Σήμερα με έπιασε η προκοπή κ είπα να χαιδολογήσω την GSA κ να της φτιάξω κανά προβληματάκι, από αυτά τα μικρά που απλά σου σπάνε τα νεύρα.
Βέβαια, ανοίγοντας κ λύνοντας όλο κ βρίσκεις....
Ξεκίνησα να της φτιάξω το λαμπάκι του τυμπάνου της ταχύτητας που τρεμόπαιζε (έχω βάλει LED, το συστήνω...), αλλά κ κανά 2 μικρά (ψείρες) άλλα που δεν άναβαν. Λύνω ηχεία, όργανα κλπ. Με τα πολλά όλα τέλος. Όλα ανάβουν, πλην της ρεζέρβας καυσίμου που μάλλον δεν έρχεται σήμα από το ρεζερβουάρ.
Λέω λοιπόν μιας κ έχω λύσει ταμπλω, δεν λύνω και τον αεραγωγό οδηγού (φέρνει μόνο εξωτερικό αέρα), να τον καθαρίσω και να γίνει κ η απαράιτητη επιθεώρηση

. Λύνοντας ανακάλυψα ότι το αφρώδες υλικό που υπάρχει στο τέλος του αγωγού, εκεί που συναντά την αντίστοιχη τρύπα αέρα στο σασί (κ στεγανώνει αέρα κ νερό) απλά δεν υπάρχει. Η μάλλον ότι υπήρχε, ήταν λίγο πριν την σήψη....Επίσης στο κλαπέ (ανοιχτός/κλειστός αεραγωγός), η αφρώδης επένδυση που έχει από την πλευρά του αέρα για να κλείνει στεγανά δεν υπάρχει πια, έχει μείνει μόνο η κόλλα (κ γι αυτό άλλωστε δεν στεγάνωνε ο αεραγωγός). Ακριβώς τα ίδια και ο αεραγωγός συνοδηγού. Μάλιστα εκεί ανακάλυψα πιθανότατα, από που μπαίνει νερό μέσα στην καμπίνα στα πόδια του συνοδηγού. Φαίνεται λοιπόν ότι από τον “νεροχύτη” στα πολλά νερά / βροχή, υπερχειλίζει και περνά νερό μέσα από τον αεραγωγό του συνοδηγού (ο νεροχύτης καθαρίστηκε επί της ευκαιρίας...).
Βεβαια

, αλλά φωτός δεν έβγαλα διότι ξεκίνησα για απλή δουλειά, που μετά τράβηξε σε γενκό λύσιμο κ μηχανή δεν είχα μαζί.....
Ερώτηση: Ψάχνω 2 πράγματα:
α) Τα “σφουγγάρια” που στεγανώνουν τον αεραγωγό στην ένωση του με το αμάξωμα. Προφανώς ψάχνω για customια, να βρω κατάλληλου είδους “σφουγγάρι” και να το κόψω στα μέτρα μου.
β) Πρέπει να υπάρχει κάποιο αφρώδες υλικό για επένδυση κλαπέ που το κολλάς είτε με κόλλα, είτε με κολλητική ταινία που αφαιρείς.
Δείτε μια πολύ ενδιαφέρουσα επισκευή (πολύ πιο πολύπλοκή κ σε βάθος βέβαια) που μοιάζει σε κάποια σημεία της μόνο με τη περίπτωσή μου (βλ. σελ 22, 23, 24 τα κλαπέ, 25, 25 τα σφουγγάρια)
http://www.alfa-restoration.co.uk/manuals/HVAC/AC/09_evaporator.pdf
Btw, ο τύπος είναι Ελληνας κ έχει κάνει παπάδες στην 33 του. Μάγκας!!
Ξέρετε σε τι κατάστημα θα βρω τέτοια υλικά. Αυτοκινήτων, συσκευσίας? Αναλογες εμπειρίες? Προτάσεις? Αντε γιατί οι αεραγωγοί έχουν βγει και μπάζει του θανάτα από τις τρύπες...!!!!! Προσωρινά θα κλείσω με πανιά, διότι αντενδείκνυται για χειμώνα τέτοια επισκευή...!