Τάκο έβαλα μπροστά αλλά βάζω όταν είναι παρκαρισμένο σχεδόν πάντα τρίποδο όχι αλλά είχα καθήσει σε ασφαλή απόσταση.
Το σπείρωμα φαίνεται έτσι λόγο γράσου και κακής κάμερας.
Τα ταμπούρα δεν έχουν σκαλοπάτι μέσα , θα τα πάω μηχανουργείο το καλοκαίρι να μου πει αν έχουν γίνει οβάλ.
Στο βιβλίο service γράφει πότε τα άλλαξε αλλά δεν μπορώ να ξέρω αν ήταν σε αποθήκευση 10 χρόνια πριν τα περάσει, πάντως λόγο του ότι πάω πολύ αργά και το 2cv κάνει τα περισσότερα του χιλιόμετρα στην Ε.Ο. θα αργήσω να φάω φρένα.
Ακόμα και στο καθημερινό μου φρένα κάνω πολλά χλμ για να τα αλλάξω.
Το να είσαι σε "ασφαλή" απόσταση, δεν σε γλυτώνει αν γλυστρήσει, τρυπήσει το πάτωμα και βγεί ο γρύλος μέχρι την οροφή !
Τα ταμπούρα γίνονται οβάλ, όταν πιάνει εκεί το χειρόφρενο, και το τραβήξεις ισχυρά όταν είναι καυτά. Αυτό εδώ δεν ισχύει, συν το γεγονός ότι από την περιστροφή, εν είδει τόρνου, τα κρατάει στο σχήμα. Το θέμα είναι μόνον όταν από φθορά υλικού τριβής, κάνουν γραμμώσεις, οπότε μειώνεται η επιφάνεια επαφής.
Τα πίσω φρένα, ειδικά αν δεν μεταφέρεις φορτία, δεν κυκλοφορείς σε βουνά, κλπ. αντέχουν για 100.000 χιλιόμετρα τουλάχιστον, επείδή το φρενάρισμα, ( σε όλα τα οχήματα ), πραγματοποιείται κατά τουλάχιστον 70 % από τα εμπρός φρένα. Τα πίσω, είναι απλώς βοηθητικά, και για την διατήρηση της ισορροπίας του οχήματος. ( Οι μοτοσυκλετιστές καταλαβαίνουν τι εννοώ ).
Με μια χοντρολίμα, δες αν το υλικό τριβής "ακούει", ή παραμένει "άγδαρτο".
Σε καμαρώνω !