Datsun 120Y 1975

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Zwettl Niederösterreich Austria
Website
www.citrobella.com
:lol:
Sorry αλλά δεν μπορούσα να κρατηθώ.. Άκου 21 2cv ο ψυχάκιας...
...gia afto me lene ke 2CV godfather sto chorio mou...

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.419
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Βασικά, δουλεύω σε αυτές τις μικροδουλειές διότι δεν έχω τον χρόνο να δουλεύω σε μοτέρ πχ, ούτε τα εργαλεία. Κάνω αυτά που έχω τη δυνατότητα να κάνω κοινώς... Αν είχα εναν επαγγελματικο γρύλλο η CX θα είχε και πινακίδες, αν είχα λεφτά θα εφτιαχνα το Datsun, αν ήμουν εκατομμυριουχος θα έφτιαχναν το Subaru. Δυστυχώς επι του παροντως έχω λιγα εργαλεία και αυτά τα λιγα είναι στη Subaru base. Στη Datsun base, έχω πενσα και δυο κατσαβίδια. Στη CX base για να καθαρισω χρησιμοποιώ πολλές φορες και μωρομαντιλα! Πάντως κανουν καλη δουλεια...

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Website
www.citrobella.com
Βασικά, δουλεύω σε αυτές τις μικροδουλειές διότι Φεν έχω τον χρόνο να δουλεύω σε μοτέρ πχ, ούτε τα εργαλεία. Κάνω αυτά που έχω τη δυνατότητα να κάνω κοινώς...
To ksero afto ke to katalabeno...ala pali prepi na proseksis min afosiosis poli kero ke chrima eki...kita na prochorisis to thema, na bris kapion pou na mboresi na sou pi an aksisi...an ginete...ke meta blepis pio apo ta amaksia tha sosis...

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.419
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
To ksero afto ke to katalabeno...ala pali prepi na proseksis min afosiosis poli kero ke chrima eki...kita na prochorisis to thema, na bris kapion pou na mboresi na sou pi an aksisi...an ginete...ke meta blepis pio apo ta amaksia tha sosis...
Τα αυτοκίνητα αυτά θα σωθούν και τα τρία για δική μου προσωπική βλακεία, ηλιθιοτητα και κομπλεξικότητα... Αλλά κυρίως γιατί μεγάλωσα ακούγοντας ιστορίες για αυτά, κανοντας ταξίδια με αυτα και πολλά άλλα. Αυτά θέλω να θυμάμαι και να βλέπω ξανά λειτουργικά. Θυμάμαι μια στεναχώρια όταν είδα τις πινακίδες της CX πανω στην τραπεζαρία και να ρωταω τον παππού τι θέλουν αυτά εδώ... Η το Datsun να πηγαινει στο χωράφι και κάθε χρονο να μετραω 1-2 σάπια παραπάνω... Η το Subaru να είναι με ενα φανάρι σπασμένο, λίγο μετα, ενα τζαμί, ενα βαθούλωμα... Με αποκορύφωμα, το κλέψιμο του σηματος ff-1. Δεν υπάρχει χειροτερο συναίσθημα απο το να βλέπεις αυτοκίνητα να ριμαζουν χωρίς να παίρνουν καν μπρος και να μη μπορείς να κανεις πολλά για αυτό. Προτιμώ να κάνω αυτό που μπορω και να τα χαίρομαι έστω κι έτσι, παρα να λέω δε γίνεται τίποτα όπως καποιοι και εν τέλει να πηγαινουν για απόσυρση... Δε θα αφήσω να παν για απόσυρση αυτά, όπως πήγαν κάποια άλλα... (Α112, 405...)

Last edited:

nonos

Member
Reaction score
23.809
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Νονε,την αναφορα σε εσενα την εκανα με αφορμη κατι που ειχες γραψει σε αλλο θεμα:

Προφανως δεν βαζω ισα κι ομοια τη cx με το 120Υ...θα ηταν σαν να προσπαθω να συγκρινω ενα φωτομοντελο,με μια κοπελα της διπλανης πορτας..γι αυτο και χρησιμοποιησα τον ορο ''χρηστικη γοητεια''..:grin:

Για την ιστορια,δεν εχει τυχει να οδηγησω ποτε 120Υ,αλλα εχω οδηγησει Mitsubishi Lancer του 77,πρωην ΤΑΞΙ(που πιθανον να ειναι και κατωτερο απο το 120Υ).Φυσικα δεν μπορω να πω οτι ηταν καλο αμαξι,αλλα το θεωρω οριακα καλυτερο απο ορισμενα γιαπωνεζικα/κορεατικα δεκαετιας '90,αν λαβουμε υποψη και τη σχεδιαστικη ηλικια...

Αυτα...μην βγαινουμε και εκτος θεματος..:)
Οκ, απλα για το 120Υ εχω πλακωθει συστηματικα σε αλλους χωρους που συμμετειχα παλιοτερα και λεω βρηκαμε κοινο γνωστο:lol:

nonos

Member
Reaction score
23.809
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Τα αυτοκίνητα αυτά θα σωθούν και τα τρία για δική μου προσωπική βλακεία, ηλιθιοτητα και κομπλεξικότητα... Αλλά κυρίως γιατί μεγάλωσα ακούγοντας ιστορίες για αυτά, κανοντας ταξίδια με αυτα και πολλά άλλα. Αυτά θέλω να θυμάμαι και να βλέπω ξανά λειτουργικά. Θυμάμαι μια στεναχώρια όταν είδα τις πινακίδες της CX πανω στην τραπεζαρία και να ρωταω τον παππού τι θέλουν αυτά εδώ... Η το Datsun να πηγαινει στο χωράφι και κάθε χρονο να μετραω 1-2 σάπια παραπάνω... Η το Subaru να είναι με ενα φανάρι σπασμένο, λίγο μετα, ενα τζαμί, ενα βαθούλωμα... Με αποκορύφωμα, το κλέψιμο του σηματος ff-1. Δεν υπάρχει χειροτερο συναίσθημα απο το να βλέπεις αυτοκίνητα να ριμαζουν χωρίς να παίρνουν καν μπρος και να μη μπορείς να κανεις πολλά για αυτό. Προτιμώ να κάνω αυτό που μπορω και να τα χαίρομαι έστω κι έτσι, παρα να λέω δε γίνεται τίποτα όπως καποιοι και εν τέλει να πηγαινουν για απόσυρση... Δε θα αφήσω να παν για απόσυρση αυτά, όπως πήγαν κάποια άλλα... (Α112, 405...)
Ειναι πολυ κριμα να εισαι τοσο μικρος. Μου θυμιζεις τον εαυτο μου ,που πηγα και ζητησα βατραχο 16 χρονων :lol:
Καθε πραγμα στο καιρο του παντως. Αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να πιεσεις να μη πεταχτει τιποτα απο αυτα σε καποια φαση γιατι οι ''μεγαλοι'' αλλαζουν γνωμη γρηγορα!

1000Pistes

Member
Reaction score
2.104
Πόντοι
697
Σήμερα με την ευκαιρία της επίσκεψης στο μηχανικό για ανακύκλωση της μπαταρίας του Subaru, συννενοήθηκα να έρθει να βγάλουμε τη μίζα και να την πάρει για επισκευή, λάδωμα κλπ, μιάς και έχω αρχίσει να βαριέμαι τα 15 λεπτά που χρειάζομαι για να το βάλω μπρος κάθε φορά...
Φταιει η μιζα ή φταινε τα μπουζι-πλατινες και δεν παιρνει ευκολα μπροστα;;;;;
Στα καρμπυτερατα αυτοκινητα θελει και τσοκ για να παρει μπροστα οταν ειναι κρυα....

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.419
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Φταιει η μιζα ή φταινε τα μπουζι-πλατινες και δεν παιρνει ευκολα μπροστα;;;;;
Στα καρμπυτερατα αυτοκινητα θελει και τσοκ για να παρει μπροστα οταν ειναι κρυα....
Μίζα γιατί μπουζί πλατίνες αλλάχτηκαν. Ασε που το επιβεβαίωσε και ο μηχανικός μου.

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.419
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Ειναι πολυ κριμα να εισαι τοσο μικρος. Μου θυμιζεις τον εαυτο μου ,που πηγα και ζητησα βατραχο 16 χρονων :lol:
Καθε πραγμα στο καιρο του παντως. Αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να πιεσεις να μη πεταχτει τιποτα απο αυτα σε καποια φαση γιατι οι ''μεγαλοι'' αλλαζουν γνωμη γρηγορα!
Εντάξει είπαμε, δεν έχω παράλογες απαιτήσεις... Αν το πάνε με τη λογική κάθε πράγμα στον καιρό του, όταν ερθει ο καιρός, δε θα υπαρχουν αυτοκίνητα...

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Website
www.citrobella.com
...gia na min gini pareksigisi...
To katalaba pos to lei i kardia sou, ke to seboume ke to thavmaso, ala prepi na iparchi ke i logiki, ke afti lei pos kapia mera den tha mboroune pia ta amaksia na stegasounde eki pou ine, ite epidi erchete kenurgio amaksi ite epidi den ginete na plironounde ala lefta gia ton choro afton...
Edo mia kyria edine 50 € kathe mina gia to DS tou pethamenou andra tis...epi 15 chronia... 9.000 €!!! Na kathete ke na sapisi se ena garage...tora ginete eksosi...opote pai ke to amaksi ke ta lefta...ase pou den aksisi oute 3.000 pia...
Amartia!

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.419
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
To katalaba pos to lei i kardia sou, ke to seboume ke to thavmaso, ala prepi na iparchi ke i logiki, ke afti lei pos kapia mera den tha mboroune pia ta amaksia na stegasounde eki pou ine, ite epidi erchete kenurgio amaksi ite epidi den ginete na plironounde ala lefta gia ton choro afton...
Edo mia kyria edine 50 € kathe mina gia to DS tou pethamenou andra tis...epi 15 chronia... 9.000 €!!! Na kathete ke na sapisi se ena garage...tora ginete eksosi...opote pai ke to amaksi ke ta lefta...ase pou den aksisi oute 3.000 pia...
Amartia!
Amartia!
Με το γκαράζ δεν υπάρχει θέμα... Τη CX την έχουμε σε δικο μας γκαράζ, το Subaru εκεί που είναι είναι σε ουδέτερη θέση και το Datsun επίσης σε δικό μας... Λεγοντας δε θα υπαρχουν αυτοκίνητα εννοώ πως θα υπάρχει αλλη τεχνολογία τοτε...

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.326
Πόντοι
947
Περιοχή
Website
www.citrobella.com
Με το γκαράζ δεν υπάρχει θέμα... Τη CX την έχουμε σε δικο μας γκαράζ, το Subaru εκεί που είναι είναι σε ουδέτερη θέση και το Datsun επίσης σε δικό μας... Λεγοντας δε θα υπαρχουν αυτοκίνητα εννοώ πως θα υπάρχει αλλη τεχνολογία τοτε...
Manga mou ise tycherakias...opote orea!

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.419
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Manga mou ise tycherakias...opote orea!
Κοινώς γράφω στα παλιά μου οποίον μου πει να τα μετακινησω...

minas

Member
Reaction score
3.037
Πόντοι
747
Οι εννοιες ''επισκευη''και ''ανακατασκευη'' αυτοκινητου γενικα σηκωνουν πολυ συζητηση,και ποικιλλουν αναλογα με τον ιδιοκτητη.
Αλλος εννοει να το κανει οπως βγηκε απο το εργοστασιο.
Αλλος ειναι ικανοποιημενος με ενα κουκουλωμα.
Αλλος ενδιαφερεται απλα να ειναι λειτουργικο,και δεν δινει σημασια στην εμφανιση..ειτε γιατι εχει χαμηλα στανταρ,ειτε ακομα και γιατι η καθε γρατζουνια,το καθε σκισιμο στην ταπετσαρια του θυμιζει μια προσωπικη ιστορια(το εχω ακουσει και αυτο).

Κοινως,εμεις εδω μεσα μπορει να λεμε και να συμβουλευουμε αυτο που θεωρουμε εμεις σωστο,με τα δικα μας μετρα και σταθμα,ομως αυτο που σε κανει πραγματικα ευτυχισμενο με τα αυτοκινητα σου το γνωριζεις μονο εσυ,και φανταζομαι θα βρεις το δικο σου τροπο,τα δικα σου μετρα και σταθμα ωστε να το υλοποιησεις..:)

Για να μιλησω με γεγονοτα,το lancer που προανεφερα(και που ανηκει σε φιλο),οποιος το εβλεπε,ελεγε οτι ηταν για πεταμα...καταφερα να το κανω να θυμιζει αυτοκινητο,με κοστος..50 ευρω.Δεν λεω οτι ο τροπος που χρησιμοποιησα ηταν ο σωστος,ουτε το αποτελεσμα τελειο,ομως εφοσον αυτο ειναι που ικανοποιουσε τον ιδιοκτητη του,τελος καλο,ολα καλα.

Το σημαντικοτερο ολων ειναι να μην πελαγωσεις καποια στιγμη,και τα παρατησεις ολα στη μεση..και για να το καταφερεις αυτο,πρεπει να εχεις υποψη καποια πραγματα:

-Εξορθολογισε οσο μπορεις τα εξοδα σου.Αντιλαμβανομαστε πχ την ανυπομονησια σου να γυρισεις τη μηχανη του ff 1,αλλα δεν χρειαζεται να αγορασεις εργαλεια για αυτο,αν υπαρχει και αλλος τροπος να γινει.Και δυστυχως,η φτηνεια τρωει τον παρα..ενα εργαλειο απο εδω,ενα σπρευ απο εκει..καταλαβαινεις τι εννοω.
-Εχε τα ματια σου ανοιχτα για δωρεαν ανταλλακτικα και εργαλεια.Ειναι φοβερο ποσα πραγματα εχω βρει κατα καιρους,ειτε σε σκουπιδια(μεχρι και υδραυλικο γρυλλο 10 τοννων ειχα βρει!),ειτε απο φιλους,ειτε απο ανθρωπους που εχουν φυγει απο τη ζωη(και τα απεκτησα απο τους κληρονομους)και γενικα απ οπου μπορεις να φανταστεις..Απο τη στιγμη μαλιστα που σου αρεσει το μαστορεμα,και εχεις και χωρο..
-Με αυτον τον τροπο,θα εχεις τη δυνατοτητα να κανεις δειλα δειλα στην αρχη,και αργοτερα πιο οργανωμενα,εργασιες στα αυτοκινητα σου.Και αφου απ οτι μας λες ο παππους δεν σε πολυαφηνει να βαζεις χερι στη cx,πιστευω οτι το 120Υ και το subaru θα αποτελεσουν ενα πρωτης ταξης ''σχολειο'' ωστε να ξεκινησεις τις δραστηριοτητες σου.
-Και το βασικοτερο ολων..ΔΙΑΒΑΖΕ.Οτιδηποτε μπορεις να βρεις σχετικα με τα αυτοκινητα σου,αλλα και οτιδηποτε σχετικα με με μαστορεματα,πατεντες και ολα τα σχετικα.Το ιντερνετ ειναι πολυ μεγαλο εργαλειο,αν το χρησιμοποιεις σωστα.Ειναι κατι που μπορεις να το κανεις ακομα και τωρα.

Εφοσον κανεις ολα τα παραπανω,δεν εχεις να φοβασαι τιποτα..ακομα και αν καποια στιγμη εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να αναθεσεις τις εργασιες σε ειδικο,θα εισαι σε θεση να ξερεις εκ των προτερων τι να περιμενεις.

Παρεμπιπτοντως,τι ηλικιας εισαι;Θεωρουσα οτι εισαι γυρω στα 20-25,αλλα απ οτι καταλαβαινω μαλλον εισαι μικροτερος..:O

PapatasosCX77

Member
Reaction score
2.419
Πόντοι
747
Περιοχή
Ιωάννινα, Ελλάς
Παλιο,αλλα παντα καλο..
http://xiromeronews.blogspot.gr/2012/03/blog-post_5169.html
Αλλωστε το 120Υ φημιζοταν για τους χωρους και τις επιδοσεις του..:shifty:
:lol::lol::lol::rotfl::rotfl::rotfl:

Πάντως οι χώροι του είναι άθλιοι...
Οδηγός, ίσα που χωράνε τα πόδια μου και δε χτυπάω στο τιμόνι. Στο πίσω κάθισμα Πάλο το ίδιο πρόβλημα με τα γόνατα... Αλλά έχει μεγάλο πορτμπαγκάζ...

Top Bottom