Σασί 2CV

visa chrono

Member
Reaction score
28.714
Πόντοι
1.607
Καλησπερα σας
Εαν τα νουμερα σας (σασι) ειναι δεξια στο πατωμα (που λογικα εκει ειναι βαση χρονιας) θα αγοραζα ενα καινουργιο σασι να αλλαξω και εγω μετα το αυτοκινητο σας θα το αφηνα ως εχει στα υπολοιπα .

Καλο καλοκαιρι και καλη συνεχεια

Last edited:

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.155
Πόντοι
817
Ειμαι εκτός Αθηνών, αλλά αύριο, θα ψάξω τους εξωτερικούς δίσκους μου, και θα σου παρέξω πληροφορίες.

Φαίνεται διάτρηση στο πάτωμα στην πλευρά του οδηγού αλλά, αν δεν έχει σαπίσει η δοκος ( web ) μεταξύ πατώματος και κάτω επιφάνειας, ( είναι ένα κλειστο κουτί, με πάνω και κάτω λαμαρίνα και κάποιες νευρώσεις ενίσχυσης. Οι εσωτερικές, ΔΕΝ φαίνονται από έξω, πρέπει να ανοίξεις - αφαιρέσεις τα σαπισμένα για να βεβαιωθείς. Μπορεί να σώζεται με αντικατάσταση κάποιων κοματιών. Δεν είναι το πιο έυκολο, αλλά είναι πιο φτηνο από νέο σασί.

Μην βιαστείς. Αυτά τα θέματα θέλουν σωστό ψάξιμο και αποφάσεις / προγραμματισμό.

Δεν αναφέρεις καθόλου για χιλιόμετρα - γενική κατάσταση.

Μπορεις να το επαναφέρεις πχ απλώς για να κινείται, ή να κάνεις μια γενικότερη "επαναφορά".

Δεν μπορεί πχ να πάρεις καινούργιο σασί, και να έχεις μια μηχανή, ή αναρτήσεις που είναι τελειωμένα. Ολα είναι μέρος του συνόλου, και οι απαφάσεις σου θα πρέπει να βασιστούν στα ποσά που χρειάζονται ανά τομέα πχ σασί - μηχανή - αναρτήσεις - πατώματα - καθίσματα. κλπ.

Last edited:

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.155
Πόντοι
817
Αν οι νευρώσεις ( webs ) είναι ακόμα γερές, απλώς βασικά, εκτός από φινιρίσματα , αντικαθιστάς τις λαμαρίνες επικάλυψης.

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.155
Πόντοι
817
Αυτή είναι η σκαριφηματική μελέτη δυνάμεων / ροπων / αντοχής που είχα κανει πριν χρόνια. Και σχηματικά οι διατομές.

Το σημείο στήριξης ( εμπρόσθια ανάρτηση + τιμόνι) Δ , που αντιστοιχεί στο σημείο που φωτογράφησες στην πλευρά του οδηγού, είναι κρίσιμο. Αν έχει σαπίσει, θέλει ανακατασκευή ή αντικατάσταση.

Φορτία υπολογισμου ( λαμβανόμενα ως σημειακά )
Α = Μηχανή
Β = Επιβάτες
Γ = Ρεζέρβα + Καύσιμα + αποσκευές.
Δ = Εμπρόσθια ανάρτηση
Ε = Οπίσθια ανάρτηση

Στο Δ, έχει την μεγαλυτερη ροπή κάμψης και διάτμησης. Αν αυτό δεν είναι γερό, το σασί "γονατίζει" και το βλέπεις ΚΑΙ στην παραμόρφωση του τριγώνου.

Στην ουσία, μειώνεται η σπόσταση από το έδαφος, ( στο σημείο Δ ) , και το όχημα χαμηλώνει μπροστά,

RiRiIII

Member
Reaction score
100
Πόντοι
287
Περιοχή
Χαλάνδρι
@Giorgos_81 και φίλοι

1. Σε ευχαριστώ ιδιαίτερα για τις εμπεριστατωμένες απαντήσεις σου. Αρχίζω να το καταλαβαίνω: να ανοιξουμε για να δουμε τις δοκούς ώστε να διαπιστωθεί η έκταση της ζημιάς και τα μέτρα αποκατάστασης. Ιδιαίτερα στο "Δ".

2. Το αυτοκίνητο έχει #75.000# χλμ. Συντηρημενος ο κινητηρας. Μία φορά αλλαγή αμορτισερ έχει γίνει. Χρήση εντός πόλης.

3. Αναφορικά με την κλίση προς τα εμπρός, και διαβάζοντας στο διαδίκτυο, μετρήσαμε την μπροστινή απόσταση από το έδαφος η οποία είναι 10 εκατοστά αντί των 19 εκατοστών που πρέπει να είναι (?). Ι απόσταση πίσω είναι ΟΚ. Επίσης διαπιστωσαμε ότι το μήκος του ορατού σπειρώματος στον άξονα που ρυθμίζει την απόσταση εμπρός έιναι πολύ μεγαλύτερο από το μήκος του ορατού σπειρώματος στον άξονα που ρυθμίζει την απόσταση πίσω. Προσπαθήσαμε να μειώσουμε το μήκος μπροστά με κλειδί ώστε να μην υπάρχει τελικά κλίση, αλλά δεν τα καταφέραμε (με χρήση WD40). Να επιμείνουμε;

4. Με ενδιαφέρει να προβούμε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για το σασί. Επίσης αμορτισερ. Ο κινητήρας μου φαίνεται ΟΚ αλλά να ελεγθεί.

Εαν μπορείς να με καθοδηγήσεις σε τεχνικό που τυχόν γνωρίζεις, σε παρακαλώ μη διστάσεις να μου πείς.

Καλημέρα σε όλους και ευχαριστώ.

zorbas2

Créative technologie
Member
Reaction score
54
Πόντοι
332
Περιοχή
Stoupa
Website
www.sourmelina.com
στον άξονα που ρυθμίζει την απόσταση εμπρός έιναι πολύ μεγαλύτερο από το μήκος του ορατού σπειρώματος στον άξονα που ρυθμίζει την απόσταση πίσω.
Αυτό είχα και εγώ στο μυαλό μου.
Προσπάθησε ζέσταμα με καμινέτο. Μήπως ανοίγουν έτσι...

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.155
Πόντοι
817
................
Επίσης διαπιστωσαμε ότι το μήκος του ορατού σπειρώματος στον άξονα που ρυθμίζει την απόσταση εμπρός έιναι πολύ μεγαλύτερο από το μήκος του ορατού σπειρώματος στον άξονα που ρυθμίζει την απόσταση πίσω. Προσπαθήσαμε να μειώσουμε το μήκος μπροστά με κλειδί ώστε να μην υπάρχει τελικά κλίση, αλλά δεν τα καταφέραμε (με χρήση WD40). Να επιμείνουμε;
................
Α. Δώστου χρόνιο να διαποτιστεί.
Β. Σήκωσε το αυτοκίνητο να ΜΗΝ έχει φορτίο στο σπείρωμα.
Γ. Μπορείς να το ζεστάνεις, αλλά "γλυκά", αλλιως θα αλλαξεις τις αντοχές του μετάλλου.

Ο @KostasX μπορεί να σε καθοδηγήσει. Ειναι ο πλέον έμπειρος.

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.155
Πόντοι
817
Ιδού και το σπέιρωμα για εμπρός.

Σας ευχαριστώ!!
Αν δεν με ξεγελούν τα κουρασμένα γέρικα μάτια μου, :cry: βλέπω ίχνη ΑΓΑΡΜΠΗΣ ηλεκτροσυγκόλλησης στο άκρο. Αν ισχύει, δεν ξέρω τον λόγο που οδήγησε κάποιον στο να ηλεκτροσυγκολλήσει το σημείο αυτό ! Θραύση ? Σε ποια συνθήκη συνέβει ?

Μέσα στο "παξιμάδι", υπάρχουν οι μαχαιρωτές ακμές, ( επαφή μειωμένης τριβής ). Αν το σημείο ( για κάποιο λόγο ) υπερφορτίστηκε, και προκάλεσε θραύση, θα πρέπει να εξετάσεις τις μαχαιρωτές "τριβές". Αν έχουν αλλαχτεί, συντήρηση που δεν γίνεται από κανεναν, ίσως σου δείξει κάτι !

Δεν θέλω να πάω πιο βαθιά, :kill:( μια και εξετάζω φωτό γενικής εικόνας ), αλλά αν μπορείς, βεβαιωσου ότι τα ράμφη είναι στο άκρο τους ( δηλαδή στον προφυλακτήρα ) στο αυτό ύψος ! Και αν μπορείς, ότι είναι παράλληλα σχετικά με τα πίσω. Ευκολάκι. Σπάγγο, και μετράς τις αποστάσεις απο το έδαφος σε κατάσταση αφόρτωτου. Αν έχεις και Laser, a cup of tea !

Νεκροψία - νεκροτομή από .......απόσταση. :D Εδώ ο άλλος, έκανε εγχείρηση από την ..........Κίνα ! Τι κάνει ο άνθρωπος για να διαφημιστεί και να κτίσει ..........πελατολόγιο :dash:

Εγώ δεν έχω .........μαγαζί, οπότε με ακούς ακίνδυνα. :thumbs:

( Σημ. Κανονικά, ειμαι στον Χολαργό. Θα ήταν εύκολη μία συνάντηση. Αλλά, ανεχώρησα πλέον και θα επιστρέψω .......γύρω στις 60 - 70 Αυγούστου. Αν δεν πιέζεσαι για ΑΜΕΣΕΣ αποφάσεις και ενεργειες, ίσως θα μπορούσα να βοηθήσω. Εν τω μεταξύ, μάζευε απόψεις και προτάσεις - κόστη, ώστε να ξέρεις που οδηγείσαι ).

RiRiIII

Member
Reaction score
100
Πόντοι
287
Περιοχή
Χαλάνδρι
Αν δεν με ξεγελούν τα κουρασμένα γέρικα μάτια μου, :cry: βλέπω ίχνη ΑΓΑΡΜΠΗΣ ηλεκτροσυγκόλλησης στο άκρο. Αν ισχύει, δεν ξέρω τον λόγο που οδήγησε κάποιον στο να ηλεκτροσυγκολλήσει το σημείο αυτό ! Θραύση ? Σε ποια συνθήκη συνέβει ?

Μέσα στο "παξιμάδι", υπάρχουν οι μαχαιρωτές ακμές, ( επαφή μειωμένης τριβής ). Αν το σημείο ( για κάποιο λόγο ) υπερφορτίστηκε, και προκάλεσε θραύση, θα πρέπει να εξετάσεις τις μαχαιρωτές "τριβές". Αν έχουν αλλαχτεί, συντήρηση που δεν γίνεται από κανεναν, ίσως σου δείξει κάτι !

Δεν θέλω να πάω πιο βαθιά, :kill:( μια και εξετάζω φωτό γενικής εικόνας ), αλλά αν μπορείς, βεβαιωσου ότι τα ράμφη είναι στο άκρο τους ( δηλαδή στον προφυλακτήρα ) στο αυτό ύψος ! Και αν μπορείς, ότι είναι παράλληλα σχετικά με τα πίσω. Ευκολάκι. Σπάγγο, και μετράς τις αποστάσεις απο το έδαφος σε κατάσταση αφόρτωτου. Αν έχεις και Laser, a cup of tea !

Νεκροψία - νεκροτομή από .......απόσταση. :D Εδώ ο άλλος, έκανε εγχείρηση από την ..........Κίνα ! Τι κάνει ο άνθρωπος για να διαφημιστεί και να κτίσει ..........πελατολόγιο :dash:

Εγώ δεν έχω .........μαγαζί, οπότε με ακούς ακίνδυνα. :thumbs:

( Σημ. Κανονικά, ειμαι στον Χολαργό. Θα ήταν εύκολη μία συνάντηση. Αλλά, ανεχώρησα πλέον και θα επιστρέψω .......γύρω στις 60 - 70 Αυγούστου. Αν δεν πιέζεσαι για ΑΜΕΣΕΣ αποφάσεις και ενεργειες, ίσως θα μπορούσα να βοηθήσω. Εν τω μεταξύ, μάζευε απόψεις και προτάσεις - κόστη, ώστε να ξέρεις που οδηγείσαι ).
Σε ευχαριστώ. Θα κάνω αυτό που προτείνεις και θα αναφέρω αποτέλεσμα.

Επίσης εκτιμώ πολύ τη βοήθειά σου μόλις επιστρέψεις στην Αθήνα .

Χαιρετισμούς (απο το αεροπλάνο).

Giorgos_81

Member
Reaction score
5.155
Πόντοι
817
...................
Χαιρετισμούς (απο το αεροπλάνο).
Δικο σου ? Δεν πιστεύω να έχει κανένα πρόβλημα ! Ωρες είναι τώρα, να φτιάχνουμε και τα σασί του αεροπλάνου ! :dance:

Top Bottom