2CV - Club 1981 - Επαναφορά από μακρα ακινησία

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Όπως βλέπω θα βρεις λύση για το πώς θα κάνουμε φθηνή τέντα ,φθηνά καθίσματα και άλλες λύσεις για τους φτωχούς .

Η τέντα δεν θέλει και ραφές;
Εδώ θα δοθεί η λύση.

Βρήκα τέντα, στην Γαλλία με 165 Ε. Ειδική προσφορά. Λέω, 40-50 Ε τα υλικά, ταλαιπωρία, πιθανότητα επιτυχίας 50-50, μια τέντα χριάζεται για την προστασία των ήδη προετοιμασθέντων εσωτερικών, διακόπτες, ταμπλώ, ταχύμετρο, κλπ, οπότε..........βούρ.

Παραγγέλνω, και γλυτώνω
-χρόνο εργασίας
-ποιότητα - εμφάνιση
-το ρεζίλεμα στο διεθνές στερέωμα και στις πλατιές λαϊκές μάζες αν δεν πετύχει η δικιά μου. :dash:

Πρώτο κλίκ, ζητάει στοιχεία, μέχρι και πιστοποιητικό εμβολιασμού. 10 λεπτά να γράφεις.

Αντε, τα κατάφερα. Η δε λειτουργία του Γαλλικού, είναι σαν τα μυαλά τους. Παναϊαν Μου ! priest

Και παραγγέλνω, εντάξει, 165 Ε, αξίζει, και δείχνει σαν την γνήσια.

Αλλά, στην χρέωση, δίνει 180 + Γιατί ?

Καλάθι ...............και μετά, ανεβαίνει και άλλο, γιατί έχει και έξοδα ............συσκευασίας.

Παράδοση, άλλα 75 +, με τελικό, στα 270 τόσα.

Τι λέτε ρε Γαλλάκια. Ωραίο το τυράκι, Αλλά, τα Γαλλικά τυριά ...........βρωμάνε.

Οχι, δεν θα πάρω. Αν είναι να δώσω αυτό το ποσό, με όλα τα ρίσκα της μεταφοράς ( μην ξεχνάμε το τζάμι ), τα δίνω και εδώ, και έχω και τον προμηθευτή στα κάγκελα. Και αν κάτι πάει στραβά, είναι δίπλα, αντε στην Ανω Παναγιά.

Οπότε, σήμερα, επεξεργασία και προετοιμασία ΟΛΩΝ των εξαρτημάτων της τέντας, 4 είναι τα βασικά, ο νεροχύτης πίσω, η αγκύρωση του πανιού σε αυτόν, το πλαίσιο του παραθύρου, και η μπροστινή δοκός αγκυρωσης. Εδώ, έχει κόλπο, και θέλει τεχνική, μην γίνει ζημιά. Βάλε και το Π του ανοίγματος, και .............τέλος.

Καθάρισμα, πέρασμα με τα κατάλληλα εμβαπτίσματα, και αύριο - μεθαύριο, βαφές όπου χρειάζεται.

Εψαξα ήδη υλικά, με περιοριστικό παράγοντα - ες, την αντοχή στον ήλιο, το πάχος, και το εύπλαστον του υλικού. Καιι το χρώμα φυσικά.

Το καταλληλότερο, είναι το cabrio ( ειδικό υλικό για κουκούλες ), αλλά, με 45 Ε το τετραγωνικό, δεν με παίρνει να πειραματίζομαι.

Υπενθυμίζω, για όσους ίσως δεν το έχουν παρακολουθήσει από την αρχή, ότι ο στόχος είναι να περπατήσει, με το έλάχιστο δυνατό κόστος, ( εξαιρείται το εργατικό που το βάζω εγώ :heat: ) και εφόσον όλα πάνε καλά, μετά, θα γίνουν και τα επιπλέον "μη απαραίτητα".

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Εργατικό, έως τώρα, σχεδόν ενα μήνα μετά, πες δούλεψα τις 20 ημέρες, από τις 10.30-12.00 μέχρι 19.30-20.30 ( σταματάω για το Master Chef :lol: ) με ( πόσο να βάλω ημερομίσθιο ? ), πρέπει να έχει ξεπεράσει τα 1,5 Κ, και οι εργασίες που έκανα, προφανώς και δεν γίνονται από τον μέσο μάστορα. Εκτός και αν χρεώνει τα διπλά.

Λυσιμάτα, πλυσίματα, πέρασμα από ξύδι ( ....λες και κάνω πίκλες :D ), γρασσαρίσματα, ρυθμίσεις, ολικο σέρβις μίζα, δυναμό, καρμπυρατέρ, κόρνα, πλατινοφόρος, χώρια τα λυσίματα ταμπλώ, κοντέρ, διακοπτών, πέρασμα με contact cleaner, καθάρισμα / γρασσάρισμα έλικας κλειδιού εκκινησης ( βαρελάκι ), ολικό λύσιμο / καθάρισμα κινητήρα / μηχανισμού υαλοκαθαριστήρων, χειροφρένου ( ομπρέλα ), πεταλιέρας, τιμονιού, καθάρισμα και προετοιμασία ζαντών, αναρτήσεων με λάδι / γρασσάρισμα, κλπ, κλπ.

Και ακόμα, είμαι στην μέση. Ισως ακόμα ούτε καν εκεί. :scared:

- Που έχεις μπλέξει παιδί μου !

Αλήθεια, κάτι ΤΕΛΕΙΑ οχήματα που έχω δεί εδώ, και έσκασα από την ζήλεια μου, πόσο κόστισαν ?

Πραγματικά απορώ. Δηλαδή, ένα 2CV σε σχετικά αποδεκτή κατάσταση, αν δεν το κάνει κάποιος μόνος του, ευκολα θα πρέπει να πιάνει τα 4.500-5.000 με πρόχειρους υπολογισμούς μου. Λάστιχα-φρένα-τέντα-ταπετσαρίες, χοντρά - χοντρά . 250+200+300+500
+λαδια+ ξύδια+φίλτρα ----> 1,5 Κ, χωρίς φανοποιϊες - βαψίματα ή κάτι άλλο ανταλακτικό. Βάλε και δαύτα + εργασίες / υλικά, .......................:(

Πάω να ξαναδώ τα νήματα με τις "επαναφορές" να δώ / κλάψω.

zach8

Member
Reaction score
402
Πόντοι
307
Θεωρώ πως αδίκως αμφιβάλεις για τις ικανότητές σου στην τέντα. Φτιάξ'το μόνος σου και θα με θυμηθείς.
Μια χαρά θα το κάνεις, και αμφιβολία μην έχεις καμία.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Μετά από ώρες ψαξίματος, και επιστροφής ξανά και ξανά στην ...........έτοιμη, ξαναγυρίζω στην ιδιοκατασκευή.

Εχει μια τεχνική, που την αποκωδικοποίησα, οπότε, το μόνο που μένει είναι το υλικό.

Εχω εντοπίσει υλικά για τέντες / μαξιλάρια σκαφών, με αντοχή στα νερά, αλμυρά και μή, προφανώς και στα UV, και το μόνο που μένει είναι να τα δώ, για να βεβαιωθώ για το πάχος του υλικού.

Το πάχος, είναι σημαντικός παράγοντας, για τις συστροφές και πτυχώσεις αγκύρωσης.

Η "μαμά", είναι πολύ λεπτή, και εύκολη σε αυτά τα σημεία. Η επισυναπτόμενη, είναι ένα δείγμα, και στο 1 χιλιοστό, που μάλλον παίζεται.

Η άλλη περίπτωση, είναι πανί τέντας, που είναι λοαπτότατο, και βολεύει πολύ.

Αλλά, αυτά, μετά από επίσκεψη και ψηλ΄φιση, θα είμαι σε θέση να μου πώ το ΟΚ, προχωρώ.

Και με υλικα 20 Ε, παίζεις, δεν κολλώνεις.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Η τέντα δεν θέλει και ραφές;
Η τέντα του 2CV, ειναι μία πανέξυπνη κατασκευή, και δεν έχει ραφές.

Εχει κολλήσεις, όχι θερμοκολλήσεις, που προφανώς είναι με κόλλα ταπετσαρίας, βενζινόκολλα, αλλά ειδική, όχι αυτήν των τσαγκάρηδων.

Οι υπόλοιπες, των cabrio-cabriole, έχουν ραφές, επειδή είναι τμήματα, που λειτουργούν πάνω σε μηχανισμό.

Του 2CV είναι , .........χειροκίνητη, αλλά πρέπει να είναι λεπτή, αλλιώς, δεν θα δουλεύει καλά. Θα είναι χοντροκοπιά.

Απαιτεί και κάποια ελαστικότητα, που τα "μαμά" την έχουν.

Ειδωμεν !

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Κάνε το , σώσε μας ...
Το προσπαθώ αγαπητέ !

Πενία, τέχνας κατεργάζεται Θεόκριτος, 3ος π.Χ. αιών , αρχαίος Έλληνας ποιητής

Αν τα καταφέρω, τα 250 Ε+ που απαιτούνται, θα αναλωθούν σε άλλα, χρησιμότερα πράγματα από μια οροφή.

Φυσικά, σε μια συγκέντρωση / παρουσίαση, θα ξεχωρίζει από όλα τα άλλα στο θέμα αυτό, αλλά μια και θεωρητικά θα είναι όχημα καλοκαιριού, το να έχει μια οροφή απλούστερου υλικού, δεν θα με ζημιώνει συγκριτικά σε κάτι, πχ κακές καιρικές συμθήκες, χιόνι, κλπ.

upload png

Το κύριο θέμα είναι η επιλογή του υλικού της τέντας, να κολλάει με το χρώμα του αυτοκινήτου, και με την καλοκαιρινη διάθεση.

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Έψαξα λίγο στο διαδίκτυο και δεν βρήκα πουθενά οδηγίες η έστω την διαδικασία του πως κατασκευάζεις κουκουλα

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Έψαξα λίγο στο διαδίκτυο και δεν βρήκα πουθενά οδηγίες η έστω την διαδικασία του πως κατασκευάζεις κουκουλα
Καλημέρα, Χαζοί είναι να βάλουνε ?

Η κουκούλα έχει μια ιδιαίτερη τεχνική, και συγκεκριμένα εξαρτήματα. Τα έχω λύσει ΟΛΑ, και έχω αναλύσει πλήρως την τεχνική της και τον τρόπο κατασκευής.

Εχει κάποια κόλπα, αλλά, δεν είναι και διαστημική τεχνολογία.

Σε μια σειρά παραγωγής, απαιτεί ένα "κρεββάτι", μια "καλίμπρα", ένα jig & fixture εις την Αγγλική ( What is jig and fixture with example? Jigs and fixtures are production tools used to. accurately manufacture duplicate and interchangeable. parts. Jigs and fixtures are specially designed so that large. numbers of components can be machined or assembled.), όπου με τα βασικά στοιχεία σε συγκεκριμένη θέση, πχ παράθυρο, εφαρμόζεις και το πανί απλώνει και συνεχίσεις με τα υπόλοιπα.

Προφανώς έχουν και πατρόν για το πανί, αλλά ένας σαν και εμένα ( .................. :dash: ), που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει, δεν θα έχει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία. :D

Φυσικά, αυτονόητο είναι ότι δεν θα είναι πανομοιότυπη με τις "βιομηχανικές", αλλά αυτό, τούτη την στιγμή, είναι το τελευταίο που με απασχολεί.

-Καλά όλα αυτά ρε μπάρμπα, θα πεί κάποιος, στην πράξη τι γίνεται ?

Σε κάποιες φάσεις, χρειάζονται τουλάχιστον δύο άτομα, αλλά, κάποιον θα βρώ να κρατάει / τεντώνει όταν απαιτηθεί.

Οι ανοχές, προσδιορίζονται σαφώς από την ελαστικότητα του υλικού, οπότε, μέχρι την επιλογή του, .............................σιωπώ.

Φυσικά, και εφόσον λειτουργήσει η κάμερα στο κινητό μου, μπορώ να αποτυπώσω και βήμα προς βήμα την όλη κατασκευή, και να είναι η πρώτη παγκοσμίως παρουσίαση κατασκευής. Λες ? :confused:

zach8

Member
Reaction score
402
Πόντοι
307
Ε γιατί όχι? Κι εμένα το GS που είναι το πρώτο παγκοσμίως που έχει διαφορετικές σωλήνες στα υδραυλικά, τι έπαθε? Δε περπατάει?
....πππφφφ....άσε καημένε, καντηνε εκεί όπως τη βρήκες την άκρη, και θα είναι μια χαρά.
Και θα ξέρεις και πως να την επισκευάσεις αν παρουσιαστεί οτιδήποτε. :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
....και μια και ο καιρός, βροχή ( λασποβροχή ) και κρύο ( 10 βαθμοί ), με κρατάνε μακρυά από τις εργασίες, μια και το όχημα είναι σε ακάλυπτο χώρο, ας κάνω μια γενική περιγραφή της κουκούλας, έτσι για να τα λέω και να τα ακούω και εγώ. :D

Στην περιγραφή, καταγράφεις, και μετά, διαβάζοντας, ανακαλυπτεις και εσύ ( εγώ ), τα διάφορα σημεία που ίσως κάτι γίνεται λάθος.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Η κουκούλα / οροφή / τέντα, ή όπως την ονομάζει κάποιος, soft top, rag top κατα άλλες ορολογίες, αποτελείται από τα ακόλουθα κύρια μέρη

Το αναδιπλούμενο κάλυμα, ( εύπλαστο ) αυτό που λέμε οροφή. Θεωρούμε το υλικό της κουκούλας / οροφής / τέντας, ως βασικό υλικό, διαφορετικής μεν κατασκευής / υφής αναφορικά με την σύνθεση πχ πανί, καραβόπανο, ακρυλικό ενισχυμένο, ειδικό υλικό cabrio, τεντόπανο ( αδιάβροχο ), μουσαμά ( μικρού πάχους ), κλπ. Θα το αναφέρουμε πλέον ως "πανί", και θα σχοληθούμε με δαύτο αργότερα..

Τα υπόλοιπα, μη "εύπλαστα"

-Νεροχύτη βάσης
-Πλαίσιο συγκράτησης του πανιού στον νεροχύτη βάσης
-Πλαίσιο παραθύρου λάστιχο παραθύρου + τζάμι + διακοσμητικό ( ενεργεί σαν εκτονωτικό στο λάστιχο για να το κρατήσει στην θέση του.
-Π ανάκλισης / κλεισίματος
-Εμπρόσθια δοκό συγκράτησης.

Πάμε ένα - ένα

Last edited:

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Να πω μια τρέλα; Σε ένα από τα χόμπυ μου τον αερομοντελισμο καλύπτουμε τα αεροπλανα με έναν τύπο φιλμ ή με ένα ειδικό ύφασμα. Πρόσεξε τώρα , πρέπει το υλικό να είναι σχετικά ελαστικό και στεγανό στα πάντα , από καύσιμα μέχρι τα νερά της βροχης.
Κάποιος με ίδιο σκεπτικό με σένα αντί για το πανάκριβο ύφασμα εβαλε μια πολυεστερική φόδρα. Για πάρε μάτι : https://parasxosrc.gr/ιούλιος-2004-επικάλυψη-μοντέλων-με-υφασμ/

Θέλω να πω , γιατί δεν κάνεις μια βόλτα σε ένα καλό μαγαζί με υφασματα; Μπορεί να ανακαλύψεις κανένα "cabrio"

Last edited:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Νεροχύτης βάσης.

Είναι αυτό το γκρι οριζόντιο λαμαρινάκι που βλέπουμε αν ανοίξουμε το πορτ - μπαγκάζ, από την μία μέχρι την άλλη ακρη στο πάνω μέρος του.
Συλλέγει το νερό, και το βγάζει στα πλάγια. Πάνω του, αρθρώνει ΚΑΙ το διακοσμητικό , που αρθρώνει το "καπώ", για την κίνηση, αλλά ταυτόχρονα παρέχει την σταθερή βάση του πανιού με την βοήθεια του πλαισίου συγκράτησης του πανιού.

Δαύτος, πιάνει με βίδες πάνω στην καμπίνα, δεξια και αριστερά, και δομικά ( εδώ γελάμε ) κλείνει πλαίσιο με τα νεύρα της καμπίνας, για κατανομή δυνάμεων στρεβλώσεων, αναφορικά με την στρεπτική ακαμψία. Φυσικά είναι για γέλια, γιατι τα φορτία, φέρονται από το σασσί, η δε διατομή που προσφέρει, ελάχιστη. Επικουρείται από τις δύο σταθερές, στην γραμμή της οροφής, και φυσικά το παρμπρίζ, αλλιώς, χωρίς αυτά και την δημιουργία κλωβού κατανομής, τα πλευρά της καμπίνας, στις ανωμαλίες, θα βάραγαν ..........παλαμάκια. :clap:

Αλλά είπαμε. Ειναι η μόνη σταθερή βάση για την οροφή, όλες οι άλλες ειναι κουμπώματα ή κινητά, και πάνω του, στηρίζεται ΚΑΙ το πλαίσιο που φέρει το σύνολο του παραθύρου. Απλώς εδώ, επειδή η στήριξη είναι βαρυτική, υπάρχει ακόμα μία στήριξη, που πάει στην τραβέρσα ( σταθερή ) πάνω από τα πίσω καθίσματα.

Last edited:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Να πω μια τρέλα; Σε ένα από τα χόμπυ μου τον αερομοντελισμο καλύπτουμε τα αεροπλανα με έναν τύπο φιλμ ή με ένα ειδικό ύφασμα. Πρόσεξε τώρα , πρέπει το υλικό να είναι σχετικά ελαστικό και στεγανό στα πάντα , από καύσιμα μέχρι τα νερά της βροχης.
Κάποιος με ίδιο σκεπτικό με σένα αντί για το πανάκριβο ύφασμα εβαλε μια πολυεστερική φόδρα. Για πάρε μάτι : https://parasxosrc.gr/ιούλιος-2004-επικάλυψη-μοντέλων-με-υφασμ/

Θέλω να πω , γιατί δεν κάνεις μια βόλτα σε ένα καλό μαγαζί με υφασματα; Μπορεί να ανακαλύψεις κανένα "cabrio"

Αερομοντελιστής ? Χα Χα Χα. Είμαι μοντελιστής ( ....μάλλον ήμουν ! ), από την εποχή των αδελφών Ράϊτ :D

Το Ντεσεβώ, είναι κατ' εξοχήν "αεροπορική" τεχνολογία. Από την μηχανή, μέχρι την καμπίνα. Μηχανή, με αεροπορικες προδιαγραφές, ( ανοχές, κλπ ), καμπίνα σωληνωτή με επικαλύψεις.

Ναι, από εκεί, μπορεί να υπάρξει ένα υλικό. Τέτοιο χρειάζομαι. Θα το ψάξω.

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Αερομοντελιστής ? Χα Χα Χα. Είμαι μοντελιστής ( ....μάλλον ήμουν ! ), από την εποχή των αδελφών Ράϊτ :D

Το Ντεσεβώ, είναι κατ' εξοχήν "αεροπορική" τεχνολογία. Από την μηχανή, μέχρι την καμπίνα. Μηχανή, με αεροπορικες προδιαγραφές, ( ανοχές, κλπ ), καμπίνα σωληνωτή με επικαλύψεις.

Ναι, από εκεί, μπορεί να υπάρξει ένα υλικό. Τέτοιο χρειάζομαι. Θα το ψάξω.
Θα ήταν ωραία το μίγμα να ρυθμίζεται από την καμπίνα , θα ήταν έτοιμο να πετάξει.

Δες και για κανένα καραβόπανο αν και μπορεί να βγαίνει ακριβά

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Πλαίσιο συγκράτησης του πανιού στον νεροχύτη βάσης

Ειναι ένα κομμάτι εσωτερικό, δεν φαίνεται από έξω, αλλά προσδιορίzεται από τις δύο "πούλιες".

Σχήμα / διατομή μικρό στρατζαριστό.

Πάνω του τυλίγεται η άκρη του πανιού εφαρμόζει στην ειδική εγκοπή του νεροχύτη, και στερεώνεται στ άκρα με τα δύο rivets, αυτά που είναι ορατά.

Οπότε, συναρμολογημένο πάνω στον νεροχύτη, σαν σύνολο, είναι έτοιμο να βιδωθεί στην καμπίνα και να θέσει το κάτω όριο της τέντας.

Στα άκρα του, έχει τρύπες, που προσαρμόζονται τα άκρα / άγκιστρα των λάστιχων, που περιέχονται στα άκρα της τέντας για να πιάνει στο σκαλοπατάκι της καμπίνας.

Last edited:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.939
Πόντοι
747
Τα off topic, ειναι το αλατάκι στο άνοστο του νήματος. :clap:

Καλό ! Εδώ, ( ....για τους μη γνωρίζοντες, ) επειδή η οροφή είναι καμπύλη, χρησιμοποιείται ως αεροτομή για την άντωση, αντί για πτέρυγες. Εξυπνο !

Top Bottom