Citroen horror pics...

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.205
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
Η CX turbo ειναι αυτη στη Βεροια στα ανταλλακτικα στο car.gr. Εχω μιλησει μαζι του και θελει 500e ακοπο και μεταφορα οτι κανονισεις εσυ.

H DS ειναι με εργοστασιακο aircondition αυτη, φαινεται απο τον εμπρος προφυλακτηρα και τους αεραγωγους μεσα!

:dash::dizzy::rocket:
Παίζει να υπάρχει ακόμα Κρις?

citrobella

Citroën Guru
Reaction score
8.329
Πόντοι
947
Περιοχή
Zwettl Niederösterreich Austria
Website
www.citrobella.com
Είχα πάρει τηλέφωνο σε έναν στη Βέροια και μου είπε ότι πρόκειται για ένα εντελώς παρατημένο αυτοκίνητο εδώ και χρόνια, το οποίο είναι τόσο σκουριασμένο που μάλλον μόνο για ανταλλακτικά αξίζει μόνο. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που φαίνεται στις εικόνες δεν ανταποκρίνεται στην περιγραφή που μου είπε (μιλάμε τώρα εδώ και 3 μήνες!). Για να εξακριβώσω εάν πρόκειται αφενός για τον ίδιο και αφετέρου, για το ίδιο αυτοκίνητο... Σε ευχαριστώ citrobella!

Υ.Γ. Μόλις το είδα, ναι αυτό είναι. Θα μπορούσε να σωθεί άραγε? Ποια είναι η γνώμη σου? Θα μπορούσα να προσπαθήσω, σιγά-σιγά, εάν θα ήταν δυνατόν ένα τέτοιο project.... Μόνο και μόνο για να σωθεί, είναι κρίμα τέτοιο αυτοκίνητο και φαίνεται αυθεντικότατο!
Apo foto tora diskola alla mou fenete poli kali...memea apo thema maimous den ksero ti pesi...ala gia 500€... tzamba ine...

Nikephoros

Member
Reaction score
15.620
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Apo foto tora diskola alla mou fenete poli kali...memea apo thema maimous den ksero ti pesi...ala gia 500€... tzamba ine...
Αγαπητέ citrobella, έχω έλθει σε σημείο μήπως ξεκινήσω τις επόμενες ημέρες ένα thread σχετικά με παρατημένες Citroen, εάν αξίζει να σωθούν πραγματικά, διότι η στεναχώρια μου βλέποντάς τες είτε να είναι παρατημένες στα στοιχεία της φύσης, ή να οδεύουν προς την πρέσσα είναι τεράστια! Και φυσικά, με τη δική σου ενθάρρυνση, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να ξαναπάρω τηλέφωνο αυτόν στη Βέροια και να έλθω πρώτα σε επαφή με ένα ειδικό συνεργείο αναπαλαίωσης αυτοκινήτων εδώ στην Αθήνα, που βρήκα για να πάρω πληροφορίες (λέγεται Χατζήμπαλης, εάν τον γνωρίζεις). Ναι, εγώ λέω ότι θα ήθελα μία χρηστική υδροπνευματική Citroen τώρα, αλλά βλέποντας αυτά τα αριστουργήματα σε αυτήν την κατάσταση νομίζω ότι, όσοι μπορούμε ή το έχουμε πάρει απόφαση, να τα σώσουμε, όσα χρόνια και εάν πάρει η αναπαλαίωσή τους! Για χάρη της παλιάς καλής Citroen, την οποία έχουν βαλθεί να ξεγράψουν από την ιστορία της αυτοκίνησης! Είναι σα να βρίσκεις ένα σημαντικό αρχαιολογικό/ιστορικό εύρημα, το οποίο έχει τεράστια σημασία για τον πολιτισμό και την ιστορία ενός τόπου και πρέπει να το αναπαλαιώσεις και συντηρήσεις! Έχω δει στην Αγγλία σάπια κουφάρια, να έχουν φυτρώσει δέντρα ολόκληρα ανάμεσα στις λαμαρίνες τους και να μετατρέπονται σε διαμάντια, καλύτερα από καινούρια! Νομίζω έχουμε και εδώ καλούς μηχανικούς και πάνω από όλα, το συγκεκριμένο φαίνεται και πλήρες/ατρακάριστο... Θα ρωτήσω πάλι, δεν ξέρω, διότι αρχικά με είχε αποθαρρύνει ο ευγενέστατος ιδιοκτήτης της μάντρας...

Nikephoros

Member
Reaction score
15.620
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Λοπόν, πήρα τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης μάντρας. Μου είπε και ο ίδιος ότι δυστυχώς, το αυτοκίνητο έχει διαγραφεί και είναι παράνομο, πλέον, να αναπαλαιωθεί και να κυκλοφορήσει. Μπορεί να δοθεί μόνο σε κομμάτια για ανταλλακτικά. Το έψαξε και ο ίδιος προσωπικά διότι του αρέσει πολύ (μου είπε ότι είναι και ο ίδιος πολύ στεναχωρημένος...), ρώτησε και εδώ στην Αθήνα για διαδικασίες, κ.λ.π., αλλά ελάμβανε την ίδια απάντηση... Μου είπε επίσης ότι είναι αυθεντικό, πλήρες, ατρακάριστο γενικά και θα αποτελούσε μία καλή βάση για ένα πρότζεκτ αναπαλαίωσης.

nonos

Member
Reaction score
24.521
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Οτι να ναι! Το αμαξι αυτο επειδη ειναι απο οριστικη διαγραφη και ΟΧΙ απο αποσυρση μπορει να δοθει ολοκληρο με υπευθυνη δηλωση. Οταν τον πηρα εγω τηλεφωνο, μου ειπε οταν του τα ειπα αυτα και οταν του δηλωσα οτι το θελω ολοκληρο, οτι σωστα μπορει να μου το δωσει τελικα ολοκληρο και ακοπο! Μαλλον δε θυμαται...
Για αυθεντικο δε ξερω καθοτι αναφερει '74.. Αν ειναι '74 επειδη εχω δει δυο μετατροπες τους τελευταιους μηνες σε κατασταση οπως αυτη για την οποια μιλαμε, εχουν πολλα σαπια σε θολους κυριως. Παντως ειναι πληρης μετατροπη,φαινεται.

nonos

Member
Reaction score
24.521
Πόντοι
1.387
Περιοχή
:dash::dizzy::rocket:
Παίζει να υπάρχει ακόμα Κρις?
Ναι παιζει.. Κανε ενα τηλεφωνο στην ανακυκλωση "Ιγηπασης- Ικοσιλαν" στο Αργος.

1000Pistes

Member
Reaction score
2.106
Πόντοι
697
Κλασσικες citroen που δυστυχως κατεληξαν σε ανακυκλωσεις.:cry: Τις φωτογραφιες τις κρατησα απο το car.gr και ειναι το πολυ 4ετιας. Τα πιο συγχρονα ειναι καλες εκδοσεις αν παρατηρησετε...

Το Βιζάκι που ηταν;;;;

Nikephoros

Member
Reaction score
15.620
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Οτι να ναι! Το αμαξι αυτο επειδη ειναι απο οριστικη διαγραφη και ΟΧΙ απο αποσυρση μπορει να δοθει ολοκληρο με υπευθυνη δηλωση. Οταν τον πηρα εγω τηλεφωνο, μου ειπε οταν του τα ειπα αυτα και οταν του δηλωσα οτι το θελω ολοκληρο, οτι σωστα μπορει να μου το δωσει τελικα ολοκληρο και ακοπο! Μαλλον δε θυμαται...
Για αυθεντικο δε ξερω καθοτι αναφερει '74.. Αν ειναι '74 επειδη εχω δει δυο μετατροπες τους τελευταιους μηνες σε κατασταση οπως αυτη για την οποια μιλαμε, εχουν πολλα σαπια σε θολους κυριως. Παντως ειναι πληρης μετατροπη,φαινεται.
Βρήκα το παρακάτω ΦΕΚ, όσον αφορά τη νομοθεσία:

"ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Αριθ. ΣΤ/29884 της 9/13 Δεκ. 1977
(ΦΕΚ Β΄ 1288)
Περί διαγραφής αχρηστευόμενων, διαλυόμενων ή εξαγόμενων στο Εξωτερικό αυτοκινήτων οχη-μάτων και ρυμουλκουμένων.
Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρ. 93 παρ. 1 του Κώδικος Οδικής Κυκλοφορίας, που κυρώθηκε με το Νόμ. 614/77 καθώς και την εισήγηση της Επιτροπής που συγκροτήθηκε με την 20505/ 18.8.1977 απόφασή μας, αποφασίζουμε:
Καθορίζουμε ως ακολούθως τη διαδικασία δια-γραφής από τα μητρώα των αχρηστευομένων, διαλυόμενων ή εξαγόμενων οριστικώς στην αλλοδαπή αυτοκινήτων οχημάτων και ρυμουλκουμένων.
1.Σε περίπτωση αχρηστεύσεως (καταστροφής) ή διαλύσεως αυτοκινήτου οχήματος ή ρυμουλκουμένου υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του κατόχου αυτού, στην αρμόδια Υπηρεσία Συγκοινωνιών, περί της επισυμβάσης αχρηστεύσεως ή καταστροφής ή διαλύσεως αυτού, επί ενσφραγίστου χάρτου του Ν.Δ. 105/1969, εντός δύο μηνών από τον χρόνο κατά τον οποίο επήλθε αυτή.
Μαζί με τη δήλωση παραδίδεται στην Υπηρεσία η άδεια κυκλοφορίας και οι κρατικές πινακίδες του οχήματος καθώς και το βιβλιάριο μεταβολών κατοχής και κυριότητος αυτού, εφόσον έχει εκδοθεί τέτοιο βιβλιάριο.
Μετά την κατάθεση των ανωτέρω δικαιολογητικών η Υπηρεσία προβαίνει στην οριστική διαγραφή του οχήματος από τα τηρούμενα μητρώα αυτής.
Μετά τη διαγραφή αυτή το όχημα απαγορεύεται να μεταβιβασθεί και να επανακυκλοφορήσει στην Ελλάδα ως αυτοκίνητο. Τα εξαρτήματα του καταστραφέντος ή διαλυθέντος αυτοκινήτου οχήματος ή ρυμουλκουμένου δύναται να πωληθούν μόνο ως ανταλλακτικά.
2.Σε περίπτωση οριστικής εξαγωγής αυτοκινήτου οχήματος ή ρυμουλκουμένου στο Εξωτερικό, λόγω πωλήσεως αυτού σε αλλοδαπό, για την οριστική διαγραφή τούτου από τα μητρώα, απαιτείται η υποβολή, στη αρμόδια Υπηρεσία Συγκοινωνιών, της συνταχθείσης πράξεως μεταβιβάσεως και η παράδοση της άδειας κυκλοφορίας και των κρατικών πινακίδων αναγνωρίσεως.
Γενικά για τη διαγραφή εξαγόμενου οριστικώς στην αλλοδαπή τέτοιου οχήματος από τον κάτοχο αυτού, απαιτείται η υποβολή υπεύθυνης δηλώσεως επί ενσφραγίστου χάρτου του Ν.Δ. 105/1969, περί της οριστικής εξαγωγής αυτού στην αλλοδαπή και η κατάθεση της άδειας κυκλοφορίας και των κρατικών πινακίδων αναγνωρίσεως αυτού.
3.Η διαγραφή του οχήματος γίνεται με σχετική πράξη, απευθυνόμενη στον ενδιαφερόμενο και κοι-νοποιούμενη στην αρμόδια Οικονομική Εφορία, Ε.Μ.Μ. και στην Στατιστική Υπηρεσία.
Από κάθε Υπηρεσία Συγκοινωνιών αποστέλλεται, ανά δεκαπενθήμερο, στη Μηχανογραφική Υπηρεσία του Υπουργείου, έντυπη κατάσταση των οριστικώς διαγραφέντων οχημάτων.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την ημερομηνία ισχύος των διατάξεων του Κώδικος Οδικής Κυκλοφορίας."

Επειδή βγαίνουμε, κατά τη γνώμη μου, λίγο :offtopic:όσον αφορά το συγκεκριμένο thread, σκέφτομαι, εάν μπορέσω και βρω λίγο χρόνο, να ξεκινήσω ένα σχετικό thread σύντομα, εάν συμφωνείτε βέβαια, μήπως μπορέσουμε να σώσουμε κάποια από τις πολυαγαπημένες μας Citroen. Νονέ και billara, που ξέρετε τόσα πολλά για το τι Citroen κυκλοφορεί στην επικράτεια, η συμβολή σας είναι ανεκτίμητη, είτε σε ένα τέτοιο thread, ή γενικά!

nonos

Member
Reaction score
24.521
Πόντοι
1.387
Περιοχή

nonos

Member
Reaction score
24.521
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Αυτη ειναι σιγουρα Ελλαδα και αν δε κανω λαθος νομο Αχαιας.

Reaction score
18.269
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
...???...ellada ok...alla ton nomo...none?...
Emina me anichto to stoma...
πρέπει επειγόντως να βρει μια δικιά του Σιτροέν (ιστορικιά), να κόψει την χαρτογράφηση...

Pierre Boulanger

Administrator
Reaction score
25.205
Πόντοι
1.667
Περιοχή
Paris in the sixties
πρέπει επειγόντως να βρει μια δικιά του Σιτροέν (ιστορικιά), να κόψει την χαρτογράφηση...
Το καλό είναι ότι είναι νέος και έχει χρόνια μπροστά του. Το κακό είναι πως όταν θα μπορεί θα κοστίζουν μια περιουσία...

ami8_gs_ds_bx

Member
Reaction score
4.946
Πόντοι
827
Το καλό είναι ότι είναι νέος και έχει χρόνια μπροστά του. Το κακό είναι πως όταν θα μπορεί θα κοστίζουν μια περιουσία...
και να βρει ο nonos αυτό που θέλει η χαρτογράφηση θα συνεχίσει...το γουστάρει με χίλια

Nikephoros

Member
Reaction score
15.620
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Τον Μάιο του 1984 είμασταν καλεσμένοι σε ένα τραπέζι στην κάτω Κηφισιά. Ένας από τους συνδαιτυμόνες αισθάνθηκε αδιαθεσία και ο πατέρας μου προσφέρθηκε να πάει εκείνον και τη γυναίκα του στο σπίτι τους. Περιμέναμε πάνω από 2 ώρες να επιστρέψει ο πατέρας μου, τον οποίο τελικά έφερε ένα άλλο αυτοκίνητο, μες τα αίματα! Ο λόγος? Επιστρέφοντας, σε μία στροφή στους δρόμους εκείνους μεταξύ Μενιδίου και Κάτω Κηφισιάς, στο ύψος της Μεταμόρφωσης όπως πάμε προς Τατόι, μία μπετονιέρα βάρους 30 τόνων βγήκε στο αντίθετο ρεύμα διότι πολύ απλά, ο δρόμος ήταν πολύ στενός και δε χωρούσε άλλο αυτοκίνητο. Ερχόταν, όμως, ο πατέρας μου, χτυπάει η μπετονιέρα τη GS μας στον τροχό, δεν παθαίνει τίποτα αρχικά, αλλά την έσπρωξε σε έναν γκρεμό 30 μέτρων!!! Το αυτοκίνητο έπεσε και έμεινε κάθετα στο έδαφος, να στηρίζεται δηλαδή στη μούρη του! Το έδειχνε και η Ελευθεροτυπία της επόμενης ημέρας. Ο πατέρας μου, ευτυχώς, δεν έπαθε τίποτα, εκτός από κάτι αμυχές. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε στην εικόνα που ακολουθεί:

1445107172677.jpg

Το αυτοκίνητο φτιάχθηκε με δικά μας έξοδα (δεν αποδείχθηκε καμμία υπαιτιότητα...) σε 2 μήνες με νέο τροπέτο, αλλά τα ίδια ακριβώς μηχανικά μέρη, τα οποία δεν είχαν πάθει τίποτα!!! Το κρατήσαμε άλλα 9 χρόνια σχεδόν... Ο τίτλος του άρθρου της Ελευθεροτυπίας ήταν "Τύχη Βουνό στη Χαράδρα"!!!

nonos

Member
Reaction score
24.521
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Απιστευτο....!
Ειχε παρει και η οροφη παραμορφωση?

Top Bottom