και ήταν εξαιρετικά κοινωνική. Οταν έλειπα, ειχα συγκεκριμένο ταξιτζή, που είτε με το κίτρινο, είτε με το ΙΧ του, την πηγαινοέφερνε όπου έπρεπε, και τον πλήρωνα στην επιστροφή μου. Επίσης, το καλοκαίρι, στο εξοχικό, το μπάνιο, η βόλτα και τα ψώνια, ήταν από γυναίκα που ήταν ΠΑΝΤΑ παρούσα, μια και στην εξοχή, είχε πεύκα, και φοβόμουν σε περίπτωση φωτιάς ότι δεν θα μπορούσε να απομακρυνθεί εγκαίρως. Προ Ματιού, που ούτε 112 ούτε σωστή πρόληψη υπήρχε. Να λάβετε υπ' όψιν ότι η έλλειψη ελεύθερης κυκλοφορίας, επιφέρει
ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, ειδικά σε ανθρώπους με πλήρη διαύγεια, και η κατάθλιψη φέρνει ντόμινο αρνητικών συνεπειών.
...β. Το θέμα της ελλειψης κινητικότητας, πχ ανθρωποι με μπαστούνι, Πι, κλπ, αν έχουν διαύγεια, όραση - ακοή - αντίληψη , κλπ,
μπορούμε να τους βοηθήσουμε.
Αγοράζουμε ένα αυτόματο, τοποθετεούμε ένα χειριστήριο μοχλό, προς τον οδηγό ----> γκάζι, προς τα πετάλια ----> φρένο, και ο χειρισμός γίνεται με τα χέρια.
Οπότε , η αδυναμία χειρισμού λόγω ανεπαρκών κάτω άκρων, ξεπερνιέται.
Και υπάρχουν πλέον και μικρά αυτόματα, χαμηλών κυβικων, και εξετάζουμε την προοπτική χρήσης, πχ πόσα χρόνια θα ισχύσει αυτό, πχ δεν το κάνουμε για ενα - δύο χρόνια μόνον.
Ειχαμε μετασκευάσει έτσι αυτοκίνητο για φίλο, που από ατύχημα έμεινε με παράλυση κάτω άκρων.
Οι μετατροπές, γίνονται από ειδικούς, και έχουν πιστοποίηση υπουργείου.
Σημ. Και εγώ, όταν μπορώ,
αποφεύγω την οδήγηση, ειδικά μακρυνές διαδρομές, χρεώνοντας τα παιδιά. Φυσικά, κάνω και τα σκέλη μου ( αεροπορικός όρος ), ένα Λιτόχωρο για τον φαντάρο, μία Πρέβεζα για την εγγονή, Ζούμπερι για μπάνιο της κΕρίας,

αλλά πλέον το αποφεύγω αν μπορώ, και αναλογιζόμενος ότι με το 2CV, ξεκίναγα στις 05.00, πήγαινα Κελλάρια, Παρνασσού στις 08.30, σκί μέχρι τις 16.00 που μας έδιωχναν, φαγητό, και πίσω μέχρι τις 22.00. Και τώρα, με 1500-1800 κυβικά, κλιματισμούς, υδραυλικά, ιπποδυνάμεις - ροπές, κλπ, όλα πούπουλα και αθόρυβα , λες
-Ρε, πως πήγαινα τότε ?