Citroën BX γενική συζήτηση

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.038
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
δεν ειναι μυστικο...
1.λοιπον κοβεις μια σωληνα 3 ιντζες περιπου στους 2.5 - 3.0 ποντους ουσιαστικα να φτιαξεις ενα δαχτυλιδι
2.στο σημειο που κανει η ραφη η σωληνα την κοβεις με ενα τροχο
3.μολις το κοψεις το δαχτυλιδι ανοιγει οποτε εχεις μια σφαιρα και βλεπεις ποσο πρεπει να την ανοιξεις υπολογισε περιπου εναν ποντο μαξιμουμ αποσταση δαχυλιδι με σφαιρα στο πανω σημειο το κενο ειναι που πρεπει να εχει η σφαιρα οταν ακουμπαει στο κατω μερος στο δαχτυλιδι
4.στην συνεχεια κοβεις ενα λαμακι και το κολλας στο δαχτυλιδι ουσιαστικα το ξανακλεινεις
5.επειδη η σωληνα ειναι ψιλατσουμπαλη εσωτερικα δεν ειναι λεια με ενα τροχο μικρο της φτιαχνεις το εσωτερικο οσο πιο καλα μπορεις αλλα και το εξωτερικο ετσι ωστε οταν βαφτει να δειχνει εργαλειο
6.κεντραρεις και ανοιγεις τρυπα με το καταλληλο στο λαμακι που κολλησες και με κολαουζο ανοιγεις σπειρωμα Μ8 εχεις ετοιμη μια βιδα περιπου 4 ποντους και οταν θα την βιδωσεις απο μεσα προς τα εξω να βαλεις και ενα γκροβερ ετσι ωστε να μην λυνει οταν θα βιδωνεις και ξεβιδωνεις τα μοχλικα
7.περιπου στους 3-4 ποντους ανοιξεις αλλες 2 τρυπες με το καταλληλο τρυπανι και κανεις και εκει σπειρωμα Μ8 και τοποθετεις 2 βιδες οπως εχω κανει στην φωτο
8.Το δυσκολο ειναι να βρεις να φτιαξεις το λεβιε..εμενα κατα τυχη βρηκα σωληνα που ειχε μικρη τρυπα εσωτερικα και καταφερα και εκανα σπειρωμα

Σημειωση: μπορεις να παραλειψεις το βημα 6 και να κολλησεις ενα κομματι σωληνα μονιμο και να βαλεις αλλη μια σωληνα μεγαλυτερη διαμετρου που να μπαινει στην κολλημενη σωληνα και να μεγαλωσεις τον μοχλο και παλι μπορεις να βαλεις βιδα Μ10 αντι τις Μ8 και το παξιμαδι της Μ10 να το τροχισεις εξωτερικα και να μπει σε μια σωληνα και μαλιστα οχι μονο ενα παξιμαδι αλλα και 2 μαζι για καλυτερη μηχανικη αντοχη
αφου τα φτιαξεις αυτα παιρνεις 2 σπρεει εγω ειχα κοκκινο και πρασινο λημ ειχα και μαυρο αλλα προτιμησα να το βαψω κοκκινο για να ξεχωριζει επανω στην σφαιρα και τους μοχλους φυσικα πρασινους
αυτο που μενει να δω στην πραξη ειναι αν πρεπει να τροχισω τις βιδες να κανουν λιγο μυτη .....θα το δω στην πραξη οταν θα ξεβιδωσω 2 πισω σφαιρες σε ενα ξανθια φιλου που θα ερθει για γενικο σερβις ιμαντες λαδια σφαιρες λημ διοτι οι πισω σφαιρες πρεπει να ειναι υπο πιεση για να γυρισει η σφαιρα εστω και 2 μοιρες διοτι το πισω εμβολο ειναι σχετικα ξεσφιχτο οταν δεν εχει πιεση το ειχα διαπιστωσει και γω και με το βασιλη που μιλησαμε ειπαμε οτι ετσι πρεπει να γινει διοτι εχει εναν μεταλλικο σωληνα πιεσης.....
Αυτη εναι η συνταγη φιλοι μου....οποιος θελησει και το φταιξει να βοηθησω οσο μπορω...

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.038
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
οχι ρε δημητρη....πες μου τι θελεις?...

visa chrono

Member
Reaction score
28.531
Πόντοι
1.607
οχι ρε δημητρη....πες μου τι θελεις?...
Otan kapote ανεβεις Αθηνα να πιουμε κανα καφε - χυμο με τους Νικολες και θα δουμε Γκαραζ....:love::baby::love::citrolove::citroen:

Εαν ποτε βρεις χρονο να μου πεις τι κοστιζει moneyτο special tool ..ακρiβως σαν το δικο σου:lol: και να μου στειλεις ενα για την βιτρινα...flowers

Ciao mate...:citroen:

Flaminio Bertoni

Super Moderator
Reaction score
20.293
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Italy Milan
Βαζω κ το δικό μου ειδικό εργαλειο
Handmade...sorry για το off topic ειναι για να φευγουν οι σκουριασμενες βιδες των πισω φτερών 2cv στην ουσια πιανει την βιδα απο μεσα κ την πεταει προς τα εξω...με αναποδα σπιρωμα οσο κολλημένη κ να ειναι φτιαγμενο απο τον μεγα πατερα μου
IMG_2785.jpg

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.038
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
Otan kapote ανεβεις Αθηνα να πιουμε κανα καφε - χυμο με τους Νικολες και θα δουμε Γκαραζ....:love::baby::love::citrolove::citroen:

Εαν ποτε βρεις χρονο να μου πεις τι κοστιζει moneyτο special tool ..ακρiβως σαν το δικο σου:lol: και να μου στειλεις ενα για την βιτρινα...flowers

Ciao mate...:citroen:
ρε συ δημητρη δε κοστιζει τιποτα στην κυριολεξια θα σου το φτιαξω και θα σου το στειλω....δωρο να το βαλεις στην συλλογη σου....και η πληρωμη μου.......βολτα με το βιζα μετους νικοληδες μεσα.....ο δικος ψοφαει για κατι τετοια.....

visa chrono

Member
Reaction score
28.531
Πόντοι
1.607
Οταν καποια φορα ερθετε Αθηνα πες το....
Ενας καφες ..μια μασα ...και βολτα σε υπογεια ..δεν ευλαψε ποτε κανεναν:citroen:

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.038
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
ναι ναι μαζι μας να εχουμε και αναβραζοντα ντεπον.....πολλα χαρτομαντηλα διοτι φευγοντας θα ριξουμε και πολυ κλαμα εκει περα

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.038
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
τελικη μορφη για να μπει στο ειδικο κουτι με τα special tools
εχω 2 λεβιεδες εναν κοντο και εναν μακρυ αναλογα με τον χωρο που εχω να δουλεψω
υπαρχουν 2 βιδες αβαφτες Νο13 τοποθετοντας την σφαιρα μεσα στο κυλινδρο απλα σφιγγεις τις 2 13αρες βιδες και ξεβιδωνεις την σφαιρα που αρνειτε να ξεβιδωσει
λογω σκουριας πιθανα χωματα και αυτο στο σημειο που πιανει ειδικα στην πισω μπουκαλα γενικα στις 3 πισω σφαιρες (2 ΒΧ gsa ) και ισως του συσσωρευτη
οποιος θελει μπορω να του φτιαξω ενα
λοιπον επροχτες εγινε δοκιμη επι της ουσιας.....σε ενα ξανθια 2 1600 μοντελο 2000 με 220.000 οι σφαιρες αλλαγμενες πριν 3 χρονια.....
οι 3 πισω βγηκαν πανευκολα με την βοηθεια του εργαλειου ...οι μπροστινες δεν βγηκαν καθολου ευκολα.....εχουμε λοιπον στην τελευταια σφαιρα την δεξια του τροχου ειχαμε παραμορφωση του εργαλειου αφου αναγκαστηκα και εβαλα επιπλεον ενα λοστο γυρω στο μετρο ουσιαστικα προεκταση του λεβιε οποτε θα προχωρησω σε ενα update ενισχυσης και λιγο διαφορετικη κατασκευη αλλα με ιδια φιλοσοφια ετσι ωστε να ανταποκριθει πληρως στα καθηκοντα του διοτι πρεπει να ειναι παντα σε ετοιμοτητα....
εντος των ημερων θα γινει παλι πληρες φωτορεπορταζ καιεπειδη στο συγκεκριμενο ξανθια εμεινε η σφαιρα του συσσωρευτη χωρις να την αλλαξουμε λογω χρονου εκει λοιπον θα γινει η τελικη του δοκιμη και θα σας εχω νεα....επι του πρακτικου κομματιου.....
και σε βιτρινα να μπει πρεπει να γινει σωστο...

Reaction score
18.221
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse
πως εβλεπε γαλλικο περιοδικό το επερχομενο ΒΧ το '79
img-71572282e0.jpg

Reaction score
18.221
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Vallée de Chevreuse

nonos

Member
Reaction score
23.865
Πόντοι
1.387
Περιοχή
Ex Πατρα, ex Δουβλινο, now Αθηνα
Το rover ειναι βεβαια προγενεστερο και ο σχεδιαστης του, επισημα, επηρεασμενος απο τη ferrari daytona!

Nikephoros

Member
Reaction score
15.405
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Το rover ειναι βεβαια προγενεστερο και ο σχεδιαστης του, επισημα, επηρεασμενος απο τη ferrari daytona!
Βέβαια επηρρεάστηκε από το γνωστό πρωτότυπο BMC 1800 (όπως και η CX και μερικά άλλα μοντέλα που έχουμε ξαναπεί), του ίδιου του σχεδιαστή της Daytona (τον Πινινφαρίνα δηλαδή!), ασχέτως εάν το πήραν μετά το σχέδιο χωριστά ο Opron και οι υπόλοιποι και το εξέλιξαν.

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.038
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
δε ξερω τα ροβερ ποτε δε τα συμπαθησα σαν αυτοκινητα...το μονο μοντελο εποχης που ισως υα επαιρνα ηταν του 1994 το 416 gti που στην πραγματικοτητα ηταν ενα χοντα κονσερτο

maxtsif

Member
Reaction score
4.612
Πόντοι
777
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Τεστ απο το περιοδικό AUTO-Εξπρές του ΒΧ 1,6 GTi, ακριβώς ίδιου με το δικό μου, ( Μάλλον για την ακρίβεια, ίδιο με το πώς θα έπρεπε να είναι το δικό μου )

σάρωση0001.jpg
σάρωση0002.jpg
σάρωση0003.jpg
σάρωση0004.jpg
σάρωση0005.jpg
σάρωση0006.jpg
σάρωση0007.jpg

xantiamanolis

Member
Reaction score
4.038
Πόντοι
827
Περιοχή
Πρεβεζα
ιδιο μοτερ με τ ξανθια.......με καποιο τροπο ισως μπορεσω να φτασω αυτα τα αλογα εστω και κατι λιγοτερα......
για μας που ειχαμε το ατουτ αποτελουσε το GTI διακαης ποθος...που ποτε δε μπορεσαμε να το αποκτησουμε

Top Bottom