Το όνειρο...

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Το παλιό στραβό και αλλοιωμένο από "μάστορες"

Παλιός σωλήνας

Βαμμένος σωλήνας με καινούριες τσιμουχες

Σημείωση, έκοψα δύο εκατοστά από τον σωλήνα για να μπει η κολώνα του πόνυ, στα πόνυ κάθεται πιο κατω.
"Καινούργια" στην θέση τους

Και το τιμόνι που πλέον έχω :love:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Εδώ, χρησιμοποιείς παξιμάδι ασφαλείας, ή μαθαίνεις με λαμάκι να φτιάχνεις ασφάλεια.

Κάβεις ένα λαμάκι, το τρυπάς, περνάει η βίδα, από την μία πλευρά καλύπτεις μερικώς το παξιμάδι, και την άλλη πλευρά στηρίζεται στο σώμα του σφιγκτήρα. Επειδή εκεί έχει κραδασμούς και συντονισμους, εξασφαλίζεις ότι ΠΟΤΕ δεν θα λυσει μια τόσο κρίσιμη σύνδεση. ( Κόλπο αεροπορικων εφαρμογών )

Last edited:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Ποιό αεροπλανικό κόλπο- στο 2CV υπάρχουν από το 1948.
View attachment 35644View attachment 35645

Κατ' αρχήν, να σου θυμίσω ότι αεροπλάνα πετάγανε και πιο πριν από το 1948. :dance:

To 2CV , από την άλλη, αν το μελετήσεις, έχει πολλά στοιχεία αεροπορικής επιστήμης. Και στον κινητήρα, αλλά και στην υπόλοιπη δομή του.

Τα οποία προφανώς ήταν ήδη εφαρμοσμένη γνώση της αεροναυπηγικής, και έχουν περάσει σε αυτό. Προς τιμήν των σχεδιαστών. :clap:

Nikephoros

Member
Reaction score
15.387
Πόντοι
1.287
Περιοχή
Αθήνα
Κατ' αρχήν, να σου θυμίσω ότι αεροπλάνα πετάγανε και πιο πριν από το 1948. :dance:

To 2CV , από την άλλη, αν το μελετήσεις, έχει πολλά στοιχεία αεροπορικής επιστήμης. Και στον κινητήρα, αλλά και στην υπόλοιπη δομή του.

Τα οποία προφανώς ήταν ήδη εφαρμοσμένη γνώση της αεροναυπηγικής, και έχουν περάσει σε αυτό. Προς τιμήν των σχεδιαστών. :clap:
Δια χειρός (και σύλληψης) Andre Lefebvre!

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Τρίζουν τα ταμπούρα από τότε που το πήρα...

Και λέω σήμερα , κρουστικό έχω καρυδάκι έχω να ανοίξω να δω τι παίζει.
Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης με είχε διαβεβαιώσει ότι αλλάχτηκαν πρόσφατα τα παπουτσάκια από έναν μάστορα σιτρενά αλλά από τότε τριζουν. Θα στρώσουν είπε μαστορας...

Λοιπόν ανοίγω βλέπω όντως καινούργια παπουτσάκια ίσως και κυλινδράκια.

ωραία, μετά βλέπω ότι έχουμε φθορά επάνω αλλά καθόλου κάτω ε και λέω θα τα ρυθμίσω σιγά το πράγμα

Ε τώρα φταίω εγώ να αρχίσω τα γαλλικά;

Καμαρώστε πατέντα...

Taskos

Member
Reaction score
3.682
Πόντοι
777
Τρίποδο?
Τάκος?
37014
37015

Last edited:

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747

Εδώ, σου λέει, "το έχεις στηρίξει σωστά ?", ή θα σε πλακώσει ?

Σηκώνουμε με τον γρύλο, ΤΑΚΑΡΟΥΜΕ ασφαλώς, με ΤΡΙΠΟΔΑ, ή άλλο σταθερό αντικείμενο ΑΝΤΟΧΗΣ, και δεν βασιζόμαστε σε έναν γρύλο ( που έχει και ροδάκια ) που έχει και έναν τάκο στο πέλμα του, για να στηρίζει το όχημα. Και είναι και τακαρισμενοι και οι τροχοί.

Αυτό σε ρώτησε ο @Taskos , όχι αν είναι έκκεντρα τα ρυθμιστικά.

Πάμε στα φρένα. Τα παπουτσάκια, θέλουν λίγο σπάσιμο στις γωνίες, με λίμα ή τροχό, για να μην πάλλονται / συντονίζουν / τρίζουν. Και αν είναι και παληά, μπορεί να έχουν ΞΕΡΑΘΕΙ και πλέον να μην είναι "υλικό τριβής" αλλά, ...............σίδερα.

Τα ταμπούρα από μέσα πως είναι ? Γιατί το σπείρωμα δείχνει "μασημένο ? ".

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Τάκο έβαλα μπροστά αλλά βάζω όταν είναι παρκαρισμένο σχεδόν πάντα τρίποδο όχι αλλά είχα καθήσει σε ασφαλή απόσταση.

Το σπείρωμα φαίνεται έτσι λόγο γράσου και κακής κάμερας.
Τα ταμπούρα δεν έχουν σκαλοπάτι μέσα , θα τα πάω μηχανουργείο το καλοκαίρι να μου πει αν έχουν γίνει οβάλ.
Στο βιβλίο service γράφει πότε τα άλλαξε αλλά δεν μπορώ να ξέρω αν ήταν σε αποθήκευση 10 χρόνια πριν τα περάσει, πάντως λόγο του ότι πάω πολύ αργά και το 2cv κάνει τα περισσότερα του χιλιόμετρα στην Ε.Ο. θα αργήσω να φάω φρένα.
Ακόμα και στο καθημερινό μου φρένα κάνω πολλά χλμ για να τα αλλάξω.

Giorgos_81

Member
Reaction score
4.933
Πόντοι
747
Τάκο έβαλα μπροστά αλλά βάζω όταν είναι παρκαρισμένο σχεδόν πάντα τρίποδο όχι αλλά είχα καθήσει σε ασφαλή απόσταση.

Το σπείρωμα φαίνεται έτσι λόγο γράσου και κακής κάμερας.
Τα ταμπούρα δεν έχουν σκαλοπάτι μέσα , θα τα πάω μηχανουργείο το καλοκαίρι να μου πει αν έχουν γίνει οβάλ.
Στο βιβλίο service γράφει πότε τα άλλαξε αλλά δεν μπορώ να ξέρω αν ήταν σε αποθήκευση 10 χρόνια πριν τα περάσει, πάντως λόγο του ότι πάω πολύ αργά και το 2cv κάνει τα περισσότερα του χιλιόμετρα στην Ε.Ο. θα αργήσω να φάω φρένα.
Ακόμα και στο καθημερινό μου φρένα κάνω πολλά χλμ για να τα αλλάξω.
Το να είσαι σε "ασφαλή" απόσταση, δεν σε γλυτώνει αν γλυστρήσει, τρυπήσει το πάτωμα και βγεί ο γρύλος μέχρι την οροφή ! :dash:

Τα ταμπούρα γίνονται οβάλ, όταν πιάνει εκεί το χειρόφρενο, και το τραβήξεις ισχυρά όταν είναι καυτά. Αυτό εδώ δεν ισχύει, συν το γεγονός ότι από την περιστροφή, εν είδει τόρνου, τα κρατάει στο σχήμα. Το θέμα είναι μόνον όταν από φθορά υλικού τριβής, κάνουν γραμμώσεις, οπότε μειώνεται η επιφάνεια επαφής.
Τα πίσω φρένα, ειδικά αν δεν μεταφέρεις φορτία, δεν κυκλοφορείς σε βουνά, κλπ. αντέχουν για 100.000 χιλιόμετρα τουλάχιστον, επείδή το φρενάρισμα, ( σε όλα τα οχήματα ), πραγματοποιείται κατά τουλάχιστον 70 % από τα εμπρός φρένα. Τα πίσω, είναι απλώς βοηθητικά, και για την διατήρηση της ισορροπίας του οχήματος. ( Οι μοτοσυκλετιστές καταλαβαίνουν τι εννοώ ).

Με μια χοντρολίμα, δες αν το υλικό τριβής "ακούει", ή παραμένει "άγδαρτο".

Σε καμαρώνω !

Stargazer

Member
Reaction score
2.190
Πόντοι
557
Περιοχή
Καλαμαριά
Γιατί το φιλτροκούτι είναι γεμάτο λάδια;
Να υποψιάζομαι ελατήρια;

Taskos